Editörler : F16 Gökçen
07 Ekim 2009 19:23

Uluslararası ilişkiler (Tek başlık)

ek yerleştirmeden açıköğretim uluslararası ilişkiler yazdım bana ne gibi bi faydası dokunur bölümün .Sadece kültürümü arttırmaklamı kalır yoksa maddi açıdan iş olarak bi katkı sağlar mı. Bir Bilene Sormalı. Acaba ne diyor??


lNOVASYON
Kapalı
07 Ekim 2009 20:02

Arkadaşım ulusarası tabiri caiz ise İİBF'nin üvey evladı konumundadır, bununla ilgili KPSS lisans düzeyinde daha detaylı bilgiler bulabilirsin, sana tavsiyem işletme olur, işletme en rahat memur olunan kadrodur.


hun-
Genel Müdür
07 Ekim 2009 22:01

arkadaşım sakın okuma sakın 4 senene yazık.git işletme iktisat kamu oku .üvey evlat gerçektende yazık edersin.hiç bulaşma.


özlem22
Şef
07 Ekim 2009 22:20

Bu bölümü bende tavsiye etmiyorum iş olanakları çok geniş değil ayrıca sadece bu bölümü bitirmeniz yetmez kendinizi çok iyi bir şekilde geliştirmeniz gerekir en az 2 dil bilmeniz lazım mesela bence işletme okumanız daha iyi olur devlet kadroları bakımından da işetmenin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum

08 Ekim 2009 20:47

arkadaşlar özür diliyorum devlet memuru olduğumu yazmayı unutttum ben askerlik için, üni. mezunu olmak için okuyorum okurkende kendimi geliştirmek istiyorum maksat vakit öldürmemek bişeyler kapmak her sene yabancı dil olduğunu söylediler bana hiç alakam olmasada sevindim güzel bişey belki bu sayede yabancı dil öğrenmiş olcam . Yada hepsi hayal birinci sınıfı bile geçemeyecemama Allah ne verirse hayırlısını versin


sedovski
Şef
08 Ekim 2009 20:52

pınarhemşire, haklı olduğunuz çok nokta var belki ama bu sistem sonuç itibarıyla öyle ya da böyle var. dolayısıyla varsa bu sistemden yararlanmamanın da bir anlamı yok. olay da tamamıyla kişisel istek ve gayrete bakıyor bence. örgün eğitimin bile kalitesi ortadayken aöf'ü tartışmak pek de anlamlı değil galiba.


egemen644
Şef
09 Ekim 2009 09:18

ben pınaarhemşire rumuzunu kullanan şahsı haklı bulmuyorum. Yazdıklarının hiç birine katılmıyorum.. Tamamen haddini aşmış olduğunun bir resmidir yazdıkları.. Bu şahsa diğer konu başlıklarında gereken cevaplar verildiği halde yanan ateş böceği misali bu saçma sapan hezeyana uğramış aöf ile ilgili bulanık fikirlerini her yerde serdetmeyi kendisine şiar edinmiştir.Diyeceğim son nokta şu : "NEYİ BİLİRSENİZ BİLİN AMA ÖNCE HADDİNİZİ BİLİN!"


coolmath48
Şef
10 Ekim 2009 15:37

Arkadaşlar herkese merhaba;

Ben Anadolu üniversitesi matematik öğretmenliği mezunuyum ve şu an 4 yıldır MEB de öğretmen olarak görev yapmaktayım. İşim güzel fakat ikinci bir üniversite okuyarak başka alanlarda da kendimi geliştirmek ve kendime fırsatlar yaratmak istiyorum. Sizce İŞLETME mi, İKTİSAT mı, KAMU YÖNETİMİ mi yoksa ULUSLARARASI İLİŞKİLER mi okusam bu 4 bölüm arasında kararsız kaldım hangisinin önü daha açıktır hangisinde yükselebilmek daha kolay ve hangisinde tercih yapabileceğin alan fazla?Bir de bu bölümlerden mezun olunca biz kaymakamlık falan sınavlarına da girebiliyor muyuz? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim SEVGİLER.


yeliz özer
Aday Memur
12 Ekim 2009 10:19

bende düşünüyordum ama tavsiye eden olmadı iş imkanı kısıtlıymış.


coolmath48
Şef
19 Ekim 2009 12:48

Arkadaşlar herkese merhaba;

Ben Anadolu üniversitesi matematik öğretmenliği mezunuyum ve şu an 4 yıldır MEB de öğretmen olarak görev yapmaktayım. İşim güzel fakat ikinci bir üniversite okuyarak başka alanlarda da kendimi geliştirmek ve kendime fırsatlar yaratmak istiyorum. Sizce İŞLETME mi, İKTİSAT mı, KAMU YÖNETİMİ mi yoksa ULUSLARARASI İLİŞKİLER mi okusam bu 4 bölüm arasında kararsız kaldım hangisinin önü daha açıktır hangisinde yükselebilmek daha kolay ve hangisinde tercih yapabileceğin alan fazla?Bir de bu bölümlerden mezun olunca biz kaymakamlık falan sınavlarına da girebiliyor muyuz? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim SEVGİLER.

22 Ekim 2009 18:38

sıkıntılarını bağırarak ifade etmenin tadını en çok biz biliyoruz sanırım.:)olsun!tartışılır bir örgün eğitimininin olduğunu, çok kolay fizyopatolojik açıklamalarada bile hocasının yüzüne ilk defa duymuşcasına bakan(ya da gerçekten ilk defa duyan:))ve öğrencilerinin buna rağmen dolu dolu puanlar almaya çalışıp tıp fakültelerini yazan bir ülkenin açıktan eğitimini kim tartışır?herşeyin ortalarda olduğu bir durumu tartışmaya ne gerek?haddini bilmenin hakkını aramakla karıştırılmaması gerektiğini, daha iyi bir milli eğitim daha iyi bir yüksek eğitim istemenin hepimizin hakkı olduğu kanısındayım.verilen fırsatları kullanmanın ben de sonsuz taraftarıyım ancak mükemmel olmadığını kabul ederek başlamak sanırım bi adım daha önde olmamızı ve daha çok şey öğrenmemizi sağlayacak...her zaman....


sedovski
Şef
22 Ekim 2009 18:42

pınarhemşire, örgünün hali ortadayken açığı tartışmaya gerek yok demek zaten açıköğretimin de problemleri olduğunu kabul etmek demek değil midir? az sözle gerekeni anlatmaya çalışmak, kabahat olmamıştır umarım.


meliss06
Memur
23 Ekim 2009 14:30

Merhaba,

Ben de dil edebiyat mezunuyum ve bu sene AOF de yeni açılan bölümlerden biri olan Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum, sayısal temelim olmadığı için ve sözel mezunu olarak sayısal dersleri haliyle en son lisede gördüğüm için acaba ilk seneki derslerde (Genel Matematik, iktisada Giriş, İstatistik, vb.) zorlanırmıyım acaba?????

Daha sonrakı senelerde dersler biraz daha sözel içerikli ama yine de bu konuda fikirleriniz neler arkadaslar????


AEK06
Şef
27 Ekim 2009 21:20

arkadaşlar yeni kayıt oldum

inşallah zorlanmam ...

bu bölümü okuyan arkadaşlardan yorum beklemekteyim .


egemen644
Şef
28 Ekim 2009 10:00

Bağırarak konuştuğumu nereden çıkarıyorsun pınaarhemşire rumuzunu kullanan arkadaşım..Ha dile getirdiğim sözün önemine binaen büyük harfle yazdım..O çekilesi kulaklarınla son cümlemi yüksek sesli olarak telakki etmen senin sorunun.. Hem sonra nedendir her platformda açıköğretimin kalitesini tartışmaya açıyorsun..Sana kalsa kimse eline kitap ta almasın! Bak ben AÖF mezunuyum..Ve bu okuldan mezun olarak KPSS den binlerce örgün eğitim mezunu rakiplerimi saf dışı bırakarak yerleştirmeler neticesinde kamu personelliği görevini yapmaya hak kazandım..Şayet meslek liselilerine uygulanan kat sayı adaletsizliğine boyun eğip yüksek öğrenim görme mücaelemden vazgeçseydim şu an bulunduğum konumda olmayacaktım..Senin gibi "içimizdeki İrlandalıların" yaydığı negatif enerjilerinden mütevellit açıköğretimi okumaya lüzum görmeyen ve iki gün bir geç müflisler olmazdı..Bırakın okusunlar bırakın yükselsinler!


egemen644
Şef
28 Ekim 2009 10:15

Her platformda AÖF yi karalama görevini kendine şiar ettiğin o beyninin ROM'una yani silinemeyen belleğine kaydetmesi için bu defa küçük karakterlerle yazıyorum (belki otokontrol sistemini harekete geçirir, kim bilir :) ) : "Neyi bilirsen bil, önce haddini bil kardeşim!

Gelip burada gırtlak yapma bi daha

..


Elisya
Şef
28 Ekim 2009 13:46

uluslararası ilişkiler okumak bir edebiyat öğretmeninin ileriye dönük ne kadar işine yarar bilmiyorum ama bu bölümü okumak istiyorum. doğru düzgün kimseden bilgi alamadım, ders içeriklerine baktım fena gelmedi.

hayırlısı artık...


Elisya
Şef
05 Kasım 2009 21:41

dün kaydımı yaptırdım sonunda uluslararası ilişkiler bölümüne... şimdiden hayırlı olsun hepimize...

06 Kasım 2009 17:45

egemencik (644 olan) açıktan iletişim teknikleri bu kadar öğretiliyor sanırım sana!


egemen644
Şef
08 Kasım 2009 19:26

Pınaarhemşire kucukleme suffixi kullanarak burada farklı egemen rumuzuyla yazanlar da varmış gibi konuşuyorsun..Hafiften dokundurmalarım seni huzursuz etti, bunun farkındayım..Ama lütfen o mükemmel(!) iletişim yeteneğinle, forum köşelerinde uzaktan eğitimle alakalı ulu orta konuşup mesleğinle çelişerek kalplerimizi yaralıyorsun. Hepimizce malumki; hemşireler insanları yaralamazlar, yaralarına merhem olurlar..Anlıyor musun beni??

08 Kasım 2009 20:35

genel kültür için okuyun bu bölümü, yoksa bir faydası olmaz...

normal lisanslılar bile aglıyor iş yok diye.bu bölüm iş imkanı acısından iyi bir bölüm değil...

Toplam 568 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi