Editörler : E.Kayı Han

karayel4759
Aday Memur
22 Ocak 2010 20:00

sözleşmeli katipler mayısta ösym den tercih yapabiliyormu kadrolu bir kurum için ?


AshabiKatip!
Aday Memur
22 Ocak 2010 23:17

Merhaba Katip adayı arkadaşlar.

öncelikle hepinize başarılar dilerim. inş. emeğinizin karşılığını alackasınız...

katipliği kazanmaya tam olarak karar verdiniz ise, mutlaka aklınızdaki tüm soruları cevaplayın.

özellikle sınava ilk kez girecek olan kişiler, mutlaka ve mutlaka en küçük detaylarına kadar herşeyi öğrensinler

son sınavda, 5. kez girip kazanan aarkadaşlarımız da vardı, ilk girişte kazanan arkadaşlarımız da.

ama ikisinin de sınav hakkında bildikleri neredeyse eşitti.

biri ilk sınavda herşeye hakim, hereyi öğrenmiş, tüm engelleri aşmış, diğeri her sınava deneme yanılma yöntemiyle girmiş..

ARKADAŞLAR,

BU SINAVA İYİ HAZIRLANIN,

İŞ ZOR AMA GERÇEKTEN BİR ÇOK İŞTEN DE ON KAT İYİDİR.

MAAŞI DA İŞSİZLİK ORTAMINDA TATMİN EDECEK KADAR İYİDİR.

SÖZLEŞMELİ OLARAK KAZANAN ARKADALARIN İLK MAAŞLARINI SÖYLEYEYİM.

1200 TL (TOPLAM)

aşağıdaki adresi ekleyip, sınava yüzlerce adayla birlikte hazırlanabilirsiniz.

[email protected]

bilmediklerinizi sormazsanız,

bilmediklerinizden elenebilirsiniz...


troll
Şef
08 Mayıs 2011 22:43

tek tek bütün yorumları okudum. arkadaş başlığı evet mesleği kötülemekte ve yermekte haklıymışsınız şeklinde yorumlar okumak için açmış ama on sayfa boyunca herkes bal yalamış gibi ağızbirliği ile katipliği övmüş ve işin güzelliğinden, olumlu yanlarından bahsetmiş.

ilk defa memurlar.net'te bu kadar katiplik yanlısı yorumu peşpeşe okudum. enteresan.

12 Mayıs 2011 23:30

gececelll


Sir Prince
Kapalı
09 Aralık 2011 23:37

güzel meslektir :)


frentzen41
Şube Müdürü
11 Aralık 2011 00:04

sözleşmeli olarak başlayanların ilk ay maaşı 1200 değil mesai ücreti ile birlikte 1.500 dür.

ayrıca hazırlık ve infaz dışında bir yerde çalışacaksanız sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum.


yasin3250
Aday Memur
12 Aralık 2011 22:56

SULH CEZA...

Ben sulh cezadayım eğer kaleminle hakimin güzelse sorun olmaz, Her şey yolunda...


bleda000
Şef
13 Aralık 2011 20:26

Bu yeni başlayan arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı personelimi yoksa Madagaskar'damı çalışıyorlar...:S ???

Vallahi bu memnun olan arkadaşlar hangi adliyedeler ise özelden mesaj yazarlarsa sevinirim hangi adliye olduklarına dair bizde ona göre havuzda o komisyonları tercih edelim..:)


melihsah
Memur
14 Aralık 2011 08:50

Öncelikli olarak konunun 2009 yılında açıldığını gözönüne alırsak o zaman halinden memnun olan arkadaşlar şu an nasıllar merak ediyorum :))

16 Aralık 2011 22:56

03 Haziran 2010 girişliyim, İzmir'de X Asliye Ceza Mahkemesindeyim. Doğma büyüme İzmirli'yim. ( Ailesinden uzak memleketlerde çalışan meslektaşlarıma selam ederim. ) Sütçocuu modunda avel avel o evrak ne, alalalala bu evrakı neden dosyanın içine attı da diğer evrakı iplemedi bile düşünceleri henüz taptazeyken duruşma salonunda buldum kendimi. Evet, maceraperestim.

Kalem arkadaşlarımın mahkeme ve amirler hakkında anlattıkları kulak arkası yaptım. Çünkü megalomalım. Siz yapabiliyorsanız ben neden yapamayayım, benden zeki değilsiniz hesabı. İşe de yaradı. İzmirli olup İzmir Adliyesi'nde çalışmanın avantajının yanına kendini ifade edebilme netliği ve iletişimi kuvvetli biri olmanın avantajı eklenince korku imparatorluğu Babil'in Asma Bahçeleri'ne dönüşüverdi. Yayında ve yapımda emeği geçen Hakimim, Savcım ve Müdürüme de seferberlik ilan edilir belki diye sakladığım Nutella'yı gönderiyorum bu satırlardan.

Hal böyle iken; özgüven tam zirveye çıkmış, baya baya kıvırdım ben bu işi derken mahkeme kapanıyor. ( Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü'nü İktisat'ın oraya alacaklarmış miti gibi bir şeydi bu mahkeme kapanıyormuş olayı. ) Adliyede şehir efsanesi diye bir şey yokmuş, HSYK varmış, Komisyon varmış, çok net anlamıştım o gün.

Mahkeme kapandı ve X Asliye Ceza Mahkemesi tüm dosyaları ile birlikte Y Asliye Ceza Mahkemesi'ne devrolurken ve Hakim Bey de Y Asliye Ceza Mahkemesi'ne giderken, hakim beyin " Ben nere sen ora " bakışıyla kendimi 1200 derdestli Y Asliye Ceza Mahkemesi'nde buldum. X olarak biz 600 derdesti yanımıza aldığımızda Y'de gergin bir bekleyiş, dırı rım, dırı rım.

Y'nin personeli ve amirinden göreceğin üvey evlat muamelesine mi yanarsın, totalde ortaya çıkan 1800 derdest ve çakışan duruşma günlerine mi yanarsın yoksa 2. kattan 4. kata çıktığına mı yanarsın. Bildiniz abilerim ablalarım, sırf her sabah 2 kat daha fazla çıkacağım diye isyan etmiştim. Ne o hacı, yoksa 1800 derdest, her gün 60 dosya ile duruşma, buna rağmen yatan adam ile aynı maaşı alacağım monaco diye dövüneceğimi sandınız değil mi?

Fekat dediğim gibi; doğma büyüme İzmirli olup İzmir Adliyesi'nde çalışıyor olmanın getirdiği " akşam çıkışta arkadaşlarla takılır makara yaparım " düşüncesinin pozitifliği ile 20 Aralık'tan bugüne kadar geçen süre zarfında karara çıkan 1420 dosya ( oha diyen arkadaşım, çok kabasın ) sonucunda hala mutlu, mes'ut ve bahtiyar bir şekilde ilk günkü heyecanla işe gidiyorum.


bu-s-h-ra
Müsteşar Yardımcısı
18 Aralık 2011 00:12

iyi geceler arkadaşlar bir sorum olacaktı mağlum çarşamba ve perşembe günü yargıtayın zabıt katipliği sınavı vardı.perşembe günü sabah girdim sınava o heycanla eksik saymadıysam eğer 89 da kaldımm tam sınır:(başarılı olan sayısı çok azdı ters köşe yapıldı sınavla ilgili hiçbir bilgi vermediler büyük küçük harf,imla noktalama istediler.benim bunlarda sorunum yok son kelime de farklı bir harfi katmışım kelimeyee maalesef.1500 kişi mülakata çağrılacak eğer sayıyı bulmazsa sizce 89 kalmış ben ve benim gibi arkadaşları listeye alırlar mı yoksa yapan kişi sayısı kadarını mı çağırırlar?

18 Aralık 2011 08:41

Arkadaşım 89 yazmışsan iş bitmiştir hiç boşa heveslenme hayal kırıklığı olur ama sen bu durumda 89 yazıyosan yakında adliye alımlarında rahat 120 yi bulursun tek tavsiyem bir katip arkadaşın olarak yeni alımlara odaklan yargıtay psikolojisinden sıyrıl 1-2 haftaya alım ilanı yüzde 90 verilecek..konu başlığına gelirsek 6 aylık katibim şu ana kadar şunu gördüm özelden iyi,diğer memurluklardan çok yoğun ben sulh cezadayım tek avantajı yoğunluktan nasıl akşam olduğunu anlamıyorsun ortamımız güzel kalem ortamı işin yoğunluğu ve amirlerin tutumu kadar önemli buda son tespitim herkese başarılar:-)


cedric_y
Aday Memur
18 Aralık 2011 10:31

arkadaşımız demiş ki savcılık katiplerinin iş yoğunluğu fazla.. 30 küsur bin nüfuslu yerdeyim. 60 bin nüfuslu bi ilçeyle soruşturmamız aynı gidiyor. Savcıyla çalışıyorum, emanet memurluğu yapıyorum, bide bilgi işleme bakıyorum.. tamamen suç oranıyla alakalı iş yoğunluğu.. lakin amirde de bitiyor.. Sorarsanız memnun musun diye. değilim arkadaş.. adliyede herkes tek iş yaparken ben 3 kişilik iş yapmaya çalışıyorum.. gel de memnun ol..


bu-s-h-ra
Müsteşar Yardımcısı
18 Aralık 2011 11:06

Teşekkür ederim samsunlu arkadaşım bir de gece aklıma geldi bunlar noktalama istiyorlar ya bu virgülü falan sayıyorlar mı yoksa olması gerektiği için mi metindeki gibi olsun diye mi istiyorlar??Caps Look u isim soyisim yazarken açık unuttum ilk cümlem büyük oldu beemn de o heycanla sildim ellemeseydim daha ii olacaktı ama yaptık bir hata..Yeni alımları kaçırmayacağım bu sefer kışınkine torpil olur diye girmemiştim hiçbirine..Ama bu sefer bu hataya düşmeyeceğim.Cevapladığın için teşekkür ederim..


yaqmur
Aday Memur
20 Aralık 2011 20:43

iğrenç birşeymiş, bilseydim kesinlikle girmezdim.


abdurrahims58
Kapalı
21 Aralık 2011 09:54

Ben Savcılıktayım Adliye de en çok çalışan birim dir. Fakat iğrenç kötü bi meslek diyemem bizim mesleğinde bi eğlenceli tarafı vardır. eee ne yapacaksınız, kötüyse bu işsizlik te kurum değiştirene kadar, çalışacaz, artık başka yapacak birşey olduğunu sanmıyorum, ALLAH'a ÇOK ŞÜKÜR.


murex
Kapalı
21 Aralık 2011 10:26

günaydın herkese

ben katip olmayı çok istedim çok uğraştım ve nihayetinde bu hayalim gerçekleşti adliyelerde çalışan arkadaşların iş yoğunluğunu bildiğim için idari mahkemede çalışan biri olarak rahat bir iş ortamı olduğunu söyleyebilirim ama adliyede de olsam yine de bir işim olduğu için şükrederdim Allah işi olmayan emek veren herkese de nasip eder inşallah


abdurrahims58
Kapalı
22 Aralık 2011 09:26

yani ALLAH'a ÇOK ŞÜKÜR, inşaattan, ekinden saptan, sebze hallerinden, kara yollarında çalışanlardan, kolaydır yine yazın güneşin alnında, kışın karın altında çalışmıyoruz, kapalı bir mekanda bilgisayar başında çalışıyoruz. herkesin amirlerle sıkıntısı oluyordur, ama sabredelim ne olacak ekmek parası işte, ekmek kolay kazanılmıyor ki, devlet ayın 15 inde yatırıyor maaşını, yılda 2 kez zam yapıyor, daha ne pozitif olmaya çalışın sallamayın kimseyi, ilgilenmeyin bile bir kulağınızdan girsin bir kulağınızdan çıksın. Ben böyle yapmaya çalışıyorum, belki de dünyanın en sinirli adamı benim, imalı lafları sevmeyen biriyim, artisliği sevmeyen biriyim, ama ne yapacam elimden ne gelir, anında istifa edip, o amirler karşısında vatandaş olacaksın, sen onun amiri olacaksın bu sefer, ama istifa herşey değil, arkan sağlam olacak, limon satarım evimi geçindiririm demesin kimse, zor o da zor, önce bağırmaya alışacan, sonra milletin lafını yiyecen, onların lafı daha ağırdır,zaten arkadaşlar adalet bakanlığı muvafakat verse Adliye'lerde kimse kalmaz ki, H.S ler kalır sadece, :) Ekmeğimiz, sevdiklerimiz için sabretmeliyiz. şükür etmeliyiz, sabır sabır sabır


snngrc
Şube Müdürü
21 Eylül 2014 13:28

Arkadaşlar mesleğe başladığınız zaman 10 parmak kursuna yazılıp 10 parmak mı çalışıyorsunuz yoksa yine kendi tarzında karışık kuruşuk parmak stili ile mi? F klavye zaten o kesin.

Toplam 179 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi