Editörler : supporters.
12345678910111213»

danny
Memur
20 Kasım 2005 19:56

şu maaş meselesi ve muvaffakat çok tuhaf.2000 ytl maaş alan niye başka kuruma geçmek istesin ki? zannımca gene bir avuç torpilliye+doğuda zor şartlarda çalışıp hakedenlere kadro karşılığı sözleşme verip diğerlerine bekleyin denilecekse boşa girmeyelim sınava.450tane kadro karşılığı sözleşmenin 442 si zaten dolu halihazırda.işin tuhafı mühleri de gih den atayacaklar.sen daire başkanlarına kıyak olsun diye müktesap hak ver kadroyu haketmedikleri halde masterlı adama 570 milyonu reva gör.şu tüik tuhaf bir kurum.dpb müdahele edip sadece uzmanlara ve uzmanlıktan gelenlere sözleşmeli kadro verilmesi için baskı yapmalı,torpilli daire bşk.ları için değil.

20 Kasım 2005 20:22

arkadaşlar şu başvuruda kpss belgesinin orneği diyor. bu fotokopi mi yoksa noter onaylı olması gerekiyor acaba,yorumlarınız nedir?


antalya07
Aday Memur
20 Kasım 2005 20:38

bence noter onaylı olması lazım çünkü bu belgenin aslı ve fotokopisiyle gidince onaylayacaklarmış,dolayısıyla noter onayı lazım kanımca.


hüsnü
Aday Memur
20 Kasım 2005 21:06

Yukarda arkadaşın belirttiği 450 kadro karşılığı sözleşmenin 442'sinin hali hazırda dolu olması, benim daha önce belirttiğim yere çıkıyor olabilir. Yani ilanın hiçbiryerinde 244 uzman yardımcısı ile sözleşme yapılacaktır gibi bir ibare yok.

Yani, bir kısım adaylar çok daha düşük maaşa çalışmak zorunda kalabilir.


ozgurce
Yasaklı
20 Kasım 2005 21:09

slm çocuklar...nasıl keyifler??? iyidir iyi:)) ya bu maaş net mi yoksa brüt mü? merkez ile taşra maaş farkı dil tazminatı vs.... bilgi verebilecek babayiğit var mı:)


ozgurce
Yasaklı
20 Kasım 2005 21:14

mesajımı kim sildi babayiğit?


centaur_1
Aday Memur
20 Kasım 2005 21:15

öncelikle şunu belirtmek gerekir ki merkezde çalışmak ve bölgede çalışmak arasında dağlar kadar fark var arkadaşlar..

1- bölgede çok ağır ve önümzdeki süreçte daha da artacak olan iş yükü var..(zaten bu kadar uzman yrd. almanın altında yatan asıl neden de bu) daha önce merkezde yapılan işlerin birçoğu bölgelere devredildi ve halen bu devir süreci devam ediyor..

adeta merkezde yapılacak iş bırakmıyacaklar bu süreçte..ama hala merkeze de adam almalarını anlamış değilim..tabi..rutin işler bölgeye.. nitelikli işler merkeze gibi bir anlayış..

2- teknik altyapı bakımından merkez oldukça iyi ve iyi bir eğitim altyapısı var(tabi ki merkezde çalışanlara yönelik)..

hatta ing. kursu parasını bile kurum karşılıyormuş diyorlar..

yani merkezde kendini yetiştirme ortamı oldukça fazla..

yönetim bu durumun bölgeler lehine değişeceği konusunda çok fazla söylemde bulunmuştu..tabi yasa beklentisi sürecinde..yasa çıktığına göre inşallah söylediklerinin yarısını yapsalar yeter..

3- gelelim yapılan işin niteliğine..

uzman yardımcısının görev ve yetkileri belli değil.. bölgelerde herkes her işi yapar, bu işi sen yapmazsan başkası da yapar ..onun için senin yaptığın işin bizim için pek de önemi yok mantığı var.. bunda sonraki süreçte değişir mi bilemem ..öncelikle insanların kafa yapılarını değiştirmek lazım..yasa çıktığına göre inşallah değişir..

bölgelerde işin alanda öğrenilmesi gibi bir inanç var ..yani önce herkes 1 sene anketörlük yapacak..sonra kontrolör olacak gibi bir şey..ama bu bölgeden bölgeye değişiyor..bazı bölgelerde hemen kontrolör de olabilirsiniz..bu sizin bölge müdürnüzün yaklaşımına bağlı..

anketör de olasnız kontrolör de ..alan çalışması bu işin büyük bir parçasını oluşturuyor..yani hanelere ve işyerlerine gitmek zorundasınız..

merkezde çalışanlar için bu durum sözkonusu değil..gerçek manada uzman olarak yetişmek merkezde mümkün..


qpar
Memur
20 Kasım 2005 22:32

valla bu iş yaş görünüyo bi de kadro meseleleri çıkardı arkadaşlar yukarıda, neyse yarın ola hayorola...


antalya07
Aday Memur
20 Kasım 2005 22:37

ya şimdi merkez ve taşra yani daha doğrusu alınacak bütün uzman yard.larının maaşı aynı olmayacak mı?yani yalan mı söylüyorlar?


curcy99
Aday Memur
20 Kasım 2005 22:39

centaur gerçekten faydalı bilgiler vermişsin,teşekkürler...peki merkez hakkında söylediklerin duyumlarına dayanıyo,ya da tahmin mi??merkezdeki yükselme olanakları hakkında bir bilgin var mı??


gençsosyolog
Kapalı
20 Kasım 2005 23:13

kanun çıktığına göre bütün uz yrdların maaşı aynı oluması lazım... yarın kuruma giden arkadaşlar kafa karıştıran noktalara cevap bulup forumdaşlarıda aydınlatırlarsa iyi olur tartışmalar kısır döngüye girmeye başladı ve havada uçuşan bilgi kırıntıları herkesin kafasını karıştırmaya başladı... sabah ola hayrola


centaur_1
Aday Memur
20 Kasım 2005 23:53

arkadaşlar ..

ben merkez ve bölgeler arasındaki farklılığa çalışma koşulları bazında bir değerlendirme yapmak için değinmiştim..

maaş konusunda değil..

daha önceki kurum kanununda 450 sınırı vardı ve maaşlar arasında uçurum vardı..örneğin bizimle birlikte atanan uzman yrd. larından kars van ve siirttekiler ayda 1500-2000 arası bir maaş alırken biz de doğuda olmamıza rağmen 1 sene 500 e talim ettik..

ama özlük hakları anlamında 657 de bir düzenleme yapıldı,ve tüik uzman yrd.nın sözleşmeli maaşı 2000 ytl olacak..belki de daha fazla ..merkez ve bölge ayrımı olmadan ..

zaten biz de geçen sene bu beklenti ile işe başladık geçen sene..yoksa ne işimiz var 500 ytlye Allah ın dağında köyünde..


centaur_1
Aday Memur
21 Kasım 2005 00:20

arkadaşlar siz en iyisi mi yeni çıkan kurum kanununu bir okuyun..daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak istiyorsanız..

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5429.html

bu kurum yeniden yapılanan bir kurum ..onun için şimdi ne olduğundan çok gelecekte ne olur ona bakmakta fayda var..

örneğin;bundan 1 sene evvel açıklanan enflasyon rakamının güvenilirliği ile geçen ay açıklanan rakamın güvenilirliği arasında uçurum var diyebilirim..kurum yavaş ama olumlu gelişmelere gebe diyebilirim..


karlsruhe
Aday Memur
21 Kasım 2005 05:25

Başvurmayı düşünenlerin şimdiden kafası karışmış galiba, arkadaşlar bu kuruma girerken iyice araştırın, girmesi bir dert çıkması bir dert bizler gibi istifa ederek 6 ay beklemek zorunda kalabilirsiniz ve 6 ay sonundada kolay kolay bir kuruma giremiyorsunuz, istifa etmişseniz kamu kurumları size damgalı gözüyle bakıyor, 1 yıl anketörlük kesin taşrada ve bu süre uzman olana kadarda uzayabilir, zaten centaur_1 in bahsetiği kontrolörlükte alanda yapılan birşey, yine dağ tepe geziliyor. Maaşlar konusunda umarım dediğiniz gibi olur ama kanun iptal edilirse bazılarına sözleşme verilmeyebilir. Gerçektende çok değişik karmakarışık bir kurum burası. Siz en iyisi başvururken detaylı bilgi alın, ama orada bizzat çalışanlarla görüşmeye çalışın yani uzman yard. ile falan. Başarılar..


istatistik42
Aday Memur
21 Kasım 2005 13:58

Kanun zamanında veto edildiği zaman Cumhurbaşkanının veto gerekçesini okumuştum. Cumhurbaşkanı 09.12.1994 günlü, 4059 sayılı "Hazine Müsteşarlığı İle Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun"un 7. maddesinin (e) bendinini Anayasa Mahkemesinin iptal kararını emsal-gerekçe göstererek ilgili maddeyi veto etmiştir. 4059 sayılı kanunu ve Anayasa mahkemesinin bu kanundaki ilgili maddeyi iptal eden kararını ve gerekçesinide okudum. hatta o zaman ki iptal kararını veren Anayasa mahkemesi üyelerinden biride A.Necdet SEZER miş. Maddenin hepsi iptal edilmemiş sadece Sözleşme usül ve miktarlarının Bakanlar Kurulunca belirlenmesi bendi iptal edilmiş. daha sonra Hazine Müsteşarlığındaki her bir kadro için sözleşme alt ve üst sınırı belirlenmiş(tabi buda kanunla). zaten karar hemen yürürlüğe girmemiş mevcut 1 yıllık yapılmış olan sözleşmelerin sürelerinin dolması beklenmiş.

Yani diyeceğim bence o maddenin iptal edilmesi sözleşmelere dokunmaz.

Sözleşmeli maaşın 2000 YTL ye yakın olduğu doğrudur zaten şuan mevcut sözleşmeli uzman yrd. ları o kadar alıyor. tabi 4 ikramiye ve 2 teşvik pirimi dahil.


gençsosyolog
Kapalı
21 Kasım 2005 15:36

istatistik 42 nin dedikleri doğru bugün üstdüzey bir hukukçuyla görüştüm o da iptal durumunda bile maaş konusunda bir problem olmayacağını söyledi...bence burada esas problem maaş değil yapılacak işin niteliği ve işi yapacak kişilerin uyum problemi...dediğim gibi bir sosyoloğun,psikoloğun anket meselesine yaklaşımı ile iktisatçının,hukukçunun, ve esas garip olan kariyer grubu mesleklere çok nadir alınan mühendislerin yaklaşımı oldukça garip olacak... petrol mühendisleri köy köy gezip anket yapacak eleman arayacak...arada vakit olursa gitmişken petrol durumuna da bakarlar...veya inşaat mühendisi arkadaşlar köylünün yolunu,köprüsünü de yaparlar artık hayrına..


hyhy
Şef
21 Kasım 2005 20:39

2. aşama eleme nasıl yapılacak?yani ilanda sadece sözlü deniliyor.kurula alıp mülakat mı yapacaklar?bu ilana bakarak yazılı olmayacak diyebilirmiyiz sizce arkadaşlar?


qpar
Memur
21 Kasım 2005 20:42

genç sosyolog arkadaşım sen kurumla görüştünmü... şimdi giren her uzman yrd. arkadaş aynı parayı alacak mı almayacak mı? bi de şu kadro karşılığı sözleşme olayını biraz açıklarsanız sevinirim... kadro karşılığı sözleşmenin 442 sinin hali hazırda dolu olduğu söylendi danny tarafından, bu nerden çıktı??? aydınlatırsan sevinirim...


gençsosyolog
Kapalı
21 Kasım 2005 21:12

kuruma yarin gidiyorum bugün başbakanlıktan konuya hakim üst düzey birisiyle görüştüm maaşı dert etmeye gerek yok dedi daha önce yaşanmış örnekler var yukarıda bir arkadaş ta bahsetmiş zaten kadro meselesi de yeni kanunla 450 rakamı değişti centaur un verdiği linkten meclisin sayfasından kanuna bakarsanız sonunda kadroları ayrıntılı olarak açıklıyor...sınav meselesine gelince sadece mülakat var o da abartı zor bir mülakat olmaz yaklaşık 1000 kişi mülakata girecek...siz olsanız ne kadar süre tutarsınız mülakat yaptığınız kişiyi...centaur un bahsettiği gibi ilandan da anlaşıldığı gibi kurum çalışmaya gönüllü, zor şartlardan kaçmayacak üniversite mezunu elemanlar istiyor..


curcy99
Aday Memur
21 Kasım 2005 21:41

ikramiye ve prim dahil 2000 ytl net maaş mı?bi de merkezdeki uzman yardıomcıları da anketör kontrolör olarak geziyolar mı?

Toplam 484 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi