Editörler : crops35
05 Ağustos 2009 15:57

kamuda ' mobbing' !!!!!!

Arkadaşlar kamuda çalışan memurlara uygulanan duygusal şiddet,hakaret,sindirme ve bastırma olaylarını tartışmaya açmak istiyorum !! Kavram olarak 'MOBBİNG'in Türkiye'de yasal alt yapısının oluşturulması hakkında herkesin fikrini bekliyorum !! Teşekkür ederim !!!!!!! Ayrıca Memurlar.net'in bu konuyu sıklıkla dile getirmesini istiyorum. Adab-ı muaşeretten ve insanlıktan yoksun idarecilerden bıkmış durumdayım...Herkesin desteğini bekliyorum....selamlar.......


emir,can
Kapalı
06 Ağustos 2009 00:45

çok çok çok çokkkk önemli bir konudur.

ve bu konuda ciddi çalışmalar olsa, o idarecilerin(?) çok canı yanar.

yakında inş...


""kayu""
Yasaklı
12 Mayıs 2011 14:23

güncel.yargıtayda örnekleri var.mobbing artık cezalandırılacak.


harkose
Aday Memur
20 Mayıs 2011 14:32

Arkadaşlar ve bu mobbing konusunu gündeme getiren çok değerli idareciler. Allah aşkına söyleyin hangi kurumda mobbing yok. Peki var da kim nasıl var diyecek. Zaten var diyememekte mobbing değilmi.Ancak denetinin de denetimi olursa bu iş çözülür.Ezilenler hep en altlar olduğundan, üstlerde birbirini gören yok.Bu ülkede kamu kurumlarında psikolojik baskı yöntemiyle işkence görmüyorum diyenlerın sayısı 2 elin parmaklarını geçmez.Genel İdare sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına birer anket formu hazırlayın,gizlilik garantisi verin herkese gördüğü işkence türlerini yazdırın.Bakın nasıl bir sonuç çıkacak karşınıza. Sizlerde şaşıracaksınız.Çalışanların kaçta kaçı mobbbing yoktur diyecek görmüş olursunuz.Kimse sesini çıkaramıyor. Amir ben bununla çalışmam dedi mi işin bitik.İşte bu bile mobbbing değilmi?Şu da gerçek ki; benim güzel ülkemde bunun tarrışmaya açılması bile çoooook büyük gelişmedir.Ama daha önemlisi çalışanlarına mobbing uygulayan amirlerin değişik yöntemler kullanılarak ortaya çıkarılması en akılcı yoldur.Mobbinge maruz kalan alt sınıfın (% 100 ü)hiç birinin bana mobbing uygulanıyor deyip. bunu ispat şansı yoktur.İspat edilmesi Edisonun ampulü bulması kadar zordur.


turuncu10
Aday Memur
01 Haziran 2018 11:46

Mobbing konusu ciddi ciddi ele alınması gereken bir konudur, iş sağlığı ve güvenliği ülkemizde önem kazandı bu konuda onun içinde aslında mobbing psikolojik ve bedenen hastalıklara sebebiyet vermekte amirlere, amir konumunda bulunan kişilere engelleyici önlemler alınmalı.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi