Editörler : Pangaea
12345678910111213»

kıvılcım@000
Kapalı
20 Aralık 2008 17:48

üzüm kadar cevizinde hafızayı güçlendirdiğini duymuştum ayrıcada balıkta unutulmamalı:)))


kıvılcım@000
Kapalı
20 Aralık 2008 17:52

arkadaşlar ferhatça arkadaşımızın açmış olduğu başlığı ,güncel tutmaya çalısalım hepizin burdakı bılgılerden yararlanacağından emınım bılmediğimiz şeyler bunlar öğrenmek gerek....


hazan_nn
Kapalı
20 Aralık 2008 17:52

kuru üzüm ve köri ye başladım,günde 2 de ceviz yiyorum,sonçlarını görelim inş:)


kıvılcım@000
Kapalı
20 Aralık 2008 17:58

hazan senın brans nedır


hazan_nn
Kapalı
20 Aralık 2008 18:00

okulöncesi benim branşım hocam..


kıvılcım@000
Kapalı
20 Aralık 2008 18:01

benımde:)))


hazan_nn
Kapalı
20 Aralık 2008 18:03

siz de mi atanamayanlardansınız:((


kıvılcım@000
Kapalı
20 Aralık 2008 18:05

malesef bu yıl atama olmaz ağustostakı kpss kaldı umutlar inş:))


hazan_nn
Kapalı
20 Aralık 2008 18:11

kıvılcım puanın kaç ki?


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 18:44

Rica ederim arkadaşlar.Bende sizlere teşekkür ederim,fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için.İnşallah faydalı bir başlık olur.

cool_boy10

Patatesin hafızaya etkisini bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki sınav sabahı kahvaltıda yenilebilecek en güzel şey.Tevafuken bir sınav öncesinde,kahvaltıda yemiştim.O sınavda hiç acıkmadım.Verdiği enerji uzun süreli oluyor ve sınav boyunca zinde tutuyor insanı.


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 19:13

_Lal_ kardeş.

Linke baktım tekrar bir sorun yok açılıyor.

Teknik konulardanda pek anlamam ama bir sorun yok gibi geldi bana.


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 22:18

rainbow1453 kardeş.

2008 Kpss'den aldığınız düşük puanın sebebi-asıl derinde yatan sebebi-bence farklı.Tamda anlatmak istediğim mevzudan önce yazmanız güzel oldu.

Mesele çok yapılan bir hatada gizli.En kötü olabilecek sonucu şimdiden kabullenmemek.Yani sizin sınavdan önce bunu kabullenmemiş olmanız.Şimdi bu konuyu biraz açalım.


hazan_nn
Kapalı
20 Aralık 2008 22:43

.......


seyyah84
Kapalı
20 Aralık 2008 22:56

cok faydalı bılgıler...emegınıze saglık


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 23:01

************** KABULLENMEK

Bu yaz çalıştığım dersanede,ilk rehberlik dersinde şöyle birşey yaptık.Memur olmak size neler kazandıracak diye bir soru sordum.Cevaplarınızı birer kelimeyle verin dedim.Tahtaya da ''memur'' yazıp bir daire içine aldım.Verilen her cevabı birer ok çıkararak yazdım.Nasıl cevaplardı bunlar bir bakalım:

*saygınlık

*kariyer

*iş güvencesi

*para

*emeklilik garantisi

*sağlık güvencesi

*evlilik(e para lazım)

*özgüven

Yukarıda ki cevaplara benzer cevaplar geldi.Kendilerini memur olmuş gibi düşündükleri için o an tüm sınıfın gözleri ışıl ışıldı.

Daha sonra verilen tüm cevapları kapsayacak şekilde kocaman bir daire çizdim.Şöyle bir karşısına geçtim ve ''vay be, bu memuriyet neymiş ya, hayatımızı kökten değiştirecek '' dedim.Tasdikledi tabi öğrenciler.Bende bu büyük daireye kocaman bir çarpı attım ve gayet ciddi bir şekilde sınıfa döndüm '' demek ki siz memur olamazsanız ayvayı yediniz dedim ''

Sınıf bir anda buz gibi oldu.Rehberliği moral, motivasyon, kazanacağına inanmaktan ibaret sandıkları için şaşırdılar bu hamle karşısında.Kısa süren bir sessizlikten sonra kimi evet memur olamazsak yandım dedi(1.grup); kimi de dünyanın sonu değil dedi (2.grup).

İşte başarının ve başarısızlığın kendi el yazımızla yazıldığı ilk yer burası.İnsanlar birşeye ulaşmak,başarılı olmak istediklerinde kazanacaklarına,başaracaklarına inanmalıdırlar.Bunda sorun yok.Lakin bildiğiniz üzre hiçbirşeyin garantisi yok.Siz ne kadar inanmış olursanız olun neticede başarısız olma ihtimaliniz var.Bir düşünün, yok mu...?

Peki öğrenciler bu duruma nasıl tepki verirler bir bakalım.

*** Bu ihtimali yok sayarlar.Bu ihtimali inanmışlık düzeylerini sürekli artırarak ortadan kaldırmaya,perdelemeye çalışırlar.

*** Bu ihtimalin olduğunun idrakindedirler fakat bu ihtimal her akıllarına geldiğinde ondan kaçarlar.Onunla yüzleşmezler.Genelde onunla yüzleşmemek için daha fazla ders çalışmayı seçerler.Böyle yapmakla üstüne düşen görevi yerine getirdiklerini düşünürler.

(yukarıdaki iki durumda da bastırılan bu korku bilinçaltına atılır ve orda büyür.genellikle de sınavdan önceki gece,sınav sabahı veya sınav esnasında hortlar ve kişiyi esir alır.bir kitlenme hali yaşanır ya da panik başlar)

*** Bu ihtimalle yüzleşirler, ondan kaçmazlar lakin ona yenilirler.Bu durumdaki öğrenciler genelde bu durumu kimseye anlatmaz kendi içlerinde yaşarlar.Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar içlerinden bir ses '' bu senede olmayacak '' dediğinde ya da '' bu senede olmazsa yandın '' dediğinde bu sese kulak verir ve o hayali başarısızlığı iliklerine kadar yaşarlar.

Bu özellikler aslında hep yukarıda yazdığım 1.grup öğrencilerin ruh halleridir.Bu öğrenciler maalesef bu şekilde düşünüp hissederek,başarısızlığı kendilerine çekerler.Bir paratoner gibi...

*** Bu ihtimal karşısında hiçbirşey olmamış gibi davrananlar ise (yani 2.grup öğrenciler) doğru olanı yapanlardır.Yani bu ihtimal akıllarına geldiğinde bunu '' önemsemezler ''. Ne bu ihtimali yok sayarlar,ne ondan kaçarlar ne de ona yenilirler.Bu ihtimali yenmenin tek yolu onu önemsememek,aklımıza bu ihtimal geldiğinde şöyle diyebilmektir '' dünyanın sonu değil,ucunda ölüm yok ya ''

Bu noktada şöyle itirazlar yükseliyor.Hocam siz benim durumumun ne kadar kötü olduğunu bilmiyorsunuz ben nasıl bunu önemsemem.Bizde cevap olarak diyoruz ki ,durumunuz çok çok kötü olabilir.Maddi manevi bir sürü sıkıntınız olabilir.Bu sıkıntıların geçmesi için memur olmayı istiyorsunuz,eyvallah.Bizde bunu istiyoruz ve bunun için uğraşıyoruz ve de diyoruz ki başarısız olma ihtimalinizi şimdiden kabullenirseniz,bu durum aklınıza geldiğinde buz gibi kesilip kitlenmezseniz,onu yok saymazsanız,ona yenilmezseniz,içinize atıp onu büyütmezseniz başarılı olma ihtimaliniz artar.Size kendinizi başarısızlığa programlayın demiyoruz.Sadece bu ihtimale karşı bir duruş sergilemeniz gerektiğinden,bunun ne kadar önemli olduğundan hatta başarıya ulaşmak için kırılma noktasınında burası olduğundan bahsediyoruz.

Başarısız olma ihtimalini daha yolun başında iken kabullenmek çok önemli bir noktadır.Daha öncede dediğim gibi başarıya giden yolda da kırılma noktasıdır.Yaşanmış örneklerden yola çıkarak yazımıza devam edelim inşallah.


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 23:31

*** Bir üniversitede profesör olan bir hocamıza bir anda karalama kampanyası açılır.Atılan iftiralar ve açılan davalarla, bu hocamızın hem kariyeri tehlikeye girer.Üstelik davalar malvarlığına da yöneliktir ve malvarlığını kaybetme tehlikeside başgösterir.

Hocamız herşeyin aleyhine döndüğü bu dönemde,çok bunaldığı bir anda kendini toplar ve düşünmeye başlar.Sorular sorar kendine.

--- Ya evimi kaybedersem,ya tüm malvarlığımı kaybedersem?

* Kaybettiğim gibi geri kazanabilirim

--- Ya ünvanımı da kaybedersem?

* Kaybettiğim gibi geri kazanabilirim.

--- Ya ailem dağılırsa?

* Dağıldığı gibi toparlayabilirim.

--- (Veee en güçlü soru,işte kırılma noktası) Hepsi iyi hoş güzelde,aileni tekrar toparlayamayabilir,kaybettiklerini geri kazanamayabilir,ünvanınıda geri alamayabilirsin.O zaman ne yaparım?

* Tek başıma kalırım evet,ünvanımda gider evet,tüm malvarlığımda gider evet.

--- Tamam hepsine evet diyorsunda ne yer ne içersin bu durumda,nasıl para kazanırsın?

* PAZARDA LİMON SATARIM...! ONUDA ELİMDEN ALACAK DEĞİLLER YA!

İşte bu cevapla beraber hocamız aslında zaferini ilan etmiştir.Çünkü en kötü sonucu şimdiden kabullenirsek

-Sanki sisler dağılır iç dünyamızdan.Netleşiriz ve daha önce görmediğimiz çözüm yollarını görmeye başlarız.

-Panik hali son bulur.

-Müthiş bir psikolojik rahatlık ile başarıyı kendimize çekmeye başlarız.

-Çalışmalarımızdan aldığımız verim resmen tavan yapar.

-Uykularımız düzene girer ve kabuslar sona erer.

-Eften püften şeylere kafayı takmamayı öğreniriz.

-Çevremizdeki diğer insanlar bile bu halimizi farkeder ama adını koyamazlar.Sana birşeyler olmuş ama ne olduysa iyi olmuş derler.

Gelelim hocamıza.Hocamızın hayatı en son verdiği cevaptan sonra olumlu yönde değişmeye başlar.İftira atanların foyları bir bir meydana çıkar.Hakkında ki asılsız iddaalar çürütülür ve davalar düşer.İlginç bir şekilde hocamız aslında bunların olması için reel olarak çokta birşey yapmaz.Olaylar kendiliğinden gelişir.Sanki gizli bir el olaya müdahale etmiş ve olayların seyrini hocamızın lehine olacak şekilde ayarlamaya başlamıştır.Peki neden böyle oldu?İşte cevap:

'' En kötü olabilecek olan sonucu şimdiden kabullenmek hayata kafa tutmaktan vazgeçip onun safına geçmektir''

.....


me_lisss
Yasaklı
20 Aralık 2008 23:48

mükemmel teknikler.. açıkçası bir solukta okudum hepsini.. ve çalışmaya yeni başlayanlardanım.. fazla zaman harcayarak saatlerce masa başında oturmayı düşünmüyorum.. az ama öz kpss tekniğine uygun stratejik çalışmak istiyorum.. teşekkürler..


_ferhatça...
Kapalı
20 Aralık 2008 23:52

blgsyar

ecrin80

aaysel

gülay_

kıvılcım@000

derya**

sh-eda

hazan_nn

rosebengal_

füzyon06

cool_boy10

_Lal_

rainbow1453

hazan_nn

seyyah84

me_lisss

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Sessiz kalmayıp paylaştığınız için.İnşallah bu halka daha da büyür ve daha çok kardeşimiz istifade eder.

Selamlar...


hazan_nn
Kapalı
21 Aralık 2008 01:06

çok teşekkürler hocam.ben matematik sorunluyum, bi süredir zaten sadece matematikle meşgul oluyoruum.maatematiği bi süre sonra bitirip,zihin haritası tekniğiyle özellikle tarihi halletmeyi planlıyorum.


_ferhatça...
Kapalı
21 Aralık 2008 01:21

İnşallah hazan_nn kardeş.

Katettiğiniz yolu bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.Ayrıca tıkandığınız noktalar, aşamadığınız şeyler olursada yazmaktan çekinmeyin lütfen.(tabi kendi kendinize aşamazsanız şayet)

Öğrencilerime hep şunu derdim.Güzel güzel çalışırken birden durduysanız ve içinizden çalışmak gelmiyorsa,bilinçaltınız birşeye takılmıştır ve bunu aşamıyorsunuzdur.Alarm veriyor yani...! Mutlaka bunun üstüne gidin.Nasıl yapacaksınız bunu peki ? Çok basit sorular sorun kendinize.Hedefi bulacak sorular olsun.Doğru cevaplar hemen gelmeyebilir.Doğru cevabın geldiğini nasıl anlarsınız? O anda gözleriniz ışıldar :)Bilin ki bu doğru cevaptır.

İyi çalışmalar...

Toplam 1717 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi