Editörler : F16 Gökçen

30 Kasım 2009 18:43

gözden uzak kalan gönülden ırak olur mu?

çok klişe bir soru değil mi? bakalım kendimizi nasıl avutuyoruz yada ne kadar eminiz?


2.birbir.620
Yasaklı
30 Kasım 2009 18:46

Bence değil

özde yer tutmuşsa uzakta da olsa hatırlarım

özde yoksa varlığı yakında da olsa önemli değil

özlem ruhadır bilirim

ruhun kalışına bağlı bir eylem

ya da yitişine bağlı bir söylemdir tümcelerimde


kudretsolmaz
Başbakan Müsteşarı
30 Kasım 2009 18:47

bazen şartlar bunu gerektiriyor.Ama şu var ki gözden uzak olanın zamanla gönlüde uzaklaşıyor, bu uzaklaşmayı herşey etkileyebilir..


mummia restituito
Müsteşar
30 Kasım 2009 18:49

yüzlerce kilometreyi mesafe olarak görmüşken bu zamana dek, o kilometrelerin her miliminin aslında yüreklerde başlayıp bittiğine tanık olacak kadar şanssızsan "acı koyan" kavram. mesafe dediğin nedir dünyanın bir ucunda da olsan aynı güneş doğuyor oraya da, aynı yıldızlara bakıyorsun; atlarsın uçağa, en fazla 24 saat o uzaklıgın kucak dolusu öpüşe indirgendiği andır. ama bir insanın koca dünyası içinde ufacık bir noktaya tüm kaprislerinle zar zor sığıyorsan, işte o an gökyüzünün sana dar edildiği andır.ve en uzak mesafe aslında ıkı ınsanın kafasındadır bırbırını anlamayan cogunlukla bu soze sıgınırlar o zaman akla su soru gelıverır aşkın sevgin bu kadarmıydı?Yinelemekistiyorum uzaklık mesafeler ne afrikadır nede amerika aslında kafalar kalpler uzaktır...


noFEARmoonSPeLL
Daire Başkanı
30 Kasım 2009 18:50

olur.sevgiler muhabbetler biter sadece bi anı olursun ii ya da kötü.


DERYA-06-76
Başbakan Müsteşarı
30 Kasım 2009 18:50

gözden uzak kalan gönülden ırak görünüşte gözüksede yakınına geldiğinde yine eskisi duygularını eksiksiz alabiliyor..

Verdiğin değere yada sana biçilen değere bağlı..Hayat şartları hernekadar bu sözü gerektirsede ırak olmaz...


"sessizce"
Kapalı
30 Kasım 2009 18:51

hiç bilmiyorum

öyle diyorlar ama...


inciböceği
Kapalı
30 Kasım 2009 18:53

bazı anlar içimizden bir ses evet göz görmeyince çokta farketmiyor der bazı zamanlarda nerde olursa olsun farketmez diyebiliyoruz.sanırım o an ki psikikoljimize bağlı.velhasıl ailemizi nasılki her daim unutmuyorsak o şansı vermek lazım yani unutmamak...


miroğlu35
Kapalı
30 Kasım 2009 18:53

gözden ırak gönülden ırak olmaz

mesele yürekten hissedebilmekteir

belki bedenler ayrıdır ama aynı sema aynı yağmur aynı güneş altındayız.

empati meselesi


kudretsolmaz
Başbakan Müsteşarı
30 Kasım 2009 18:54

derya o gönül(daş)ler bir daha ne zaman bir araya gelebilir ki.. ? ZOR ZORRR ÇOK ZORRR


inciböceği
Kapalı
30 Kasım 2009 19:12

mesele yürekten sevip o yüreği karşıdakine bırakmak sanırım


2.birbir.620
Yasaklı
30 Kasım 2009 19:26

o yürek vefayı bilen ise bırakılır ancak


inciböceği
Kapalı
30 Kasım 2009 19:32

vefayı bilip bilmediğini anlamak için ya zaman lazım ya da büyük bir sevda=) ben 4 yıldır 12 saatlik mesafedeyim açıkçası ve önümde bir 2 sene daha war.Hayat insanı mecbur edince sebatla beklemek kaçınılmaz oluyor.


gül_veda
Kapalı
30 Kasım 2009 19:35

insan yakın olduğu zaman daha da kenetlenir,gözden ırak olunca evet şahsen ben hemen unutuyorum...


inciböceği
Kapalı
30 Kasım 2009 19:37

yakın olduğu zamanki anları hatırlayıp direnmek en iyisi değil mi. tabi karşıdaki o değeri hakediyorsa ve o çabayı oda gösteriyorsa


gül_veda
Kapalı
30 Kasım 2009 19:41

hayat o kadar uzun degil,hayatımda biri varsa her daim yanımda olmalı YA DA HİÇ OLMAMALI...


duru167
Kapalı
30 Kasım 2009 19:42

kesınlıkle katılmıorum buna..aksıne gozden ırak olunca sevgı daha percınlesır kanaatındeyım.neden cunku, ozlem var, hasret var, kavusma gununu hayal vs var..

ınsanlar uzak olunca bırbırlerının kıymeını daha ıyı anlıor, yaptıkları yanlıslardan pısmalıklar duyuyor.bunlarda bana gore olumlu seler:)


Couch Potato
Genel Müdür
30 Kasım 2009 19:46

ilişkide taraflardan biri çok saglam olsada diğeri illaki de kaypak oluyor,birazık keyfini kaçıran bi durumla karşılaşsa hemen vazgecen taraf oluyor.çok sık görülmesede sadakatın dibine vuran istisnai ilişkilerde vardır elbet.


inciböceği
Kapalı
30 Kasım 2009 19:48

gözden uzak kalıp gönülden ırak olduğunu anlamanın en iyi yolu bu düşünce sizi sardığı zamandan sonraki ilk görüşmenizde o an hissettiklerinizdir. ya devam edersiniz ya da biter.ya inatla içindeki kuruntuya direnirsin ya da her zorda kaçmak gibi arkana bakmadan gidersin.


dinmez
Memur
30 Kasım 2009 20:43

Yaşanacak en zor ilişki türü. Allah düşmaımın başına vermesin. Ola ki başa geldi, her iki tarafında bi kere ince düşünceye sahip olması gerekki birbirlerini anlayabilsinler. Ben dahil çevremde bir çok kişide buna şahit oldum, üniversite yıllarında çok daha fazlaydı çevremde sevfiğinden uzakta olanlar. Şimdi moda olmuş msn de ilişkiye başlamak bu da yeni nesil olsa gerek hiç başına gelen var mı içinizde bilmem. İşte bunu aklım almaz, tuşlar tutabilirmi dokunuşların yerini yada bi titresşim gönderildiğinde karşı tarafın içi de titrer mi. Öpücük gönderdiğinde gerçekten hissedilirmi?? ..Bu da başka bir tür gözden uzakta olan ilşkilerin, babam geri kafalı ama bazen ona hak veriyorum internetten koca mı olur der, bulanlaraa. :))) Gözden uzak olan gönüldende uzak olur. Bi kere yüzde yüz bilimsel bi yanı var. Oxytocin diye bi hormon var vücudumuzda, bu horman kadınlarda en çok doğum esnasında ve emzirme döneminde artıyormuş. Anne ile bebek arasındaki bağın çok kuvvetli olmasından işte bu hormon sorumluymuş. İlişkilerimizde bu hormmonun işlevi ne peki?* Bu hormon birbirimize sarıldığımızda salgılanmaya başlıyor ve aramızda güçlü bağla oluşuyor en fazla saldılandığı dönemde tensel birlikteliğin yaşandığı an, o yüzden belkide bir şeyle paylaştığımız insanlardan kolay kopamayız. Bu hormon salgılanmayınca aradaki bağlar ne kadar güçlü olabilirki, ?? dilersenniz sizde araştırın.Bence her iki taraf çok direnir ve süre uzadıkçıya uzar ise birbirlerini görmeden dokunmamdan geçen, olmazz


dinmez
Memur
30 Kasım 2009 20:54

Gözden ırak, gönülden ırak sözü çok doğru. Birine ne kadar çok dokunursak, sarılırsak vücudumuz o kadar çok "oxytocin" yani "bağımlılık hormonu" salgılıyor. Aşkın uzun süreli olmasını da bu hormon sağlıyor.Bilimsel açıklama bu iştee!!

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi