Editörler : crops35
«646566676869707172737475»

metin01
Memur
22 Haziran 2010 15:52

KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİ

Madde 16- Tekliflerin alınması ve değerlendirilmesi

16.5.2. Birim fiyat üzerinden teklif alınan ihalede, birim fiyat teklif cetvelindeki birim fiyatlar ve birim fiyatla miktarın çarpılması sonucu bulunan tutarlar, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır. Ancak, birim fiyat üzerinden teklif alınan mal alım ihalelerinde, miktarı yüksek olan iş kalemleri için, idari şartnamenin diğer hususlara ilişkin bölümünde belirtilmek kaydıyla, istekliler birim fiyatlarını virgülden sonra iki haneden fazla olacak şekilde verebileceklerdir. Bu durumda da birim fiyatla miktarın çarpılması sonucu bulunan tutarlar, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır.

Örnek;

Hesaplanan Tutar Yuvarlama sonucu

5,414 5,41

5,41582 5,42

5,4169 5,42

iyi çalışmalar kolay gelsin.


btls1345
Memur
23 Haziran 2010 13:28

ancak hala kafamda soru işareti var?

İhale Konusu Malın a) niteliği, türü ve miktarı : 150 kalem yapı malzemesi alımı (idari şartnamede belirtilmiştir) desek ne olur?

bu şekilde ilan ücretini düşürerek kamu yararı elde etmiş olmaz mıyız?

alıma konu bütün malzemenin ilanda yazılacagını mevzuatta bulamadım.

katkılarınızı bekliyorum. selamlar...


dragut
Genel Müdür
24 Haziran 2010 08:22

Sayın btls1345,

Mal Alımlarında tüm kalemleri ilana yazmanız gerekir diye bir kural yok,

İlana 150 Kalem Yapı malzemesi demeniz yeterli,

Örnek:

İLAN

1. İdarenin

a ) Adresi :

b ) Telefon ve Faks Numarası :

c ) Elektronik Posta Adresi :

ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) :

2. İhale konusu malın

a ) Niteliği, Türü ve Miktarı : Mal Alımı, Yapı Malzemesi, 150 Kalem Malzeme

b ) Teslim Yeri :

c ) Teslim Tarihi :

Yukarıda görüldüğü gibi sadece 150 kalem yazmanız yeterli, zaten Birim Fiyat Teklif Cetvelinde malzemeleri tek tek yazacaksınız, ayrıca İdarei Şartname ve sözleşme tasarısında da tüm kalemler tek tek yazılacağı için İlan'a tüm kalmeleri yazmaya gerek yok, bahsettiğiniz gibi ilana tüm kalemlere yazmanız, yerel gazete için ilan ücretini artırır.


btls1345
Memur
24 Haziran 2010 11:56

sn dragut teşekkürler...

düşüncelerime tercüman oldunuz.

ayrıca dediğiniz gibi " İdari Şartname ve sözleşme tasarısında da tüm kalemler tek tek yazılacağı" ve istekliler tarafından dokümanın bedelsiz görülebileceği ile katılmak isteyenlerin dokümanı alması zorunlu olduğu gözönünde bulundurulduğunda bize kamu yararını gözetmek düşüyor.

bu arada yeri gelmişken

Temel ilkeler

Madde 5- İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.


btls1345
Memur
24 Haziran 2010 12:04

yine ayrıca ; kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir

şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî

saydamlığı sağlamayı amaçlayan 5018 sayılı KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE

KONTROL KANUNU derki:

"Hesap verme sorumluluğu

Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. "


btls1345
Memur
24 Haziran 2010 12:14

neticede kanunları uygulayan bizleriz.

bir ihale ilanını 1/4 sayfada vermek varken aynı ilanı 2-3 sayfada vermenin vicdani ve hukuki sorumluluğu vardır.

burada,

dökümanın her isteyene gösterilmesi ve isteklilerce satın alınması zorunluluğu en temel dayanağımızdır.

hepimizin hem fikir olduğuna yürekten inandığım şu gerçeği yeri gelmişken hatırlamakta fayda var:

"DEVLETİN HER KURUŞU KUTSALDIR"

selamlar...


dragut
Genel Müdür
24 Haziran 2010 13:18

Sayın btls1345 asıl ben teşekkürederim,

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 8'nci maddesini burada hatırlatmanız çok olumlu olmuş, tekrar teşekkürler.


erdemliol
Aday Memur
01 Temmuz 2010 08:06

arkadaşlar;

ihale karar rebliği istekliye ulaşamazsa (kendi belirttiği adres ancak pt adres yanlış deyip vb.nedenlerle iade ederse ne olur. bu arada sözleşmede imzalanmış oldu. mevzuat ne diyor ? selamlar


dragut
Genel Müdür
01 Temmuz 2010 08:47

Madde 41 "İhale sonucu, ihale kararının ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç üç gün içinde, ihale üzerinde bırakılan dahil olmak üzere, ihaleye teklif veren bütün isteklilere bildirilir........." hükmü,

İhale uygulama yönetmelikleri eki olan Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesine İlişkin Formlarda "Bu mektubun [elden tebliğ edilmesi halinde aynı gün/iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilmesi halinde postaya verildiği tarihi izleyen yedinci gün (Bu tarihten önce tarafınıza tebliğ edilmesi halinde ise fiili tebliğ tarihi esas alınır.) /elektronik posta yoluyla bildirilmesi halinde bildirim tarihi /faksla bildirilmesi halinde bildirim tarihi] kararın tarafınıza tebliğ edildiği tarih sayılacaktır" ibaresi

yer almaktadır. Aynı yönetmelik ekleri olan ve istekliler tarafından sunulan Teklif mektuplarında ise her istekli tebligat adresini beyan etmektedir.( Bazıları faks ve/veya e-posta adreslerine de tebligatı kabul edebilir)

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda Kararın postaya verildiği günü izleyen 7'nci gün tebliğ tarihi sayılır. Postanın adresin yanlış olması veya başka nedenlerle geri dönmesi İdareyi bağlamaz, sonuçta postaya verildiği günden sonraki 7'nci gün tebliğ tarihi sayılacağından postanın istekliye ulaşıp ulaşmaması idareyi herhangi bir sorumluluk altına sokmaz.

Bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken nokta, İdarelerin bu mektupları isteklinin beyan ettiği adrese gönderirken, adresi tam ve eksiksiz yazmasıdır.

Adresi istekli teklif mektubuna yanlış yazmışsa sorumluluk ona aittir.

Adresi istekli ve idare doğru yazdıysa ve postacı mektubu herhangi bir nedenden dolayı ulaştırmadıysa sorumnluluk posta görevlisindedir, bu gibi durumlarda İhale aşamaları devam eder, yani ihale süreci hiçbir şekilde etkilenmez, istekliler durumu takip etmek zorundadır.


erdemliol
Aday Memur
01 Temmuz 2010 11:26

teşekkürler sn.dragut


btls1345
Memur
01 Temmuz 2010 13:48

sn. dragut ve sayın erdemliol

KİK'nun 2009/UH.III-592 sayılı kararını incelemekte fayda var.

bu karar sn dragut'u desteklemekle birlikte farklı bir yorum da getirmiş. en azından kurum savunması olarak kullanılabilir.

karardan bir alıntı ile herkese selamlar.

"4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ?Tebligat? başlıklı 65 inci maddesinde; ?Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde yapılacak tebliğler hakkında Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır.? hükmü,

7201 sayılı Tebligat Kanunun ?Usulüne Aykırı Tebliğin Hükmü? başlıklı 32 nci maddesinde; ?Tebliğ usulüne aykırı yapılmış olsa bile, muhatabı tebliğe muttali olmuş ise muteber sayılır.

Muhatabın beyan ettiği tarih, tebliğ tarihi addolunur.? hükmü,

Yer almaktadır.

İdare tarafından başvuru sahibine gönderilen kesinleşen ihale kararı yazısı ile aşırı düşük teklif açıklaması talep yazısındaki adreslerin aynı olduğu ve bu adresin başvuru sahibinin beyan ettiği adresten farklı olarak aynı binadaki farklı bir numaraya ait olduğu tespit edildiğinden başvuru sahibinin kesinleşen ihale kararı yazısından muttali (haberdar) olmasıyla birlikte, aşırı düşük teklif açıklaması talep yazısından da muttali (haberdar) olması gerektiği, bu nedenle başvuru sahibi tarafından ihaleye ilişkin aşırı düşük teklif açıklaması yapılmadığı gerekçesiyle idare tarafından teklifinin değerlendirme dışı bırakılmasının mevzuata uygun olduğu ve başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır."


erdemliol
Aday Memur
02 Temmuz 2010 14:26

ihale sonucunun sosyal güvenlik kurumuna bildirilmesi işlemleri hakkında bilgisi olan var mı?


dragut
Genel Müdür
02 Temmuz 2010 15:39

5510 Sayılı "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nun 90?ıncı maddesinde ?Kamu idareleri ile döner sermayeli kuruluşlar ve bankalar, ihale yolu ile yaptırılan her türlü işleri üzerine alanları ve bunların adreslerini on beş gün içinde Kuruma bildirmekle yükümlüdür?........? hükmü yer almaktadır. Buna göre İdareler İhaleyi kazanan yüklenici bilgilerini ve yüklenicinin adresini 15 gün içinde bulundukları SGK il Müdürlüklerine bildirmek zorundadır.


erdemliol
Aday Memur
02 Temmuz 2010 16:20

teşekkürler sn.dragut

ancak, kanun sanki SGK bşk.lığını işret ediyor. çünkü kanunun tanımında

Kurum: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını, ifade edyor.

ben asıl uygulamayı merak ettim.

selamlar...


btls1345
Memur
02 Temmuz 2010 17:23

sn.erdemliol.

sgk başkanlığına ve mal alımı haricindeki ihaleler bildirilecek.


dragut
Genel Müdür
02 Temmuz 2010 17:29

Arkadaşım, SGK adı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumudur yani başkanlık değil,

Ayrıca Türkiyede yılda kaç bin tane ihale yapılıyor her ihaleyi Ankara'ya SGK merkezine gönderirseniz kimse ilgilenemez, SGK adına İl Müdürlüklerine gönderilir ihale sonuçları, her il'de İl Müdürlükleri bulunur, 5510 sayılı yasanın 90'ıncı maddesine göre ihale sonucu yüklenici ad/ünvan ve adresini İl Müdürlüklerine göndereceksiniz, en geç sözleşme imzalandıktan 15 gün sonraya kadar.

İhale sonucunu bildirmeyen idareler aynı kanuna göre yanlış hatırlamıyorsam asgari ücretin iki katı oranında cezalandırılırlar.


btls1345
Memur
02 Temmuz 2010 17:41

bşk.lık alışkanlık olmuş. haklısın.

ancak sn.erdemliol'un işaret ettiği gibi kanun il müdürlüklerini değil sgk'nın kendisini, yani merkezi işaret ediyor. ceza kesmeye gelince 90.md.yi uyguluyorsan bunun hakkını vereceksin. oda olmadı kanunda değişiklik yaparsın. ama tanım sgk diyor...


kepi_34
Aday Memur
05 Temmuz 2010 09:12

mrb arkadaşlar;

İhale uhdesinde kalan ve sözleşmeye davet edilen firmanın, sözleşme yapılma aşamasında yasaklı olduğu tespit edildi.

Bu aşama ne yapılması gerekiyor.

Teşekkürler


btls1345
Memur
05 Temmuz 2010 11:04

sn kepi_34

geçici teminatı gelir olarak kaydeder, eko.açıdan ikinci teklif sahibi ile idare isterse sözleşme imzalayabilir. o'da yasaklı çıkarsa yine bununda geç.tem. gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

ancak iki istekli hakkında da yasaklama kararı verilmez.

selamlar...


kepi_34
Aday Memur
05 Temmuz 2010 11:29

teşekkürler sayın btls1345

Bu arada bende araştırdım. kik tebliğinin 28.1.8.2. maddesine göre karar almam yanlışmı olur acaba

bu maddede teminatı iade edilir şeklinde açıklama var.

Yorumlarınızı çok acil beliyorum.

Toplam 3530 mesaj
«646566676869707172737475»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi