Editörler : crops35
«91011121314151617181920»

antropon
Aday Memur
28 Nisan 2009 14:03

Ağrıda ki arkadaşım sen 6 senedir çalışan personel olarak böyle düşünürsen daha çok çalışmaya devam edersin. Senin savunman gereken şeyleri ben savunuyorum şimdi burda sen bu kadar çalıştın ben bu kadar çalıştın muhabbetine girmeyelim 6.bölgenin ilçesinde 4,5 sene merkezinde 1,5 sene yalakalık yapmadan etek öpmeden tayin için torpil aramadan çalışıyorum. Sıkıntı adaletsiz uygulamalardan duyulan rahatsızlık bilmem analtabiliyormuyum.


Mersin_MühndsBey
Aday Memur
28 Nisan 2009 14:06

ANTROPON soruyorum sana bu yönetmelik çıkarsa adeletsiz uygulama sona ercek mi?


sahraçöl
Memur
28 Nisan 2009 14:21

Yönetmelik aynen kabul ediliyormuş arkadaşlar. Perşembe günü yayımlanacakmış. Bilgi toç Birsen Başkanı Günhay KAYA


İnfluenzaN5H1
Kapalı
28 Nisan 2009 14:56

1 Mayıs' a kadar zaten yönetmeliğinin yayınlanmış olması lazım. Eğer aynı şekilde çıkarsa, 5-6 bölgede çalışanlara kolaylık getirilmezse, arkadaşlarında dediği gibi sendikalardan ayrılmak en mantıklısı.


buyukgok
Aday Memur
28 Nisan 2009 15:01

bu yönetmeliği gerçekten okudunuz mu arkadaşlar.sanırım bazıları farkında değil yönetmeliğin ne kadar ağır olduğunun.milli eğitim bakanlığınınkinden bile ağır bir yönetmelik.istediğiniz yere 20 seneden önce gidebileceğinizi düşünüyor musunuz?bence yanlış şey için uğraşıyorsunuz.bu yönetmelik daha çok çalışanları yerlerinde çakılı bırakıyor.uyanıjn ve biraz tepki gösterin


sahraçöl
Memur
28 Nisan 2009 15:07

Arkadaşlar bu yönetmeliğin böyle çıkacağı belliydi zaten. Niyet belli Pergem bu işlerle fazla uğraşmak istemiyor. Kendilerini sıkıntıya sokmayacak bir yönetmelik hazırlamışlar. Bizim Yapacağımız birlik olup, mahkemelere başvurmak. Yoksa gerçekten işimiz çok zor. İşin en acı tarafı bu yönetmelikte çok büyük haksızlık ve adaletsizliğin olduğu, gerçekten mahkemelerden döner bu yönetmelik,sendika aracılığı ile mahkemeye başvurmak dediğim gibi sendika yardımcı olmazsa hemen istifa edip kendi işimizi kendimiz halletmemezi gerekli.


buyukgok
Aday Memur
28 Nisan 2009 15:22

aynı zamnda bu yönetmelikte eksik taraflarda çok arkadaşlar.mesela bazı bölümler için istenecek bölgeler belirlenmemiş mesela su ür. müh.,kimyager,biyologlar,gıda mühendisleri ve düz memurlar için.bu meslek grubundaki insanların nerde ne kadar olduğu belli değil mi?


antropon
Aday Memur
28 Nisan 2009 15:39

Bence bu yönetmelik adil değil Mecburi Hizmet ya da rotasyon gerek, bu forumda batıda çalışan bazı arkadaşlar çözümü buldular.

Adam becayiş yapacak kişi arıyor; neden derseniz tayin isterse doğuya gelecek gelmemek için becayiş yapıyor bu kadar basit.

Olması gereken Mecburi Hizmet ya da Rotasyon çözümü basit olmaz sa maaş farkı dedik cazip olsun diye bazı arkadaşlar yanlış anladı.


müho
Memur
28 Nisan 2009 16:00

arkadaşlar yönetmelik aynen çıkıyor öğrendim batıdakilerini kapsamamasının sebebi bu kadar personel hareketini bakanlığın kaldıramayacağımış temsilci arkadaşın iddiası, o nedenle yönetmeliğe batı illerindekilerine rotasyon maddesi konmamış .doğuda üye filan kalmaz perşembeye çıkacakmış yönetmelik. tabi bunlar arkadaşın lafı affola


buyukgok
Aday Memur
28 Nisan 2009 16:21

bu yönetmelik bu şekilde kesinlikle çıkmamalı.

düzenleme yapsınlar herkese tek tek görüş sorsunlar.böyle 2 günde görüş sorulmaz.haberimiz bile olmadı.hiç bir söz söyleme hakkımız olmadı yönetmelik taslağı hakkında.apar topar bişeyler yapmaya çalışıyorlar.yanlışını, eksiğini çekecek olan yine personel.


gmmersin
Aday Memur
28 Nisan 2009 16:29

antropon arkadasıma sonuna kadar katılıyorum bu yönetmelik te rotasyon olmalı ağrıda yaşamak istayen yine yaşasın lafımız ona değil ama insanların istediği şehirde yaşama hakkı elinden alınmamalı.doğuda zorunlu hizmet süresini dolduran herkes istediği şehre gidebilmeli batıda görev yapanların doğuda çalışmak isteyeceğini sananlarmı var.bu kadrolar hiçbir zaman boş görünmeyecek doğuda ki personel çakılı kalacak adaletsiz yönetmeliklere tepki göstermeliyiz milli eğitim bakanlığının tayin yönetmeliğği gibi tarım bakanlığıda uygulamalı adalet istiyoruz torpil aramak değil


müho
Memur
28 Nisan 2009 16:37

sözüm ona perşembe çıkacak herkese geçmişler olsun 14 yıl sonra sevdiklerinize kavuşacaksnız. 0 dan başlayanlara tabi


buyukgok
Aday Memur
28 Nisan 2009 17:02

ben batman ili beşiri ilçesinde(6. bölge) 10 yıl görev yaptım.2 yıl 9 aydırda 2. bölgede görev yapıyorum.bana sadece 30 km. uzaklıkta bulunan bir ilçeye(aynı bölge)tayin yaptırmak istiyorum.bu yeni yönetmeliğe göre(taslak) tayin isteyemiyorum.bu ne biçim yönetmelik?benim söylemek istediğim şu bu yönetmeliğe göre siz kaç yılda gitmek istediğinz ile gidebileceğinizi sanıyorsunuz?lütfen arkadaşlar yönetmeliği iyi, anlayarak okuyun..


Mersin_MühndsBey
Aday Memur
28 Nisan 2009 17:21

Tayin yönetmeliği aynen çıkıyormuş. doğudaki arkadaşlara geçmiş olsun.. en az bir 5 yıl daha orada kalırlar sanırım..batıdaki personelin emekli olmasını bekleyeceğiz..ölme essğim ölme yaz gelsin..


muhendis_serdar
Aday Memur
29 Nisan 2009 01:24

doğu görevi yapmamış beyzadeler , torpilliler , dayısı olan insanlar , mahkeme yolu açık olmak üzere bu taslak aynen de geçecek , hepinizide buralara bekliyorum... gerekirse insan hakları mahkemesi , sonuna kadar takipcisiyim... yarın 1. bölgeye tayinim olsa yinede bu işin takipcisiyim...


müho
Memur
29 Nisan 2009 07:54

arkadaşlar aynen geçiyormuş temsilci arkadaş dedi ve batıdakileri doğuya gönderilmeme sebebi ise bu kadar büyük personel hareketini ülkenin kaldıramayacağı onun için doğuda personel az ya o nedenle doğudakileri tutmak yerinde daha akıllıcamış temsilci bana şaka yapmadıysa yukarıyla görüşmesinden bunu öğrenmiş inşallah şaka yapmıştır. allah ısmarladık herkese yazmanın hikmeti kalmadı ve kimseyi üzdükse affola


Mersin_MühndsBey
Aday Memur
29 Nisan 2009 08:49

MÜHO kardeş ben sana demiştim bu taslak aynen geçer diye..altta kalanın canı cıksın deniyor resmen.. birde bakanlık personel hareketlerini kaldıramaz felan hikaye.. eğer rotasyon olsa bütün personel doğuya gitmeyecek ki bunun içinde mazeret tayini olanlar olacak 20 yıldan fazla görevi olan bir sürü personel var bunlar yerinde kalır .. ama en azından son 5 -10 yılda direk 1. ve 2 .bölgelerde başlayanlar rotasyona tabii tutulabilir.. herkes bir kılıf uyduruyor.. doğuda olanlara geçmiş olsun fazla söze hacet yok


alitann
Aday Memur
29 Nisan 2009 23:08

Tocbirsenden hem Zeki Beye hemde Günay Beye aşağıdaki tespitlerimiz faks ve telefonla bildirilmiştir.

2009 yılı Atama Yönetmeliği Taslağına ilişkin İimizde tayin isteyen personelin görüşleri maddeler halinde aşağıda sunulmuştur.

· Bakanlığımız 5. ve 6. Hizmet Bölgelerindeki personel yetersizliğini sadece bölgelerdeki mevcut çalışan personele yüklemek yerine bu sıkıntıyı diğer hizmet bölgelerindeki personelle paylaşılması gerekmektedir (5. ve 6. hizmet bölgelerinde görev yapmayan personelin mutlaka rotasyona tabi tutulması gerekmektedir.);

· Mevcut taslakta ya hizmet puanı ya da hizmet süresi esas alınmalıdır. (hiçbir kurumda 1. bölgeye gitmek için 6. bölgede 17 yıl gibi uzun bir süre çalışma şartı yoktur.)

· Bu taslak hazırlanırken eşitlik ve hakkaniyet duygusu gözetilmeden hazırlanmış olup Merkez ve Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışanlar bu yönetmelik kapsamına alınmamıştır. Bu kuruluşlara geçmek isteyen personellerin önü kapatılmıştır.

· Madde 7?nin 2. bendindeki bölgeler arasında belirli bir sıra takip etme zorunluluğu yoktur ifadesi ile Ek-5 aynı veya farklı hizmet bölgeleri arasında atamaları düzenleyen tablolar birbirine tezat teşkil etmektedir.6. Bölgede çalışma avantajı ve teşviki yoktur.

· Zorunlu hizmet yılları bölgelere göre adaletsiz dağıtılmıştır.

· Taslağa göre 6. bölgede zorunlu hizmet süresi; 3 yıl görüldüğü halde toplam hizmet süresi kriteri yüzünden 5-6 yıla uzamaktadır.

· Mevcut taslak hiçbir personelin yer değiştirmemesi esası üzerine kurulmuş olup; 5.ve 6. bölgelerde çalışan personellerin de hizmet süresi ile ömür boyu yerinde kalmaya

mahkum bırakmıştır.

· Mevcut taslağa göre 1. ve 2. hizmet bölgelerindeki çalışan personel rahatlıkla diğer bölgelere gidebilirken 5. ve 6. hizmet bölgelerindeki personelin 1. ve 2. bölgelerine uzun yıllar sonra gidebilmektedir.

· Eş durumu özür atamalarında aile birliğinin korunması ilkesi amacıyla, unvan, kadro ve görev bakımından ast-üst ilişkisine bakılmaksızın eşlerin mecburu hizmet süresini tamamlayan eşlerin herhangi birinin olduğu bölgeye şartsız tayin yapılması.( Daha önce 9 yıl 6.bölgede çalışan ziraat teknisyeninin eşinin veteriner hekim olması nedeniyle, zorunlu hizmet süresini tamamladığı halde söz konusu personelin eşinin bulunduğu bölgeye tayin yaptıramaması sorunu)

· Taslak hakkında görüş bildirme süresinin kısa olması nedeniyle detaylı bir yorum yapılamaması sağlanmıştır.

· Bu yönetmelik taslağından önce 5. ve 6. hizmet bölgelerinden diğer bölgelere tayin yaptıran personel ile aynı emsalde bulunup da çeşitli nedenlerle tayinini gerçekleştiremeyenlerin hukuki olarak eşitsizlik ve haksızlığa maruz kalması sorunu.

· Mevcut taslakta Norm kadronun % 50 altına düşmesi halinde yöneticilere personelin atama isteğinde kısıtlama yetkisinin verilmesi sorunu.

· Geçen yıl tayin yaptıramayan ve dilekçesi İl müdürlüğü tarafından Bakanlığa intikal ettirilmesi engellenen personelin bu taslak karşısında haksızlığa uğradığı açıktır.


sahraçöl
Memur
30 Nisan 2009 08:57

sağol ali tann çok güzel özetlmemişssin. Değerli arkadaşlar bizim yapacağımız taslak aynen çıkarsa ali taan özetlemiş olduğu hususlarla mahkemeye gitmek. Sendikanın yardımcı olacağını zannetmiyorum. Niye yardımcı olamayacağını anlamış olmanız lazım.Yinede ben aracayacığım. Toç Birsen Başkanı Günay KAYA'yı arayalım bugün Tel:0 533 773 56 77 lütfen bugün herkes arasın.


keremke
Memur
30 Nisan 2009 09:45

bazı arkadaşlar derlerdiki perşembe günü çıktı çıkıyor

fırındaymış benmi göremedim yönetmeliği

rastlayanınız varmı

arkadaşlar bide alınmayın ancak bırakın bu zekiyi günayı yyaaa

herkes tel no bırakıyor

yapabi,leceği bişey varsa yapar

sonuçta bu zekimi mürenmi olan kişi

rayting usulü çalışmıyor ya ne kadar çok ararsan

ona göre düzltme ihitmali olsun

danıştaya dava onusuna da pek sıcak değilim açıkçası

daha önce bunu ilk ben telaffuz etsemde

çok geç kalındı arkadaşlar

mayıstayız

yönetmelik yayınlanacak sendikalara baskı yapacağız ilerleyen zamanlarda danıştaya dava açılacak

danıştay bu iş yoğunluğunda davayı gündeme alacak

görüşecek karar verecek bunu bakanlığa bildirecek

temmuzdan önce mümkün değil

temmuzda iptal edilen maddeler tekrar görüşülecek düzenlemeyapılacak

yeni yönetmelik ağustosta yayımlanacak

ağustos tercih ayı eylül değerlendirme ekim sonuç ayı gitgidebilirden kasım ayı

kaldıkmı seneye

Toplam 4207 mesaj
«91011121314151617181920»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi