Editörler : crops35

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
08 Temmuz 2022 11:57

Sizi TEF okumaktan alıkoyan neydi? Ya da maaşınızın artmasına neden olacak bir üst öğrenim okumanıza ne engel oldu? O Teknisyen arkadaş sizin hakkınıza mı girdi?

Hem "okumak işe yaramıyor" diye sitem etmek hem de "okuyup maaşını arttıran" kişiyi çekiştirmek herhangi bir sorunumuzu çözüyor mu?

Not: O kişiyle aranızdaki polemik bence de hoş değil.

treable, 2 yıl önce

TEF mezunu bir Teknisyen benden 1.100 TL fazla alıyor arkadaşlar. Ben THS Tekniker kadrosundayım. Aralarında İktisat'ın da olduğu 4 üniversite bitirdim. Şu an Uluslar Arası ilişkiler okuyorum. Daha doğrusu okuyordum. Bıraktım artık. Arkadaşlar, enayi olmayın. Okumakla birşey olunmuyor. Ben okuyordum, bir faydasını göremeyince bıraktım.

Bu adaletsizliğe sebep olan herkesin Allah'ım bin belasını versin. Bu ülkede adalet artık kalmamıştır. Ne olursa olsun Bir teknisyen Bir Teknikerden fazla almamalı.

Bugün bana maaşın kadar konuş diyen o teknisyen sonuna kadar haklıdır. Artık ona emir vermekten vazgeçtim.

TEF Mezunu Teknisyen 3000 ek gösterge Ö.H.T 110 -130

Tekniker (4 Lisans Bölümü) 2200 ek gösterge Ö.H.T 100 - 100

15 Mayıs 2023 10:29

1 iktisat dersi teorik derstir.

2 Yapay zekanın konuşulduğu, online eğitim öğretime geçilmesinin konuşulduğu interneti çağında , aöf de okuyanı eleştiriyorsun , biraz kendini analiz et eksiklerini gör .

3 Fakültede belirli dersler verilir bu derslerden başarılı olan, diploma almaya hak kazanır. .Başarısız olan da diploma alamaz .İktisat veya başka fakülte derslerinde başarılı olup diploma alanların ,emeğine karşı saygılı olmak lazım .

4 Bence ,Öğretmenlik fakülteleri ,aöf kapsamına alınmalı ve laboratuvar dersleri hariç üniversiteler okutulan tüm dersleri online verilmeli .

RaportörİktisatTedaş, 15 yıl önce

Feroğlu arkadaş ben bir sivri değilim. Kimseyede hakaret ettiğimiz yok. İktisat okuyupda Ekonomistlik yapamayan ülkemin çalışanlarının sorunları dururken, birde teknisyenlik yaparken sonrada AÖF'den okul bitirip Devlete ben İktisat bitirdim. Ver bakalım benim hakkımı demek ne kadar doğru? Teknisyenlik mesleğinin bir üst derecesi Teknikerlik ve Mühendislikmidir yoksa İktisat mıdır?

İlk önce bunu bir açıklığa kavuşturalım. İktisat Teknik bir bölüm değildir. İktisat, İşletme , Hukuk, Ekonometri, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi meslekler İdari Sosyal bölümlerdir.

Hayatınızı önceden projelendirip ona göre davranacaksınız. Ne olacağım diye yola çıkacaksınız. Herkese saygılarımla.

15 Mayıs 2023 10:54

b

15 Mayıs 2023 10:58

bbir de ziraat okuyup ths olanlar da var ,ziraat da çok zor kazanılan bir bölüm değildir

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi