Editörler : Pangaea

beyazpanda
Kapalı
03 Şubat 2008 14:01

Sonsuz destek hepinize...


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 14:09

Arkadaşlar çabalarınız için teşekkürler. Maliyecilerin durumunu özetleyecek olursak:

Her atama da maliye mezunlarından alınan kişi sayısı daha da azalıyor. Maliyecilerin sayısı i.i.b.f mezunlarına oranla az;fakat buna rağmen puanlarımı onlardan daha yüksek.Bu durum maliyecilere yapılan haksızlığı açıkca ortaya koymaktadır.Bunun sebebi ise diğer i.i.b.f mezunlarına oranla bize daha az kontenjan ayrılıyor olmasıdır.Bu durum puanlarımızın onlara oranla daha yüksek kalmasına sebep oluyor.Dolayıyla aynı puanı alan bir iktisatçı,işletmeci atanırken maliyeci atanamıyor.

Maliye bölümünden bulunduğu karışık atamalarda ise toplam verilen kadro sayısı az. Ayrıca diğer bölümler sayıca bizden fazla oldukları için bu kadrolara onları atanma şansı daha yüksek. Ayrıca onlara bu kadroların yanında sayıca çok fazla memur alan kurumlara(ptt gibi) da tercih yapma hakkı da tanınıyor.Bu durumda 77 alan bir maliyeciyi atamazken 74 alan bir iktisatçının atanmasına sebep oluyor.Bu gidişle onların puanları 72 ye kadar düşecek.


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 14:17

Arkadaşlar maliye mezunlarının kadro sayısını artırabilirsek 7 aylık bir süreci de kazanmış olacağız. Şöyleki mevcut alımların mart nisan ayı olduğunu,sınavdan sonraki alımlarında ekim ayı olduğunu düşünürsek 7 aylık bir süreç söz konusudur.Maliyecilerin kadro sayısını artırarak atanma şansı olmayan bir maliyecide atanıp 7 aylık zamanı kazanacaktır. Ayrıca bu bekleyiş sırasındaki kötü psikolojiden de kurtulmuş olacaktır.

Arkadaşla boşver deyip geçmeyin. Ben de boşver diyenler den birisiydim. Bu sebeple 4 sene boyunca atanmayı bekledim. Halada bekliyorum. Kimsenin benim gibi beklemesinide istememem.


bilal&bilal
Kapalı
03 Şubat 2008 15:06

Arkadaşlar, AKİM ve BİMER'e de internet yoluyla başvuralım:

AKİM - http://www.akparti.org.tr/ sağda "iletişim" kısmı...

BİMER - http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm


bilal&bilal
Kapalı
03 Şubat 2008 15:15

Buralara e-posta atarken, memur alımlarında 4459-Maliye bölümüne yer vermeyen KURUM'lardan bahsedebiliriz.

KURUM'ların bağlı oldukları BAKANLIK'lara durumu izah edebiliriz.

Bu kanallarla da bu KURUM'ların sıkıştırılmasını sağlayabiliriz.


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 15:29

arkadaşlar bilal arkadaşımızın dediği adreslere de mail atalım. Lakin atamalar yaklaşıyor.

Ayrıca arkadaşlar PTT'yle ilgili tercih yapmayı düşünmesek de mail atalım.Çünkü maliye mezunlarının PTT'ye memur olarak kabul edilmesiyle yüksek puanlı belli kadrolara yığılmış olan maliyeciler PTT ye kayacaktır. Bu durumda daha düşük puanlı maliyecilere de atanma şansı doğacaktır. Ayrıca ptt çok fazla memur alan bir kurumdur. Puanların düşmesi açısından önemlidir. Sayımız az olduğu için PTT 'yi tercih etmesek de, etkili olup atanabilmek için mail atalım.


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 16:32

arkaşlar ptt hizmet çeşitliliği göze alıp bizi almıyorsa;bari muhasebe finasman mezunları yerine yada onlarla beraber bizi alsın:çünkü muhasebe-fnasman mezunlarının ptt de çalışma imkanı yok .Çünkü puanları 65'nin altında ptt'nin puanları ise 75. Bu anlamda bu alanda bir boşluk doğup hizmet çeşitliliği gerçek anlamda sağlanamayacak. Bu boşluğu tam olarak dolduracak bölüm ise maliye dir. üstelik puanlarımız yüksek. Hizmet kalitesinin yüksek tutulması açısıdan puan yüksekliği önemli. Başarı seviyesi yükselir.

Bence bu haklı gerekçemizle ptt ye mail atalım. PTT nin bağlı olduğu ulaştırma bakanlığına da mail atalım.

www.ubak.gov.tr


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 16:36

arkaşlar ptt hizmet çeşitliliği göze alıp bizi almıyorsa;bari muhasebe finasman mezunları yerine yada onlarla beraber bizi alsın:çünkü muhasebe-fnasman mezunlarının ptt de çalışma imkanı yok .Çünkü puanları 65'nin altında ptt'nin puanları ise 75. Bu anlamda bu alanda bir boşluk doğup hizmet çeşitliliği gerçek anlamda sağlanamayacak. Bu boşluğu tam olarak dolduracak bölüm ise maliye dir. üstelik puanlarımız yüksek. Hizmet kalitesinin yüksek tutulması açısıdan puan yüksekliği önemli. Başarı seviyesi yükselir.

Bence bu haklı gerekçemizle ptt ye mail atalım. PTT nin bağlı olduğu ulaştırma bakanlığına da mail atalım.

www.ubak.gov.tr


BELGİNL
Kapalı
03 Şubat 2008 16:51

arkadaşlar bu konuları bilmeyen maliyecilere de haber verelim.sayımızı artıralım.Hepinize kolay gelsin.


aras36
Kapalı
04 Şubat 2008 08:36

günaydın


bilal&bilal
Kapalı
04 Şubat 2008 13:25

güncel


bilal&bilal
Kapalı
04 Şubat 2008 15:42

KURUMLAR HAKKINDA BİLGİ:

Bayındırlık ve İskân Bakanlığına bağlı bulunan

Karayolları Genel Müdürlüğü => Ulaştırma Bakanlığına,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı bulunan

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü => Çevre ve Orman Bakanlığına bağlandı. (30 Ağustos 2007)


aras36
Kapalı
04 Şubat 2008 23:34

güncel


hector57
Memur
05 Şubat 2008 12:38

arkadaşlar burada yazılanların çoğu boş şeyler.bu işin tek yolu oturup çalışmak ve güzel bir puan almak.

yok neymiş işletmeciler daha düşük puana atanıyormuş.bunların söylediği mantıkla biyoloji mezunları 85-88 le bile atanamıyor.ne yapsınlar zamanlarını bu forum laklak yaparak mı geçirsinler. bırakın boş işleri vakti ders çalışmaya harcayın.

bakın bu forumda kaç başlık var ve o başlıklarda kaç sayfa var.hiç bir şeyi değiştirmedi binlerce yazı başlık sayfa.

gerçekten samimi olarak burayı okuyan ve bu sınavı kazanmak için çalışan arkadaşlara tavsiyem zamanınızı burda harcamayın.kafanız karışmasın.


isill82
Aday Memur
05 Şubat 2008 14:04

selam arkadaslar.bende maliye mezunuyum. 2006 kpssden 78 puan aldım.son tercihlerde ptt yazmadım.iyiki yazmamışım.yerleştiğim halde atanamayacakmışım çünkü.bunu bugün bu sayfada öğrendim ve çok üzüldüm.ben hayatımda böyle adaletsizlik görmedim.ve böyle saçmalık.kamuya en yatkın bölüm maliyeyken her yere işletme,iktisat.iibf puan havuzu adlı sayfaya yorum yazdım.iibf mezunları lütfen maliye bakanlığı yazmayın tercihlerde diye.umarım işe yarar.nadir girebildiğimiz yerleri kaptırmayalım en azından işletmeci ve iktisatçılara.burdan maliye mezunlarına sesleniyorum.belki biçok kişi aynı şeyi yaparsa işe yarar.şimdiden teşekkürler.


s.sen
Kapalı
05 Şubat 2008 19:27

arkdaşım herneysen kimsen git başlığına orda lak lak yap burda ortamı gerecek tahrik edici ve insanları soğutacak şeyler yazma herkez çalışması gerektiğini yüksek puanlar alması gerektiğini biliyo zaten uğaraşılan şey sınava kadar ve ondan sonraki alımlarda bikonudaki haksızlık ve mağduriyetin giderilmesi insanlar bu işe 5 dakikasını ayırmakla bişey kaybetmez, işinemi gelmiyo birilerinin organize bişey yapması, sözkonusu olan iibf leri bahsettiğin biyoloji bölümünün iibf'si ile ne alakası var, biçok sayfanın bişey değiştiremediğinimi söylüyosun iyi incele geçmiş sayfalara başlıklara bak bakalım insanlar isteyince neler yapabiliyor, ayrıca burda maksat illede bi sorunun giderilmesi değil başlığında ismi maliye mezunları işletme-iktisat düşmanları değil, maksat ortak bir noktada buluşan insanları bir araya getirip fikiralışverişi ve tanşma imkanı sağlmak "boş işler hiç bişe olmaz gibi değerlendirmeler yapamak bunca insanın emeğine yazdıklarına gayretine ve umutlarına düşmanlıktır...


catharsis
Kapalı
05 Şubat 2008 19:36

birileri rahatsız oluyor anlaşılan daha önce arkadaşın biri biz birlik olduk uğraştık ve yeterli kadro açılmasını sağladık atandık diyor ve herkezde tebrik ediyor eee neden boş işler ve uğraş olsun lütfen insanları karamsarlığa itecek şeyler yazmayalım insanları umutlarını kırmaya hakkımız yokk herkez kendi işine baksın


BELGİNL
Kapalı
06 Şubat 2008 15:06

Arkadaşın mantlığına şaşıp kalıyorum. Bizi biyolojiyle bir tutuyor. Arkadaşım birbirine benzer eğitim veren bölümler arasındaki adaletsizlik söz konusu. Eminim ki biyoliji gibi kimyanın da puanı yüksektir.Bu anlamda eğitimleri arasında fazla fark olmayan maliye bölümü haksız bir şekilde dışlanıyor.

Ayrıca arkadaşlarımıza ders çalışmaları konusunda telkinler de bulunuyoruz.Mail atanarak hem sınavdan önce hemden sınavdan sonra yapılacak haksızlıkların önüne geçilecek.Bu konuya yarım saat ayırarak hakkımızı arayabiliriz.Bu fazla bir zaman kaybı değil. Biz elimizden geleni yapalımda sonradan niye hakkımızı aramadık diye pişman olmayalım. Ders çalışmaya da devam edelim.

Bilen arkadaşlar bu konuyu bilmeyen arkadaşlara haber versinler.Olumsuz cevaplar olsa da mücadelemizi kaybetmeyelim.


spav
Aday Memur
06 Şubat 2008 19:56

arkadaşlaryapılması muhtemel alımda maliye puanları kaça düşer sizce??


s.sen
Kapalı
06 Şubat 2008 20:58

spav kardeşim alımın nekadar olacağını vede maliye bölümüne nekadar kadro verileceğini görmeden bi tahmin yapmak gerçekçi olmaz, ama geçen temmuz ayındaki gibi yüklü bir alım olursaki söylenenler ve duyumlar öyle bir alım olacağını gösteriyor 75'i rahatlıkla görecektir diye düşünüyorum,, sadece maliyeye aralıktaki gibi bir kontenjan ayrılırsa mevcut puanlardan(79-80) en fazla bir iki puanlık bir fark olur... tabi tercihlerde akıllıca davranmakta gerekiyor...

Toplam 220 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi