Editörler : crops35
12345678910111213»

bzede
Kapalı
30 Mayıs 2006 11:37

Arkadaşlar vakıf aleyhine dava açan 32 kişinin avukatının müvekkillerine bilgi amaçlı ifadesi bulunmaktadır.Bu ifadeye göre ödeme ile ilgili hiçbir tedbir kararı bulunmadığı bildirilmektedir.

SORU : Vakfın,tasfiye payı ödemelerini yapmamasını ve davaları gerekçe göstermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP :Vakıf aleyhine açılan hiçbir davada,dağıtımın önlenmesi yönünde hiçbir tedbir kararı bulunmamaktadır.Bu nedenlerle TASPAK?ın dağıtım yapmama gibi bir hak ve lüksü yoktur.

Ortadaki problem;eğer tasfiye kararı iptal olur ise bırakın ikinci dağıtımları ilk dağıtılan 250 Trilyon TL,nasıl ve hangi miktarda geri toplanacağıdır?Biz,davalarımızda gerek bankanın gerekse Vakıflar Genel Müdürlüğünün işlem ve zararlardan sorumluluk hallerini dilekçelerimizde belirterek bu kurumlara da dava açtık.Bizim açımızdan ihtiyat akçesi ayrılmasına dahi gerek bulunmamaktadır.Tasfiye kararının ve genel kurulun iptaline yönelik açtığımız dava reddedilse dahi kişisel tazmin davalarımız sonunda ortaya çıkacak müvekkillerimizin haklarının, vakfın tüm parası dağıtılsa da bankadan tazmin ve tahsil imkanının olacağını düşünmekteyiz.Yok eğer tasfiye kararına dair davamız kabul edilir ve genel kurul iptal olur ise bu kez de ilk dağıtılan para ve oluşan zararlar açısından bankanın ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün sorumlu olacağını düşünmekteyiz.21.09.2002 de yapılan ve son yönetimin işbaşına geldiği günden bu yana vakıf yetkililerinin,vakfın amaçlarını ifa etmek üzere faaliyet göstermedikleri,bir an önce vakfın neyi varsa satıp dağıtmak üzere programlandıkları herkesin bildiği hususlardır.Eğer vakıf kaynakları,dağıtım esasına göre değil de amaçların ifası esasına göre yönetilse idi ilk dağıtılan 250 Trilyon TL,faraza kredi kartlarında değerlendirilse bugün 1 Katrilyon TL yi aşan bir meblağa ulaşmış olacaktı.Vakfın diğer malvarlığı ve kaynakları açısından da benzer sonuçlar vardır.Tabiidir ki bankanın ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün davamızdaki sorumlulukları çok ciddi boyutlardadır.

Mahkemelerce verilmiş ve bizim de ısrarcı olmadığımız bir tedbir kararı olmadığı halde dağıtımın yapılmamasının gerekçelerinin TASPAK?a sorulması gerekir.Çünkü ?bağımsız? olduğunu ifade eden TASPAK,genel kurul kararlarına göre dağıtım yapmak zorundadır.Yani müvekkillerimi ve açtığımız davaları,dağıtımın önündeki engel olarak göstermek,gerçekçi olmayan ve saptırmaca bir yaklaşımdır.Biz açıkça söylüyoruz ki müvekkillerim için ihtiyat akçesi ayırmalarına bile lüzum bulunmamaktadır.


bbbulac
Aday Memur
31 Mayıs 2006 15:30

Değerli Arkadaşlar;

Öncelikle bazı arkadaşların ısrarla sordukları bir sualin cevabı ile başlamak istiyorum...

Sayın Cevat BEKİN'in ''başkasının malı ile kariyer yapmayı hedeflemediğini haksız ve bilinçli ağzına tek bir haram lokmanın girmediğini''beyan ederek başlamak istiyorum bilgilendirme yazıma...

Ve ekliyor... Bugün bu tenkitleri yapan arkadaşlarımızın kendileri veya yakınları vakfın yönetiminde olsa kesinlikle para dağıtmayı bırakın sattığımız şirketlerin satışını dahi en az senelerce sürdürülerdi cümlesi ile devam etmek istiyorum...

Vakıf olarak niçin para dağıtamadıklarını şöyle özetlemektedir...

Bilginiz olduğu üzere tasfiyenin iptali ile ilgili açılmış bir dava var Bu davada bilirkişi bazı konularda vakfın aleyhine rapor verdi ve bunu mahkeme bize tebliğ etti.Bunu yanında kayyum talepleri de sözkonusu. Ayrıca bazı gruplar bizi suç duyurusu ile şiyaket etti. Şimdi tüm bu olumsuzluklardan bihabermiş gibi davranıp parayı mı dağıtmaları gerekiyor.Malumunuzdur ki Mayıs ayındaki mahkemede yeniden bilirkişiye gitmeyi uygun görmüştür. Bu lehte bir gelişmedir ki İnşallah 21 haziranda vakıf lehine karar çıkacağına inanıyoruz.

(Bütün arkadaşlarım şimdi sıkı durun)Parlarımız dağıtım yapılacak şekilde hazırlanmış. Özellikle mağdur olan ve diğer kamudaki arkadaşlarımızın durumunun farkında olduklarını öğrendim. Vakıf yönetiminin birbirinden değerli Başkan ve üyeleri hakkında fazla kötümser olmayalım.

Çünkü bu değerli insanlar bizlerin yapamayacağı kadar fedakarlık yapmışlar ve halen yapmaktadırlar.

Son kez altını çimekte yarar görüyorum, Bizleri mağdur eden vakıf yönetimi değildir...

Saygılarımla


bzede
Kapalı
01 Haziran 2006 16:09

Sayın bbbulac arkadaşım,diyorsun ki Tasvak yöneticeleri bizlerin yapamayacağı kadar fedakarlık yapmışlar Bizleri mağdur eden vakıf yönetimi değildir. Sana katılıyorum. şu ana kadarki özellikle satışlar konusundaki çalışmalarını takdir ediyoruz. Ama dava açan kişilerle anlaşma konusunda istense bir orta yol bulunurdu. Şimdi diyeceksinki bu dava açan 32 kişi ile bir yakınlığınmı var. Hayır. Onlar zaten %100 haksız. Onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum.Ki olan bizlere oldu. 15.000 kişinin kabahati ne (Çoluk Çocuk yaklaşık 60.000 kişi) Kısaca bu dönemde Taspak yönetileri ve dava açan 32 kişi gerektiği gibi taşın altına ellerini koymadılar.

2. konu diyorsunki ; (Bütün arkadaşlarım şimdi sıkı durun)Paralarımız dağıtım yapılacak şekilde hazırlanmış.

ne hazırlanmış siz diğer üyeleri bu kadar cahilmi görüyorsunuz. Sizin bu bahsettiğiniz çalışma 2,5 yıl önce HÜAK (Hacettepe Üniversitesi )tarafından zaten hazırlanmıştı.dağıtım ona göre yapılmamışmıydı. Sistem,Proğram zaten hazır değil mi. Siz neden bahsediyorsunuz. Lütfen bizleri uyutmaya uğraşmayın. Hakikaten tamamımız zor durumdayız. 4 yıldan beri kurumlara giden arkadaşlar donuk maaşla gittiğinden mağdur durumdayız. Bizlerin beklentisi ve temennisi 32 Kişi ve Tasvak Yönetiminin bir an önce bir çözüme ulaşması. Çünkü ancak o zaman hem onların vicdanları rahatlar, hemde bizler rahatlarız.


demete
Aday Memur
05 Haziran 2006 21:09

ziraat bankasın sonunda bombayı patlattı.personel vakfı dan aldıgımız son duyuma gore toplu para lara sadece 2000 yılından sonra emeklı olanlara odenecekmıs(3-5 mılyar gıbı)

2000 den once emeklı olanlara ıse aldıkları maaslara mahsup edılmıs.yaanı bes kurus para vermıyorlarmıs.pekı bu mmaslar omur boyu odenecegıne gore 10 sene sonra vakıf tasfıye edılse emeklılerden para mı ıstenecektı.turkıye burası en guzelı paranı yastık altına koyacaksın.hele hele devlete guvenıpte asla yatırım yapmaya kalkmayacaksın.cunku paranı degıl gerı odemek utanmasalar ustune para ısteyecekler.


fresha
Şef
05 Haziran 2006 22:08

Ziraat Vakıfları Para mı dağıtacakmış, güldürmeyin beni!

Değerli Vakıf zede arkadaşlarım. Bilmiyorum başka bankaların Vakıflarıda üyelerini Vakıf zede durumuna düşürdüler mi ama ziraatin Vakıfları maalesef üyelerini vakıf zede yapmıştır. Ziraatin Vakıfları dibine kadar hortumlanmıştır. Ben bu konuda sürekli sürekli yetkilileri uyarıyorum. Bu vakıfları zarara uğratan yada hortumlayan yöneticiler hala ortalarda dolanmaktadır. Bunlara hesabı kim soracak. Bizleri kek yerine koyanlara kimse birşey yapmayacak mı? Bir Vakıf Kıraç araziyi (Tarlayı) niye alır. Bakınız Ziraat vakfının tarlası da var. Buralarda kelaynak üretim çiftliğimi kuracaklardı. Arsa alsalar tamam diyeceğim. Ama tarlayı ne yapacaklardı. Allah bilir bu tarlalar da Ay gibi deniz manzaralıdır. Araba ile 2 saatte yürüyerekde bir haftada denize ulaşılıyordur. Bu durumda Ziraat Vakıfları çoook iyi yatırım yapmışlardır. Sanıyorum satış için ihaleye çıksalar tahmin edemeyeceğimiz bir fiyata satarlar. Bu dünyada hakkımızı alamasakda ebediyette mutlaka alacağız. Bunlara helel etmek yoook.


demete
Aday Memur
05 Haziran 2006 22:46

yazıdanda anlayacagın uzere zaten para odemıyorlar tam tersıne ustune para ıstıyorlar.yanı borclu olan emeklılermıs

25 yılda aıdatların karsılıgı 7 mılyar cıkmıs verdıklerı maaslarda 10 mılyara denk gelıyormus.yanı b durumda emeklı 3 mılyar borclu kalıyor vakfa.maaslar nıye kesıldı o zaman .bunu omur boyu odemekle mukellefken sımdı maası kesıpte nasıl borclu cıkarıyorlar ınsanı .bu nu soylemek ıcın ınsanda nasıl bı surat olması lazım tahmın bıle edemıyorum.


65ay
Şube Müdürü
12 Haziran 2006 15:03

Türkiye Halk Bankası Derneği sitesinde bizlerle bir bilgi paylaşmış bilgilerinize :((((((

TÜRK İYE HALK BANKASI PERSONELİ YARDIMLAŞMA

VAKFI ÜYELERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ

Sayın Üyelerimiz Aşağıda yayımladığımız yazı:Erdek Dinlenme Kampı ile ilgili olup TASPAK?a Derneğimizce ÜYELERİ ADINA sorulan soruları içermektedir.Yazımız ayrıca posta ile de gönderilmiştit.Cevap alındığında üyelerimize duyurulacaktır.Y.Ş.

T.Halk Bankası Vakfı Tarih: 25.05.2006

TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA KURULU

BAŞKANLIĞINA

Derneğimizce yayımlanan duyurularda Vakfımıza ait ERDEK dinlenme Kampının Kiralayan tarafından:

-Hor kullanıldığı,

-Kendisi tarafından kullanılan elektrik giderini ödemeden tesisi terk ettiği,

-Tesisin içinde yüzlerce kurbanlık koyun beslediği,

-Tesiste bulunan ağaç ve çiçeklere zarar verdiğini,

-Demirbaş olarak kendisine bırakılan Vakfımıza ait demirbaşların araçlara yüklenerek götürüldüğü,

-Kiralama ücretini ödemediğini,

-2.5 milyon dolarlık bu tesisimizin TEMİNAT alınmadan kiraya verildiğini,

-Tesisin şu anda sahipsiz bir şekilde bulunduğunu,

O yörede oturan ve Vakfımızda HAK sahibi üyelerin ve tesisimizi kiralayandan tarafımıza gönderilen MEKTUPLA, DERNEĞİMİZE vaki, yazılı ve sözlü müracaatlarından öğrendik.

Öğrenir öğrenmez Tasfiye Kurulunuz Üyesi,Halk Emlak Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İçkol beyle telefonda görüştük.Yukarıda belirtilen tüm hususları kendisine izah ettik.Kendisi olaylardan haberdar olmadığını,ancak müstecirden TEMİNAT alınmadığını beyan etti.

Bunun üzerine işte haberiniz oldu lütfen Malımıza sahip çıkın Tesise bekçi bulun ,Zarar ve ziyanımızı tespit edin.dedik.

Bununla da yetinmeyerek Tasfiye Kurulu Başkanımız Cevat Bekin beye de olanları ve Hüseyin beye anlattıklarımızı anlattık.

Derneğimiz ,bu tesisimizde olup bitenleri, hem internet sitemizde hemde mektupla tüm üyeleri ile paylaştı.

Aradan aylar geçti KURULUNUZDAN konu ile ilgili tek bir satır yazı,tek bir açıklama yapılmadı.

Şimdi VAKFIMIZDA HAK SAHİBİ Üyelerimiz adına ve onları bu konuda bilgilendirmek maksadıyla SORUYORUZ...???

-Erdek Dinlenme Kampı ile ilgili müstecirle yapılan bir SÖZLEŞME varmı...????

-Sözleşme varsa YÖNETİM KURULUNUZ tarafından görüşülüp karara bağlandı mı..???

-Tesis kiralayana TEMİNAT alınmadan mı teslim EDİLDİ...???

-Teminat alınmadıysa (ki Halk EmlakYönetim Kurulu başkanı alınmadı diyor)neye güvenilerek sözleşme imzaladı...????

-Yukarıda kiralayan tarafından tesisimize verilen zarar ve ziyanın TESBİTİ amacıyla KURUL ÜYELERİNİZDEN biri veya bir kaçı olayı yerinde görmek,tespit yapmak için ERDEK?e gittimi....??? gittiyse (ki kiralayandan aldığımız mektupta hiç kimsenin gelmediğini ,kendisiyle görüşmediğini,hatta Taspak Üyelerinden ?Bay duymazlar? diye bahs ediyor.)izlenimleri nelerdir...????

-Kiralayandan alınan mektupta ,Kendisine DEMİRBAŞ olarak teslim edilen malzemelerin bir bölümünü TAHLİYE ederek tesis dışına çıkardığı beyan edilmektedir.Tahliye edilen bu malzemelerin adedinden, kullanım durumundan ,cinsinden haberimiz var mı.???

-Tahliye edilen malzemeler tesisin dışına çıkarıldığında TASPAK tarafından görevlendirilen bir eleman var mıydı.??? Malzemeler tutanak altına alınıp karşılıklı imzalan mışmıydı..??

Sonuç olarak bu tesisimizle ilgili yukarıda maddeler halinde sunduğumuz hususlarla birlikte şu anda yapılan veya yapılması düşünülenleri öğrenmek istiyoruz.-

Üyelerim adına Bilgilendirilmemizi.. Arz ederim.

Saygılarımla

Y.Yaşar ŞENGÜL

Genel Başkan


65ay
Şube Müdürü
21 Haziran 2006 14:07

Arkadaşlar Halkbankası Vakfından davayla ilgili açıklama yapılmış ama hiç sevindirici değil yeter artık bıktıri makamı oldunuz.Yaaa kalan paralarımızı ödesenize kardeşim ne bekletipte birde alın ödemiyoruz ama paralar bu kadar oldu diye insanı çıldırtıyorsunuz ben be benim gibi arkadaşlarım mecburi tasarruf yapmak istemiyoruz artık anlayın yeter yeter Arkadaşlar bilgilerinize lütfen açıp okumayın bilgilerinizi paylaşın diğer üyelerle

Sayın Üyeler ;

Tasfiye Genel Kurulunun iptal talebini de içeren Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesindeki 2004/246 E. Sayılı

davanın 21.06.2006 tarihli duruşması yapıldı.

Önceki duruşmada verilen ara karara istinaden oluşturulan (3) kişilik yeni bilirkişi heyeti, raporunu tamamlayıp

Mahkemeye sunamadığından, 21.06.2006 tarihinde yapılan duruşmada, bilirkişi heyeti raporunun beklenmesine ve bu

nedenle müteakip duruşmanın adli tatil öncesi 18.07.2006 günü yapılmasına karar verilmiştir.

Dava süreci yönünden, söz konusu heyet raporu Mahkemeye sunulana kadar yapılabilecek bir işlem bulunmamaktadır.

İnternet (web) sitemizde de yer verildiği üzere, Vakfımızın 2005 yılından 40 Milyon YTL (Trilyon TL) dolayında

karı ve 19.06.2006 tarihi itibariyle 130,8 Milyon YTL nakit varlığı bulunmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi, yakın

bir zamanda Halk Emlak A.Ş.?den alınacak Vakıf paylarıyla birlikte, nakit tutarının 145 Milyon YTL?yi bulacağı tahmin edilmektedir.

2006 yılında meydana gelen kur artışlarından dolayı, 19.06.2006 tarihine kadar döviz mevcudumuzun net değer

artışı ise 3 Milyon YTL?ye yaklaşmıştır. (2,97 Milyon YTL)

Tüm üyelerimize saygıyla duyurulur.

TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA YÜRÜTME KURULU


tatil
Aday Memur
21 Haziran 2006 14:29

İyide kardeşim bizim bilgiye değil, paraya ihtiyacımız var.


soner13
Şef
21 Haziran 2006 19:12

Tasfiye kurulu daha önceki duyurularında aba altından sopa göstererek,hukuki sürecin uzun olduğunu bilirkişi raporlarına itiraz ederek , sonuçlansa dahi yargıtay aşamaları olduğunu bu sürecinde yaklaşık enaz 4 yıl olacağını muhtelif vesilelerle söylemişlerdi,şimdi tasfiye daha bilirkişi aşamasında ,ilk itirazlarını yaptılar ,herne sebeble ise bilirkişi raporu yetişmemiş,umarım takip eden oturuma yetişir,bu gidişle kendi paramızı epey zorlanarak ,pul olarak alacagız.


65ay
Şube Müdürü
22 Haziran 2006 10:14

Arkadaşlar dava ne kadar sürerse sürsün Avukatlarınıza danışın para ödememe gibi bir şey söz konusu değil diyorlar.Bunların amacı farklı tabii bilirkişi raporu yetiştirirse eee iş bitecek daha nasıl para alsın.paralar ödenirse insanların işi bitecek nereden maaş alsın gibi bir zihniyet var sanırım.İstense bu paraların ödenmesinde hiçbir mahsur olmadığını hukuk adamları söylüyor ben değil.Sizleri Allah'a emanet ediyorum para ödemeye engel olan arkadaşlar çünkü böyle giderse benim param zorunlu miras olarak çocuklarıma kalacakya eee sizinle öbür tarafta çok kötü görüşeceğim bu kadar insanı maddi-manevi sıkıntı ve zan altında bıraktınız.Allah gönlünüze göre değil niyetinize göre versin dilerim.Bu yazıda hepimizin burnundan getirdiniz velhasıl.paralı ama parasız kaldık.Olsun canım HANİ SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZLE ZORUNLU TASARRUF YAPIP MİRAS BIRAKACAĞIM BEN SEVİNMEYEYİMDE KİMLER SEVİNSİN


65ay
Şube Müdürü
28 Haziran 2006 13:12

Arkadaşlar T.H.B.Personeli Yardımlaşma Vakfı Üyeleri Dayanışma Derneği yeni bir duyuru yazıp bizleri bilgilendirmiş.Bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Bu duyurunun yanında acaba ne yapmamız gerekiyor malum hepimiz maddi ve manevi açıdan oldukça sıkıştık heleki maaşların dondurulması bizleri mahvetti.Genel Başkan Y.Yaşar ŞENGÜL ve ekibi arkadaşlara candan teşekkürler.İnşallah haklarımızın peşinde olup tez elden paralarımızı almamıza yardımcı olurlar SAĞOLUN ARKADAŞLAR....

TÜRKİYE HALK BANKASI PERSONELİ YARDIMLAŞMA

VAKFI ÜYELERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ

Sayın Üyelerimiz.

Vakfımızın TASFİYESİ ile ilgili Ankara 16 Asliye Hukuk Mahkemesinde,13 ve 17 no?lu İŞ Mahkemelerinde 21.06.2006 tarihinde yapılan duruşmalarda :

-16 Asliye Hukuk Mahkemesi BİLİRKİŞİ raporunun Mahkemeye intikal etmemesi nedeniyle 18.07.2006 tarihine,

-13 ve 17 İş mahkemeleri ise 16 Asliye Hukuk Mahkemesi Kararının beklenmesine,16 Asliye Hukuk Mahkemesindeki dosyanın iş mahkemelerine celbine,duruşmanın da 12.10.2006 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Sayın Üyelerimiz

Tasfiye ve Paylaştırma Kurulu ?TASPAK? bu önemli konularda üyelerini bilgilendirmek, olası sonuçlarını üyeleri ile PAYLAŞMAKTAN her zaman yaptığı gibi imtina ediyor. Üyelerini ÖNEMSEMİYOR. Bilgilendirmesemde olur düşüncesiyle hareket ediyor.Çoğu zaman sanki 15.000 üyenin tümünün evinde bilgisayar var,tümü internetten sitelerini takip ediyormuş gibi anlaşılması güç birkaç satırla ADET YERİNİ BULSUN kabilinden açıklama yapıyor.

BİZCE HAKLILAR..........!!!!!

Hak aramayı ASİ olmak İSYAN etmekle eş değer tutan ,Bizim büyüklerimiz bizi düşünür,!! Nasılsa benden başkaları bağırıp bir şeyler yapıyor,ben sesimi çıkarmam kenarlarda dolaşırım

Hem sonra ben birinci dağıtımdan iyi parada almışım,başkasına haksızlık yapılmış BANA ne..!!! Ben kendime bakarım. Diyen.... diyebilen Üstüne ÖLÜ toprağı serpilmiş..Nerede ne zaman OLUMLU veya OLUMSUZ tepki koymasını bilmeyen ...ancak yüzlerce TİRİYONDAN HAK sahibi olduğunu cılız bir sesle ifade eden ...daha dorusu onu bile ifade edemeyen Kendi HAK ve HUKUKUNU aramayı Başkalarına İHALE eden BİZİM gibi üyeleri bulmuşlar .Niye BİLGİ versinler.NEDEN paylaşsınlar.......

Birlikte ve beraber HAREKET edip,HAK ve HUKUKUMUZU yine birlikte ve beraber KORUYUP KOLLAMAK için oluşturduğumuz DERNEĞİMİZİ her fırsatta kötüleyerek,BÖLEREK yönetmenin daha kolay olacağını hesap edenler neredeyse MURATLARINA erecekler.Zira yılda 6.-YTL olan DERNEK aidatını Temmuz ayı gelmesine rağmen üyelerimizin büyük bir bölümü ödemediler.veya ödemeyi ihmal ettiler.Oysa Dernek aidatı olarak alınan ayda 50 kuruş la Tüm üyelerimiz ?Vakfımızdan Haberler? adı altında hem mektupla ,hem de internet sitemiz aracılığı ile BİLGİLENDİRİLİYORLAR.

Bu bilgilendirmelerde olumlu veya olumsuz YAZDIĞIMIZ ve SÖYLEDİĞİMİZ her şey bilgiye ve BELGEYE dayalıdır.

Bu güne dek DERNEK olarak Vakfımızın idaresinde ve tasfiyesindeki tespitlerimize VAKIFI idare edenlerden,TASPAK?tan ?Bu yazdığınız YANLIŞ...Bu söylediğiniz DOĞRU değil ... DENMEMİŞTİR. DENİLEMEZDE .....

Çünkü BELGESİZ,Sansasyonel hiçbir habere İLTİFAT etmedik.Kıt imkanlarımızla her olayı her konuyu üyelerimizle PAYLAŞTIK.

En tazesi ERDEK dinlenme KAMPI....orada olup bitenleri,uğradığımız yüz milyarlarca ZARAR ve ZİYANI yazdık.. SİZLERİN adına SORDUK..TIK YOK.......

Niye kiralayanla sözleşmemiz var,Niye TEMİNAT aldık,Niye HUKUKİ girişimlerde bulunduk,Niye HAKKINIZ ve Hukukunuzu koruyacağız diye bir AÇIKLAMA yapmıyorsunuz....?????

Niye.... Üyelerinize ?bu DERNEĞE inanmayın YALAN söylüyorlar?işin aslı şudur DİYEMİYORSUNUZ.....DİYEMEZSİNİZ ...çünkü DERNEK doğruyu söylüyor.

PEKİ biz üyeler bundan sonra size NASIL GÜVENECEĞİZ.Yaptığınız veya Yapacağınız iş ve işlemlere nasıl İNANACAĞIZ....

Sizlere zamanında söyledik Yapacağınız iş ve işlemleri Üyelerinizle PAYLAŞIN...Kimse sizden SÜPERMEN olmanızı beklemiyor.Şizlerin HATA yapmak lüksünüz yok.Bir hata yüzlerce milyar zarar ve ziyana sebep olur.diye ama ANLATAMADIK...

Bu güne kadar yaptığınız ,yapmayı planladığınız iş ve işlemlerle ?İŞİ ARAP SACINA? döndürdünüz.İŞİ içinden çıkılmaz bir hale getirdiniz.İPTAL davası ,davayı açanların lehine gerçekleşse bir DERT,aleyhine gerçekleşse bir DERT.

Onun için DERNEK olarak ?Hatayı düzeltin .Üyeleri mahkemelerde süründürmeyin dedik.Her kes Hakkını Mahkemelerde arasın? dediniz... işte aradılar...İşin acı tarafı bu Davaların GALİBİ yok...olmayacakta

DERNEK olarak sözümüz hem TASPAK?A ,hem de DAVA AÇANLARA bu işin galibi yok ANLAŞMAK zorundasınız.Üstelik ANLAŞMA Vakıf ana Senedine ve onun hükümlerine uygun olacak...Hiç kimseye tekrar mahkemeye gitme şansı tanımayacak.bırakmayacak.EVET... amacınız tasfiyenin bir an önce gerçekleşmesi ise TASPAK ve Dava açanlar olarak para hususunda pazarlık etmek şu kadara olur,bu kadara olmaz diyemezsiniz.SİSTEMDE ANLAŞACAKSINIZ.....SİSTEM sorunu çözecek.tüm üyeler rahatlayacak.

DERNEK olarak bizler SİSTEMİN 9 Eylül Üniversitesinin hazırladığı aktüerya hesaplama tekniği ile mümkün olacağı kanısındayız..Üzerinde çalışılabilir bir RAPOR vardır.Hemde VAKIF ana senedine uygun .Kimseyi sistemin dışında tutmayan birleştiren bir teknik çalışma..bir çıkış yolu .Bu hususta her türlü katkıya hazırız .yeter ki isteyin..

TASPAK olarak sizlerden ricamız...Mahkemelerde açılan DAVALARDA bu gün itibariyle gelinen noktayı ve bundan sonraki hukuki seyrini içeren ve HUKUK müşavirinize hazırlatılan bir raporu üyelerinize gönderiniz, ilan ediniz......

Tasfiye ve Paylaştırma Kurulu olarak şu anda 250 tirilyon cıvarında nakdi ve gayri nakdi bir VARLIKTA nihai söz sahibisiniz.İNŞAALLAH bu dava sonuçlarına göre uygulayacağınız bir veya birkaç senaryonuz vardır. Onuda üyelerinizle paylaşınız...memnun oluruz...

HAK sahibi her üyenin AKTİF olarak işin kenarında değil bizzat içinde olması gerekmektedir.Unutmayın hiç kimse sizin HAKKINIZI sizden daha fazla koruyamaz.bu nedenle birlikte ve beraber hareket etmek için kurulan DERNEĞİMİZİ takip ediniz .Derneğe üye olunuz.Üye olmayanları üye olmaları hususunda ikna ediniz.

İnternetten bizi takip etme olanağı bulunmayan üyelerimizle,bilgilerinizi, okuduklarınızı PAYLAŞINIZ..

Sağlık ve esenlik dileklerimizle.....

DERNEK YÖNETİM KURULU ADINA

Y.Yaşar ŞENGÜL

Genel Başkan


salim010
Aday Memur
03 Temmuz 2006 15:09

Arkadaşlar,

Ziraat Sosyal Güvenlik Vakfı, çok komik (0 - 3,500 YTL) paraları ödemeye başlıyormuş. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum...


hukuk devleti
Genel Müdür
03 Temmuz 2006 19:20

salim010 arkadaşım asıl komik olan, bir ibraneme ile vakıftan 2002, 2003 ve 2004 senesinde ayrılmak zorunda bırakılan ifp'liler ile 2005 yılında emekli olan personellerin hakları elerinden alınmıştır. kısaca vakıf yöneticileri anayasanın 10 maddesinde belirten eşitlik ilkesine uymadıkları gibi yıllarca vakıf adı altında güvence olarak yatırdığımız kendi paralarımızın ödemesini dahi günün koşullarına göre yapmamıştır. Bunun ispatı aşağıdaki şekildedir. belirtilenler hikaye değil yaşanmış gerçeklerdir.

2002 yılında ifp yapıldıktan sonra başka kamu kurum ve kuruluşa geçmenize rağmen vakıfla ilgili üyeleğinizi dışarıdan devam ettirdiniz diyelim. 2005 yılında bankaya tekrar mahkeme kararıyla döndüğünüzde karşılaştığınız yeni ifp.işlemi nedeniyle zorunlu olaraktan 2005 yılının ikinci yarısında emekliye ayrılmak durumunda kaldıysanız eğer; 25 yılda güvence olarak yatırdığınız paraların karşılığı bir ibranename ile tarafınıza çok komik denecek bir ücret karşılığında vakıftaki üyeleğiniz sonlandırmıştır. zaten ifp olmanız nedeniyle uğramış olduğunuz hak kaybı ve üstelik ücretinizinde dondurulması sonucu uğramış olduğunuz ekonomik yoksulluklar nedeniyle ibranemeyi imzalamak durumunda kalmışsınızdır.

1) bu ibraname neden 2001 öncesi emekli olan personele imzalatılmadı.

2) bu ibraneme neden özellikle ifp'li personelle imzatılmak istendi.

3) 2001 sonrası emekli olan ve bankadan ayrılan ifp.lilerin hakları neden korunmadı.

işin asıl komik tarafına gelince yukarıdaki gerçek hikayeye tekrardan dönmek istiyorum.

2001 yılı öncesi emeklilere vakıf tarafından 2500 YTL. ödemiştir. Ayrıca vakıf fesih olana kadar da bu emeklilerimize (2005/3) maaş ödemeye devam etmiştir. fesih nedeniyle de 700 ytl tutarında bir para ödeyecektir.

2005 de emekli olduysanız vakıf size 1500 ytl gibi komik bir parayı ibraname karşılığında size ödeyerek üyeliğinizi sonlandırmıştır. kaldıki 2005 tarihinde emekli olduğunuz dönemden önce vakıf fesih işlemleri başladığından, fesih sonucu alınacak karardan (ibraname imzalamış olsanız dahi) hakkınız bulunmaktadır.

2001 öncesi ve 2005 yılında emekli olan üyeler arasındaki ödeme farklılığı.

2001 yılında emekli olanlar vakıf fesih olana kadar emekli aylığı (60 ytl ve 20 ytl) almaya devam etmişlerdir.

2005 yılında emekli olduysanız 2001 -2005 senelerinde

35 ytl vefat aidatı ve vakıf aidatı ödemeleriniz devam etmiştir.

her iki üyede 25 yıl üzerinden emekli olduklarını kabul edelim

2005 yılında emekli olan bir üye ekstra her ay vefat aidatı ödediğinden, 2001 yılında emekli olan üyeden çok daha fazla bir ödeme yapmıştır.

kısaca 2005 yılı emekli üyeye 1500 ytl ödenirken

2001 yılı emekli üyesine aldığı aylık ücretler hariç toplam 3500 YTL.nin üzerinde ücret ödenmiştir.

vakıf yöneticileri bu emeklilelere uyguladıkları adaleti bir türlü bulamıyorum. 2005 yılı emekli üyelerinin ve ifp'nin yatırdıkları faiz nerelerde takıldı kaldı.

başka bir hesap yapalım 2005 yılı üyeye 2005 yılı ikinci yarısında ödenen 1500 ytl hangi hesaplamalara göre yapıldı ve faizi ile birlikte alacağı bu tutarmıdır?

2001 yılı emeklisine 2006 yılında ödenecek ücretle ile toplam alacağı 3500'ün üzerindedir.

vakıf yöneticilerine sormak gerekir.

1) eğer bu tutarlar 2005 yılı ikinci çeyreğinde her iki emekliyede ödenmiş olsa idi yine biri 1500 ytl diğeri 3200 ytlmi alacaktı.

2) eğer faizler doğru hesaplandı ise, 1500 ytl alan emekli 8 ay daha beklemiş olsaydı o da 3500 ytl mi alacaktı. ozaman sormak gerekiyor faiz oranı bu ülkede %100'ün üstünde mi?

3) bu hesaplamalar neye göre yapıldı birileri ortaya çıkıp anlatsalar iyi olacak,

aksi takdirde açılacak davalar ve suç duyurularının altından kimse kalkamaz.

2001 yılı öncesi emekli olan personellerimiz sakın yanlış anlamasınlar aldıkları 3500 ytl dahi yatırmış oldukları aylıklarının çok çok altındadır. onlarda haklarını arasınlar.

burada anlatılmak istenen nasıl bir yöntem, nasıl bir hukuk bunu çözmek bizler açısından pek mümkün değil, ama yargı bu konuyu yaptırımlarıyla çözeceği muhakkaktır.

yapılan istatistiklere göre geçmiş yıllarda emekli olanlar yeni emeklilerden daha az ücret almaktadır. vakıf yönetimi kutlamak gerekiyor türkiye'de ilk defa bunun tersini 2 kattan fazla ücret ödeyerek gerçekleştirmişlerdir.

emlakbank
Aday Memur
03 Temmuz 2006 20:34

EMLAKBANKALI DOSTLAR

MUNZAM VAKFI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ TAŞINMAZ SATIŞ VE GELİRLERİNİN DAGITIMINI 4 TEMMUZ TARİHİNDE ÜYE HESAPLARINA AKTARIYOR.GÜLE GÜLE HARCAYIN SELAMLAR


salim010
Aday Memur
03 Temmuz 2006 22:04

Sayın Hukuk Devleti arkadaşım,

Ben İFP olduktan sonra vakıf aidatını dışardan ödemeye devam ettim,halen de ediyorum,

Vakıf Bana şimdi 2,660, YTL ye taahhutname imzalatarak sosyal guvenlik bölumu ile ilişkimi kesmek istiyor.

Ne yapmam gerekiyor, imzalamak istemiyorum ama,

hem Vakfın gelecekteki durumu hiç parlak değil gibi görunuyor, hem de malum bizim de paraya ihtiyacamız var,

Ne dersiniz, imzalayayım mı taahhutnameyi, ya da hukuki sureci olacak mı !!!!!!!


zekiunver
Şube Müdürü
04 Temmuz 2006 10:06

Ben Halkbanklıyım bizim sağlık yardım sandığına üye idim ama ifp olduktan sonra bu sandığın akibeti nedir ne oldu bilen varmı ben dilekce verdim bana uyduruk bir cevap geldi.Ölüm halinde bu para ödenecekmiş.Tüm halkbanklı üyelerin ilgilenmesini ve ifp li tüm dostlarıma saygılar selamlar


şenolüçer
Aday Memur
04 Temmuz 2006 14:33

salim010 arkadaşım bahsettiğin konu tarafına nasıl bildirildi?Posta yoluylamı yoksa siz kendiniz bizzat sorduğunuzdamı teklif edildi?Hacettepe Üniversitesinin çalışmalarının sonucu bumuymuş....


salim010
Aday Memur
05 Temmuz 2006 09:04

sayın şenolüçler

Ziraat Şubesinden aradılar, "taahhütname geldi önce taahhütnameyi imzalayıp, daha sonra (1 ay kadar sonra) paranın ödeneceğini" söylediler.

Bu konuda Şubelerden ve Vakıftan bilgi alabilirsiniz.

Tabii sadece Tasfiye olan Vakfın Sosyal Güvenlik Bölümü ile ilgili.


serdar8
Kapalı
11 Temmuz 2006 15:14

Arkadaşlar Halkbank Vakfı yönetiminde her şey herhalde yolunda gidiyor. Hadi anladık mahkemeler devam etmekte, ama bu esnada gayrimenkuller satışı ile ilgili hiçbir icraat yok. Vakıf yöneticileri herhalde bahar ve yaz tatiline girdi. Sadece 2005/ Aralık ayında Birlik Sigorta satıldı, sonra çıt yok. Gerçi Birlik Sigorta ne kadar gerçek değerinde satıldı, oda bilinmiyor.

Çünkü 2005/Kasım Aralık aylarında Ziraat Bankasının Başak Sigortası ile ilgili gazete haberlerinde Başak Sigortaya yabancı sermayenin talip olduğu bununla ilgili olarak 110-120 milyon dolar arası teklifte bulundukları gazete manşetlerinde yer almaktaydı.

Düşünüyorumda Başak Sigortaya 170-180 Trilyon arası fiyat teklif ediliyorsa bizim Birlik Sigorta neden 20 Trilyon gibi çok düşük fiata satılıyor.Tabiki Başak Sigortanın müşteri portföyü, kar ve sermaye tutarı Birlik Sigortadan fazladır. Ama aradaki farkın bu kadar büyük olması insanı düşündürüyor.

Ama bence buda normal, çünkü Tasvak Genel Başkanı aynı zamanda Birlik sigortada da Yönetim Kurul Başkanı Vve şuan Halkbankta görev yapmakta.Ehh bu kadarcık kıyakta olsun diyelim. yorumu sizlere ait.

Toplam 690 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi