Editörler : "eskiyara"Pangaea
«67891011121314151617»

sidar21
Memur
06 Mart 2008 14:23

arkadaşlar mrb.insanlar başkalarının hakkında karar verirken ne kadarda rahatlar.ben yaptım ve oldu mantığı ülkemizde var sanırım çünkü düşüncesizliğin bu kadarını anlamak mümkün değil.yaklaşık bir aydır çalıştığım okulda verimli olamıyorum sonum ne olacak düşüncesi ciddi anlamda beni rahatsız etmeye başladı.yanlış kararlar ancak etkili bir tepkiyle değitirilir.mahkeme sürecini başlatan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar.ortak hareket etmeyi öğrenelim artık. çocuk gelişimi ve okul öncesi bölümleri her zaman birlikte anıldılar birbirimizle didişmek yerine haklarımızı korumanın yollarını araştırmalıyız.sevgiler sevgili öğretmenler


lnez
Aday Memur
06 Mart 2008 15:36

Okul öncesinde çalışan çocuk gelişimi mezunu ve alanı olul öncesi diye düzenleme yapan arkadaşlar yakında kız meslek liselerindeki okul öncesi öğretmenlerinin yerinde boşluk oluşacak onların yerine mutlaka torpili olanlar önce geçici görevlendirme ile milli eğitim müdürlükleri tarafından atanacaklar arkasından branş değişiklikleri bakanlığa sunulacak ve böylece branşları çocuk gelişimi olacak.Sistem bu biz buna karşı çıkalım.Hakkı olan puanı yeten sırasını bekleyen bu hakkı kazansın diyoruz.Bir arkadaş diyorki bu düzenleme gerekliydi artık atamalarda torpil dönmeyecek.Asıl bundan sonra torpil başlayacak.Benim branşımı piyango sistemine göre belirleyen bakanlıktan anca bu beklenir.Bu kadar dar görüşlü insanlar bizim hakkımızada karar veriyor ona üzülüyorum.Benimle aynı eğitimi alan kız meslekte çalışıyor diye ona çocuk gelişimi yazıyorlar bana okul öncesinde çalışıyorsun diye okul öncesi yazılıyor.Tam bir piyango.


akelf
Aday Memur
06 Mart 2008 17:51

Inez arkadaşım dediklerine katılıyorum. Piyangoda talihsizlik bize vurdu. Yatamaz kalkamaz hale geldim. Çocuklara bu psikolojiyle ne verebilirim bilmiyorum.

İlköğretime eş durumundan il değiştirildiğim zaman geçirildim. Mezuniyetim, ilk atamam hep çocuk gelişimi. Martta iliçi tayinle tekrar kendi branşıma geçecektim ki 1 ay kala başımıza bu belayı sardılar. Üstelik yakınımda çocuk gelişimi kadrosuna ihtiyaç duyan bir kız meslek olduğu halde. Şimdi merak ediyorum oraya hangi torpilliyi geçirecekler.

15 şubatta bakanlığa gönderdiğim dilekçeye hala cevap gelmedi. Cevap gelmeden dava açamıyorum. Bakanlıktaki dilekçeler hakkında bilgisi olan var mı?

06 Mart 2008 18:02

akelf arkadaşım çocuklarom laptopun y ve bi kaç tuşunu koparmışlar biraz zor basılıyor bide klavye almancA harfli olunca ancak bu kadar düzgün oluyor kusura bakmayın. ınez arkadaşıma bende aynen katılıyorum. ne olurdu heriki branşımızda kalsaydı bizmi küçük beyinliyiz onlarmı anlmadımki


mayye
Memur
06 Mart 2008 18:35

arkadaşlar Allah aşkınıza dünyanın neresinde eğitimli insanların hakkına bu denli tecavüz edilmiştir ya?

ya bunlar 31 aralıkta alan değişikliği yazısı yayınladılar (isteğe göre) sonra da gümmmm diye bize bunu yaptılar, psikolojim bozuldu ya...

06 Mart 2008 19:59

mayye arkadaşlarım ve diğerleri burda ah vah etmekten ileri gidemiycez ve de danıştaydan 3 vakte kadar çıkacak kararı bekliycez bu gün avukatımla konuştum yerel mahkemeler sadecene atamayı iptal ediyomuş ama hakkımızın geri verilmesi için danıştay kararı gerekiyomuşşşş


mayye
Memur
06 Mart 2008 20:35

sendikaların açtığı davada danıştay kararı etkili olmayacak mı peki?

ne yapacağımızı şaşırdık ya, umarım olumlu sonuçlanır...


cronk
Aday Memur
06 Mart 2008 20:59

mrb arkadaşlar bende sizler gibi madur olanlardanım.bizim için bir şeyler yapılacağına inanıyormusunuz.sizce bakanlık geri adım atarmı.herkezin istediği yere tayin olmasına izin verirmi bilemiyorum.bu tür atamalarda geri dönüşün çok zor olduğunu söylüyorlar.ben üniversiteyi çocuk gelişimi olarak kazandım mezun olurken okul öncesinide eklediler ve yıllarca uğraşan arkadaşlarım oldu ama bir sonuç elde edemediler.inşallah bizim sonumuz daha iyi olur ve bu haksızlık bir son bulur.


lnez
Aday Memur
06 Mart 2008 23:44

Malesef bizi yöneten insanlar sorumluluklarının ve yaptıklarının bir türlü farkında değiller.Eğitimle oyun olmaz.Hele hele öğretmenlerle oynatmak çok yanlış.Öğretmenlik vicdani bir meslektir.Bu mesleği yapan insanların nasıl çalıştıklarını hiç bir sistem ölçmez.Bu yüzden bu insanların vicdanlarını huzursuz ederek eğitimi hiç bir yere götüremezsiniz.Zoraki branş değişiklikleriyle amacınız nedir.Hiç kimse sizin yakanıza yapışmadı ben çocuk gelişimi mezunuyum beni kız meslek lisesine ver diye.Ne güzel sistem işliyor hewrkes tainle ancak bir yerlere gidileceğini biliyor ve hakkına razı.Ama şimdi ben on senedir okul öncesinde çalışıyorum fakat bu düzenleme ile bana sen bundan sonra okul öncesinde çalışacaksın dayatması yapıldığı için soğudum bir anda.Beni en çok düşündürende artık haksızlıkla ve torpille bundan sonra bu alanlarda branş değişikliği yapılacak olması.Bunu hepiniz göreceksiniz.Bu sistem torpilin önünü açmıştır.

06 Mart 2008 23:49

ınez arkadaşım birkez daha diyorumki sen yazınca diyorumki isme bi daha bakayım ben bunları ne zaman yazdıydım diye bide bakıyorum sensin alkış diyorum çok güzel beni anlattın. bu arada bu konuda yazışılan bi forum daha vardı kaybolmuş farkındamısınız. çocuk gelişiminde resen atama idi yanılmıyosam başlığı


eay
Aday Memur
06 Mart 2008 23:53

sn cronk benim durummumda sizinki gibi. üniversiteye girişim çocuk gelişimi mezuniyette okulöncesi. diğer arkadaşlarda madur olduklarından bahsediyorlar. biz bu şekilde zaten madur olmuştuk atanırkende ayrıca bize sorulmadı okulöncesine mi diye. şimdi yine istemediğimiz halde okul öncesi oldu. okul öncesi arkadaşlar bunu en baştan biliyorlardı.


caramelx
Aday Memur
07 Mart 2008 09:22

yaşam tuhaf bir denklem.ben sonucu hala çıkaramadım :(((


ŞAVŞAT
Aday Memur
07 Mart 2008 09:44

Saygı değer arkadaşlarım bu konu ile ilgili yorumları 3000 kişi okumuş ama yorum yazan eğitimciler hep aynı kişiler

herkes bu konuyla ilgili düşüncelerini aktarsa konunun hassasiyeti daha iyi algınacaktır.

Sükut ikrardan mı kaynaklanmaktadır.

07 Mart 2008 22:55

şavşat arkadaşım okuyanın fazla olması yazanın fazla olmasından iyidir el sebeb genelde herkes sonuçlanan bi dava varmı diye bakıor konuş konuş nereye kadar problem belli çözüm belli daha ne konuşacazki denecek her şeyi dedik mahkemeede verdik bundan sonra bekliycez


eyfel33
Memur
08 Mart 2008 09:55

mERHABA ARKADAŞLAR MEZUNUYETİM OKUL ÖNCESİ VE BEN MESLEK LİSESİNDE ÇALIŞIYORUM TAM 7 YILDIR VE BUNUN 4 YILI YÖNETİCİLİK.ŞİMDİ BİR KARARNAME GELDİ OKUL ÖNCESİ DİYE BENİM İÇİN SORUN YOK ŞİMDİLİK YÖNETİCİ OLARAK ATANABİLİYORUM AMA BAŞKA OKULA TAYİN İSTEDİĞİM ZAMAN NE OLACAK ONU ÇOK MERAK EDİYORUM.TÜRK EĞİTİM-SEN MAHKEMEYE VERMİŞ MAHKEME SONUCUNU BEKLEYELİM BENCE.


caramelx
Aday Memur
08 Mart 2008 10:46

mahkeme nezaman sonuçlanır acaba.dava açıldımıki şuanda daha açacaklar ki.

08 Mart 2008 22:47

bizim lehimize bi sonuç çıksa bu türkiye bi gün adam olur ümidim devam eder


alimmert
Aday Memur
09 Mart 2008 12:37

Mahkemenin en az 1 yıl süreceği söyleniyor. Sonucun olumlu olacağı konusunda ümitlerim biraz artmış durumda. çünkü verilen haklar bu kadar kolay kaybedilemez.

09 Mart 2008 23:26

valla haklar bu ülekede şıp diye gelip şıp diye gidiyor


falcon-tr
Memur
10 Mart 2008 13:33

Dairesi Karar Yılı Karar No Esas Yılı Esas No Karar Tarihi

İKİNCİ DAİRE 2007 252 2006 3783 29/01/2007

ARKADAŞLAR DANIŞTAYIN GEÇMİŞTE VERDİĞİ BİR KARAR ÖRNEĞİ

Toplam 2265 mesaj
«67891011121314151617»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi