Editörler : "eskiyara"Pangaea

fatih8001
Kapalı
24 Aralık 2011 14:49

şuanki yürürlükte olan uygulama bu şekilde idareniz doğru olanı yapmış.Kusura bakmayın okula geri dönemeyecek kadar kendinizi hasta hissediyorsanız rapor alın gitmeyin okula.Hem okula dönebileceğin anlamı çıkan ayakta tedavi ol bunu beyan et ondan sonra ben çok hastayım de şikayet et.


akkaya02
Şef
24 Aralık 2011 15:08

haksa kullanılır kardeşim...sana ne sen yapma yapanada karışma belki öyle gerekiyordur.bence konuşmadan önce bir düşünmek lazım...ama nasılsa salla ortaya canın çok sıkılıyorsa gelmeyenim dersine girersin....bence cok dalmamak lazım bu konulara....


fatih8001
Kapalı
24 Aralık 2011 15:15

ben karışırım kardeşim kendi okulumda yapılıyorsa ayakta tedavi oluyorsa ondan sonra okula gelecek gelmiyorsa tedavinin btiiği saatinden sonraki saatlerin ekdersini kesiyorum.uygulama bu yönde kimsede şikayet etmeyecek ekdersim kesildi diye o haksa buda hak.


Anadolu
Şef
24 Aralık 2011 20:13

İstanbulda bir idareci arkadaşımın okulunda bazı öğretmenler bu sevk işini alışkanlık haline getirmiş, idareci arkadaşımda haklı olarak tedavi sonunda okula gelmedikleri için, tedavi süresi dışındaki 3 saatini kesmiş. Bu arkadaşlar da dava açarız diye idareyi tehtid etmiş. Böyle bir dava tahminimce öğretmenin aleyhine sonuçlanır.


şanselilker
Genel Müdür
24 Aralık 2011 21:00

güncel


derbeder-1983
Müsteşar Yardımcısı
24 Aralık 2011 21:08

öğretmenlik hayatım boyunca hiç sevk almadım ama 2 kere 3günlük raporum var onuda doktorun zoruyla aldım hocam bu halde imkansız gitmeniz diye adam zorla verdi resmen ben hala yok giderim iyileşirim dedim ...okulumuzda kaloriferler yanmıyo zaten dağın başında donuyoruz öğrenciler sürekli hasta evet sevk durumunu kullanan insanlar var ama bunu yapan %1 bile değil bence , ayrıca diğer tüm memurların izin hakkı var çocuğu hastayken ya da başka bir işi olduğunda izin hakkını kullanabiliyo biz öğretmenlerin ise böyle bir hakkı olmadığı için mecburen zaman zaman bu yola başvuruyo olabilirler


Anadolu
Şef
24 Aralık 2011 21:20

Derbeder hocam senin gibi dürüst bir personele çoğu idareci yardımcı olur, ama sevk uygulamasını suistimal eden, hatta dışarıdaki ticari faaliyetlerini yürütmek için hafta da bir gün okula uğramayan, o gün pasta börek günü var diye kuaföre gidip okula dönmeyen öğretmenin ekdersinin kesilmesinin karşısında durma, hatta böyle öğretmenlere bizzat tepki göster. Dürüst bir idareci az çok öğretmenini tanır ve buna göre yaptırımını uygular.


zangief
Şef
24 Aralık 2011 21:45

bizim okulda başmüdür muavini okula gelmiyor, adam tarla işiyle uğraşıyor. okula geldiği zaman saat 10 dan önce gelmiyor . çoğu gün zaten gelmiyor.

eşimin okulunda müdür yardımcıları dönüşümlü okula geliyor.

idareciler kendi suistimallerini görmezler, bir makam terfi etse kendisini bir şey zannederek başlar vatan millet sakarya edebiyatına.

öğretmenler daha birbirini çekemezken, kuyusunu kazmaya çalışırken acaba nasıl birlik olunacak??


Anadolu
Şef
24 Aralık 2011 21:56

Maalesef böyle idarecilerimizin de sayısı az değil. Zaten bu tarz insanlar yüzünden ve siyasi iktidarların yanlış politikaları yüzünden mesleğimiz artık ayaklar altında kaldı.


fatih8001
Kapalı
24 Aralık 2011 23:02

o şekilde davranan idareciler var evet buna bende karşıyım bu tür idarecilere milli eğitim lerin gözlerinin yaşına bakmaması gerekir ve görevden almalaır gerekir.izim ilçe milli eğitim müdür ilçede geldiğinden beri böyle savsaklayan idarecileri zamansız okula gelip tesipt etti ve ceza verdi bunu bir kaç defa tekrararladı ve sonunda 3 okul müdürü 3 müdür yardcısı görevlerinde olsu öğretmenliğe döndüler hemde başka ilçelerde.Böyle müdürler olmalıki kimse keyfi haareket etmesin.Herkes işinde gücünde olsun


taylan523
Aday Memur
25 Aralık 2011 00:11

ne oldu zorunuza mı gitti..iki derse mecbur kaldın da girdin diye fiyakan mı bozuldu sayın idareci..siz patron öğretmen köle mi..bu kazanılmış bir haktır.ve evet bunu kullanıcaz..


uzunova
Şef
25 Aralık 2011 00:54

öğrenciler perişan oluyor bir ayda 4 kere sevk alan birde cuma ile pazartesi oldumu 4 gün ediyor hele nöbet gününe denk getiren olursa tam oluyor

sayın meslektaşlarım bu vijdan meselesidir.

eski sistem iyidi o günkü dersi kesiliyordu.

aslında öğretmenlerin suçu yok bunların hesabını yapamayan sayın büyüklerimiz.

SAYIN BAKANIM ÖĞRETMENLERİ ÜZMEYİN ONLARI motve EDİN SİZE KIZARAK ÇOK SEVK ALAN PERSONEL VAR.


Anadolu
Şef
25 Aralık 2011 01:09

Sayın taylan efendi, umarım senin çocuğununda öğretmeni 4 sevk uygulamasını suistimal eder ve bu hakkını sonuna kadar kullanır. O zaman bazı gerçekleri anlarsın.


Anadolu
Şef
25 Aralık 2011 14:05

Maalesef bu sevk olayını suistimal eden öğretmenler ve idareciler de var. Dürüst idareler de bu işi suistimal edenlere yaptırım uygulanmasının yanında. Devlet bu hakkı öğretmene vermiş, öğretmende sonuna kadar kullanırım diyor. Ama aynı devlet öğretmene ek ödeme vermeyince , maaşına iyileştirme yapmayınca veryansın ediyor. Devletin sana verdiği,işine gelen ve suistimal edilen haklara ses çıkarmıyorsan o zaman devletin sana reva görmüş olduğu düşük maaş,düşük ekders ücreti vb.olumsuzluklara ses çıkarmamak gerekir bu durumda.


taylan523
Aday Memur
25 Aralık 2011 15:58

sayın anadolu efendi,biz idarecinin de velininde öğrencinin de kölesi değiliz..böyle demogoji yapmana gerek yok..bu hakkı kullananları vicdan yükü altında ezmeye çalısıyorsun ya sen napıyorsun?aksama kadar bilgisayarında gazete okuyup benden cok ekdersalıyorsun demi?geç bunları yemez artık..


ares_mars
Şef
25 Aralık 2011 16:05

yuzde5

sen beyninin yüzde5 ini mi kullanıyorsun vatandaş. dışarda öğretmen olmak için binlerce öğretmen olabilir ama milletvekili olmak isteyen de milyonlarca kişi var. bekleyen öğretmenleri örnek gösterip, öğretmenlere ölümü gösterip sıtmaya razı etme mantığını bırakın artık. önce öğretmenlerin özlük hakkı düzelecek ki ondan sonra hakjıyla yapan ve hakkıyla yapılmayan ayrılacak. umarım öğretmen değilsindir.


Anadolu
Şef
25 Aralık 2011 16:32

Taylan Hoca; çalıştığım okuldaki suistimalleri görsen ve bunu da yasal hak adı altında kullanan kişilerle tanışsan emin ol sen bile o kişilerle aynı mesleği paylaştığın için utanırsın.

Toplam 77 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi