Editörler : supporters.
04 Mart 2009 08:07

yemeği sevenlere - ev yapımı kayseri mantısı - mantı pişirme önerisi

arkadaşlar bir tanıdığım gelir elde etmek için mantı yapıyor.temizliğine ve tadına kefil olabilirim .(izmirde oturuyor- kayserili ) 500 gr - 1 kg şeklinde sipariş verebilirsiniz.

HAMUR MALZEMESİ : UN - YUMURTA - TUZ - SU

İÇ MALZEMESİ : DANA KIYMA - SOĞAN - BAHARAT

KİLO FİYATI : 12 TL

kargo ücreti alıcı tarafından ödenecektir.

Pişirme önerisi : Mantıyı pişirmeye başlamadan önce bol miktarda kaynamış su hazırlayınız.mantıyı pişireceğiniz tencerenize dileğinize göre tereyağ ekleyiniz.ttereyağın üzerine mantılarınızı koyunuz. Sonra sıcak suyu ekleyiniz. Su çok fazla olmamalıdır.(sıcak suyun bir kısmı sonradan eklemek için elinizin altında bulunmalıdır.). Mantıları kaynayan suda pişirmeye başladınız. Ayrı bir yerde tereyağında salçanızı çok az öldürüp su ve tuz ekleyerek bir sos elde ediniz.Mantılarınız pişerken ara ara bu sostan ilave ederek karıştırınız.Sosun bir kısmını servis yaparken kullanmak üzere ayırınız.Mantınız yumuşayacak ve kıvamı çorba gibi olacaktır. Mantınız istediğiniz kıvamda pişince ocağın altını söndürüp tencerenizin kapağını kapatın yaklaşık 10 dk kadar mantınızın dinlenmesini sağlayın .

Mantınız artık servise hazırdır. Tabağa suyuyla birlikte mantınızdan koyup Üzerine Sarımsaklı yoğurt - salça sosundan - nane - sumak ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu sekilde pişirdiğiniz mantıda suyunu dökmediğiniz için vitamin kaybı olmaz .

Mantı siparişlerini 1- 2 gün önceden veriniz.Hazırlanıp fırınlanarak tarafınıza gönderilecektir.(Dondurulmuş olmayacağı için,dondurucunuza koyup uzun süre saklayabilirsiniz.)

Mantının tüm yapım aşamalarında eldiven kullanılmaktadır.

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi