Editörler : crops35
«8910111213141516171819»

fethiye vhki
Aday Memur
19 Ekim 2009 08:42

Nüfus memuruyum. Eş durumundan Kayseriye tayin isteyeceğim ama il merkezinde de ilçelirde de boş kadro yok.Bu konuda izlemem gereken en sağlıklı yol nedir?


oydın
Şube Müdürü
19 Ekim 2009 08:50

hekimhanlı isteyebilirsin yani her zaman isteyebilirsin ama kurumun izin verirmi bilmem.


Ağrıdaki_Kütahyalı
Daire Başkanı
19 Ekim 2009 08:58

tayin isteyeceğin eşdurumunun önceliğine bağlı.

yani kanunda öncelik.

1- memurun kendısı , Eşi,Çocukları veya bakmakla yükümlü olduğu ailesinin sağlık özründen dolayı tayın var. bu birinci önceliktir.

2 - öğrenim durumudur.

3- memurun eşinin başka bır sehırde memur olmasıdır.

Sağlık özründe kadronun doluluğuna, kurumun muvafakiyetine bakılmaksızın verılmesı gereklı.

eğitim durumunda kadro dolu olsa bıle kurum muvafakat vermese bıle KİŞİNİN ÖĞRENİM HAKKI ENGELLENEMEZ maddesınden faydalanıp mahkeme yoluyla gidilebilir.

son seçenek ise..

bu konudada MAHKEME YOLU BAŞVURABILECEGIN TEK ÇAREDİR.

AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI İLKESİNDEN FAYDALANACAKSIN.

amaa eğer eşinin tayınle ilgili problemi yoksa eşini senin yanında getir diyebılırler.


Ağrıdaki_Kütahyalı
Daire Başkanı
19 Ekim 2009 09:04

bu konuda kanunlar lehine olmakla birlikte Aleyhıne olan maddelerde karşına çıkabılır.

Aile bütünlüğünün korunması ilkesi senın lehınedir.

ama

memurıyetteki ast üst durumuna göre kıdem durumuna göre eğer eşinden kıdemlıysen aleyhinedir.

eşinin ve senın çalışma koşullarınız, bulundugun ilin ve gitmek istediğin ilin öncelikli bölge sıralamasıda aleyhine çıkabılır.

ALLAH KOLAYLIK VERSİN.


fethiye vhki
Aday Memur
19 Ekim 2009 09:05

Teşekkürler Kütahyalı.Eşim polis memuru onun Kayseriye tayini çıktı. Boş kadro olmadığından Kayseri İl Nüfus iller arası görevlendirme (Harcırahsız ve yolluksuz olarak) iste bakanlıktan dedi. Yada Kaymakamlık bünyesinde bulunan bir kadroyada tayin isteyebilirsin dedi. ben kendi kurumumda,kadromuda kayseriye alarak çalışmak istiyorum.


s_zengin
Şef
19 Ekim 2009 10:01

Arkadaşlar bu konuda sıkıntısı olan yokmu anlamadım.. Daha önce olanlar olmuş sonucu neden yazmıyorlar.. Allah herkese yardımcı olsun..


s_zengin
Şef
19 Ekim 2009 10:04

Başka kimseler yoku yaaa Arkadaşlar burası sadece öğretmenlere değil..


s_zengin
Şef
19 Ekim 2009 10:46

Senin adına sevindim arkadaşım. Ancak mahkeme bu tür işlerde ççare oluyor malesef. Ülkemizin en büyük sorunu makam sahibi insanlığını yütürmiş yöneticilerin muaffakat sorunları çıkarmaları ve diğer konuşlarda tek çaremiz maalesefki mahkeme. ANAYASA en büyük yasaysa ve Anayasanın aile bütünlüğü ve eşitlik ilkelerine dayanılarak, hak talep edilebilir. Allah yardımcın olsun.


hsz42
Aday Memur
20 Ekim 2009 10:22

Dava açmanın bir yararı olur mu arkadaşlar?

20 Ekim 2009 16:48

arkadaşlar ALLAH razı olsun sizden yani 6 ayım dolunca eş tayininden gidebilirim...Ağrıdaki_Kütahyalı arkadaşım

memurıyetteki ast üst durumuna göre kıdem durumuna göre eğer eşinden kıdemlıysen aleyhinedir.(eşimden kıdemli değilim.).


yusufcinar
Kapalı
20 Ekim 2009 17:02

davayı hangi hükme göre açacaksın dava açmanın kaidelerini yerine getirmelisin öncelikle silsileyi takip edecen, gideceğin yeri buldun belediyen sana muvafakat vermiyorsa kaymakamlığa yada valiliğe siz kime direk bağlıysanız onalara mürecaat edecen, onlar sebebini soracak.

yada devlet personel başkanlığından görüş iste, yada direk içişleri bakanlığına mürecaat edeceksin. nede olsa biz belediye olarak içişleri ile irtibatlıyız.

ama her halükarda torpil diyorum.


322699
Aday Memur
20 Ekim 2009 23:26

Hayırlı akşamlar.eşim 2009/3 atamalarında hemşire olarak başka memlekete atandı ve görevine başladı ben ise esnafım 2 yıldan fazla bağkur'luyum eş durumundan dolayı eşimi kendi memleketime aldırabilirmiyim.cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.


s_zengin
Şef
21 Ekim 2009 13:37

Hemşire olayı farklı..diğer başlıklara bakarsan sana yardımcı olur...Yeni düzenlemeler vardı. Umarım olur. Demekki memurların eş durumundan gitme gibi bir isteği yok sadece öğretmenler ve sağlık çalışanları bu haklarını kullanıyor.


Kandas
Daire Başkanı
21 Ekim 2009 15:44

arkadaşlar memurların eş durumundan tayin isteme hakları var nitekim DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE atanmalarıan dair yönetmelikte eş durumu ve hastalık tayin için iki mazeret olarak sayılmış. ancakher kurumun kendi yönetmelikleri var ve bu yönetmeliklerde bazı değişik düzenlemeler yapılabiliyor (eş durumundan tayini geciktirmeye yönelik) fakat eş durumundan tayin isteyebilmeniz eşinizinde memur olmasına bağlı. nitekim danıştayın bu konuda kararları var ve danıştay muhtelif kararlarında 1-eşlerden biri tayin isteminde bulunmuş ve tayin kurumca yapılmışsa kurum eş durumunu dikkate almak zorunda değil

2-tyini çıkan (veya tayin isteyen) memurun eşi devlet meuru değilse kurumun eş durumunu dikkate almaması hukuka aykırı değildir diyor. yani eğer çalıştığınız kurum eş durumundan tayini düzenlediği yönetmelik kısmında eşi özel sektörde çalışanlar için düzenleme yapmamışsa maalesef bu kişiler eş durumundan tayin isteyemezler.


1yıllıkmemur
Daire Başkanı
22 Ekim 2009 09:24

bu kıdem durumuna da bazı kurumlarda bakarlar bazı kurumlarda bakmazlar..

şu an hangi kurumdasın?

eğer taşra tekiletı olan bir kurumdaysan hemen de istersin tayınını 6 ayı hiç bekleme zaten işlemleri uzun sürer..

ama gideceğin yerde senin kurumun şubesi yoksa o zaman kurum değiştirmen gerekir o biraz daha zor olur asaleti beklemen gerekir..


fatoberk
Şef
22 Ekim 2009 09:30

arkadaşım üzmek istemem seni ama ben 9 aylık memurum benim tayin isteğim reddedildi.asaletin tastik olduktan sonra dendi .hemde kurum içi nakil istedim sadece şehir değişekti..ama hayır dediler.bende 3 ayımın dolup asaletimin tastik olmasını bekliyorum


1yıllıkmemur
Daire Başkanı
22 Ekim 2009 09:36

nufusta boş kadro olmaması çok zor ihtimaldir bence..bu kadro olayını iyice bi araştır yakın ilçelere filan bak..

aslında geçişlerde zor olan boş kadro bulmak değil kendı kurmundan muvafakat alamamaktır özellikle nufus vermiyor diye biliyorum..

siz en olmayacak yerde takılmışsınız ..Allah yardımcısnız olsun..

22 Ekim 2009 09:40

kadro boş olsada olmuyor arkadaşında dediği gibi buluyorlar zorluk çıkaracak başka bahane göndermemek için bin dereden su getiriyorlar...


fethiye vhki
Aday Memur
22 Ekim 2009 09:46

Eş durumumdan tayin isteyeceğim için muvafakat vermek zorunda. Olmadı mahkeme yoluyla alırım. boş kadro olmaması beni düşündürüyor. Kayseri İl Nüfus müdürüyle görüştüm boş kadro olmadığını bizzat bana söyleyen o. İşte ben bu sorun karşında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.


1yıllıkmemur
Daire Başkanı
22 Ekim 2009 09:58

arkadaşım telefonda sorduysan yok demiş olabilir direkt görüşmende fayda var veya eşin gdip direkt görüşsün..

olmazsa başka kuruma geçiş deneyebilirsin ama inan o daha zordur..

yani şu durumda en çok personel yetersizliğinden şikayet eden kurumlardır nufus müdürlikleri boş olmaması imkansız gibi bişey..

gerçi senin derecene uygun kador boş olmayabilir.. +3 -3 derece aşağı yukarısı da uyar sana ama..

bir de nufusta personel müdürlüğü varsa ona sor daha ii bilir kadro durumunu..

Toplam 1249 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi