Editörler : supporters.
31 Temmuz 2009 18:30

kpss kazanmak için dershane nekadar önemli?

kpss kazanmak için dershaneya gitmemiz gerekiyormu bu sene dershaneye gitmeyi düşünüyorum giden başarılı yada gitmeyipte başarılı olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum

31 Temmuz 2009 18:35

ben de gitmeyi düşünüyorum ama aldığım duyumlar şu şekilde, kpss için kursa gitmeye gerek yok verimli ve planlı çalışmayla başarılı olabilirsin ve şu anda hiçbir kurs kpss'de yeterli düzeyde değilmiş özellikle istanbulda.


bilancho
Şube Müdürü
31 Temmuz 2009 18:38

Dershaneye gerek yok arkadaslar. Bu zorlu bir yol. İşe gider gibi her sabah kalkıp disiplin içinde, akşam mesai bitimine kaldar ders çalışmayı göze aldıysanız, önünüzde hiçbirşey duramaz..


siyah_matem
Aday Memur
31 Temmuz 2009 18:38

ben ankara için düşünüyorum sanki evde hepsini bitiremicekmişim gibi geliyor bana

31 Temmuz 2009 18:41

hiç gerek yok.kesinlikle düzenli disiplinli çalışan çok rahat 80 ve üstü alablir.kpss zor bi sınav değil.kitapları alın çalışın bide bol bol test çözdünmü bu iş tmmdır

31 Temmuz 2009 18:42

Tabi insan istedikten sonra herşeyi başarabilir.benim durumum vahim açıkçası günde 12 saat çalışıyorum+cumartesi de aynı şekilde.bunun için dershane takviye olur diye düşünmüştüm ama kararsızım.


bilancho
Şube Müdürü
31 Temmuz 2009 18:44

Ben tam 8.5 ay çalıştım. Ve hedeflediğim bütün kitapları bitirdim. Zaten kitapları beli başlı, heryerde yazıyor listeler halinde. Önemli olan makro bir plan yapıp onu kendi içinde mikro plancıklara bölerek bunlara harfiyen uymak.

Düzenli çalışmanın elinden hiçbirşey kurtulamazz..


adacayi
Aday Memur
31 Temmuz 2009 18:44

ben gittim arkadaşlar bu yıl. gerçekten çok yoğun ders görülüo eve çok yorgun geliosun. ben pişmanım açıkçası.

en güzeli şimdiden öncelikle gk-gy çok ii bi şekilde bitirip ramazan sonrasında planlı şekilde alan konularına çalışıp olayı bitirmek.

dersanenin en ii yanı ise alanındaki insanlarla deneme sınavına giriyor olmak. eğer sadece sınav aboneliği varsa bulunduğunuz şehirde sadece denemelere girin.

ancak ingilizceden eksiğiniz varsa kursa mutlaka gidilmeli.

alan konuları çalışırken, hedefi olan bir arkadaş bulup düzenli kütüphanede çalışmak bence dersaneden daha verimli olacaktır.hakkınızda hayırlsı olsun.


siyah_matem
Aday Memur
31 Temmuz 2009 18:44

umarım öle olur ama bitirdiğiniz üniversitenin bi katkısı varmı acabada siz dershaneye gitmek gereksiz diyorsunuz


siyah_matem
Aday Memur
31 Temmuz 2009 18:47

arkadaşlar siz kaç aldınız benim durumum bu sene vahim


bilancho
Şube Müdürü
31 Temmuz 2009 19:02

şöyle anlatmaya çalışayım kısaca:

ben 2004 mezunuyum. anadolunun liseden farklı eğitim vermeyen bir okulundan mezun oldum. 9 ay once işten istifa ederken kpss bana o kadar zor , o kadar aşılmaz bir dağ gibi geliyordu ki anlatamam.

okuldan aklımda kalan hiçbirşey yok. zaten öğrendiğim hiçbirşey yoktu.. bölümüm de işletme ve iktisat-maliye-hukuk bilgim sıfırdı. muhasebeden ise , o zaman sınava girsem sanırım 3 net falan yapardım :)

herşey azimle oluyor. ben manyak gibi ders çalıştım. azmettim, hırs yaptım.

özel sektörde tam 5 yıl süründüm. yapmadığım amele iş kalmadı. adam gibi yaşamak için 1 senemi veriyorum dedim ve bedelini ödemeye baştan kendimi hazırladım.

p49 u kafaya koydum, ona göre çalıştım. Sıralamada 241. olmuşum. GK-GY çalışsam muhtemelen derece de gelirdi. Çok şükür, yüzümüzü kara çıkarmadı Allah.

Yani demem o ki arkadaslar, hersey sizde bitiyor. 1 sene çok çabuk geçer ama hayat çok uzun ve çok guzel.

o kadar ozledim ki o guzellikleri. Gel 12 Eylul gell :)

Herkese başarılar dilerim..


adacayi
Aday Memur
31 Temmuz 2009 19:31

siyah matem, ben hukukçuyum ve gözde hukuk fakültelerinden birisini bitirdim. tabiki bu öncelikle özgüveni sağlamlaştırıyor.

okulda bütün sınavlarım klasikti. kpss maratonu bence üni eğitiminden çok farklı bir süreç.

doğru zaman kullanma ve doğru kitaplara çalışma ve ben de tam yapamadım ancak mayısta alan derslerini 2 kez sağlamca bitirmiş olup, mayıs 15-haziran 15 arası konu tararcasına alan testleri çözmek, çok önemli.

ben hukukçu olduğum için muhasebe filan almadım. iktisat-işletme gibi bölüm mezunu arkadaşlar benden kat be kat yoruldular eve geç ve çok yorgun gittiler.aynı anda ingilizce kursu aldılar çok dağıldılar yani.

ben gereksiz demek istemem ancak paralel, motive edici şekilde çalışabileceğin bir arkdaşla daha verimli çalışılabileceğine inanıyorum. ama bakarsın etrafında x dersanesine gitmiş orayı çok öven çok memnun insanlar var, konuları biriktirmeden tempolu şekilde dersaneden maksimum düzeyde yararlanarak süreci bitirebilirsin. ben de etrafımda gidip olumlu görüş bildirilen bir yere gittim.

asıl vurgulamak istediğim gereksiz olduğu değil, gitmezsen ii bir puan alamazsın ya da gitmen şart gibi yaklaşımlara katılmayışımdır.


mulkiyeli25
Genel Müdür
31 Temmuz 2009 19:48

gereksiz bir masraf..çok paranız varsa düşünün..


fatmad87
Şef
31 Temmuz 2009 19:49

Ben kursa gittim ve kesinlikle gidilmesi taraftarıyım. Nedenleride şöyle söyleyebilirim:

Nereye ne kadar çalışmanız gerektiğini çok fazla kestiremiyor olabilirsiniz. Bazı konuların ağırlığı fazladır bazılarının değildir. Tabi diyebilirsiniz çıkmış soruları konulara göre tara ama bu bence yeterli olmuyor.

Asıl önemlisi eğer benim gibi işin mantığını kavramadan ezber yapamıyorsanız kesinlikle kurs diyorum. Doğrudur kursta öğretilenler yetmeyebiliyor farklı sorular çıkıyor. Hele bu yıl 2 vatandaşlık sorusu adını dahi duymadım güya iyi kursa gittim. Ama ne nedir kesinlikle mantığını öğreniyosunuz.

Söylediklerim kursa gitme durumu olup gitmeyi gereksiz bulanlaradır. Eğer maddi durumlar yüzünden gitmesekte yetermi diyorsanız tabiki çalışırsanız olur. Ama o zamanda tavsiyem yine önce kendinize konuların hikaye tarzını öğretecek bir kaynaktan kursmuş gibi öğrenmeniz ve daha sonra ezberleme, soru çözümüne gitmeniz. Buda tabi hoca kadar etkili olurmu bilmiyorum. Bunları söyleme nedenim şuda olabilir. Ben tamamiyle genel kültür yoksunu biriydim. Kursa şubatta başladım hikaye dinlermiş gibi bütün dersleri dinledim ve tarihte ne olmuş anayasa nedir zevk alarak öğrendim. Sonrada kendim kitaplardan çalıştım. Vatandaşlık dersleri bittiğinde 3 netim çıkıyordu ee ne öğrettilerki dedim yalnız üzerine soru çözdüğümde herşey oturdu. O dersleri şayet mantığını anlamasam mümkün değil ezberleyemezdim. İnsan beyni program değil sürekli ezber yapsın. gk 51 net çıkardım. Birde kurs devam ederken hep dedimki iyiki kursa yazıldım en azından kazanmasam bile genel kültürüm arttı(benim gibi tarih coğrafya nefret edipte sonra bunları öğrenirken zevk alabilince böyle söyleniyor sanırım saçma demeyin:) ) Benim tecrübem yalnız gk konusunda olduğundan bu konudan bahsettim ama alan dersleri içinde böyle olduğunu tahmin ediyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur..


siyah_matem
Aday Memur
01 Ağustos 2009 01:55

bilancho arkadaşım geçen zamanlarda arkadaşların sana önerdikleri kitapları bizede söylersen seviniriz hukukta muratın yeterli gelebildiğini söylemişsin bu tarz yani şimdiden teşekkürler


aday42
Daire Başkanı
01 Ağustos 2009 12:49

Dershane bence zamanını oturtamayanların, planlayamayanların seçeceği bir alternatiftir.Çalışan adam zaten dershane olsa da olmasa da çalışır.Yalnız biraz sıkabilir BENCE dershane.İnsan kendine uygun plan programı çıkartabiliyorsa EV gibi dershane yoktur.

Ha bide ara sıra motivasyonunuz düştüğü zaman memurlar.net e girip ara gazı almanız gelerekiyor :)


Reflec
Şef
01 Ağustos 2009 18:50

Dershaneye paranız varsa verin gerisi boş :))


mlyclr
Şef
01 Ağustos 2009 19:09

eğerki evde oturup çalışamıyorsan hiç boşuna uğraşma derim istediğin verimi alamazsın,ama dershanelerde kpss konusunda tr genelınde çok kişi bilirki oldukça vasat.alandan 25 net civarı isteyen arkadaslara kusrların verebılecegı seyler kısıtlı ve bu kurslara verılen paralar harcanan yol ücretleri hiç yoksa mesela kurs 2500+yol 500+yemek500 oda yemeği az yersen,etti3-4 bin lira sonucun ne geleceği ise yine senin tekrarına,sabrına ve şansına bağlı.

benim fikrim evde ders çalışmak kaç saat olduğunun hiç önemi yok kimi3 kimi için ise 5 saat neyi ne kadar istediğine bağlı.kitaplar egerki sıfırdan alıcam dersen en baştan alırsan yaklaşık 300-400 arası tutar eğer elinde yardımcı kaynakların varsa üni. kalan daha faydalı ve ucuz olur.unutmadan bide arkdaslar yardımcı olmak için çok güzel kaynaklar yazıyorlar(kaynaklar arasından bi eleme şart diyebilirim) bilende bilmeyende faydalanıyor


ekomusti06
Daire Başkanı
01 Ağustos 2009 19:27

dogru kaynakları secip sıkı calısılırsa dersaneye gerek yok ayrıca forumu da takip etmek cok yararlı dogru insanlardan alinan bilgiler cok faydalı oluyor,ben cok faydasını gördüm


velogut
Şef
01 Ağustos 2009 19:49

arkadaşlar dershane bence önemli değil oturp evde güzel bir şekilde ders çalıştıktan sonra . ama konsantre olmak ve kaynak bulma açısından düşünülebilri


bilancho
Şube Müdürü
01 Ağustos 2009 20:31

siyahmatem,

tabii söylerim ne demek. forumda sürekli yazılan kaynaklardan çalıştım ben.

İktisat- Z. Dinler ikt giriş, Erdal Unsal Makro Mikro, Ceteris paribus, Y.Bilgili Çıkmış sorular

Maliye- Abdurrahman Akdoğan ve 2. sayfa test kitabı

Muhasebe- O.Sevilengul Konu ve Soru

Hukuk- Murat ve Themis

GK GY hiç çalışmadım :)

Ve bunların yanında çıkmış kpss soruları..Soruları istemeden de olsa ezberlemişim hatta. 10ar defa çözmüşümdür :D

Toplam 48 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi