Editörler : F16 Gökçen
«3456789101112131415

iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 00:09

Zigana Yaylası :

Gümüşhane, Trabzon yolunun 50 km'sinden sonra Zigara Tüneli'ni geçip 4 km'lik tabilize yolla ulaşılıyor. Torul Belediyesi önünden kulkan minibüsler le de ulaşım imkanı vra. yaylada her yıl temmuz ayının ikici pazar günü " zigana yayla Şenlikleri" yapılıyor. Gökyüzüne yükelen uçurtmalar, çim kayağı yöresel mutfağın gözdesi pestil ve köme yarışmalarıyla şenlik rengarenk bir panayır alanına dönüşüyor.

Zitaş Zigana Tatil köyü : 462 542 62 62


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 00:15

Kadırga Yaylası:

Her yıl buyük bir talımıla gerçekleştirilen bir katılımla geleneksel Kadığa Şenliği (Otçular Haftası ) ,Temmuz ayıynın 3. Cuma günü yapılıyor. Her köy ve obadan şenliğe katılmak için yola çıkan gruplar geleneksel kıyafetler içinde davul, kemençe ve zurna eşliğinde horon oynayarak şenlikm alanına giriyor, yemek ziyafetlerinde ise yöresel tatlar sunuluyor. Kadırga yaylası 2 bin 300 m yükseklikte Otel lakonta ve yiyecek ihtiyacını karşılayabileceiniz yerler de bulunuyor. yaylaya Tonya Erikbeli, akçaaabat -Dükköy ve Hakça Obası'ndan çıkılabiliyor. Ayrıca Gümüşhane Trabzon güzergahındaki Zigana dağı'nın kuzeybatı yönünde ayrılan 20 km lik stabilize yolla da ulaşmak mümkün.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 08:22

şuanda gözümü serin bir yaylada açmak isterdim.

mis gibi kokan havasını ciğerlerime çekmeyi, uykumu almış birşekilde uyanıp tereyağlı ballı bazlamamı ile güne başlamayı isterdim.

İstediklerimi yapamıyorsam, yapacağımı düşünerek hayal kurmaya devam. ve gitmesemde görmesemde görmüş gibi yapabilmek için sizlere konuları aktarmaya devam edeceğim hem ben öğreniyorum hemde o yayla havası sanki burnuma geliyor mutlu oluyorum yaz sıcağında temiz bir serinlik ikram ediyorim sizlere

sevgiyle, hoşgörüyle, sağlıkla kalınız.....


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 08:35

kazıbeli yaylası :

Kürtün ilçesinin Söğütleli sınırları içinde yeralan yayla, 2 bin 100 m yükseklikte. Gümüşhane kürtünyolu üzerinde 45 km'den güneybatı yönüne ayrılan 50 km'lik stabilize yolla ulaşılıyor. başka bir seçenek de Giresun Alucra ilçesiüzerinden ya da Bürtün Barajı'nın güneybatı bölümünden çıkılan yollagitmek. kazıkbeli'nde her yılhaziran, temmuz ağustos aylarında şenlik yapılıyor. kalmnk için pansiyonların yer aldığı yaylaya belligünlerde Kürtün merkezinden minibüsler kalkıyor. yol yaklaşık 2 saat sürüyor.

Erikli yaylası : Yüksekliği 1800 m Tarbzon Gümüşhane il sınırında bulunan yayla kürtün'e 20, Tonya'ya 25, Şalpazarı'na 34 km Fırın, kahvehane, bakkal, pansiyon ve pastane var. tonya, Şalpazarı ve Kürtün'den yaylaya minibüsle gitmek mümkün.

Kromni Vadisi :

Türkiye'nin en az bilinen vadilerinden Kromni Gümüşhane ili sınırları içinde yer alıyor. bu vadi bir zamanlar önemli bir yerleşim merkeziydi. aynı zamanda önemli ticaret yollarının da üzerindeydi. Vadide 34 kilise, 33 şapel ve 2 de manastır bulunuyor. kilise ve manastırların büyük bir çoğunluğu ev yapmak veya hazine aramak isteyenlerce thrip edilmiş. Vadiyi keşfetmek için araçla dalaşıp daha sora köyden köyeveya eski ticaret yolunun kalıntılarını takipederek yürüyüşler yapabilirsiniz. Etkinliğiniz öncesinde jandarmaya bilgi vermeniz rahat bir gün geçirmenizi sağlar. Yol boyunca yükseldikçe tepelerde kilise kalıntıları gözünüze çarpacak. Bu kiliselerden bazılarının 300 yıldan eski olduğu söyleniyor. Tüm yapılar birbirini görecek şekilde inşa edilmiş. Eski adı Alikinos olan köy nasılsa taştahribatından kurtulmayı başarmış. burada geleneksel rumevlrini bozulmamış halde görmek mümkün. buradan bir saatlik yolculuk sonunda yeni adı olucakolan imeraköyüne varacaksınız. bu köyde bir zamanlar yoğun bir rum nüfusu yaşıyordu. buradaki evlerin bir kısmı iyi korunmuş. köyün gezilecek yerlerinin başında, yamaçta bulunan Kostakis konağı. henüz sapasağlam ayakta duran Kızlar Manastırı'nın kilisesi ve Osmanlıl zamanında işletilen madenlerde çalışanların kurduğu köy geliyor.

Gümüşhane turizm Müdürlüğü : 456 213 14 32


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 08:40

abel'in 141 bitki türünden 12'si endemik, Burası ayrıca 30 memeli. 88 kuş türünün yurdu jeolojik açıdan da önem taşıyan tabiat parkının enönemli akarsuyu, coşkuyla akan ve çok sadıya şelale oşuturan Artabel lderesi Park ayrıca ağırlıklı olarak sarıçam Doğu Karadeniz göknazı ve titrekhavaktan oluşan bakir ormanlara sahip.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 08:45

BAYBURT YAYLALARI

İstanbul'a 1132, Trabzon'a 175, Gmüşhane'ye 77 km, uzaklıktaki Bayburt, tertemiz çevresiyle yayla turizmi için enuygun illenden biri, Şehrin oratsından geçen Çoruh Nehri'nin etrafı birçok mesire yerleriyle dolu.

Sağoanlı Yaylası : Bayburt'a 50 km uzaklıkta bulunan yayylanın yüksekliği 2 bin 750 m konaklamak isteyenler için 20 yatak kapasiteli bir tesis de bulunuyor. Yayylaya düzenli minibüs seferleri yok. Ancak Bayburt merkezden minibüs kiralanabiliyor. tuizm müdürlüğü ve Kaymakamlık'tan araç bulma konusunda yardım alınabilir. Bayburt'ta her yıl Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri Kapsamında şenlikler düzenleniyor.

Kop dağı : Bayburt-Erzurum sınırında 2 bin 918 m yükseliktekik kop dağı yamaçlarında küçük yaylal yerleşimleri yer alıyor. kop Dağına bayburt aşkala yolunun 40 km sinden ulaşılabilir. Kop pDağı kayak ve kış sporları merkezi'nde bir kayak evi de mevcut

turizm Müd. 458 211 49 95


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 08:55

RİZE

Engebeli sir arazi yapısına sahip olan Rize'nin toprakları, dağların yüksek kesimlerniden doğan pek çok karasuyla, bölünmüş . dik yamaçlı vadiler, krater gölleri, yaylalar ve gür akandereleriyle Rize bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden.

NASIL GİDİLİR

İstanbul'a 1158, ankara'ya 839 , Taabzon'a 75 km Rize'ye en yakın havaalanı Tarabzon'da

KONAKLAMA

çavuşoğlu 464 532 9 88

Hotel asnur 464 214 17 51

hotel dedeman 464 223 53 44

kaçar Otel 464 213 14 90

GEZİLECEK YERLER

Etnografya Müzesi : Atarük'ün Rize'yi ziyaretinde kaldığı Mehmet Mataracı EVi'nde, Atatürk'ün özel eşyaları ve etnografik malzemeler sergileniyor.

rize Kalesi : Cenevizliler zamanıda yapılan kale 1987 yılında restore edildi. 160 m yüksekliğinde blir tepenin üstünde ve 480 metekarelik bir alanı kapsıyor.

İslampaşa Camii :

Çarşı içindki cami, 16. yüzyıl eserlerinden. keme taştan yapılmış, dörgen planlı ve 24 pencereli kubeden oluşuyor.

Gülbahar Camii:

16. yüzyılda Yavuz Sultlan Selim'in annesi Gülbahar sultan'ın yaptırdığı cami, kare planlı

Caferpaşa Cammi:

Çayeli'nin giişindeki cami 16.yy ait.

Andon İçmeleri :

Çamlıhemşin'in 15 km güneyinde Kesin olmamakla birlite. ortaçağ'ın sonlarında yapıldığı sanılıyor. Yüksek bir kayanın epesinde Fırtına Deresi yatağına hakim bir konumda yer alan Zil Kale'nin kim tarafından yapıldığı da bilinmiyor. kale, dış surlar, orta surlar ve iç kaleden ibaret yapının en dikkat çekici bölümü başkule, 2 m kalınlığında duvarları ve beş katlı heybeti gövdesiyle göz alıyor.

Doğa Otel : 464 651 74 55

Turizm Müd. : 464 213 04 07


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:08

RİZE YAYLALARI

Fırtına Deresi :

Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesiarasındaki Fırtına Havzası'nın en önemli özelliği dünada sayıı çk azalmış olan "doğal yaşlı ormanlar" Vaiye de ismini veren Fırtına Deresi, rize'nin Pazar ilçesinin 6 km doğusundan, ardeşen yakınlarından denize dökülüyor. Çamlıhemşin, Fırtına deresini oluşturan iki ana koyun birleşme noktası Kaçkar ve kemerli Kaçkar'ın sularını ayder üzerinden getiren Hala Deresi, Vercenik Tatos Cimil ve Hunut dağlarının suyunu getiren Fırtına ile burada buluşuyor. Palovit Deresi, Fırtına'nın en öneml kodlarından biri.

Ayder yaylası : Çamlıhemşinden 17 km'lik bir asfalt yolla ulaşılan ayder, Doğu karadaniz'in en ünlü yaylası Hem Kaçkar zirvesine kuzey çıkışı için son hazırlık noktası, hem de kaplıcalarıyla önemli bir merkez. çok sayıda pansiyon, alışveriş yerinin bulunduğu yallada yöre yemeklerini yiyebiliceğiniz restoranlar da var. Ayder KAPlıcası, kadın ve erkek bölümleri, havuz özel kabinler ve 50 derece sıcaklığa ulaşan suyuyla oldukça rağbet görüyor. Ayer'den hareet edildiğinde Maler Bölgesi'nde yok ikiye ayrılıyor. soldan giden yol çaymakçur yaylalarına , sağ taraftaki yok takip edildiğinde ise Kavrun yaylalarına ulaşılıyor. ayder yalası'na 9 km uzaklıktaki bulut şelalesi, Kaadeniz'in en büyük şelalelerinden biri. bölge halkından alacağınız yardımla, şelaleye ulaşabilirsiniz

Haşimoğlu Otel 464 657 2037

Ekodaitap 464 651 72 30

Fora pansiyon 464 657 21 53

Kuşpuni Pansiyon : 464 657 20 52

Yeşil Vadi Otel : 464 657 20 50

*

Yukarı Kavrun Yaylası:

Ayder'den Aşağı Kavrun'u geçip Yukarı Kavrun'a varmak 4-6 saatlik bir yürüyüşü gerektiriyor.Araçla bir saat sürüyor, Yaz aylarında Çalmıhemşin'den ve Ayder'den Yukarı Kavrun'a her gün minibüs seferleri var. XAyder'den 10 km sonra A. Kavrun Yaylası'na 3 km sonra da Y.Kavrun'a ulaşılıyor. Yaylada bir kafeterya ve bir pansiyon bulunuyor. kafetaryada yiyecek bir şeyler de satın alabilir, yemekyiyebilirsiniz. kaçkar Yaylaları, rengarenk kıyafetleriyle Kaçkar'a kuzey rotalarından turmanmak içingelen dağcıları da ağrılıyor. 2 bin 300 m yükseklikteki yayla, dağcıların zirve öncesi lojisik destek sağlayacakları son nokta. Y. Kavrun'dan 2-4 satte Büyük Deniz Gölü'n , buradan da 1-2 saatte Kara Deniz Gölü'ne ulaşılıyor. Türkiye'nin önemli buluzlarıdan biriolan Kaçkar Dağı Büyük ve küçük buzullarını görmek için Öküz çayırna 3-4 saatlik bir yürüyüş yapmak yeterli

Anzer (balıkköy) Yaylası :

İkizdere'nin yaylalarından anzer, doğal güzelliğinin yanısıra pek çok hastalığa iyi geldiği söylenen balıylal da ünlü çok az üretlebilen bal bu nedenle pahalı ve almak isteyenlerin çok önceden sipariş vermesi şartt sahil şeridinden gelenlerin iyidere'den sapımaları gerekiyor. yol ikizdere'den "bağdali" denilen taş ve ahşap tadıyıkı gemeretzem evmedirir ödretmediri gödeceğiriç oeidetöl'de ikiye ayrılıyor. Sağ taraftan devam edildiğinde 25 km sonra 2 bin 300 m yükseklikteki Anzer'e gidiliyor. ikizdere Vadisinin Anzer ve yaylalarıda içine alan yukarı bölümü bitki örtüsü bakımından zengin, anzer'den 9 km uzaklktaki yedi gölün ilkine araçla gidilebiliyor. Anzer'de konaklama imkanı mevcut.

İkizdere Beld : 464 416 11 47


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:18

Elevit yaylası :

1800 m yükseklikteki yaylaya, Çamlıhemşin'den kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. tıpik yayla evlerinnin örneklerinin de sunan yaylada bir otel ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de bakkal bulunuyor. buradan sonra kat edeceğniiz yol için ihtiyaçlarınız temin edebileceğniz. en son nokta da burası. Elevit'ten araç yolu bulunmayan ve yürüyerek 3 saatlik uzaklıktaki eski taş evlerin bulunduğu Haçıvanaak Yallası'na gidilebilir.

Tirovit yaylası :

Elevit'ten yürüyerek yaklaşık 2 saat varılan yaylaya araçla da gidiliyor. ( Aracınız arazi sistemliolmalı) Kesme taş evleri, yayla mimarisinin değişik bir tarzını sergilerken insanarıyla da sıcak ve misafirperver, buradan 2 saatlik yolla Coşkun Göü'ne ulaşılabiliyor.

Palovit Yaylası :

Tirovit'ten yürüyerek de ulaşılabilen Palovit yaylası'na araçla, yeni yapılan yoldan 2 bin 800 m yükseklikteki Tirovit Geçidi'ni aşarak ulaşılıyor. ( araçla gidecekler için önemli uyarı; yol zaman zaman gidilemeyecek derecede bozuk olabiliyor. bu nedenle önceden bilgi almadan yola çıkmayın) Palovit üç mahalle ve 200 hanesiyle , en büyük yaylalardan biri.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:38

Pokut Yaylası :

Tirovit yaylası'ndan 2 satalik yürüyüşle ulaşılıyor. kaçkar silsilesinin muhteşem görüntüsünü sunan yayla,2 bin m.'den Fırtına HAVZASI'NIN vadilerine bakıyor. Yılda birkaç ay kullanılmasına karşın ahşap evlerdeki özenli mimari süslemeler hemendikkati çekiyor. kalınacak bir de yayla oteli var

Demircioğlu 464 651 74 95


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:43

Cimil Yaylası :

İkizdere ilçesindeki yayla bir kaplıca da mevct. kaplıcanın suyu mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkili oluyor. Aynı isme sahip olan şelalesiyle ünlü olan yaylada konaklama tesisi yok.

Varoş Yaylası : kamp kurmak için oldukça uygun. birçok krater gölüne sahip olan yaylanın ulaşım sorunu yok.

Çağıran Kaya Yaylası :

kıyıdan 40 km içeride buluna İkizdere'ni doğusunda, ilçenin içinden geçip 25 km gidildiğinde yaklaşık 2 bin metredeki yaylaya varılıyor. yala üzerindeki sırtın deniz tarafındaki dik ve kayalık yamaçları yankıya ses verdiği için bu adı alıyor. aynı zamada ipek yolu'nun erzurum trabzon üzerindeki konaklama yeri olduğu da öne sürülüyor. ahşap büyük hanıçayhane olarak hizmet veriyor. Çağırankaya'nın yerleşimlerinden olan Büyük yayla'da küçük mütevazı bir yaya oteli bulunuyor.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:48

HOPA

İstanbul'a 1300, Ankara'ya 930, rize'ye 90, arvit'e 65 km artvin'e giden otobüslerin çoğu önce Hopa'ya uğruyor. ayrıca, artvinden Hopa'ya düzenli otobüs ve minibüs seferleri var.

THY'nin Gürcistan ile yaptığı anlaşma sonucunda batun iç hat ağına dahil edildi. THY yolcuları uçakla önce İstanbul'dan Batum'a oradan da otobüsle Hopa'ya ulaşıyor.

KONAKLAMA:

Otel Cihan : 466 351 48 97

Otel Ustabaş : 466 351 57 84

terzioğlu otel : 466 351 51 11

Önemli Telefonlar:

Turizm Danışma : 466 371 51 72


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 10:57

KAÇKARLAR

kaçkar dağları Erzurum, Artvin ve Rize sınırları içinde Rize tarafındn Fırtına Deresi Hazası uzanıyor. Çamlıhemşin'i geçince yol ikiye anavadinin içindeki yolaran biri aydr'e diğeri Çat üzerinden Verçenik Yaylası'na gidiyor. bir zamanların efsane yalası ayder, şimdi betona yenik düşmeme mücadele veriyor. yaylalrı, şelaleleri, buzul göllerini barındıran yönede ayder'de konaklayarak kavran, çeymakçur, palakçur, avaçur ve kaçkar vadileri gezilebilir. Çat tarafında ise Elevit Tirovit, Amlakit, apinavak , Verçenik yayylaları bulunuyor. yörenin en güzel buzul göllleri

tatos ve Kapılı da burda. kaçkar Dağları İspir tatafındn Sırakonaklar (hodiçor) köyünden başlıyor. köy granit evleriyle ünlü . birkaç saatlik yürüyüşle buzul göllerine ulaşmak mümkün. eski adı Salaçor olan yedigölköyü ie Verçenik Dağı'nın en doğal güzelliklerini barındırıyor.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 11:30

ARTVİN

Sarp dağlar, yeşil okyanus, derinvadilee doluşan ve doruklara tırmanan köyler... İşte artvin Çoruh'un kenarında bir yamaca kurulu

NASIL GİDİLİR

Artvin'e keskin virajlara dolu bir yolla ulaşılıyor. kent Ankara'ya 999, İstanbul'a 1314, İzmir'e 1579, erzurum'a 203. Trabzon'a 235 km kilometre mesafede, artvin merkeze en yakın havaalanı erzurum.

İlçelere Ulaşım :

Rize yönünden sahilden gelirken Artvi'in iki ilçesi Arhavi ve Hopa'ya; ardından Murgul ilçesinden Barçka'ya ulaşılır. Borçka'dan yeni baraj gölünü izleyerek Arvin merkezine ulaşılır. artvin'den yeni yapılan baraj yolu takip edilerek Berta Vadisi'ne ulaşılır. burdan devam edildliğinde Ardanuç , kuzeye doğru gittiğinzed ise Şavşat'a varrsınız. yusufeli'ne iseBerta Vadisi'nden Çoruh kıyısına inip, nehri takip edecek ulaşabililrsiniz.

KONAKLAMA

karahan Otel 466 212 18 00

koru Otel : 466 212 65 65

sadıkoğlu Otel : 466 212 21 62

GEZİLECEK YERLER

Çoruh nehri'nin kıyısına kurulu Artvin dik bir kent. Genya Dağı'nın eteklerindeki kentin merkez vilayetin de bulunduğu alan diyebeliriz. Buradaki havuzun tevresinde kafeteryalar bulunuyor. Akşamları canlı müzik çalan mekanlar da mevcut. kentin kalesi Çoruh kıyısında yükselen bir kayanın tepesine kurulu livane Kalesi olarak da bilinlen kale., Erzurum Samsun karayolunun arvin şehir merkezine çıkış sağlayan noktasında yer alığyor. 10.yüzyıla tarihlenen yapı, yüksek kulesiyle ilgi çekiyor. 16,yüzyılda osmanlılar tarafından onarım görerek kullanıldı. kale askeri bölgede bulunduğ uçin için almak gerikyor. buraya kentten düzenlenen biryolla yürüyerek gidilebiliyor. ancak dönüş dik bir yokuş olduğu için arala dönmeyi tercih edebilirsiniz. Çoruh kıyılarındaiseyapımı halen devam eden Deriner Barajı inşaatı nedeniyle rahatçaç gezmek değil. Artvin'e en yakın yayla, merkeze 9 km bir asfalt yolla bağlı kafkasör. yayla 1253 metre yükseklikte . her yıl düzeenlenen kültür ve sanat fgestivaliyle yerli ve yabancı bir çok turistin ilgi odağı oluyor. haziran ayının 2. haftasıbaşlayan festival 4 gün sürüyor. Festivalin en önemli bölümü boğa güreşleri. Bunun yanı sıra karakucak görüşleri, çeşitli eğlenceler de yapılıyor. sezon boyunca belediye ye ait minibüzslerle ulaşım sağlanıyor. yaylada kalmayı düşünenler içi konaklama şansı da var. Buradan uzun bir yürüyüş, tırmanış ya da arazi aracıyla genya dağı'na çıkabililrsiniz. Çıkış oyul eşsiz manzalara sunuyor. Zirvesi düzlük olan dağda birçok gezi yolu mevcut. Hem kent manzarası, hem Çoruh Vadisi ve yan kolları görülebilir.

artvin merkezi ne bağlı Hamamlı köyündeki hamamlı (Dolıshana) manastır klisesi, 10.yüzyıl ortalarında ortaçağ Gürcü Kralı Bagratlı sumbath tarafından mimar Gabriel'e yaptırıldı. kiisenin güney cephesine bulunan "güneş saati" çalındığı için artık görülemiyor. 17.yy sonralrıda camiye çeevrildi . porta manastır kilisesi artvin'in pırnallı köyünün Bağlık mevkiinde bulunuyor. Kral. I. Aşot7un torunu Prens Khaouli karafından 896-918 tarihleri arasında yaptırıldı. Bir çan kulesi bir şapel ve bir çeşmeden oluşuyor. şehir merkezine 10 km mesafedeki Hatila Vadisi MilliParkı zengin bitki rtüsüss ve jeolojik yapısıyla ilgi çekiyor.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 11:43

Dört kilise : Tekekale köyün bağlı olan manastır, 9 . yy'la trihneyiro. ortaçağ yapı düzenini yansıtan manastırın çan kulesi, yemekhane, seniner odası ve şapeli bulunuyor.

yeni Rabat Manastarı :

ardanuç'a 17 km uçaklıktaki bulanık köyünden, Ortaçag mimarisine uygun olarak inşa edilmiş. ön ve arka cepheleride kabartma bitki motifleri bulunuyor.

Ardanuç kalesi:

tarihöncesi dönemlere tarihlenenkali, Adakale mevkiinde yer alıyor. çeşitli dönemlere ait yapı kalıntıları bulunan kaledeki kanuni sultan süleyman'A AİT KİTABE ÖNEMLİ

İSKENDER Paşa Camii .

ardanuç'taki camii 1551'de Ardanuç Fatihi olan iskender paşa tarafından yaptırılmış, en önemli özelliği yöredeki ilk cami olması.

İşhan kilisesi : yusufeli'nin işhan köyüne ulunan ve hem manastır hem de kilse olan yapının geçmişi 1000 yıl öncesine kadar uzanıyor. lk olarak Gürcüler tarafından yaptırılmıştır.

Dolishane kilisesi : 10. yüzyılda inşa edilen kilise., hamamlı köyüne bağlı. Güney cephesindeki güneş saati ile görülmei hak ediyor.


Kinova
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 11:44

Ölmeden allah buraları görmeyi nasip eder inşallah...


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 11:46

RAFTİNG

çoruh nehri ve kolları türkiye'de rafting yapıya bir kaç nehirden biri. tur şirketleri isteğe bağlı günlük, 4 günlük veya 8 günlük tur düzenliyor,. çadır konaklama turların başlangıç noktası genellikle Erzurum'un ilçesi Çatakbahçe, İspir, Çalıkyayla, sebzeciler, Barhal nehri rota kapsamında. Rafting malzemeleri ve çadır tur şikreti tarafından sağlanıyor.

Ayala Tour : 464 212 30 71


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 11:58

kinovacığım İneşaallah. aslında okadarda zor değil sadece niyetlenmek ve istemek gerekiyor ...


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 12:11

YUSUFELİ

yusufeli adeta artvin'in kaçkar dağları'na açılan kapısı. İlçenin içinden geçerek çoruh'a karışan barhal Çayı'nı besleyenirili ufaklı derelerin oluşturduğu havzainsanı büyüleyecek güzellikte. bu havzada yer alan Güngörmez, davut, soğanlı, kaçkar, Bulut ve altıparmaak Dağları Yusufeli'den hareket le gezilebilir. Birçok yürüyüş ve tırmanış rotasının bululnduğu yöre buzul vadileri ve buzul gölleri de barındırıyor. yusufeli'NİN bakir coğrafya sı zengin bir yaban hayatına sahip. Sabahları pencereden yabankeçilerini, ayıları görmeşansı var, kelebek ve çiçekler iseher mevsim farklı güzellikler sergiliyor. "Yusufeli Merkezinin değiştirilmesi Hakkında ki kanun" 24 Nisan 2008 günü resmi Gazete'de yayımlandı. YUSUFELİ BAraJI'NIN SULARI altında kalacka ilçe merkezinin yeniyeri üzerine tartışmalar sürüyor. Baraj şehirlebirlikte bütün bu güzillikleri yok edecek.


iren17
Başbakan Müsteşarı
12 Mayıs 2010 12:16

ARTVİN YAYLALARI

kafkasör Yaylası : artvin'in en ünlü yaylalarından biri olan Kafkasör Yaylası 1253 m yükseklikte hryıl düzenlenen kültür ve sanat festivaliyle yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı. haziran ayıynyın 2. haftası başlayayan festivallerin en önemli bölümü boga güreşleri. bunun ayın sarı karakucak güreşleri, çeşitli eğlenceler de yapılıyor. kakasör yaylası, Artvin merkeze 9 km'lik asfalt olla bağlı, Sezon boyunca belediyeye ait minibüslerle ulaşım sağlanıyor. yaylada kalmaya düşünenler için konaklama şansı da var.

Toplam 299 mesaj
«3456789101112131415

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi