Editörler : "eskiyara"Pangaea
12 Ocak 2010 16:45

bu konu dillendirilmeye başladı ise sınav var.


ÇAYDAN
Şef
12 Ocak 2010 16:51

10 yıl çok az 15 yıl olsun.Tam tecrube ve verimli bir yaşta insanlar böyle önemli görevlere getirilsin.3-5 yıllık hatta 10 yıllık arkadaşlar çok heyecanlı ve hırslı olup yanlış kararlar verebiliyorlar hepsi öyledir demiyorum ama genelde böyle.


efmir
Aday Memur
12 Ocak 2010 17:05

bakanlığın sınav takvimine göre martta olabilir yada eylül-ekim-kasım. bence martta olur.


zinnureyn saki
Kapalı
12 Ocak 2010 19:38

Bizim gençler çok heyecanlı.Oturup iki ay ders çalışıp sınavdan yüksek not alınca iyi yönetici olacağını zannediyor.Vardı sizin gibi bir arkadaş şöyle 2 bin kişilik bi okula müdür olmuştu.ağlaya ağlaya bıraktı müdürlüğü.Adam eğitim fakültesinden mezun olmuş daha dilekçe yazmasını bilmiyor.böyle birinin müdür filan olduğunu düşünün.herkes bilir ki eğitim fakültelerinde öğrenilmez öğretmenlik.çalışa çalışa meslekte öğrenilir.onun için en az ilk 5 yıl öğretmenlikte firedir.sen daha öğretmenliği öğrenmeden o öğretmenin başına müdür olacaksın.fazla değil üç aya kalmaz okulu birbirine katarsın.Öğretmenlik tecrübe demektir.Yöneticiliğin yüzde onu mevzuat ise yüzde doksanı insan ilişkisidir.EEE sende de bu yok.çalışmamışsın öğretmenlik yapmamışsın.öğretmen nasıl düşünür ne hisseder bilmiyorsun.Kariyer mi yapmak istiyorsun.şube müdürü mü olacaksın sana bi şey söyleyeyim mi.o MEM deki memurlar varya parmağında oynatır seni.


polemik
Aday Memur
12 Ocak 2010 21:11

ya 3 yıl olmasın çok erken ama 8. yılını dolduran arkadaşta sekız olsun demesin.


yönetici61
Şube Müdürü
12 Ocak 2010 21:33

zinnureyn saki hocam eline sağlık, çok güzel özetlemişsin. Teşekkür ederim.Bunun üzerine bence bi şey söylenmez.


asinam_45
Şube Müdürü
13 Ocak 2010 00:33

Bakanlık mevcut yönetmeliği fazla değiştireceğini düşünmüyorum.Ne kadar çok değiştirse o kadar çok spekülasyon yapılır.Benim düşüncem bakanlığın yönetmelikteki ek/1 ile ilgili kısmı çıkarıp "sınav yapılması+ihtiyacın 3 katı sınav sonucuna göre aday çağrılması+hizmetiçi eğitm+hizmetiçi eğitm de barajı geçenler arasından atama yapılır" gibi bir cümleyle herkesin katıldığı ve en az spekülasyonun yapılacağı bir cümleyi koyarak yönetmeliği çıkaracaktır.Bu arada yok 10 yıl olsun yok idarecelik de olsun 15 yıl olsun diyen arkadaşların bu cümlelerinde samimiyetsizlik hissediyorum umarım yanılmışımdır.15-20 yıl şartı olsun diyen arkadaşlar ne kadar az kişi girerse o kadar rakip azalır bizde isteğimi yere atanırız derdinde değildir umarım..kazanıp kazanmama yapıp yapamama kişiler talip oldukları görev sorumluklarını bilecek yaştadır sanırım.neyi yapabileceklerini neyi yapamayacaklarını az çok bilirler ve ona göre seçim yaparlar.tecrübe önemlidir mutlaka ama tecrübeyle kimse doğmadı bırakın şube müdürlüğünü atandıktan sonra da insanlar tecrübe kazanabilriler..son söz ..mevcut yönetmelikde ek/1 çıkar yerine sınav madesi gelir.kimse itiraz etmez zira dere geçerken at değiştirme olmaz ancak atın eğerinin düzeltme olur..Herkesin gönlüne göre bir yönetmelik olsun dileğimle..


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
13 Ocak 2010 07:29

zinnureyn arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. bu iş mevzuat ezberlemekle olmaz. üstelik bu kadar sık mevzuatın değiştiği bir ülkede...


ÇAYDAN
Şef
13 Ocak 2010 09:32

Zinnureyn Hocam size aynen katılıyorum bende sınav kazanıp atanan birçok arkadaş gördüm inanın bazıları ayrıldı bazıları üstleriyle sinir harbi yapıyorlar ama bence kesin harcanırlar ve yazık olur.O yüzden bu işler sınav kazanmayla olmuyor.Başka yetenekler ve çevre gerek.


avkat
Genel Müdür
13 Ocak 2010 10:09

zinnureyn,öğretmenlik 5 yıl sonunda başlayan süreçtir sözü bana aittir.telif hakkı isterim. aklın yoluda tekdir.

şu anda bakan deseki talim terbiye kuruluna veya genel müdürlüğe birisini arıyorum emin olun dün göreve başlayan stajer öğretmenler herkesten önce koşar.arkadaş,bir sürücünün acemi olduğunu ben sürat yapmasından anlarım.biraz yavaş gidin acele etmeyin acele giden ecele gider.merdiven basamaklarını teker teker çıkarsanız birşey olmaz.ama 2-3 tane atlamaya başlarsanız kaslarınız yırtılır belki çocuğunuz bile olmaz.yönetici olmaya ve lider olmaya aday olun kendinizi çocuk gibi oynatmaya değil.


zinnureyn saki
Kapalı
13 Ocak 2010 20:55

arkadaşlar ben 21 yıllık öğretmenim.Göreve başladığımda 20 yaşındaydım.ne çileler çektik.anadolunun karı çamuru yağmuru üstümüzden geçti.lojman yoktu.okulun müdür odasında kaldım.sonra yıkık dökük bir eve taşındım.yağmur yağdımı tavan elek gibi elenirdi.yorganı başıma çektimmi fareler üstümde dans ederdi.ekmek biter sigara biter tüp biter kar yağmış yol kapalı.ilçeye giderken yola inmek için saatlerce yürürdük.şikayet mi ettik hayır.tek öğretmen 128 öğrenciyle başladım mesleğe.daha stajyerim.şb.müdürüne hocam benden ne bekliyorsunuz dedim.hocam bağrağı çek indir o kadar dedi.E sen de de vicdan var.sabah 7 akşam 5 çalıştık.çile çeke çeke köyden gelen öğretmenin ayakkabısının çamuruna değer vermeyi öğrendik.biz 20 sene de öğrendik.belki senin anlayışın fazlaydı.10 sene de öğrendin.vallahi daha dün matematikte yeni bi şey öğrendim.hadi diyelim ki ders çalıştın anayasayı 657 yi vs öğrendin.peki benim hayat bilgimi nerden öğrendin.

3 yıllık öğretmen şb. müdürü olur mu diyorsun.gel seni stajyerken atayalım ner dersin?


mesyav
Daire Başkanı
13 Ocak 2010 21:25

acaba şuanda şube mdürlüğü yapan vekalet görevliler kaç yıllıklar benim şuana kadar çalıştıklarım(beş tane) en az görev süreleri 15 yıllık. ama gelin görünki ben hepsini suçlamayayım ama iki yazı arasındaki fark veya benzerliği ayırt edemeyen insanlardı sırf kendi dedikleri olsun diye resmi yazıları kabül etmiyorlardı. bence bırakın şu görev sürelerini yav bir yıllık öğretmende girsin kırk beş yıllığı da ardından mülakatta yapılsın olur biter ney yani şimdi kaymakam olcak adama savcı olacak adama sen küçüksün bu koltuk ağırdır. saçların beyazlasın çamurlu yerlerde çalış, elektrik olmasın ya harbiden esprili arkadaşlar var ama doğru bize böyle adamlar lazım bakın bakanımıza nerde öğretmenlik yaptı ama tepeemizde duruyor ama doğru ya seksen beş yıllık öğretmenlik becerisi var komik olmayın lütfen yapmayın be sırf kendinize tutsun diye ne isteklerimiz var böyle


ahiskali mert
Şube Müdürü
13 Ocak 2010 21:41

sn zinnureyn saki o dertleri sadece siz çekmediniz o yollardan biz de geçtik

artı terör korkusu vs vs .


-ağyar-
Kapalı
14 Ocak 2010 11:49

Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım;

Şube Müdürlüğü ile alakalı yorumlarımızda kendi menfaatlerimizi düşünmeden ülke menfaatleri çerçevesinde yorum yapmamız gerekmiyor mu?

Hem biz öğretmeniz. Yaptığımız yorumlar, elbette ki akılcı ve objektif olmalı değil mi?

1) Şube Müdürlüğü 10 Yıldan fazla hizmet süresi olanlar için olmalıdır. Çünkü tecrübe çok önemlidir. Diyenlere?

? Hepiniz şube müdürlüğü ile ilgilendiğinize göre Kaymakamların atanma usullerini az da olsa biliyor olmalısınız. Kaymakamların ilk atamasında 1977 doğumlulardan büyük doğumlular alınmıyor. Bu atanan kaymakam koskoca bir ilçeyi yönetiyor da genç bir öğretmen şube müdürlüğünü mü yürütemeyecek?.

? Sadece 1 yıllık müdür yetkililik yapmış biri, müdürlük sınavını kazandığı takdir de C tipi bir kuruma müdür olabilecekken ( öğretmen evlerinin yönetimi hiç de kolay değil ya da birleştirilmiş sınıflı bir okulu yönetmekte kolay değil) ,

? Sadece 2 yıllık müdür yetkililik yapmış biri, B tipi bir kuruma müdür olabilecekken ( halk eğitimi merkezi müdürlüğünü yönetmek kolay mı sanıyorsunuz)

? Sadece 3 yıllık müdür yetkililik yapmış biri, A tipi bir kuruma müdür olabilecekken ( düşünün bakalım 1000 öğrencisi olan Y.İ.B.O?nun nasıl yönetildiğini)

? Sadece 3 yıllık bir öğretmen her tip kuruma müdür yardımcısı olabilecekken,

Neden bu özellikleri taşıyan biri şube müdürlüğü yapamasın ki neden?

Tecrübe mi? Ben 3,4 yıllık öğretmen olup da geçici görevlendirmeyle şube müdürlüğü yapan öyle babayiğitler gördüm ki bu adamlara bir ülkeyi verseniz onu dahi yönetebilirler.

2) Öğretmenlikte hizmet süresi fazla olanlar korkuyorlar. Evet, korkuyorlar. Gençler sınavlarda iyi puan alıyor diye, onları koltuktan edecekler diye korkuyorlar? Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak değerlendirme yapın. Elbette ki şube müdürlüğü stajyer bir öğretmene verilecek kadar sıradan bir müdürlük değildir. Ancak illa 10 yılını doldurmuş olanlar, aday olmaya ha kazansın demekte saçma,tutarsız bir yaklaşımdır. Çünkü öğretmenlikte değil 10, 20 yılda geçse bu yöneticilik anlamında insana pe de fazla bir şey kazandırmaz. Haaa, denilse ki yöneticilikte şu kadar süre çalışmış ola şartı var?. Mesela 2 yıl yöneticilik yapmış olanlar aday olabilir? İşte bu mantıklı bir yorum olur.

3) 20 yıl şurada böyle acı çektim, yol kapalıydı falan diyenlere? bu durumu bir çok öğretmen yaşıyor. 2005 den beri bayan öğretmenler de yaşıyor. Madem ki yöneticilik acı edebiyatıyla olacak o zaman ülkenin en ücre köyüne tek başına atanan bayan öğretmeni alıp il milli eğitim müdürü yapmak lazım değil mi?

4) Karşı okul da geç bir müdür vardı da ağlayarak görevi bıraktı diyenlere?. Yahu böyle bir cümleyi şube müdürü olabilecek biri liderlik ve yönetim vasfından tamamen uzaktır. Çünkü bunu düşünün ne iletişim kurabilir ne pozitif davranış sergileyebilir ne de kendisini yönetebilir.

.

Şube müdürlüğü serüveni şöyle gerçekleşmeli:

1- en az 1 yıl asaleten yöneticilik yapmış olmak

2- en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak

3- bu şarlar çerçevesinde yapılan sınav sonucundan münhal bulunan kadroların 3 katı kadar eğitime almak

4- eğitim sonrası sınav yapmak


hdmutlu
Kapalı
14 Ocak 2010 12:18

Kim demiş eskiler korkuyor diye? Ben eşit ağırlıkçı ilk dönem sınıf öğretmeniyim. 1995 öncesi sınıfçılar ise sözelciydi. Hem de ne sözelci, Türkçe-sosyal nerdeyse 4-5 yanlışla sınav kazanan kişilerdi. Bu sözelci arkadaşların tüm soruları sözel olan bir sınavdan korkacaklarını sanmıyorum.


yundermur
Memur
17 Ocak 2010 14:47

boşverelim şimdi şunu bunu halep oradaysa arşın burada

sayın yetkililer yönetmeliği çıkarsın ve bizde meydana çıkalım herkes eteğindeki taşları döksün

çalışan kazansın

şartlarım tutmadı diyenlerede diyorum ki

arkadaş şube müdürü olman şart mı

bak orada müdür yardımcılığı sınavı var gir ve md yrd ol

bak orada müdürlük sınavı var gir ve müdür ol

bak orada yurtdışı öğretmenlik var gir ve yurtdışına git

bak orada uzman öğretmenlik var(açılacak çok yakında) gir ve uzman ol

önce cin ol sonra şeytan çarp

eeee kusura bakma bu iş sözümona şikayet üstüne şikayetle olmuyo

öyle veya böyle bazı şartlar olacaktır sende bugün olmasa bile bu mesleğin içinde olduğun sürece bu şartları zamanla sağlayacaksın ve sana tanınan haklardan yararlanacaksın sadece sabır ve çalışmakla her istediğini olursun merak etme


lou-ree
Kapalı
17 Ocak 2010 15:44

sn, zinnurenyn

herkes sizin çektiğiniz zorlukları çekmek zorunda mı? bir de şube müdürü olmak için herkes sizin bilginize mi ihtiyaç duyuyor?

madem bilgilisiniz, tecrübelisiniz sınavı kazanırsınız NEDEN bir yıl sorunu çıkarıyorsunuz ki?

demek ki kendinize güveniniz yok?


lou-ree
Kapalı
17 Ocak 2010 15:52

Fatih İstanbulu kaç yaşında fethetti? senin yaşın küçük padişah olma mı deselerdi?

ne tecrübeli öğretmenler gördüm ben, kendine güvensizliğinden, insan içine karışarak ilişki kuramadığından yıllarca kendini geliştirmeden köylerde çalışmış...

müfettiş gelince bir plan hazırlamaktan aciz olduğundan pencereden atlayıp kaçan vb...

kendini geliştirmiş, yenilemiş hatta master, doktora yapmış yeni öğretmenlerle şimdi bunları mı kıyaslayım...

TECRÜBE önemlidir ama HERŞEY değildir...

bence şube müdürlüğüne mesleğinde kendini geliştirmiş MASTER yapmış öğretmenlerin başvurması bir zorunluluk, aksi halde okuduğunu bile anlamayan, okuduğu metinden bambaşka sonuçları çıkaran kişilerle hala karşılaşamaya devam ederiz...


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
17 Ocak 2010 16:04

şube müdürlüğü için tecrübeye gerek yok diyen arkadaşlar, izin alabilirseniz eğer önümüzdeki dönem çalıştığınız yerdeki ilk müdürler kuruluna bir katılın isterseniz. mevzuatın açıklarını kendi menfaatine yontmayı bilen yıllanmış kurt müdürlerden; eğitim-öğretimle alakası olmayan ve sorsanız hangi branş öğretmenine kaç saat ders yükü düştüğünü bilmeyen, sürekli saatine bakan akmaz-kokmaz okul müdürlerine kadar 72 çeşidi ile 5 gündem maddelik kurul toplantısının 1,5-2 saatlik çıkmaza nasıl dönüştüğünü hayretle izlersiniz.

herşey masa başında sınav notuyla halledilmiyor. özellikle şube müdürlüğünü sadece masa başında imza atmak sananların işi daha zor. okul yönetiminde bir idareci için "liderlik" vasfı ne kadar önemliyse şube müdürlüğü için de mutlaka geçerli. yukarıda saydığım adamlar; kime nasıl tavır alacaklarını daha 10 mt. öteden kestiren tiplerdir. hele bir de 2-3 senelik öğretmenle ayak üstü öyle bir dalga geçerler ki... yanınızda osmanlıca-türkçe 2 sözlükle 3 günde zor çözersiniz ne demek istediklerini...

yaşam tecrübesi ve iş tecrübesi çoğu zaman bilgi donanımından daha çok önem kazanır. otorite kuramadığınız ve iş yaptıramadığınız; sizi takmayan bir topluluğa elinizdeki sınav sonucunu göstermeniz pek bir işe yaramayacaktır diye düşünüyorum.


lou-ree
Kapalı
17 Ocak 2010 16:50

Her işin bir zorluğu mutlaka vardır; ama bundan hareketle bunu illaki yaşlılar yapacak mantığına karşıyım, kim bilgiliyse kim kendini yetiştirmişse o yapmalıdır...

Ayrıca kendi adıma tarihçiyim Osmanlıca konusunda sıkıntım yok hatta toplantıları İNGİLİZCEDE yapabilirim:)))

liderlik vasfı taşımayan yıllarca çalışmış olsa ne olur???

ayrıca şimdiye kadar hiçbir şube müdürü vb. bir kişinin sınav notunu çıkarıp göstererk iyi bir müdür olduğunu söylediğini sizden duyuyorum, bu çocukça bi iş...

Toplam 62 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi