Editörler : E.Kayı Han

saadetiebediyye
Daire Başkanı
10 Haziran 2008 13:16

Batılsa mucizeler nerden geldi??????????????????

Büyümü yaptıda ayı 2 ye böldü???????????????????

Parmaklarından suyu kim akıttı dersin???????????

söylediklerin mantıkla uyuşmuyor savunlararın mantıksız bunu kabul et. Nefsine bunu dinlettrimek zorundasın

İnsan başıboş değil. Sendeki azaları sen mi taktın???????

Madem Allah taktı. o Halde onun isteği doğrultusunda kullanmak zorundasın.

İşte sana mantık yolu. Senden de mantıklı birşeyler bekliyoruz. Tüm söylediklerini herkes forumda fes etti. Hep mantıklı şeyler söylemişler. sen ise mantıksız şeyler söylemişsin. O halde afedersin sen akılsızsın. İşte felsefe böyle yapılır. Felsefe bilmeden felsefe yapılmaz


Felsefffe
Genel Müdür
10 Haziran 2008 13:27

akıl dediğiniz buysa(hurafeler, geçmişin sanrıları, uydurmalar, efsaneler, hikayeler/masallar, koşulsuz kabuller, tabular, dogmalar, sorgulamalardan kaçmalar, teslim olmalar, batıllar, soramayışlar, korkular, kör bağımlılıklar, çelişkileri görmezden gelmeler, kılıfına uydurmalar, ...vs) akılsızlık iyidir o zaman(!)


saadetiebediyye
Daire Başkanı
10 Haziran 2008 13:45

yukarda sana bir soru yöneltmiştim:

Senin tabirine göre Madem Allah onların zaafını daha sonradan öğrendi yani önceden bilmiyordu. O zaman insanlar o zaaf duygusunu aczilik duygusunu nasıl elde etti? Madem senin tabirine göre Allah onlardan habersizdi, insanlar kendilerindeki doğuştan var olan duyguları nerden elde etti kim verdi onlara o duygu programlarını kim yerleştirdi??? Allah bilmeseydi yerleştiremezdi??? Yerleştiremeseydi insanlarda o duygu programları zaten olmayacaktı???

Ayrıca bilirsinki bilgisayar programcıları programın ne işler göreceğini bilerek program yapıyorlar. Bu program nasıl çalışır, ne işe yarar, ne hatalar verir. Programcılar bunları bilerek hesap ederek program yapıyorlar. yoksa kendiliğinden oluşmuyorlar. Programın işini bilmeden program yapılamaz değilmi????????


Felsefffe
Genel Müdür
10 Haziran 2008 14:01

Tanrı, kuran(diğer tüm din kitapları da dahil) gibi basit, islam (Diğer tüm dinler de dahil) gibi ilkel bir din göndermiş olamaz, eğer kusursuz ise!

siz sadece islam paradigmanızdan bakıyorsunuz, benden de islam paradigmasına göre cevap bekliyorsunuz, ben islamı ya da diğer tüm dinleri kabul etmiyorum ki bu açıdan cevap vereyim size, mucizeler gerçek diyorsunuz, safsata diyorum. tıpkı yunan mitleri ve halk efsaneleri gibi, anlatıla anlatıla büyür/olağandışılaşırlar.

Gelelim, Enfal65-66'nın açıklamasına: savaş döneminde o ayetleri yazan, apaçık Muhammedin ta kendisiydi! Gaflete düşerek tanrısını küçük düşüreceğini hesaplamadan o ayetleri(Enfal65-65) yazmış, sırf savaşta askerlerine motivasyon sağlamak maksadıyla!


saadetiebediyye
Daire Başkanı
10 Haziran 2008 14:09

efsane olsaydı kur'an'la hareket eden evliyalar keramet gösteremezlerdi. günümüzdede keramet gösteren evliyalar var. efsane olsaydı onlar keramet gösteremezlerdi.

Bugün bilim adamları kur'an'ı ellerine alıp uzaya çıkıyorlar. Harun yahyanın filmlerini izlediysen Kur'an'ın ne derece hakikat olduğu ilim adamlarınca da tasdik ediliyor.

Mesela 1400 sene önce teknoloji yoktu. uzaya çıkmakta mümkün değildi. fakat günümüz teknolojisinde o ayetlerde geçen uzayla ilgili konular, bilim adamlarının araştırmayalarıyla doğruluğu tasdik ediliyor. O zamanın şartlarında nasıl bilinecekti uzayla ilgili meseleler??


Felsefffe
Genel Müdür
10 Haziran 2008 14:15

hayat sadece Harun yahya'nın örneklerinden ibaret değil! At gözlüğü ile hayata yaklaşmanın kimseye faydası olamaz! At gözlüğü olsa olsa sadece planlı örgütlere/oluşumlara hizmet eder!


saadetiebediyye
Daire Başkanı
10 Haziran 2008 14:26

Gündüz ortasında Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar, başkalarının görmesine engel olmaz.

örnek; deve kuşunun avcı beni görmesin diye başını kuma sokması gibi.

kardeş senin olan sohbetimiz Allah sana iman verinceye kadar devam eder. Susturamazsın. Kur'an'ı 1400 senedir susturamamışlar.

Ayrıca zaman ihtiyarladıkça Kur'an gençleşiyor.

Zaman ihtiyarladıkça Kur'an kendini iman ehlinin diliyle daha kuvvetli bir şekilde savunur.


seyhanlı_001
Yasaklı
10 Haziran 2008 16:46

felsefenin yeni oyunları...

çayda çıra..çevir davarı yanmasın...

eh azıcıkta mollacılık oynayak...bu alemin en kıral tefsircisi benim lennn deyecegin an ne zaman

felsboş...


Kalennderr
Yasaklı
10 Haziran 2008 16:54

islam dışı hayatın getirdiği şartlar ve ondan kaynaklanan sorunlara karşı islam a buyur bunu çöz demek en basit tabiriyle islamiyeti bilmemek ve insafszlıktır....

bu miras payında olsun vadeli satış olsun faiz olsun vs vs.....

Bir şey lazım olursa levazımıyla sabit olur der büyüklerimiz...

islamiyet tamamen islamiyetin yaşandığı ve geçerli olduğu yerlerde kendi bütünlüğü içinde ele alınmalıdır...tıpkı asrı saadet gibi...

zira değil gayr-ı müslimler biz müslümanların bile azımsanmayacak kısmı bilerek yada bilmeyerek İslam dışı düşünce tarzını ve islam dışı bir hayat tarzını benimsemiş durumdadır....

temel sorun buradan kaynaklanmaktadır....

Örnek verecek olursak İslamiyet in öngördüğü ve islamiyet in yaşandığı bir yerde zaten kapitalist düzen hakim baskıyla insanlara zaruri olmayan ihtiyaçlarını zaruriymiş gibi gösteremeyecek böylece insanlarda o ihtiyaçları zaruri görmediklerinden gelirleri ihtiyaçlarının karşılanmasına yetecek ve eşlerinden gelecek nesillere islam ahlakını ve terbiyesini aşılamayı bekleyecekler dolayısıyla çalışmasını hoş görmeyecekler (istisnalar ve mecburi durumlar hariç) dolayısıyla mirasta da ikiye bir hiç mi hiç gündeme gelmeyecektir.....zira eşitlik her zaman adalet değildir...

vesselam....


Kalennderr
Yasaklı
10 Haziran 2008 16:57

ayrıca bu başlık sahibinin niyetini de maalesef halis bulmuyorum....

zira nerde batılıların dillere sakız ettiği islami bir mesele varsa sırayla onları gündeme getiriyor...

gündeme getirmesinde bir sorun yok ama nedense hakikati görünce kabullenmek yerine kendi yanlış telakkilerinin hakikat olarak kabullenmesini bekliyor....

dostum önce niyet....niyetini ıslah etmelisin....

Toplam 50 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi