Editörler : swat3410

loneygırl
Aday Memur
20 Ekim 2007 13:14

bu konuda benimde tereddütlerim var.arkadaşımın eşi polis memuru doğum yeri uşak ama evlenince kütüğü yani kayıtlı olduğu il konyaya gitti arkadaşım doğum yeri olan ama memleketi olarak görünmeyen uşskts çslışsbilirlermi?


kamil_izmir
Aday Memur
11 Kasım 2007 16:13

yaaa arkadaşlar ben konya'lıyım.İzmirde görev yapıyorum.1998 yılında şarktan döndüm.ben döndüğüm zaman konya'ya dönebiliyorduk.ama biz biraz izmirde çalışalım daha bsonra döneriz diye düşündük.Ancak aradan 2-3 sene geçti Konya özel statüye girdi.yani daha önce 500 binde fazla olması yeterli idid.şimdi 1 milyondan fazla olması gerekiyomuş.Ama bizim suçumuz ne?günahımız ne?daha öne gidenler şimdi memleketlerinde görev yapıyor.Biz neden gidemeyelim.İndirsinler bu nüfüsu.yüzde yüz artişmı olur demi ama

500 bin ise 750 bine çıkarsalardı


ardıc
Aday Memur
11 Kasım 2008 14:55

arkadaşlar;

Ne yazıkki özel statülü illerin hangi iller olduğu veya bu illerin egm ye ait hangi dökümanda tam olarak yer aldığı ile ilgili net bir bilgi yazan arkadaş olmamış. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın veya bu konu hakkında site bizi bilgilendirsin


cool_polis
Yasaklı
11 Kasım 2008 17:02

son 5 ile 2008 de g.antepte eklendi


Pusat ÇELEBİ
Aday Memur
12 Kasım 2008 20:55

2008 atama döneminde İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, İzmir, ve Gaziantep olarak son şeklini almıştı.

Nüfüs sayımı Adrese dayalı sisteme göre yapıldığından Genel Müdürlükteki listelerde güncel.

Polis Memurunun doğduğu il ve kütüğünün bulunduğu il.

polis memurunun eşinin ise (eşide polis memuru değilse) sadece kütüğe kayıtlı olduğu il de görev yapamıyor.

istisnai durum sadece Polis Meslek Yüksek Okulları İçin geçerli olduğunu biliyorum. polis meslek eğtim merkezleri, polis moral eğtim merkezelerinin durumunu tam olarak bilmiyorum ama mantıken öyle PMYO ile aynı statüde olduğu da bir gerçek


obas
Aday Memur
14 Kasım 2008 16:50

şu an için bu iller: ankara, istanbul, izmir, adana, bursa ve gaziantep illeridir. kendinizin doğum yeri , nüfusa kayıtlı olduğunuz yer ve eşinizin nüfusa kayıtlı olduğu yer bu iller harici ise atanamazsınız.


Atakan068
Aday Memur
06 Aralık 2008 11:02

Arkadaşlar benim anlamadığım şimdi bir polis memurunun doğduğu ilde görev yapabilmesi için o ilin nüfusunun 1 milyonu geçmesi ve de özel statülü iller grubuna girmesi mi gerekiyor? bi yardımcı olursanız sevinirim.


bulut duman
Müsteşar
06 Aralık 2008 16:18

Atakan sadece doğduğu il değil, nüfus kütüğünün kayıtlı olduğu yere ve eşin için de aynı şartlar geçerli. Bunu tek bir istisnası var o da özel statülü olmasa bile o ilde polis okullarında görev yapabilirsin. Bunun için de ilk şartımız iyi bir referans ;)) Ayrıca son sayımda merkez nüfusu eğer 1 milyonu geçmiş ise zaten emniyet bu ili özel statülü iller grubuna alıyor.


Atakan068
Aday Memur
07 Aralık 2008 08:55

teşekkür ederim bulut kardeşim bilgilerin için sağol :)


ecdatca
Aday Memur
22 Ocak 2009 09:40

2007 yılında en son cevap yazılmış bu yıl için bir değişiklik yok mu? Yani Mersin ve Kayseri ili nüfusuna kayıtlı olan polisler veya bu illerde doğanlar bu illere atanamazlar mı?

Yıl 2009 oldu yaw...

Obama bile Başkan oldu

Bir tabu yıkıldı

biz halen ilimize gidemiyoruz....

Saygılar....


ecdatca
Aday Memur
22 Ocak 2009 09:43

2008 Kasım mesajını görmemiştim.

Afedersiniz ancak yine de Obamanın başkan olduğu ve 2009 yılında olduğumuz unutulmasın.

Saygılar...

24 Ocak 2009 17:57

il merkez nufusu 1 milyon ve 1 milyondan fazla olan illere nufusun orda kayıtlı olsa dahi yada eşinin nufuusu orda olsa dahi tayın istedigin zaman ataman yapılır ama 1 milyonun altında ise yapılmaz bu iller : istanbul, ankara,bursa, izmir,adana vb. gibi buyuk şehirler önceden konya gazinatep felanda vardı ama şuan yok bende konyalı olarak şarkten dönüşte tememnnim konyanın özel statüye girmesi şuan 950 bin civarında merkez nufus ben gidene kadar gecer herhalde ama şartıda var bir ilin 1 milyon nufusu alıp direk özel statuye gecemiyor o ilin il emniyet müdürünün yada valinin bu il özel statüye girsin diye onay vermesi lazım onay vermedigi zaman olmuyormuş..

24 Ocak 2009 18:00

Özel statülü iller ise sadece 5 tanedir.Bu illeri ve polis mumurunun atanamayacağı yerleri yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

Bunlar:

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursadır.

POLİS MEMURLARININ ATANAMAYACAĞI YERLER:

1-Personel, kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu veya doğduğu veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu veyahutta nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri il ve bu ile bağlı ilçelere atanamaz.

2-Atandığı ilde (a) fıkrasında belirtilen durumdaki bir kimse ile evlenen personelin, yer değiştirmesini gerektiren başka bir sebep olmadıkça en geç iki yıl içinde bulunduğu il dışında bir yere ataması yapılır.

3-Son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu beşyüz bini aşan şehirler için (a) fıkrası hükmü uygulanmaz. Ancak , bu illere atanmış olanlar, o ilin ilçelerinden birinin nüfusuna kayıtlı iseler o ilçeye atanamazlar

4-Emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, emniyet amiri rütbesini kazanıncaya kadar, ihtisası sebebiyle hizmetinden yararlanma zorunluluğu olmadıkça, aynı il veya ilçeye ikinci defa atanamazlar. Genel Müdürlük merkez birimlerine ve özel statülü illere yapılacak atamalar du kayda tabi değildir.

23 Şubat 2009 00:12

arkadaşlar 2009 yılı itibariyle gaziantep'de özel statülü illere alındı hayırlı olsun antepli meslektaşlarıma nerden biliosn diyen arkadaşlarıma cevab ben 2008 pomem mezunuyum antepli arkadaşlarımız okulun bitmesine 1 ay kala bu haberi aldı ve ilk 10 içindeki 4 arkadaşımda antepliydi ve memleketini seçti.benim memlekette mersin bu konuda bir bilisi olan varsa yani mersinin özel statüde olup olmadığı yönünde özelime msj atarsa çok memnun olurm.herkese saygılar.


lamna27
Aday Memur
28 Şubat 2009 14:19

mrb. arkadaşlar şuan için özel statülü il sayısı 6 'dır.

bunlar:İstanbul, Ankara,İzmir,Adana,Bursa ve Gaziantep'tir.Bu illerin merkez nüfusu bir milyonun üstündedir.Gaziantep bu listeye en son yapılan ve sonuçları açıklanan adrese dayalı nüfus sayımında dahil olmuştur.5. dönem pomem de sınıf arkadaşşım memleketi olan Gaziantep'e becayiş yolu ile gitti ve halen görev yapmaktadır.


Arfmin
Kapalı
28 Şubat 2009 21:21

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 7/c maddesinde "Son genel nüfus sayımına göre merkez nüfusu bir milyonu aşan şehirler için (a) ve (b) bentleri hükmü uygulanmaz." denilmektedir.

Günümüzde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi başlatıldığından önümüzdeki yıllarda sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak ve nufus sayımı yapılmayacaktır. Çünkü Adrese dayalı sistem ile her an ülke nufusunu öğrenmek mümkün olacaktır. Bu nedenle Atama yönetmeliğinin "son genel nufus sayımı" ibaresinin bir hükmü kalmamıştır.

Hangi illerin yönetmelik kapsamına girdiğini öğrenmek için Türkiye İstatistik Kurumuna Bilgi Edinme Hakkı

Kanunu kapsamında müracaat ederek öğrenmeniz mümkündür.

Alacağınız bilgi doğrultusunda merkez nufusu 1 milyonu açmış illere memleketiniz olduğu için tayininiz yapılmazsa elinizdeki belgeyi gösterin veya İdare Mahkemesine dava açın.

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi