Oturum açOturum aç / Parola hatırlat Üye olÜye ol

  
Editörler : cihan27incir.receli
21 Mart 2008 13:43  


Öğretmenim... 10 günlük rapor aldım kaç param kesilir?

arkadaşlar ben 10 günlük rapor aldım. bunun 6 günü hafta içine denk geliyor. o 6 günde de 26 saat dersim var. bilgisayar öğretmeniyim.

şimdi benim kaç param kesilir bunu öğrenmek istiyorum.

teşekkür ederim.

21 Mart 2008 13:58

realcriminal

ben raporu 6 mart perşembe günü okul çıkışı aldım. 10 günlüktü. diğer hafta cumartesi rapor bitti. cumartesi dahil. yani ayın 15'i.

Haftalık programımı yazıyorum şimdi:

6 mart : Perşembe: 5 ders.

7 mart : Cuma: 5 ders.

10 mart: pazartesi: 6 ders.

11 mart: salı: 4 ders.

12 mart: çarşamba: 1 ders.

13 mart: perşembe: 5 ders

14 mart: cuma: 5 ders.

ama ben 6 mart günü bütün derslerime girdim.

inşallah açıklayıcı olmuştur..

ilginiz için teşekkür ederim...

21 Mart 2008 14:13

aysora

hocam sen 2 hafta ekders alamazsın.10 günlük rapoun varmış.rapor 7 günü geçince maaşından da 15-20 ytl'lik kesinti olur

21 Mart 2008 14:19

realcriminal

sadece 15-20 ytl mi?

anlamadım ben bu işi. kimisi 150-200 ytl kesilir diyor.

emin misiniz?

21 Mart 2008 14:31

aysora

ekders hariç 15-20 hocam.rehberliğin yoksa haftada ekdersin 13 saat, iki haftada 26 saat.26x5.85=152 ytl ekdersini az alırsın + 20 ytl maaşını az alırsın toplam 172 Ytl zararın olur

21 Mart 2008 14:35

realcriminal

172 ytl gitti yani öyle mi? 172 ytl eksik alcam ek dersimi :(

teşekkür ederim...

21 Mart 2008 17:01

boraay

ÇOK paran kesilir.20 ytl olur mu? 10 gün rapor, maaş 30 gün üzerinden verilir.Hesap ortada.Maaşın üçte biri gider.

21 Mart 2008 19:32

demredemre

aysora hocamın dediği gibi oluyor. bende aldım rapor ama maaşta fazla bi kesinti olmadı.

21 Mart 2008 22:48

aslıhan34

maaştan rapor kesintisi yıllık 40 günü aşmadıkça olmaz.sizin ek dersten kesilir. 40 günü aşınca kesilen para da çok fazla değildir.

21 Mart 2008 22:48

realcriminal

utanıp sıkılarak gittim müdür yardımcısına sordum. 50-60 ytl olur dedi. 172 olur mu hiç dedi. senin 11 saat ek ders gider sadece dedi. anlamadım bişey...

21 Mart 2008 22:52

realcriminal

aslıhan34 haklısın galiba.

21 Mart 2008 22:57

aslıhan34

yukarıda yazdığım eski yönetmelikteydi.yanlış oldu.doğrusu 7gün olacak

21 Mart 2008 23:13

utku onat
Yasaklı

2 haftalık ek dersini alamazsın.Bu bir.İkincisi ayda 7 günü geçen raporlar için maaş kesintisi yapılır.Maaşının 1/3 'i kesilecek.Ama bu kesinti taban aylıktan mı yoksa maaşın tamamı üzerinden mi hesaplanıyor bilmiyorum.

Bu arada madem bu kadar parayı düşünüyorsun neden rapor aldın.Umarım hastalık nedeniyledir.Keyfi veya herhangi bir işini halletmek için değildir.Bunun ahlaksız bir davranışl olduğunu biliyorsunuz.

23 Mart 2008 00:44

realcriminal

biliyorum kardeş merak etme. hastalık nedeniyle aldım. bu soruyu da sadece merak ettiğim için sordum. kaç para keserlerse kessinler. öğrenmek için sordum yani...

23 Mart 2008 10:45

tootti

arkadaslar kadroluların 7 gunden sonrası sozlesmelilerin her rapor günü mesala kadrolu bir arkadas 10 gün almıs yani 3 gün gecmiş maasın 10 da birine geliyo ancak onunda 3te biri kesiliyo yani kısacası her gecen gün kac lira alıyorsanız gunluk ek ders hariç onun 3te biri rapora gidiyo

23 Mart 2008 11:23

hsavan

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, bir arkadaşımız 10 günlük rapor aldığını ve ne kadar parasının kesileceğini soruyor. Cevaplara baktım. Herkes kendince birşeyler söylemiş. Üzüldüm tabi. Özlük haklarımızdan ne kadar habersiz olduğumuzu gösteriyor. 657 ye tabi bir memurun senede 7 günlük raporuna istinaden herhangi bir kesinti olmaz. 7 günü geçtikten sonra her gün için özel hizmet tazminatının o güne denk gelen kısmı kesilir. Bu öğretmenimiz sanırım yeni bir öğretmen. O zaman onun eğitim öğretim tazminakının yüzdesi 85 tir. 470.12 nin yüzde 85 i 399,60eder. Yani bu arkadaşımızın aylık tazminatı 399,60 ytl.30 bölünce 13,32 ytl bir günlük tazminatıdır. 10 gün rapor aldığına göre ilk yedi günü ücreti kesilmez, geriye kalan 3 gün için 3 x 13,32= 39,96 ytl aylığından kesilecektir. Eğer daha önceden raporu yoksa tabi. 2008 yılında bundan sonra alacağı her raporlu gün için 13,32 ytl si kesilecektir. Ayrıca öğretmenler için ekders mevzuatı gereği ders ücretleri de kesilecektir. Bu arkadaşımız 2 haftada alması gereken ders ücretlerini de alamayacaktır. Çünkü ders ücreti bilfiil çalışılınca alınır biliyorsunuz. Kısacası bu öğretmenin bu raporundan ötürü maaşından 39,96 ytl para kesilecektir.Ama bu seferlik. Bundan sonra alacağı her rapordan kesilmeye devam edecektir. Çünkü 2008 yılı için artık 7 günlük hakkını doldurmuş ve kesintiye geçilmiştir.Selamlar genç meslektaşlarım.

23 Mart 2008 11:28

ugursa
Kapalı

İki hafta ek ders alamıyorsunuz.

(sadece 1. hafta için hazırlık-planlama için 1 saat falan ekders alırsınız.)

Rapor nedeniyle aylığınızdan yapılacak kesinti 20 ve ya 30 YTL gibi bir miktar tutar.(onu da net hesaplarız da yorulmayalım sabah, sabah)

Maaştan yapılan kesinti elimize geçen net maaşın 3 te biri değil. Taban aylık denilen ve çok düşük kalan bir rakamdan kesiliyor.

Başka bir örnek: Aylıkla ödüllendirme alıyorsunuz. Kalkıp 1000-1200-1500 YTL vermiyorlar. üç sene önce 45 mi 55 mi ne vermişlerdi. Öyle bir taban aylığı yani.

Önce sağlık. Geçmiş olsun. Tabi çocuklar ve eğitimi de önemli, sağlıklı olup onlarla olmak, iyileşip bir an önce onlarla olmak ta önemli.

23 Mart 2008 13:12

fakeworld

Arkadaşlar, maaşta kesinti olacağını zannetmiyorum. neden mi?

Çünkü bi sonraki ayın maaşını önceden alıyoruz. Ekdersleri de bi önceki ayınkini alıyoruz.

Yani Ekdersin kesilir sadece. ama unutmamalı ki, o 7 günlük olay geçerlidir. 7 günü geçince, bi sonraki ayki maaşından ufak bi kesinti olur.

23 Mart 2008 13:36

soscu

Bende bu rapor işiyle ilgili bir şey sorucam cevaplayan olursa sevinirim.bir öğretmen kaç günlük rapor alır. mesela 4, 6, 8, 9 günlük gibi raporlar alabilri mi? alırsa ne olur?

23 Mart 2008 13:45

engin78

müdür yeni ekders yönetmeliğini yanlış anlamış heralde 26 saaat dersin var. perş, cuma 5+5=10 saat gider. 10'a 1 den 1 saat gider11 diğer haftanın tamamı gider13+11=24*5,8..=140

7 günden sonra 3 günlşük maaş kesintisi 11YTL civarı

toplam 150 küsür kesilir.

bazılarında maliye günlük 3,5 kesiyor öyle olursa3 35

140+35=175

23 Mart 2008 14:27

YUSUF YILDIRIM

Selamlar.

Genelde teknik hizmetler bölümünden çıkmam ancak sağ bölümde bu başlığı görünce okudum.

Malalesef memurların büyük çoğunluğu özlük haklarını bilmiyorlar. Eğitimcilerin bulunduğu bu başlıkta konuyla ve birbiriyle alakasız o kadar çok hata var ki! Gerçekten çok üzüldüm bu duruma.

Konuya en yakın cevabı sayın hsavan vermiş ancak o da maalesef eksik vermiş.

Rapor alınıp sağlık iznine dönüştürüldüğünde 1 yıl içindeki 7 yıla kadar olan raporlar için maaştan herhangi bir kesinti yapılmaz. Ancak 7 günden sonraki her gün için özel hizmet tazminatı ve yan ödemenin 1/4'ü kesilir.

Sayın hsavan'ın verdiği bilgilere göre arkadaşımızın 1 günlük özel hizmet (eğitim) tazminatını 13,32YTL olarak kabul edersek, bir günlük rapor kesintisi 13,32/4=3,33YTL olur. 10-7=3 gün ise toplam 3,33*3=9,99YTL kesinti yapılır.

2006'dan beri uygulanmakta olan 2006/10344 sayılı yan ödeme kararnamesinde öğretmenlerin yan ödeme puanlarının 500 puan iş güçlüğü ve 250 puan iş riski olmak üzere toplam 750 olduğu yazmaktadır. Bunun parasal karşılığı 0,01569*750=11,77YTL'dir.

1 güne karşılık gelen tutar ise 11,77/30=0,39YTL'dir.

3 gün için 0,39*3=1,17YTL'de yan ödeme eksik ödenir.

Ancak yan ödemeden gelir vergisi kesildiğinden gelir vergisi matrahı 1,17YTL eksilir, ve 1,17*0,15=0,18YTL daha az vergi ödenir.

Sonuç oalrak maaştan kesilecek miktar 9,99+1,17-0,18=10,98YTL'dir.

Burda her iki kalemden de kesilen binde 6 oranındaki damga vergisini hesaba katmıyorum.

Ek ders konusuna gelince maalesef o konuya vakıf değilim. Bazı arkadaşlarım iki haftalık ek dersi alamayacağınızı belirtmişler. Bu doğru olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla haftalık 15 saatten sonra girilen dersler için ek ders deniyor. Siz de ilk hafta perşembe günü dahil toplam 16 saat derse girdiğinizden sadece 1 ders için ek ders almanız normal görünüyor.

Toplam 80 mesaj