Editörler : supporters.
16 Temmuz 2009 14:34

kpss ve askerlik tavsiyesi.

Merhaba arkadaşlar

kısmetse ağustos döneminde askerim..bu seneki kpss'e 5 ay hazırlanmama rağmen pek varlık gösteremedim hukuk beni öldürdü diğer dersleri aksatmama neden oldu..O yüzden 2010 kpss için normal bir kadro için kastırcam acaba bana ne tavsiye edersiniz matematik,muhasebe ve iktisat dersleri için..sadece bu 3 derse hazırlanmak istiyorum diğerlerinin o kadar da zor olmadığını gördüm askerde en azından ezberleyecek notlarım olsun diyorum sizce hangi yayınları götürme mi tavsiye edersiniz..

teşekkür ederim..


mustafatopal11
Daire Başkanı
17 Temmuz 2009 12:09

askerde onları çalışmayı unut kardeşim


chronos
Şube Müdürü
17 Temmuz 2009 14:10

Askeriğini ne olarak yapacağına göre ders çalışıp çalışamaman değişir. Uzun dönem askerlik yapacaksan her dersi rahatlıkla çalışacağın zamanı bulailirsin çünkü akşamları ve haftasonları bol bol vaktin olacak. Ancak kısa dönem askerlik yapacaksan hele ki bir de asker sayısının az olduğu dolayısıyla iş yükünün fazla olduğu bir yerde askerlik yapacaksan ders çalışman zor.

Saydığın üç ders de yani matematik, muhasebe ve iktisat çoğunlukla yazılarak çalışılması gereken konuları içerdiğinden askerde ders çalışabilmen pek olası gözükmüyor.

Hayırlı tezkereler.


basar85
Aday Memur
17 Temmuz 2009 18:36

Askerde biraz zor çalışsırsın ama genel yetenek- genel kültür konularında hafif hafif bir şeyler yapabilirsin şimdiden hayırlı teskeeler sana


TiTiA61
Daire Başkanı
18 Temmuz 2009 22:26

sakroda...

tertip bende agustosta askerim meşhur sarı zarfı aldık sınavı bekliyoruz. :) bende askerdeyken en azından gk-gy deki açıklarımı kapatmak istiyorum. alan bilgisi için askerde çalışmak ne kadar verimli olur bilemiyorum. gk-gy derslerine öss den bu yana aşina olduğumuz için daha az bir zamanda daha çok konu bitirebiliriz. kaldı ki gk-gy de 100 ve üzeri yaptıgımızda alan derslerinden ortalamayı tutturmamız kurum sınavları için gerekli puanı almamıza yeterli olacak. askerden geldiğimde de alan bilgisine ağırlık vericem. tabi kısa dönem çıkacağını düşünerek söylüyorum bunları. ki bizim bölümlere yüzde 80 kısa dönem çıkar...


pozitif06
Müsteşar Yardımcısı
19 Temmuz 2009 01:18

Gelecek yıl kpss'ye girecem, askerlik 2010 ağustos'a kadar tecilli ( kısa dönem ), askere tam olarak ne zaman gidiliyor, yüksek puan alıp tercih yapsam ve tercih yapsam askerlikle çakışır mı daha doğrusu bi engel oluşturur mu ? bilen birisi varsa yazsın ..


navigator_
Genel Müdür
20 Temmuz 2009 13:06

Arkadasım askerde alan çalışmayı unut.Gk-Gy çalışmak da ordaki duruma göre değişir(kısa dönem olması durumunda).

Celp dönemleri Tsk nın sitesinde mevcut.


sakroda
Aday Memur
04 Ağustos 2009 12:25

arkadaşlar sınava da girdim ayın 12'si askerim bana en makul olacak şeyleri söylerseniz memnun olurum en azından yine de alan için ezber notları da olabilir..iktisat maliye hukuk için..

teşekkürler..


le petit prince
Kapalı
04 Ağustos 2009 12:32

askerlik işte kimi yapar 15 kilo verir gelir 5 ayda kimi 15 kilo alır gelir ( böylesine adaletli bir yer yani) , yaptığın yere, komutan kişilere ve senin ordaki görevine bağlı. silahçı olursan sivilden daha iyi çalışırsın tel örgülü bi odanın içindesin akşama kadar :)


m.leone
Memur
04 Ağustos 2009 13:21

askerde ders çalışma psikolojisi yerleşemiyo insanda arkadşında dediği gibi heleki asker sayısının az olduğu yerlerde

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi