Editörler : crops35
01 Kasım 2009 00:22

Engelli Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına Sesleniyorum

Arkadaşlar, pek çok arkadaşımız dile getirmiş yapılan yanlışlığı. düzeltilmesi konusunda canla başkla çalışacagız. Arkadaşlar eger birlik olmazsak bizi kimse galiye almayacak. Sizden bu durumun yanlışlığını her ortamda dile getirmenizi istiyorum, yaaa kardeşim eger lisans mezunu biri ortaöğretimdeki bir kadroda çalışmak istiyorsa onun bileceği bir şeydir bırakın çalışssın üst katogoriden alt katogoriye geçiş neden yasaklanıyor. Arkadaşlar bu günden tezi yok bu konuyu meclise taşımaya ve sesimizi duyurmaya çalışalım. Özellikle bu konuda hassas olan programlara, gazetelere, milletvekillerine, derneklere mesaj, faks...yollayalım muhakkak sesimizi duyacaklar...


paradox_esk
Memur
02 Kasım 2009 00:43

keşke internetten birşeyler yapılabilse..

Tvlere çıkmalıyız..çıkabilsek..

Facebook onlarca grup var ama önemsenmiyor

Dernekler sadece geçiniyorlar

İşkur sadece işverenden gelen talebi karşılamakla kalıyor zaten günümüz koşullarında onlarında pek yapacağı birşey yok..


ultraslanferit
Kapalı
02 Kasım 2009 01:44

arkadaşlar gruba gelin lütfen

üniversite mezunu engelliler olarak engelli istihdamında mağduruz diyenler

yazın facebooka

linki veremiyorum reklam oluyomuş nasıl reklamsa

biz 21 kişi olduk hadi gelin artık


dadalbeyi1982
Şube Müdürü
10 Ocak 2010 14:14

Arkadaşlar bir mesaj örneğini sizlerle paylaşmak istiyorum, herkes gücü nisbetinde lütfen ama lütfen birazcık duyarlı olsun ve bir kişi, bir kurum da olsa TAVRINI belli etsin.Engelli hakları ile ilgilenen her yere yolluyalım , özellikle SY.Aliye Kavaf ve Bimer'e...Lütfen duyarlı davranın.çARESİZSENİZ, ÇARE SİZSİNİZ..

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK MAKAMINA

ANKARA

Sayın ???.. bizler ÖNLİSANS ve LİSANS mezunu aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti engelli sınıfını oluşturan bireyleriz.Söz konusu 38.192 engelli vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarına, 2010 yılı itibariyle yerleştirileceği haberleri tarafımıza gerek basın yayın gerek ise internet aracılığı ile duyurulmuş olup bu haber bizlerin ümitlenip sevindirilmesine yol açmıştır.Değerli???. bu husus bizleri her ne kadar sevindirdiyse de bir yandan da son yıllarda ki alımları düşündükçe karamsarlığın diz boyu olduğu bir ruh halinde yaşamamıza neden olmaktadır.Nedenine gelince,engelli alımları bir sene içinde dönem dönem gerçekleştirilmektedir.Amaç Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ki engelli bireyleri kamu kurum ve de kuruluşlara istihdam ederek kendilerine bir refah seviyesi sunmaktır..Buraya kadar bir sorun söz konusu değildir.Ancak bizlerin bu dilekçeyi siz değerli?????sunma gereksinimimizi ön plana çıkaran sorun tam olarak bundan sonra ki noktada başlamaktadır.Söz konusu ilanlar tarafınızca da incelendiği taktirde biz ÖNLİSANS ve LİSANS mezunlarının uğradığı adaletsizlikten doğan mağduriyetin varlığını sizlerinde hissedeceği aşikardır.Alımların ve de ayrılan kontejanın %90 ?nı ortaöğretim mezunlarına hitap etmektedir.burada düşünülmesi gereken bir nokta bulunmaktadır.Türkiye Cumhuriyetindeki engelli sınıfı sadece ilk ve ortaöğretim mezunlarından mı ibarettir.Unutulan ve de hatırlanmasında demokratik bir devlet sorumluluğu taşıyan ikinci ibare şudur üniversite mezunları da engelli olabilmekte ve de Türkiye Cumhuriyeti engelli sınıfının oluşumunda bir paya sahipliğidir.Bu unutulan ve de en kısa zamanda hatırlanması gereken nokta bizlerin boşuna okumuşluk hissine kapılmasına neden olmaktadır.Bu konuda ki mağduriyetimizin tüm engellilerin ümit kapısı olan 38.192 kadro yerleştirmelerinde adaletin hüküm sürdüğü bir yerleştirmeyle giderilmesi,ilanlarda ki tahsil şartının alt ve de üst sınırının ortaöğretim ibaresiyle kesin hükme bağlanarak biz ÖNLİSANS ve LİSANS mezunu bireylerin başvurusuna kapatılması yerine,en az ortaöğretim ibaresiyle bizlerinde bu alımlardaki yerleşme şansımızın yükseltilmesidir.Bizler ortaöğretim mezunu arkadaşlar alınmasın diye bir ifade de ASLA bulunmamaktayız.Sadece onlara tanınan kontejan aralıklarına yakın kontejanın bizlere de tanınmasını talep etmekteyiz..

Bu talebimizle ilgili olarak gereken hassasiyeti biz engelli ÖNLİSANS ve LİSANS mezunlarına göstereceğiniz ümidiyle şimdiden arkadaşlarım adına tarafınıza teşekkürü bir borç bilir saygılarımızı sunarız.


egitimci_06
Genel Müdür
11 Ocak 2010 14:58

lisans mezunu düzeyinde bir insanın lise düzeyinde kpss ye girerek memur olması haksızlık olur.lise düzeyindeki bir sınav lisans mezunu bir insana kolay gelecektir.kazanma şansı daha yüksektir.ozamanda lise mezunları lisans mezunlarıyla yarışamaz.sınavın ayrı tutulmasınında sebebi budur.yoksa zaten tek sınav olurdu.herkes aynı sınava girerdi.böyle şey olmaz.kusura bakmayında bana mantıklı gelmedi bu.

12 Ocak 2010 20:59

arkadaşım %90 nı lise mezununa hitapediyor yzamışsın...zaten 100bin lise mezunu varsa 10bin lisans ve önlisans mezunu vardır türkiyede..işkura kayıtlı sadece 4000 üniversite mezunu var...o yüzden bırakın bu haksızlık söylemlerini.10 lise mezunu alınırsa 1 tane üniversite mezunu alınmalı bence.okur yazar ve ilk öğretim mezunlarınıda unutmamak lazım bu arada...saygılar

17 Ocak 2010 23:57

...

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi