Editörler : Pangaea
11 Temmuz 2009 13:15

Neden hukuk mezunlarının tercih edebilecekleri kadro sayısı bu kadar az?

Lisans kadrolarına baktım da,işletme mezunlarının tercih edebilecekleri yer sayısı hukuk mezunlarınınkinin neredeyse iki katı(belkide daha fazla) ve bazı spesifik alanlar için bile hukukçuların tercih edebilecekleri kadar yer var.Hukuk fakültelerinin puanları her zaman aynı üniversite bünyesinde yer alan iibf lerden yüksek ve gördüğümüz dersler de genellikle daha zor ve kapsamlı olmasına rağmen neden bize böyle bir haksızlık yapılıyor? Kpss de hukuk mezunları için en azından işletme mezunları kadar tercih seçeneği olması gerekmiyor mu? Şimdi bana adli yargı hakimliği vs.. diyeceksiniz ama adli yargı hakimlik ve savcılığını ancak her 15-20 hukuk mezunundan biri kazanabiliyor.Bu durumda benimle aynı fikirde olan var mı,veya ben mi çok duygusalım?


hiçbiri
Şef
11 Temmuz 2009 13:17

hukukçularda mı bu kadar düştü


VEGETA
Müsteşar
11 Temmuz 2009 13:36

Bunu düşmek olarak mı değerlendiriyorsunuz?Hakimlik,savcılık yapmak istemeyen veya kazanamayan,avukatlık yapmak da istemeyen hukukçuların çoğu elbette en başta kpss ye başvuracaklardır.


hiçbiri
Şef
11 Temmuz 2009 13:39

düşmek degilde ne bileyim işte alınma


muhtesem32
Müsteşar Yardımcısı
11 Temmuz 2009 13:40

çünkü iibf mezunları sadece hukuk değil yönetim ve muhasebeyle ilgili derslerde alıyorlar öss giriş puanıyla kadro açılırsa tüm kadroların tıp fakultelerine verilmesi gerekiyor.


Sabata
Müsteşar Yardımcısı
11 Temmuz 2009 14:01

VEGETA arkadaşım bir yılda Türkiye'de 2-3 bin kişi hukuk fakültesinden mezun olurken İİBF'den mezun olanların sayısı yüzbinlerle ifade ediliyor. Sende çıkmış diyorsunki hukuk mezunlarına İİBF'nin yarısı kadar kadro veriliyor. Üstelik herhangi bir kurumun avukat ihtiyacı ile memur ihtiyacı kıyaslanamayacak kadar farklıdır. Dersenki bizde memur olarak bazı kadrolara girelim o zaman eyvallah derim. Zaten o da 4001 adı altında gerçekleşiyor. Madem İİBF'lilerden yüksek puan aldığınızı iddia ediyorsunuz o zaman 4001'ler sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Kimya mühendisliğini bitiren arkadaşlarım var. Adamlara bu sene neredeyse hiç kadro ayırılmamış. Şimdi onların bile burada sesi çıkmıyorken İİBF'nin yarısı kadar kadro ayırılan hukukçuların nasıl sesi çıkıyor anlamıyorum.


VEGETA
Müsteşar
11 Temmuz 2009 14:13

Sabata arkadaşım,tabiki masa başı düz memurluktan bahsediyorum.Kılavuzda bize ayrılan kadroların büyük bir bölümü de avukatlık kadroları.Biz zaten avukatlıktan yaka silktiğimiz için kpss de kendimize uygun bir yer aramak durumunda kalıyoruz.Kılavuza baktığımızda düz memurluk ve türevlerine yapılan alımlarda iibf lilerin hukukçulara oranla ezici bir üstünlüğü olduğunu görüyoruz.Bizim tercih edebileceğimiz kadrolar avukatlık hariç zaten herkesin tercih edebileceği yerler.İibf liler bize oranla yönetim,muhasebe derslerini daha fazla görüyor olabilirler(ki ben de muhasebe gördüm) Ayrıca bizler idare hukuku,idari teşkilat vs gibi alanlarda daha fazla ders görüyoruz ve dolayısıyla daha fazla bilgi sahibiyiz.Buna rağmen hukukçulara yönelik kadrolar neden avukatlık ve 4001 ile sınırlı kalıyor buna anlam veremiyorum.


gs182
Aday Memur
11 Temmuz 2009 14:59

vegeta arkadaşım muhtemelen hukukçulara ayrılan 3 memurluk kadrosuna başvurdun puanını öğrenebilirmiyim benim ki 79

bende yazdım ama olmaz herhalde


VEGETA
Müsteşar
12 Temmuz 2009 14:19

Gs li renkdaşım ve bölümdaşım ben son sınıfım,önümüzdeki hafta 2 bütü verirsem mezun olucam inşallah.Dolayısıyla lisans düzeyi kpss ye girmedim ve tercih yapamayacağım,seneye inşallah.Umarım istediğin yeri kazanırsın.


angellious
Yasaklı
12 Temmuz 2009 14:23

Sabata çok iyi özetlemiş. iibfde mezun sayısı fazla olduğu için verilen kadro da fazla ayrıca GİH sınıfı kadrolarda iibf mezunlarına yoğunlukla yer verilmesi normal.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi