Editörler : swat3410
06 Kasım 2008 09:41

Kpss puanı ile Önlisans mezunları polisliğe başvuru yapabiliyor mu?

Kpss punaıyla Önlisans mezunlarının polis olma imkanı var mı? yoksa ÖSS'ye girmeleri şart mı lütfen bu konu hakkında bilgisi olan varsa cevap veririse sevinirim


Gülverenn
Memur
06 Kasım 2008 09:49

4 yıllıklar polis olabiliyorlar.biz önlisans mezunlarıda polis olabilme şansımız olabilmelidir.Bende bunun cevabını çok merak ediyorum.Bilgisi olan varsa yazsın lütfen.


bulut duman
Müsteşar
06 Kasım 2008 10:02

Arkadaşlar önlisanas mezunlarının polis olma şansı yok! Daha önce bu konuda zaten bir başlık açılmıştı ve yeterince de tartışılmıştı.

Ama bilinen bir gerçek var ki o da önlisans mezunu ya öss sınavına girecek ya da okulunu 4 yıla tamamlayarak lisans mezunu muamelesi görecek ve tekrardan kpss sınavına girerek bu sınav sonucu ile başvurabilir.

Lütfen forumda tekrardan bu konuyla alakalı bir polemik oluşturmayın çünkü önlisans mezunlarını rencide edici birçok söz sarf ediliyor.


neslihan_topal
Kapalı
06 Kasım 2008 10:32

Formda başka sayfa görmediğim için merak edip sordum teşekkürler cevabınız için "bulut duman "


kays!
Şef
06 Kasım 2008 20:40

önlisans mezunlarının polis olma şansı var ama lise mezun gibi değerlendirilir yani pomeme deil össye girip pmyo başvurabilirler. lisans tamamlayıp pomeme başvurmanız daha avantajlı pomemi kazanması daha kolay , eğitimi 6 ay,yaş şartı daha büyük


ömrümü_7_bitirdi
Müsteşar
06 Kasım 2008 23:32

şuanda aöf kayıt dönemidir.öss olmaksızın işletme ve iktisat okuyabilirsiniz.bu şekilde lisans tamamlayın.2010 daki kpss ye lisans düzeyinden girer pomem alımlarında başvuru yaparsınız.


Diyar Gökova
Daire Başkanı
07 Kasım 2008 13:33

evet neslihan arkadaslar dogru bilgiler yazmıslar.Bende önlisans bilgisyar programcılığı mezunuyum.Bende bu sene ilk önce öss(200 taban puan)-mülakat-pmyo sınavı gibi asamlardan gececeğim Allah izin verirse.Biz lise mezunu gibi degerlendiriliyoruz.Ben lisansa tamamlayıp pomem de düsünüyorum .Pomeme giris daha da avantajlı.İns bizede nasip olur(Amin)


bulut duman
Müsteşar
07 Kasım 2008 14:06

Önlisans mezunu arkadaşlar;

Benim şahsi kanaatim pmyo için hiç ama hiç uğraşmayın. Öss stresini tekrar yaşamak bi yerde dursun, okulun kendi sınavını aşağı yukarı %5 kazanma şansınız var. Artı 2 yıl pmyo çekmektense 2 yıl daha laylay lom bir şeklide üniversiteyi tamamlamak daha mantıklı. Yalnız çok fazla gecikmeyin çünkü teşkilat personel açığını kapattıktan sonra pomem alımlarını muhtemelen durduracaktır. Umarım mesleğe başladıktan hemen sonra sizler de başka kuruma geçiş yapmamız gerekli diye gece gündüz ağlayıp durmazsınız. Teşkilatın gerçekten de gönül veren insanlara ihtiyacı var. Sizden kapasitenizin kaldırabileceğinden daha fazla özveri istiyorlar ona göre! Çalışma koşullarını ve şartları iyice araştırmadan sakın başvurmayın. Allah yardımcınız olsun.


Atakan068
Aday Memur
07 Aralık 2008 09:16

Lise ve Önlisans Mezunları polisliğe girebilmesi için ÖSS'ye girmesi gerekiyor bunlar pmyo'ya girerler.Bide Lisans mezunları var bunlarda kpss'le POMEM'e girerler

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi