Editörler : oto-danisman-expert

gündöndü
Memur
21 Nisan 2008 23:07

Detailed kardeşim!Açıklamaların için tesekkur ederim..

Sen hangi bölümden mezunsun ve görevin ne acaba...Alakasız işler için alakasız bölümlerden adam alınıyo...Mesela web tasarım uzmanı arıyor.Belli bölümler yazmış bunlarda alakasız bölümler.Bir sertifika falan da istememiş.Neye göre seçiyorlar acaba...


detailed
Yasaklı
21 Nisan 2008 23:29

Ben makine mühendisiyim her nekadar kendi işimizle ilgili çalışyor ve kadromuzun işini yapıyor görünsekte genelde. Ne iş olsa yaparız abi tarzında çalıştırılıyoruz.

Çünkü görev tanımlarının içinde bölüm amirinin verdiği diğer görevleri yapar yazıyor. Yanlış anlaşılmasın devlet memuru, kendi eğitim seviyesi ve atandığı görevden daha aşağı görevle görevlendirilemez yani sırtımızda taş çekmiyoruz ama bazan mühendisliklerle kel alaka işlerle uğraştığımız oluyor.

Web konusundaki ilan konusunda bilgi sahibi değilim. ama endişelenme çok da birşey bileni görmedim. En azından ofis yazılımlarından gördüğüm Power Point bilmem mühendis olmamdan daha kutsal buralarda :) Webde de sadelikten hoşlanıyorlar çok yormazlar.


gündöndü
Memur
23 Nisan 2008 20:28

Detailed tesekkur ederim...Bir sorum daha var...Hamileyken işe başlamış biri var mı!Hiç gördün mü :-))


detailed
Yasaklı
23 Nisan 2008 21:24

Personelde çalışmıyorum, çok fazla memur alımına şahit olmadım, ama hamileliğin alıma engel olduğunu sanmıyorum.

Tabi komisyon işe girip doğum iznine gitme durumu olan personele ne gözle bakar bilemiyorum. Bu konular kanunla düzenlenmişmidir sanmıyorum tamamen komisyonun insiyatifinde gönürünüyor.

TSK da bu konuda ben rastlamadım. Sağlık bakanlığına atanan bir memur katılışını yapıp sağlık raporu alıp izne ayrıldı ama TSK ka daki örneklerden ben bi haberim.

kolay gelsin.


gündöndü
Memur
23 Nisan 2008 22:51

detailed...

KKK 'DA MISIN!Esimin bir arkadaşı KKK daki sivil memurların 19.00 dan önce işten çıkmadığını söylüyor.Ben sadece çalışma saatlerinin rahatlığı nedeniyle bu muameleye katlanmayı düşünüyordum.(bankada suyu çıkarılmış bir insan olarak)Hatalı mıyım?


detailed
Yasaklı
24 Nisan 2008 01:18

evet. Kurumu kötüleyemem, sistemdeki aksaklıkları ve şahsi konuları genele maleymeyin demek istiyorum ama gönlüm de elvermiyorum.

Kurumun personele ihtiyacı var. Aramıza katılmanızı isteriz. Ama yalan da söyleyemem.

Tam olarak 19.00 da bitiyor diyemeyiz garnizondan garnizona değişir mesai saatleri kanuna göre çalışlacak saatler açık. Ama bazı garnizonlarda mesai 08:00 de başlar bazılarında 08:30 vs vs bu durumda çıkış saatleri değişebilir. Kimi yerde 17:30 da kimi yerde 18:00 da kimi yerde 19:00 da bitebilir.

Bu asıl sorun değil. Kısmet olur da girebilirseniz. Amriniz işi bitirmeden gidemezsin, hafta sonu geleceksin gibi emirler yağdırıp hayatınızdan bezdirebilir. Hatta fırsatını bulursa evrak nöbeti adı altında (yada jeneratör nöbeti vs )bir nöbet ayarlayıp duruma göre ayda bir ila 4 veya daha fazla size nöbet tutturmak suretiyle bina odası kapı kilitlerini kontrol ettirebileceği nöbetler icat edebilir. Bu durumda mesai çıkış saati tamamen esnektir.

Hani gazete ilanlarında yazar esnek çalışma saatlerine uyan eleman alınacaktır. (aslında bu demektir ki seni saat mevhumu gözetmeksizin afedersiniz eşek gibi çalıştırcam),Aynı bu sistemle çalışılır, ama dediğim gibi bu çalıştığınız yere göre değişiklik gösterebilir memur olarak aldıklarını sanıyorsunuz ama askeri sorumlulukla alırlar kısaca.

Çalıştığım yerde aile düzeni bozulmuş bir çok bayan arkadaş var. Eve geç gitmekten yemek yetiştirememkten hafta sonları ve akşam mesaiye gidip gelirken bayan olmanın verdiği sıkıntılardan yakındıklarını duydum.

Ama kısmet belki bir yerlerde TSK da huzur bulunan bir kurum vardır. Ben sadece gördüğümü anlatabiliyorum diğerlerini diğer arkadaşlardan dinleyebilirsiniz.

Tercih sizin.Kolay gelsin.


detailed
Yasaklı
24 Nisan 2008 01:21

Sevdalı nikli arkadaşımız dan alıntı:

"Madem sivil memursunuz bölgenizdeki bir askersiz şubeye açın ve dertlerini dinleyin bir zahmet. Temizlikçiye zor gelip nasıl işi bıraktığını, milletin mesaiden sonra nasıl temizlik yaptığını."

yani çıkış saatiniz temizlik hızınıza da bağlı olabilir miş, eğer bir askerlik şubesinde iseniz.


pskselinsardag
Aday Memur
24 Nisan 2008 14:23

D.k.k. Psikolog İzmir

LÜTFEN CEVAPLAYINIZ:

Herkese merhaba. Bu ay içerisindeki Deniz kuvvetleri komutanlığı sivil memur alımı için başvurdum. mülakata çağırılmışım. Şuanda sağlık hizmetlerinde vb.(Branşım: Psikolog)sivil memur olarak çalışan arkadaşlar varsa;

1. D.k.k. mülakatında ( forumdaki bazı yazılarda okudum) sabahtan yazılı sınav( matematik , tarih vb) öğleden sonra sözlü mülakat şeklinde mi geçiyor? Mülakat süreç ve içerik olarak nasıl geçiyor? kimlerin önüne çıkılıyor? ( ilk mülakat bizimki olacak da)

2. Psikolog olarak çalışan varsa( umarım cevap alabilirim) çalışma şartları nelerdir? ( Çalışma saatleri, maaş vb. , sosyal haklar)

3. İzmir de D.k.k. na bağlı, sağlık hizmetleri alanında sivil memur- psikolog olarak görev yapılan yerler neresidir?? ( narlıdere? urla, foça ? d.k.k na bağlı kurumun adı ve görev alanı )

ÇOK SORU SORDUĞUMU BİLİYORUM. ANCAK EMİNİM YANITLANIRSA BENİM DIŞIMDAKİ ARKADAŞLARA DA FAYDASI OLACAKTIR. ( birçok foruma baktım ve net cevaplar bulamıyorum )

Yardımcı olup cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler..


gündöndü
Memur
24 Nisan 2008 21:25

Detailed!İşte ben tam da gazete ilanlarında gördüğün -esnek çalışma saatleri-ifadesini çok yakından yaşamış bir bankacıyım!Ama kaldığın her mesainin parasını alırsın,haftasonu ve bayramda bile çalışırsın ama bugünlerde çift tarife paranı alırsın.Sizde öle değil tabi...

Ben aile düzenimi çok etkilediği için o işten istifa ettim.

Kendime rahat güvenli stressiz bir iş arıyorum.O yüzden kariyer hırsını bırakıp sivil memurluğa razı oluyorum.Ama orda da rahat edemeyeceksem...

Eşim ve abim subay...Bana diyorlar ki git avon falan sat,kuaförde çalış ama TSK'dan uzak dur!

Tuzları kuru tabi...İş dolu da ben TSK'yı mı tercih ediyorum kardeş!


detailed
Yasaklı
24 Nisan 2008 22:39

sn gündöndü:

aradığınız düzenli mesai saatleri ve huzur ise yağmurdan kaçarken doluya tutulmak üzeresiniz. İşsizlik ise doğru yerdesiniz.

Dediğim gibi, belki benim çalıştığım yer böyledir. Düşüncelerim sizi yanlış yönlendirmesin tercih sizin.

Kolay gelsin.


şirinköy
Kapalı
25 Nisan 2008 11:19

gündöndü arkadaş kimseye kulak asmayın siz tsk memur olabilirseniz ne mutlu size bunu başaramayan çok insan var.tsk memur olmakta kolay iş değil . zaten günümüzde de memur olmak çok zor .bizim çevredede tsk çalışan subay , sivil memur çok insan var ve çok olumlular bizleri tsk memur olma konusunda hep olumlu yönlendirirler.


pskselinsardag
Aday Memur
25 Nisan 2008 14:13

benim sorularıma da cevap verebilecek bir arkadaş vardır umarım... ( bir önceki sayfada) .. mülakata girmeme 1 hafta kadar bir süre var ve merak içerisindeyim.. Dkk. lütfen cevaplayınız..


gündöndü
Memur
25 Nisan 2008 14:39

Sevgili Detailed ve Şirinköy!Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.Herşeyin insanda bittiğine inanıyorum.Bu da talih işi galiba.Başınızda komplekssiz kendini yetiştirmiş adam gibi bir adam varsa her iş rahat ve huzurlu!Ben bunu bankada da yaşadım.Başımıza bir insan evladı geldi.İş yerine bakışım değişti.Saat22:00 ye kadar mesaiye kalırdık.Yöneticimiz saat başı hatırımızı sorar dayanın diye moral verirdi.Moral motivasyon süper bişey...

Kısmet bakalım ne olacak!


guzbahar3
Aday Memur
26 Nisan 2008 12:50

merhaba arkadaşlar.benimde bir kaç sorum olacaktı, ben bilgisayar programlama mezunuyum ve kkk nin sivil memur alımına başvuru yaptım.biliyorsunuz 2 mayıs günü kkk nin web sayfasında açıklanacak ve başvuru işlemleri başlayacak.acaba uygulamalı sınavda ne gibi sorular soruluo bilen var mı? ve bir de tabi mülakatta.geçmiş yıllarda giren arkadaşlar bu tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim.bu sene ilk defa girecek arkadaşlara da bol şans...


memoryil
Aday Memur
26 Nisan 2008 15:03

be sivil memur olarak görev yapmaktayım arkadaşlar. eğerki olurda başvuruda sıralamaya girerseniz öncelikle uygulama sınavında hangi bölüme başvuru yaptıysanız o bölümle ilgili sorulabilecek herşeyi soruyorlar. (örnek: tornacıyı torna tezgahına, aşcıyı mutfağa, bilgisayarcıyı bilgisayar başına getirip el yeteneğine ve pratikliğine bakıyorlar) sorulablecek soruların yapılabilecek işlerin çoğunu yapıyorlar. mülakat ise daha tek bir sandelyeye oturuyorsun karşında 6-7 rütbeli sana bakıyor ve onların içindeki en rütbeli sorular sormaya başlıyor.(nerede çalışıyorsun, anan baban ne yapıyor, evlimisin bekarmısın, eşin çalışıoyormu vb. sorular) burada sizin yapmanız gereken sakin olmanız düzgün ve kibar olmanız (aşırıya kaçmadan) olayı bitirir arkadaşlar. kelimeleri yutan ne dediği anlaşılmayan hızlı konuşan heyecen yapan düzgün oturmayan kıyafeti düzgün olmayan ayakkabısı boyalı olmayanların şansları pek yok diyebilirim. adaya girişinizden ve çıkışınızdan bile elenebilirsiniz. saygılı, kıyafetine özen gösteren,kelimeleri seçerek yanlış anlaşılmasına mehal vermeden doğruları konuşan , hareketlerine özen gösteren arkadaşlar mülakattan korkmasın. (utmadan şunuda söyliyeyim yalan söylemeyin, yalanı gözlerinizden anlarlar.)hepinize bol şans arkadaşlar umarım hepiniz girersiniz.

bir başka konuda TSK zor konusu arkadaşlar dışarıda iş bulmak kolaymı. he işin zorlukları var tabi hiç zorluk çekmeden para kazanmak istiyorsanız bu çok zor. hırsız bile riske girmeden birşey calamaz. siz kimseye bakmayın dinlemeyin. sivil kurumlardan farklı olduğu kesin ama bu zorluklar aşılmayacak gibi değil. neyse arkadaşlar siz önünüze bakın sağı solu dinlemeyin. içinizden ne geliyorsa onu yapınki sonradan senin zorunla giremedim veya girdim demeyin. ben hiç pişman olmadım girdiğime allaha şükür istediğim gerşeyi alabiliyorum. devlet paramı gününü bırakın saati geçmeden veriyor. iyi düşünün iyi karar verin hepinize başarılar.


gözdeyıldız
Aday Memur
26 Nisan 2008 19:38

merhaba.sizden bir ricam var ;ben tsk sivil memurbaşvurusu yapmıştım.başvurum kabul oldu.haftaya mülakat var.uygulama sınav yok.sadece mülakat.mülakatta ne gibi sorular sorarlar?meslekle ilgili sorular sorarlar mı?lütfen yardım edin.


fakir memur
Genel Müdür
26 Nisan 2008 20:07

pskselinsardag özelden yazarsan sana yardımcı olabilirim.ben yazdım ama mesajı kabul etmiyor.elimden geleni yapmaya hazırım.hayırlı olsun başarılar.sevgiler


guzbahar3
Aday Memur
27 Nisan 2008 10:33

memoryil teşekkürler paylaştıkların için.çok heyecanlıyım ama henüz kesin bile değil daha 2 mayıs günü kkk nin web sayfasında açıklanacak oraya çağırılacak adaylar.umarım hakkımda hayırlısı olur.şimdiden benim gibi başvuru yapan herkese bol şans diliyorum...


gündöndü
Memur
27 Nisan 2008 22:20

gözdeyıldız kardeşim sen hangi alıma başvurdun da mülakata çağırıldın eski bir başvuru mu yeni alım için mi...Ve de hangi bölüme başvurdunuz ?Uygulama sınavı yok dediniz ya merak ettim1

28 Nisan 2008 08:56

tsk uzman memurluk için baraj kacta kalabilir msb ye basvurma konusunda tereddüdüm var kamu yönetimi mezunuyum puanım 73

Toplam 123 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi