Editörler : E.Kayı Han
19 Temmuz 2010 14:58

peygamber insanlığa peygamber olarak gönderilmiş ve günlük hayatlarındaki haram ve helal dairesini çizmiş bunu yaşayarak öğretmiştir...

yaşlı bir bayanlda evlenmiştir en genç bayanlada evlenmiştir...yeri gelince boşanmıştırda...tüm bunlar topluma ey toplum dinin helal kıldığı bir şeyi insanlar yapınca kınamayın sonra allahın helal kıldığını haram kılmaya kalkıp küfre düşmeyin demek içindir...

efendimizin evliliklerindeki bir çok hikmet yukarıdaki yazılarda ifade edilmiştir...o yazıları okumadan hala dikbaşlılık sergilemek ancak nefsini rab edinenlere mahsustur...


16again
Şube Müdürü
19 Temmuz 2010 16:04

Cevap aşağıdaki meallerde gizli sanırım. Yine tepki alacağım ama; Allah apaçık elçisinin şehvetinin önündeki engelleri ayetlerle birer birer yıkmış.

Ahzap 50- Ey Peygamber! Biz sana şu hanımları helal kıldık: Mehirlerini verdiğin eşlerin, Allah'ın sana ganimet (SAVAŞ ESİRLERİ) olarak verdiklerinden elinin altında bulunanlar, amcalarının, halalarının, dayılarının, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret edenler. Peygamber kendisiyle evlenmek istediğinde, kendisini Peygamber'e HİBE eden mümin bir kadını da öteki müminlere değil, yalnız sana özgü olmak üzere helal kıldık. Onlara eşleri ve elleri altındakiler hakkında neler farz kıldığımızı biz biliriz. SANA BİR ZORLUK OLMASIN DİYEDİR BU... Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. 51- Onlardan dilediğini geriye bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Bir süre için uzaklaştığın hanımlarından dilediğini yanına almanda bir sakınca yoktur. Onların gözlerinin aydınlanmasında, tasalanmalarında ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmasında bu daha uygun bir yoldur. Allah sizin kalplerinizde olanı bilir. Allah Alîm'dir, Halîm'dir.


mazot
Yasaklı
19 Temmuz 2010 22:55

hz ayşe evlendiğinde yaşı dokuzdur.

o dönemde sahabilerin yaşları ölüm yaşına göre bulunurdu.hz ayşenin vefat tarihinden,yaşı çıkarıldığında doğum tarihi bulunur.

vefat tarihi;H58

vefat sırasındaki yaşı=66

fark 8 dir.hicret sırasında hz ayşenin yaşı sekizdir.Hicretten bir yıl sonra evlendiğine göre evlilik yaşı dokuzdur.zaten Hz. Aişe?den gelen 'Ben kendimi bildim bileli İslam in içindeyim ' sözü de bunu kanıtlamaktadır.

olay budur.saçmalamayı kesin artık.bıktık sizin yalanlarınızdan.


Ebu Hanife
Müsteşar Yardımcısı
25 Temmuz 2010 11:38

fasık için tık tık...


waffen-ss
Yasaklı
26 Temmuz 2010 09:26

şehvet


Ebu Hanife
Müsteşar Yardımcısı
26 Temmuz 2010 10:10

nefsi rab kabul etmek

25 Ekim 2013 15:38

Eskiden ben de şehvetten olduğunu düşünüyordum

ama

artık ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMA İSTEĞİnden olduğunu düşünüyorum.

Kevser suresinin tefsirini okurken bu düşünce aklıma geldi.

waffen-ss, 14 yıl önce

şehvet


Boğatürk
Yasaklı
29 Ekim 2013 03:26

Peygamberin 11 evlilik yapmış olması, dünya tarihine malomuş gerçek bir vakıadır.


Boğatürk
Yasaklı
29 Ekim 2013 03:38

Arap adet ve gelenekleri icabatı olarak, şeriat uygulanan ülkelerde kızlar 9-10 yaşına gelince uzun ak sakallı adamlara parayla satılıyor.. Neye şaşırıyorsunuz ki?.. O ülkelere giderseniz, görürsünüz, Ya Ehl-i Müslümin..

ATATÜRK 90 sene önce bu has devleti kurduğunda, bu adeti yasaklattı.

Artık 18 yaş kuralı vardır.. Bu yaşın altında evlenmek hapis cezasını gerektirir.

BAK: Türk Medeni Kanunu..


Bayırmak
Yasaklı
12 Kasım 2013 09:09

Peygamberimiizin 11 defa evlilik yapması, zorunluluk icabı olmuştur. En son eşiyle evlenmesi 54 yaşında iken olmuştur ve 9 yaşındaki Hz. Aişe'dir.


Bayırmak
Yasaklı
15 Kasım 2013 12:41

Arapların kızlarını 8-9-10 yaşında evlendirme adetleri, bugün de uygulanıyor.

Toplam 51 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi