Editörler : supporters.
29 Haziran 2009 18:21

KPSS Sorularının Belirleyiciliği..?

Arkadaşlar, bu sınavın alan soruları sizce belirleyici mi? Örneğin "bu sınavda iyi iktisat neti çıkaramayandan iyi iktisatçı olmaz" denebilir mi? Bana çok ıvır zıvır gibi geliyor bu sorular.

Kendi bölümüm olan Uluslar'dan bir örnek... BM geçici üye sayısının kaç olduğunu bilip bilmediğimiz sorulmuş (Soru mealen böyle, doğrudan bu sorulmamış tabii). Şimdi ne işi olur bir insanın geçici üye sayısıyla? Bu kadar anlamsız ve gereksiz bilgileri biz neden öğreniyoruz?

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Hindistan İngiltere'nin sömürgesiyken Hintli öğrencilere beyinleri körelsin diye asla işe yaramayacak olan bir dünya şey ezberletmişler.

Acaba biz de bu durumda mıyız? KPSS için, son derece gereksiz olan yok geçici üye sayısı, yok karstik ova, yok Danişmentlilerin yaptığı yağbasan medresesini ezberlemek zorunda bırakılarak Hintlilerin o zamandaki durumuna mı düşürülüyoruz? Öğrenmek (Ezberlemek) zorunda bırakıldığımız şeyler büyük oranda gereksiz ve işe yaramaz diye düşünüyorum.

29 Haziran 2009 18:31

İngilizler logaritma cetveli ezberletmişti İngilizlere; şimdi hatırladım.


**..GeZeGeN..**
Aday Memur
30 Haziran 2009 09:31

kesinlikle katılıyorum arkadaşım!!!!!!

gereksiz ayrıntılara kafa yormaktan saçma bişey yok...

ama 'insan zekasını ve düşünme melekelerini kullanmadan (sınav tekniğini kavrayıp o eksende çalışmadan)

bu sınavda başarılşı olamaz' diye düşünüyorum....

bu saçma şeyleri ezberlemek zorunda kalsak bile başarmaya azmin varsa beyinlerimizin körelmesine izin vermiyor bu sistem..


ekatak
Memur
30 Haziran 2009 22:21

ben sınava 1 ay kala 4 dersinde alan denemelerinden 30 un altıma inmedim fakat sınavda resmen(soruların saçma şekilde eğilip bükülmesinden ve dikkatsizlikten) 4 alandan da(huk.ikt.mal.muh)20li netlerde sürünüyorum..kurum sınavlarında acısını çıkarmak dileğiyle...

30 Haziran 2009 23:58

Umarım istediğimiz başarıları yakalarız arkadaşlar. Ama merak ettiğim acaba bu sorulara göre kendimizi ya da başkalarını değerlendirmemiz mümkün mü? Bunları yapabilen sağlam adamdır; yapamayanda iş yoktur denilebilir mi?

Bana denemez gibi geliyor...

Yazık ki elimizden bir şey gelmiyor... En azından şimdilik...


omerf42
Aday Memur
01 Temmuz 2009 14:49

bu sınav maalesef bilgiyi tam ölçmüyor.


onlyforjustice
Kapalı
01 Temmuz 2009 15:23

akınmemmurlar

arkadaşım elbette "bu sınavda iyi iktisat neti çıkaramayandan iyi iktisatçı olmaz" denemez.ancak senin verdiğin örnek biraz saçma olmadı mı?uluslararası ilişkiler okuyan bir kişi de BM geçici üyes sayısını da bilmiyorsa biraz sorun var demektir.

01 Temmuz 2009 16:43

Saçma olduğunu düşünsem o örneği vermezdim. Ben önemli bilgilerle önemsiz bilgileri birbirinden ayırmaktan bahsediyorum. Önemli bilgi bence işe yarayan bilgidir (İşe yaramasından kastım sınavda işe yaraması değil). BM geçici üye sayısını ne için, nerede kullanmak üzere ezbere bileceksin?

Not: Ola ki merak konusu olmuştur, söyleyeyim. BM geçici üye sayısını biliyordum, ama kulak dolgunluğu benimkisi, özel olarak aklımda tutmaya çalışmadım. Öyle kalmış aklımda. Zerre kadar önemi olduğu fikrinde değilim.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi