Editörler : Pangaea

yaer
Memur
16 Ekim 2008 11:02

güncel


racibozdogan
Kapalı
20 Kasım 2008 14:25

gncl


sbli
Kapalı
24 Aralık 2008 20:02

evet benimde bildigim kadarıyla lisans diplomasıyla doktora programlarına basvurabiliyosunuz...ama kpds yada uds 70 olmalı.:))))


elifce!
Aday Memur
24 Aralık 2008 21:51

alan mezunuyum ve ogrenmek olabilmek icin baskent universitesinde tezsiz yapmistim .orda bi asistan vardi .oda benim gibi tezsiz yapmis odtu de onun doktorasini yapiyordu.ve ayni zamanda baskent universitesindede kendi alaninda tezli yapiyordu .yani anlaycaginiz alan ogretmenligi icin yapilan tezsiz den sonra doktora yapilabiliyor ama kosullari nelerdir veya hangi universiteler kabul ediyor bilmiyorum.mesala sorulabilecek sorular ,bu doktora programina baslamak icin tez vermek zorundamisin, lisans mi yoksa tezsiz mezuniyet notuna mi bakiyorlar ,ing. ne kadar istiyorlar ,ales ten nekadar istiyorlar - tabi bunlar universiteden universiteye degisirebilir-.bilen arkadaslar en iyisi universitelerin hangi enstitusunden arastirabiliriz bunu soyleyebilir misiniz ?


panebero
Memur
16 Temmuz 2009 17:20

güncel


cobomot
Şef
14 Eylül 2009 23:50

merhaba arkadaşlar...

bende formasyon ve tezli yüksek lisansı aynı anda kazandım.ama şu an çok kararsızım.tezli yüksek hayalim formasyon ise türkiye gerçeği...

şimdi ben formasyonu alacağım kısmetse...ama tezsiz yükseği yaptıktan snra ales ve dil puanımı doktora şartlarına uydurduğum takdir de doktora ilanlarına başvurabiliyor muyum??


amanof
Aday Memur
15 Eylül 2009 14:16

formasyonu aldıktan sora artık öğretmen oluyorsun ve sadece eğitim bilimlerinde yani öğretmenlık alanında doktora başvurusu yapabılırsın. tabi bu her ünide yok diye biliyorum(9 eylülde var)uds veya kpds şartı var dıploma notu, bırde mülakat var orada herşeyi soruyorlar.Tezsiz yaptıgın ünide hocalarla görüş derim yapmak ıstedıgını bilsinler senı tanısınlar cok faydası olacaktır.

Başarılar:)


Cristiano34
Memur
15 Eylül 2009 14:42

arkadaşlar valla kafam karıştı biri yapabilirsin diyo biri yapamazsın diyo bende ist tezsizi kazandım bu sene ama amacım doktora yapmak eğer yapılıyorsa direk ona yoğunlaşacağım ama yapılmıyorsa önümüzdeki sene tezliye başvurucam şimdi diyeceksiniz ki madem doktora felan yapmak istiyorsun neden tezsize başvurdun çünkü oda elimde bulunsun istedim hayat bu ne olur ne olmaz :))) bu arada bildiğim kadarıyla her üniversite için geçerli mi bilmem ama lisas diplomanla direk doktoraya başvurabiliyorsun bazı üniversitelerde aranan kriterler arasında yüksek lisans diploması felan demiyor direk uds puanı felan istiyorlar..


ahmetzeki
Şube Müdürü
18 Mart 2011 19:59

Tezsiz Yüksek lisanstan sonra doktoraya başvurulamıyor mu ? Bu nasıl bir eğitim sistemi kim cevap verecek editör arkadaşlar konuya bir el atın araştırın birşeyler yapın...:)


flozofloren
Daire Başkanı
20 Mart 2011 04:30

süper bi konu olmuş,ben de tezli yüksek lisnsı arastırıken rastlamıstım,tezsiz yüksek lisanstan sonra doktora sartlarından bahsediyordu,hangi ünivler oldugunu bilsem söylicem ama uzun zaman olmustu..merakım su..ben sosyolojı mezunuyum felsefe grubundan tezsiz yaptım,onunla sosyoloji doktoraya basvurabilir miyim..ki biz tezsiz yüksek lisansta da bitirme projesi vs yaptık resmen tez gibi yani..


s_o_s_y_o_l_o_g
Daire Başkanı
20 Mart 2011 23:17

lisansa dayalı doktora oluyor.Doktora için artık lisans mezunu olmak yeterli.

Ama ales ve dil barajlara mastera göre biraz daha yüksek...


karxxx
Kapalı
22 Mart 2011 23:14

şimdi eğitim mezunları dokttora yapıp ünilere akademisyen oluyor hemi ...bravo öğretmenlik eğitimi al akademisyen ol ne ala iş feflerede formasyon vermemek için debelenip dursun devlet tebrikler tebrikler selamet dilerim....


venüscü
Memur
22 Mart 2011 23:26

lisanstan sonra doktora Phd oluyor ancak Phd her bölüm için yok ve dediğiniz gibi dil puanını yüksek istiyor bir de 2 ya da 4 kişilik kişi sayısıyla sınırlı bu arada tezli yapmanın ayrıcalığı olduğunu duymuştum academic kadro açısından. Ve gerçekten de eğitim mezunlarının amacı madem öğretmen yetiştirmek Fefin görevi de bilim adamı yetiştirmekse Eflilerin Academic işlerde ne gibi bir işleri oluyor anlamış değilim.


zerennur
Kapalı
08 Haziran 2011 21:40

tezsiz mezunlarının doktoraya basvuruda 85 ortalama şartı varmı benim 84 basvurabilirmiyim acaba her üniversitede böle bi şart varmı


zerennur
Kapalı
10 Haziran 2011 20:55

guncel


Maykıl Ceksın
Daire Başkanı
11 Haziran 2011 18:51

doktora yapınca ne olacak ki?


gamzezmag
Aday Memur
14 Haziran 2011 16:03

Fen edebiyat mezunu formasyonu olan biri eğitim bilimleri doktoraya başvuruda bulunabiliyor mu yani?Önemli olan ales ve dil puanı mı?


zerennur
Kapalı
15 Haziran 2011 00:06

başvurabiliyor ales ve di şartı var fakat ortalam en az 85 olacak diye bişey var arastırdıgım kadarıyla üniversiteye göre değişiyomuş tek tek sormak lazımmıs


kara şövalye
Aday Memur
16 Aralık 2012 16:41

herkes bir şey diyor yapman gereken şey şu: doktora ilanı veren yerin ilan metnini okuaycaksın. orada başvuru şartlarında şu alandan yüksek lisans yapmış olmak diyorsa doktorayı unut. yok eğer sadece yüksek lisans yapmış olmak diyor da alan belirtmiyorsa o zaman başvuru yaparsın. bu kadar basit.


essengin
Şube Müdürü
16 Aralık 2012 17:04

bu tezsiz yükseklisans şuanda Sertifika Programı olarak geçiyo değişen bişe varmıdır ? ben memurum kurumumda yüksek lisans tayin için mazeret sebebidir bunun içinde geçerlimidir

Toplam 48 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi