Editörler : Pangaea
«5678910111213141516»

skby
Aday Memur
13 Haziran 2008 10:12

arkadaşlar sizce ankara bölge memurluk kaça kadar düşer


dutkurusu
Şef
13 Haziran 2008 12:45

sukran sen de dedin birçok kişi istifa etmiş. tabiki önceki sözleşmelerde böyle bir madde yoktu istememeleri normal ve doğal olanı. ben kesin böyle olacak demedim olması mühtemeldir dedim olabilir çünkü üst yönetimde ciddi rahatsızlık var bu istifalardan ötürü ve çok üst düzey birisinin aklında var böyle birşey. ikinci olarak ilkturk denen zatı muhterem çakallık lafını iade ediyorum tarım kredide işim olmaz zaten çok iyi bir yerde de çalışıyorum istersen özelden ismini de verebilirim zaten tarım krediye girmem etik de olmaz. birinci derece yakınım orda çalışıyor zaten. şimdi ben çıkıp desem yönetim kurulu başkanı ya da teftiş kurulu başkanı benim yakınım amcam dayım babam onlardan birinci elden duydum desem daha mı inandırıcı olacağım. insanları direk çakallıkla suçlamadan önce iki dakka düşünün saygısızlık yapmayın.

ben zaten kesin böyle bir tazminattan bahsetmiyorum ama ciddi şekilde düşünülen birşey. o kadar kişiyi kuruma alıp eğitim verip 6 ay sonra %30 u 40 ı ayrılırsa ve yerine hemen ikame yapamazsan bu ciddi rahatsızlık yaratır kurumda


ilkturk
Şef
13 Haziran 2008 13:53

Sevgili dutkurusu..Saygısızlık etmek istememiştim.Sana özel birşey değildi zaten yazdığım,senin ne yazdığını görmedim bile.Ziraat bankası servis görevlisi alımı başlığında sürekli tazminattan bahsediyorlardı birileri.Yine onlardan biri bişeyler yazmış sandım.Aceleyle insan bazen okumadan birşeyler yazabiliyor iş güç arasında,sen bi olasılıktan bahsetmişsin dediğim gibi ben okumadan önyargıyla yazdım birazda sinirle.

Hata benim,özür diliyorum.


ilkturk
Şef
13 Haziran 2008 13:56

Ama şuda varki insanlar gerçekte böyle bayağılıklar yapabiliyorlar.puanı düşük olduğu halde yüksek söylüyor 1 kontenjanlı yere.Onun yazısını görende aa bunun puanı benimkinden yüksekmiş,tercihimi yakmayayım boşuna diyor başka yeri tercih ediyor.

Ya da tazminat var işten ayrılırsanız aman ha diyor milleti korkutup daha az kişinin tercih etmesini sağlamaya çalışıyor.

Lafım onlara.Çakalın önde gidenleri.


dutkurusu
Şef
13 Haziran 2008 14:38

neyse yanlış anlama olmuş o zaman.

bana göre bir kişinin daha iyi bir iş bulup ayrılması normal. sonuçta insnalar kişisel menfaatlerini göz önünde bulundururlar. kim istemez ki daha iyi bir maaş, daha iyi bir imkan. ama bu bireysel düşünce. bir de işin öbür boyutu var kurumsal boyutu. bizim bunu istediğimiz gibi hangi kurum istemez ki daha iyi bir eleman. onlara göre de iyi elemanı alırım güzel bir şekilde eğitirim belki bu eğitim için onlar için 5 10 bin ytl masraf yaparım ama sonra o elemanlar istifa ederse o kurum için iyi mi olur olmaz o yüzden kurumlar da bu tür tazminatlar isteyebiliyorlar. bankacılık sektöründe yaygındır bu zaten. tarım kredi de özel sektör niteliğinde olduğu için isteyebilir. herkes kendi açısından haklı. ama tabi kendi ekmeğimiz için de kimsenin ekmeğine engel olmamalıyız yoksa ondan hayır gelmez diye düşünüyorum


su yosunu
Kapalı
13 Haziran 2008 16:43

ANA_MUHALEFET sormadığınız soruya cvp vermek isterdim ama özelden msj yollayamıyorum size, sadece 91 puanı görünce düşük puanla başvuru yapmış biri olarak kendi adıma üzüldüm açıkçası,ama bu demek değildir ki başvuru yapmanıza karşıyım sadece bir kurumda çalıştığınızı başka bir başlıkta okumuştum eğer doğruysa hiç atanmamış kişilerde puanların daha düşük olma ihtimalini düşünerek daha umutlu olmak adına sormuştum, herhangi bir art niyet asla olamaz,sonuçta kimin hakkıysa ve kimin nasibinde varsa o yerleşecektir,herkese de size de başarılar ve bol şans diliyorum...


kösse33
Kapalı
13 Haziran 2008 20:34

ŞÜKRAN HANIMA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

puan konusunda yüksek puanı varsa elbette başvuracaktır insan

lakin şu var gitmeyeceği yerleri yazıp o işi isteyen başka insanların hakkına hatta kanına demeyelim kanına giren insanlara seslenmek istiyorum

etmeyin sistem yanlışları yüzünden canı yanan çok insan var

onların hallerini düşünmek lazım

iş yüzünden ne sıkıntılar çekmiş insanlar biliyorum

sonu intahara kadar varan bi meret bu işsizlik

çalışada iyi alsaydı demek büyük bi safsatadır

çünki sistem sizi ünüversiteden sona genel yetenek sınavına tabi tutuyor

asıl yanlış olan budur

bana göre

LÜTFEN

gitmek istemediğimiz işleri tercih etmeyelim


aslantürk58
Şube Müdürü
13 Haziran 2008 22:01

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM KARDES


republic
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2008 01:20

Evet, Şükran Hanım gerçekten bir şükranı hakediyor :)))


aslantürk58
Şube Müdürü
14 Haziran 2008 11:24

ARkadaşlar bu alım adil olacak mı sizce?


emre_emre_60
Kapalı
14 Haziran 2008 11:26

arkadaşlar başvuru sayısının 4600 civarı bir rakama ulaştığı ve özellikle ankara;istanbul gibi illerde yoğun ve aşırı yığılmalar olduğu hakkında bilgiler gelior.


aslantürk58
Şube Müdürü
14 Haziran 2008 11:38

tşkler editörüm sivas bölgesinde 150 200 civarı basvuru var.editörüm sizce mülakat adil olur mu?


emre_emre_60
Kapalı
14 Haziran 2008 11:44

aslantürk 58..

sivas bölgesi derken ..sivas bölge müdürlüğüne elden verilen başvurular mı? Yoksa ankaraya türkiyenin çeşitli yerlerinden postayla gönderilen forumlarda sivas bölgeyi tercih edenlermi?

Önemli konu burası ilk etapta mülakta çağrılmak için...bence Mülakat diyince insanın aklına çeşitli sorular gelmior değil..

Ama herlade önce kendinizi tanıtmanızı isterler; sonra tarım kredi yi nie seçtiğinizi neden bu kurum derler sonra çıkabilirsiniz derler..Referans istendiğine göre bence referans faktörü mutlaka olacaktır..Ayrıca galiba forumda bi yerde okumuştum bu kuruma yeni personel alımı yapılacağı zaman alınacak sayının yüzde 20 si çalışan personelin çocuklarına ayrılırmış..Kolay gelsin


aslantürk58
Şube Müdürü
14 Haziran 2008 11:52

sanırım elden verilen başvurular.referanslarım ordan emekli müdürü yazdım.bi de kaymakamı yazdım bakalım 75.130 puanım var sigortacılık mezunuyum.editörüm mülkatlar nasıl olcak dememiştim adil olcak mı demiştim.cünkü mülakatın oldugu sınavlarda torpil döndügünü herkes biliyor.o yüzden inş adil olurda gireriz.bölümümün avantajlı oldugunu söledi ordaki memurlar.herkese başarılar


emre_emre_60
Kapalı
14 Haziran 2008 11:59

ben şahsi olarak adil mülakat olayına inanmıorum..forumlara yazdım..tedaş mülakatına giren arkadaşıma sorulan sorular adın soyadın baban neiş yapıor çıkabilirsin..sonuç kaybetti..

Yani ben adil olacağına inanmıyorum mülakatların kişisel olarak( ha şuda var herkes o şekilde alınacak anlamına gelmez ama 3 tane adil olacaksa 5 tanede referanslı olur die düşünüyorum)

benimde sivas bölgeye başvuran 4 yıllık kamu mezunu arkadaşlarım var 80 puanla başvurdular ozaman senin dediğin bu rakama göre onlar yüzde 100 mülakata çağrılırlar..

Arslantürk58;

bu önlisans - lisans ayrımı hakkında bilgin varmı ? neye göre ayıracaklar..mesela muhendis olarak çalışan bu kurumda bir arkadas şunları söledi..Mühendisler genelde sahaya yani köylere verilecek dedi..genelde o mühendis hem mühendis hem odacı hem memur hepsi o oluyormuş.peki önlisans ve lisanslarda durumnasıl acaba?


aslantürk58
Şube Müdürü
14 Haziran 2008 12:03

editörüm hiç bir bilgim yok neye göre ayıracaklar.


emre_emre_60
Kapalı
14 Haziran 2008 23:00

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü ile Sendikası arasında 01.01.2008 ? 31.12.2010 yürürlük süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi..

MADDE: 29 ? YENİ GİRECEKLERİN TABAN ÜCRETİ

İş yerinde uygulanan asgari ücret kanuni asgari ücrettir.

Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük süresi içerisinde daimi kadroya alınacak personelin taban ücreti yasal asgari ücrettir.

Daimi kadroya alınan personel için tespit edilen ücretin, almakta olduğu aylık brüt ücretin altında kalması halinde, işçi lehine olan aylık brüt ücret uygulanır.

***Daimi kadroda çalışan personele yılda 4 adet aylık brüt ücretleri tutarında ikramiye ödenir.

***Daimi kadroda çalışan personele devlet memurlarına ödenen miktarda eş ve 2 çocuk için aile yardımı ödenir.

***İşveren daimi kadrolu sendika üyesi işçilere bir öğün en az üç kap yemek yedirir. Yemek verilmeyen işyerlerinde ayda brüt 140.-YTL yemek bedeli ödenir. Yemek verilen yerlerde çalışılmayan günler için yemek bedeli ödenmez.

***Süt ? Yoğurt - Gıda Yardımı Teşkilatta çalışan daimi kadrolu personele;Kooperatiflerde aylık brüt 60.-YTL. ücretleriyle birlikte her ay ödenir.

***Bölge Birlikleri ve Merkez Birliğinde çalışan personele, Tareks A.Ş. Satış Mağazalarından yapılacak alışveriş karşılığı alınacak belge ile; Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında 240?ar YTL net olarak ödenir.

***Mahrumiyet Yardımı Sendika üyesi işçilerden, kooperatifin bulunduğu yerde ikamet etmek kaydıyla;

? Köy ve beldelerde çalışan hizmetlilere her ay 75 YTL

? Köy ve beldelerde çalışan diğer işçilere her ay 175 YTL

brüt olarak ödenir.

***Daimi kadroda çalışan personele ilk defa evlenmeleri halinde brüt 200.-YTL evlenme yardımı yapılır.

***Daimi kadrolu personele Eylül ayı içerisinde brüt 325.-YTL Giyim Yardımı ödenir.

***İşveren işyerlerinde çalışan daimi kadrolu sendika üyesi personele Ramazan Bayramından üç gün önce brüt 170.-YTL, Kurban Bayramından üç gün önce, brüt 270.-YTL bayram harçlığı öder.

Detaylı bilgiler koop-iş sendikası web sayfasında...


ANA_MUHALEFET
Aday Memur
16 Haziran 2008 08:44

sayın editor..yazdığınız usulle belirlenmiyor çoklukla maaşlar..öyle kurumlar biliyorum ki bu ve benzeri maaş tanımlamaları yüzünden başvurmakta geciktim..sonra gördüm ki maaşı 3000 ytl..bu ülkede asıl yüksek maaş alanlar ttk gibi kenarda kalmış, k,msenin aklına gelmeyen kurumlarda çalışanlar..içişlerinin uzmanı ne kadar alıyor biliyor musunuz..


aslantürk58
Şube Müdürü
16 Haziran 2008 15:20

guncellllllllllll


mavi16
Müsteşar Yardımcısı
16 Haziran 2008 15:25

Arkadaşalar mülakat sınavı nerde olacak? Örneğin Balıkesir bölgesine başvuranlar için. Bir yerde sanırım tüm mülakatlar Ankara yazıyordu ama. Bu konuda bir bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Toplam 11593 mesaj
«5678910111213141516»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi