Editörler : crops35
11 Şubat 2010 11:29

Kamu Avukatları, UYAP Kullanıyor musunuz?

Kamu kurumunda avukat olarak çalışmaktayım. Kurumun şehirdışı işleri de oldukça yoğun ve bazen aynı güne birden fazla ilde duruşma denk gelebiliyor. Bu nedenle de davaların bütün duruşmalarına katılma imkanı olmuyor.

Katılamadığım bu duruşmalara gerek mazeret çekebilmek, gerekse gidemediğim duruşmalarda dosyaya girmiş olan Bilirkişi Raporlarını, Islah ve cevap dilekçelerini...vb. her türlü gelişmeyi görmek için UYAP yeterli midir?

Ayrıca UYAP sistemi aracılığı ile dosyaları incelemek için, söz konusu dosyada vekaletimin olması gerektiği söylendi. Malum kamu avukatı olunca aynı vekaletnamde 20'ye yakın isim var. bu durumda bu vekaletnamede ismi geçen herkes dosya üzeerinde inceleme yapabilir mi? Yoksa sadece davaya cevap veren ve tensip-duruşmada vekilliğine karar verilen tek bir avukat mı inceleme yapar?

Bu konuda yardımlarınızı ve -varsa- UYAP kullanımının sağladığı diğer imkanlar hakkında bilgi vermenizi bekliyorum..


arian
Memur
12 Şubat 2010 15:47

UYAP kullanan kurum avukatı kimse yok mu acaba? bu konuda gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var.


mehmet aras
Aday Memur
14 Ekim 2015 12:24

UYAP kullanan avukat yok mu?


outcast0
Aday Memur
14 Ekim 2015 16:28

Her gün kullanıyoruz. Sorununuz nedir??


mehmet aras
Aday Memur
16 Ekim 2015 22:36

Bulundugum kurumda avukat olarak e imzali belge gondermemi istemiyorlar. Dolayısıyla uyap i sadece dosya icerigine bakmak icin kullaniyorum. Bu da cok sacma degil mi? Sirf mudur e yardimcilari dilekceleri ustunkoru okuyacak diye ben dilekceyi yazip bir de ust yazi ya ekleyip elektronik ortamda onlarin onayini bekleyip postayla gönderiyorum.

Ne yapamam gerekiyor yardimci olabilir misiniz?


outcast0
Aday Memur
20 Ekim 2015 09:12

Üst yazıdan sonra uyaptan gönderseniz olmaz mı? bizim kurumda (dsi) kimse karışmıyor. istediğimiz şekilde gönderiyoruz. olması gerekende bu zaten. sizin kurum hangisi?


WOLTRANXX
Aday Memur
26 Ekim 2015 14:58

müdür , müdür yardımcıları vs. ne karışır ki sizin göndereceğiniz dilekçelere. hukukçu mu ki onlarda. söylediklerinizden tek bir kurum aklıma geliyor. milli eğitim ? :)))


mlktplgl
Memur
03 Kasım 2015 17:01

uyap kullanarak dosyayı inceleyebilir, evrak gönderebilirsiniz. Ama bunlardan önce dosyaya

vekaletinizi sunarak, uyap kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Kurum avukatı olmanız nedeniyle bazı mahkemeler vekaletsizde uyap kaydı yapıyor lakin takdir hakkı kalemdeki memurda. Vekaletsiz yapmam derse bir şey yapamıyorsunuz. Temsil yetkinizdeki diğer avukatlar uyap a kayıt olmadıkları için onlar dosyayı göremezler. Mahkeme kalemi kim talep ettiyse onu Uyap a kaydedir.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi