Editörler : supporters.
02 Eylül 2008 23:23

İsmail Türk'ün Kamu Maliyesi Kitabı Balon Mu?

daha önce abdurrahman akdoğan'ın kamu maliyesi kitabını okumuştum. tavsiye üzerine ismail türk'ün kitabını aldım ve okumaya başladım ama kitapta benim bile (bilimsel anlamda) gözüme çarpan birçok hata mevcut. özellikle kesin yargılara varması ve keynesyen maliye politikasını göklere çıkarıp klasik maliye politikasını yermesi sanki bir siyasetçinin rakip partiyi yermesine benzemiş. daha sonra birkaç yerde çok önemli eleştirileri okudum. çok taraftarca bir kitap, karmaşık, ilginç yanlışlarla dolu. insanların bu kitabı neden tavsiye ettiklerini anlamıyorum.


böCeq
Kapalı
02 Eylül 2008 23:28

balon diye birşey yok. Daha önce analizlerde de söyledim o kitap belli dünya görüşü çizgisinde yazılmıştır. Açın Çoşkun Can Aktan'ın yorumunu okuyun nasıl yerden yere vuruyor. ama gidin bir sosyalist hocaya sorun 1 numara kitap. Bu tartışmaya girmezsek kitabı sınavlar açısından değerlendirirsek.

Devletin ekonomideki varlık gerekçesini anlatan bilimsel dayanakları en iyi kitaplardandır. Ancak dünya ekonomisinin şu an ki fotografı için çok yetersizdir. Artı kurum sınavlarında devletçi bakış açısı ile soruların da gelme ihtimali hep yüksek ihtimal olduğu için iyi bir kitap olmasa da daima tavsiye kitaptır.


busoga
Şube Müdürü
03 Eylül 2008 02:55

taraftarca olmayan bir kitap zaten pek yok, ama çoğu çaktırmadan taraftarlık yapıyor...)

Böceq'in dediklerine katılıyorum,ÇoşKun Can Aktan benim hocam olur kendisinden 34-5 ders aldım.Ve görüp görebileceğiniz en serbest piyasacı hocalardan biridir.Asla kötü bir hoca değildir,dersi dili,ve bilgisi ile değerli bir akademi insanıdır.

Ancak inanılmaz boyutlarda bir "devletçilik" düşmanlığı var, kendsinini tarafgirliğini çok itici bulduğumu söyleyebilirim.

İsmail Türk'ün kitabı da bence fena bir kiap değildir.


böCeq
Kapalı
03 Eylül 2008 03:00

çoşkun can aktanın asistanı olmak istemezdim. düşünsenize doçentlik jürinizde sosyalist hocalar oturmuş. Az hırpalamazlardı.. Dilek Dileyici hocamı tebrik ederim başarmış Coşkun Hoca'nın asistanı olabilmeyi şimdi Doçent. maliyede piyasacı akademisyenler daha yeni yeni yetişiyo. İsmail Türk ve onun olduğu nesil tamamen anti piyasacıdır..


munirozbek
Şef
03 Eylül 2008 12:07

İsmail hocanın kamu maliyesi kitabı gerek dil gerekse güncellik açısından anlamını yitirmiştir.Bu konuda Abdurrahman hocanın kamu maliyesi kitabı ile Uludağın hocalarının (3 yazarlı) kamu maliyesi kitapları cok güzel..Hem güncel hem de anlatım dili daha sade ve anlaşılır..


antorelli
Kapalı
03 Eylül 2008 12:23

verilen paraya yazık olacak bir kitaptır.


böCeq
Kapalı
05 Eylül 2008 20:52

o kadar da değil. Bir dünya felsefesinden ekonomiye bakma için ya da öğrenmek için faydalı bir kitap.

05 Eylül 2008 20:58

İlker PARASIZ'ın para dersinde, keynesyen görüşe dayalı kitapları olan birisi diye tanımlanan İsmail TÜRK, çağdaş ekonomi biliminin gerisinde kalmıştır..Ancak rivayet odur ki; Hesap Uzmanları Kurulu İsmail Türk'e olan vefa borcunu ödemek için onun Maliye Politikası kitabından mutlaka bir soru sormaktadır.


böCeq
Kapalı
05 Eylül 2008 21:01

doğrudur.

o yuzden her ne kadar çağdışı kitap desek de kpss ve kurum sınavları için hala kaynak listesinde sayıyoruz


pddk
Kapalı
05 Eylül 2008 22:50

bilim milim hikaye.soruları onun talebeleri hazırlıyorlar.zamanında o kitapı okumuşlar ondan.yoksa kitap bi ingilizce bi almancadan çevirmiş.ne bi anlam ne bir uslup bütünlüğü var.tamam herşeyden biraz anlatmış ama.toplamda karman çorman bişey çıkmış.görende anlaşılması zor kitap sanıyor.ama zaten saçma sapan bi kitap...


mrpiskin
Genel Müdür
05 Eylül 2008 23:11

İsmail Türk Maliye Politikasını da okudum, Abuzer Pınar Maliye Politikasını da (kısa yeşil kitap). İsmail Türk'ün kitabı hem içerik olarak zamana ayak uyduramıyor, çok statik; hem de üslubu çok yorucu. Hani boş zamanı olan veya o bakış açısını öğrenmek isteyen okuyabilir ama bence sınav süreci zamanla yarışmak anlamına geliyor. Bu bakımdan, İsmail Türk'ün maliyeti yüksek; Pınar Hoca veya Akoğan Hoca'nın kitapları bence tercih edilmeli.

06 Eylül 2008 00:24

pddk'ya katılıyorum karman çorman sürekli aynı şeyler tekrar ediliyor, konu bütünlüğü yok. ayrıca garip bir şekilde kitabın birçok yerinde imla hatası var. görünce konudan kopup imla hatasına takılıyorum :)


mrpiskin
Genel Müdür
06 Eylül 2008 13:28

"Sovyet Rusya'da Mikhail Gorbachev açlık ve yeniden yapılanma uygulamaları ile merkezi planmaya esneklik getirmiş, piyasa kuvvetlerini sistemin içine sokarak, kollektivist sistemi aşırı bürokrasiden, tıkanıklıktan kurturmaya yönelmiş, siyasi alanda özgürlüklere, ekonomik alanda verimliliğe, ağırlık ve önem vermeye başlamıştır. Sovyet Rusya'da ve Doğu Avrupa ülkelerinde önemli değişiklikler meydana gelmekte ve sistem pazar ekonomisine doğru kaymaktadır. Girişimcilik ve özel mülkiyet alanında gelişmeler kaydedilmektedir. Onun için geleceğin devletlerinin daha çok refah devleti olacağı öngörülmeketdir. Nitekim, Sovyet Rusya ve Doğu Avrupa'daki son gelişmeler bu tahmini doğrulamaktadır."*

*İsmail Türk, Maliye Politikası: Amaçlar, Araçlar ve Çağdaş Bütçe Teorileri, 19. bs., Ankara, Turhan Kitabevi, 2006, s. 44, 45.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi