Editörler : supporters.
18 Şubat 2010 00:08

İktisatı bırakıyorum.!

Uzun zamandır düşündüğüm planı,eyleme geçirmeye başlaaycağım.İktisat bölümünü gerek ilgi alanıma girmediği,gerekse beklentilerimi karşşılamadığı için bırakmak istiyorum ancak size de danışmak istiyorum son kez.

Hedeflerim tekrar össye girip iyi bir puan alırsam hukuk,orta halli bir puanda kamu yönetimi düşünüyorum.sözel bilgimi de kullanarak türk dili edebiyatı bölümü olabilir.

Şimdi merak ettiğim benim ilgi alanlarım bol okumakla geçecek,sözel düşünebilme yetisi olan siyaset tarih orantılı bir bölüm okumak.

olurda kamu yönetimi yazarsam bu saçmalık olur mu?

iibf okuyan biri olarak iktisat-maliye-işletme dışında ne gibi bir bölüm önerebilirsiniz?Mezuniyet sonrası işime yarar bir bölüm?


kzmust
Şube Müdürü
18 Şubat 2010 00:12

yani ilahi sen demek istiyorum


atpli
Aday Memur
18 Şubat 2010 00:15

neden?


kzmust
Şube Müdürü
18 Şubat 2010 00:18

iktisatı bırakıyorsun ve edebiyata geçmeyi düşünüyorsun biraz komik ve garip geldi de şuan en şanslı insanlar iibf mezunlarıdır . edebıyat falan tuhaf bı seçim olmuş .. hakkında hayırlısı olsun


atpli
Aday Memur
18 Şubat 2010 00:20

daha henüz oraya gideceğim diye birşey söylemedim:)

sadece alternatif.kamu yönetimi nasıl peki?


344414
Genel Müdür
18 Şubat 2010 01:03

iktisat bölümünde kalmanı tavsiye ederim ben de..başka bölüme geçmek için harcıyacğın zamanı ilerde kpss ye hazırlanarak kullanırsın..ve iktisat derslerine çok dikkat edip sadece iktisatla diğer derslerde orta şeker bişeyle güzel şeyler yapabilirsin..bence iktisat da devam :) KPSS de Türkiye ortalamasınn 4 5 olduğu bi alan bıakılrmı yav :) ne kamusu ne hukuku kamucular hukukçular iktisatla muhasebeyle uğraşıyor bazı kurumlara girmek için sonradan..kal derim..boşuna zaman harcama..ne güzel kazanmışsın iktisat bölümünü layıkıyla bitrip ileriye yönelik güzel şeyler düşünebilirsin..ama tabi karar yinede senn..hakkında hayrlısı olması dileğiyle..


atpli
Aday Memur
18 Şubat 2010 01:19

ama iktisatın temelini anlamadığm için zor geliyor makrosu mikrosu matematikseli..anlıyamıyorum.Evt güzel bir bölüm..belki iibf nin işe yarar en iyi bölümü..ancak en kötü ihtimal açıktan devam ederim diyorum..Ayrıca hukukçu/iktisatçı karşılaştırmasnda hukukçu iş bulma açısından baya bi öndedir tahminimce


aysemm85
Aday Memur
18 Şubat 2010 03:19

arkadasım hukuk yazarsan sacmalık olurmu bilmem ama iktisatı bırakıp kamu yönetimi yazarsan sacmalık olur içerikleri ayrı bölümler olsada cıkınca iibf deyince hepsi aynı vakit kaybı sadece


aysemm85
Aday Memur
18 Şubat 2010 03:22

iktisati bırakıp kamu yonetimine gecmen vakit kaybı yoksa iibf değil :)


antiochus
Aday Memur
18 Şubat 2010 09:47

bırak gitsin...en azından şu diyogdan kurtulursun:

soru: hangi bölümü bitirdin?

cevap: iktisat

soru: ne çıkacan yani? bankacı mı?

cevap: (üretim, bölüşüm,gelir dağılımı,enflasyon,faiz,kur,dış ticaret,milli gelir,büyüme,keynes,adam smith,marshall,,,,,,,,gözlerinin önünden akıp geçer) evet...onlara göre iktisat mezunu bankada para sayma makinasıdır:))) iktisat mezunları para işleriyle uğraşır kabaca...klasik iktisatçıların paranın bir peçe olduğu tezini bilmezler, keynesin buna karşı çıkarak ekonomideki paranın miktarının önemine deyinmesini de bilmezler...hele bütün bunları düşündükçe yeni klasik iktisatçıları rasyonel beklentiler tezine isyan edersin hepten

bırak kardeş iktisat bölümünü...öğretmen yada avukat ol..soranlara öğretmenim yada avukatım der çıkarsın işin içinden...


trader44
Aday Memur
18 Şubat 2010 14:07

atpli

bence iktisatı bırakma. çünkü iibf nin en işe yarar bölümü. eğer iktisatın mantığını anlayamadıysan sana zeynel dinler'in iktisada giriş kitabını öneririm. bu kitap senin iktisadı anlamanı sağlar. birde sen hangi üniversitede iktisat okuyorsun?


mavigeceben
Genel Müdür
18 Şubat 2010 14:25

iktisadı herkes yapamıyo, analizi kolay bir ders değil..ama önemli olanda herkesin yapamadığını yapmaktır bence...

örneğin tarihi, kamu yönetimini 1000 kişi yapıyosa iktisadı muhasebeyi 100 kişi yapıyo...çünkü herkesin matematiksel analizi kuvvetli değil...

çok klasik olacak ama "önemli olan zoru başarmaktır"... o alanda başarılı oldukça keyif almaya başlarsın... şahsi fikrim o yönde :)


angelica35
Şef
18 Şubat 2010 14:51

iibf mezunu olarak 6 yıllık tecrübemle şunu söyleyebilirim ki iibfnin en işe yarar bölümü iktisattır. nereye gidersen git karşına iktisat çıkar. iksatı okurken bi yandan da iyi bi muhasebe temeli atarsan istedigin yere cok rahat gelirsin. bana sorarsan kamu yönetimine geçmen şu aşamada hata olur. illa iibfyi bırakıcam diyosanda tutturubilirsen hukuk oku derim arkadaşım.

gel gelelim işin aslına bakarsan kazanmışsın okuluna başlamışsın devam etmen en mantıklısı. çünkü mezun olup bi kpss kursuna gidiyosun bakıyosun ki boğaziçili de orda ankara mezunuda orda açık öğretimli de orda aynı sırada ter döküyosun.. o zaman anlıyosun ki aslolan okudugun bölüm ünv. falan degil kendinsin.. allah yardımcın olsun sevgiler..


atpli
Aday Memur
18 Şubat 2010 23:51

İktisada giriş dersini geçtim.d

ama muhasebe ve matematik yapamıyorum..

ileriki yıllardaki derslerde matematik çok önemlimi*

matematiksel ekonomi-makro-mikro dersleri zor mu abartıldığı kadar*

kaymakamlık için ideal mi iktisat*

bu arada çukurova üniversitesindeyim..


angelica35
Şef
19 Şubat 2010 00:36

abartıldıgı gibi bişey yokki.. biraz türev integral bil o yani. türevinde sadece nasıl alındıgını bilsen yeter..

muhasebeyi kpss muhasebe kitaplarından calışsan okul için sana o da yeter, mantıgını kap gerisi gelir.. okul bi şekilde bitiyo onu hiç dert etme arkadaşım ;) iktisatta zorlanıosan erdalın ya da zeynelin iktisata giriş kitaplarını al.ben gayet zor bi ünv.de ingilizce iktisat okudum şimdi geriye doğru bakıyorum da gözümde büyütmüşüm. vizelerden 10 gün önce calışmaya başlasan 4 sene yata yata biter tüm okullar..


B.Woods
Aday Memur
19 Şubat 2010 00:45

ben kamu yönetimi mezunuyum iibf bölümleri arasında ence sonuç olarak hiç bir fark yok.iktisadı bitirip edebiyat okumak deli saçması.iktisat bitiren bi insan kpss de çok şansşlı çünkü iktisattsız kazanamazlar.muhasebeyi ünüversitede öğrenemezzssin anlamazssın ve sanki hiç yapamayacak gibi gelir ama çok kolaydır yeterki bilgili birisinden öğren .üni hocaları girer anlatır geçer hiiç bişey öğrenmezssin.bende öğrenemedim.sonra kpss ye hazırlandım iktist maliye ve muhasebeyi yüksek yaptım.çünkü bu işi bilen üstadlarım bana muhasebiyi öğrendim.şimdi maliye bakanlığı bünyesindeyim.iibf arasındaki en iyisi bence iktisattır bu bölümde değerlendirileilirse kpssde inanılmaz kolaylık sağlar.şunu demek istaiyorum örneğim aktif hesaplar borçlu çalışır artışlar bozca azalışlar alacağa yazılır der.100 kaza tamam 101 alınan çekler tamam 102 bankalar tamam 103 verilen çekler ve ödeme emirleri girince işin içine girinde işleyişi değişiyordu anlamıyordum bu da aktif hesaptı. işte bunun yanındaki eksi işareti onu pasif hesap gibi çalıştırır bunu hpcalar fakultedede söylemiyor uyarmıyor sende çözemiyorsun muhasebeyi zaten yabancısın iyice karılıyor.sadece öernek olarak sundum sana bnun gibi örnekler çoğaltılarbilir.zaten unide hiç bir şey öğrenmeden çıkıyor.


atpli
Aday Memur
19 Şubat 2010 00:53

anladım..teşekkürler derdimle ilgilendiğiniz için..yüksek kanı iktisatın avantajlı bir bölüm olduğu..artık bana kalan sanırım okul derslerine ii çalışıp-kpss a için çalışmak ve dil.hadi hayırlısı:)


juventus80
Kapalı
19 Şubat 2010 12:00

hukuğu kamu yönetimini anladım da edebiyat hangi amaca hizmet edecek onu anlamadım doğrusu.Hayırlısı olsun diyorum.


atpli
Aday Memur
19 Şubat 2010 21:50

İktisata devam sanırım.Edebiyatıda sırf sözelim iyi,öss de iyi puan alıp iyi bir üniversitenin bir edebiyat bölümü okurum diye düşünüyordum ama demekki yanlış düşünüyormuşum.

beni tek düşündüren bu berbat matematikle iktisatta nasıl geçeceğim korkusu..sadece bu!


blumero
Memur
19 Şubat 2010 21:56

matematik ile iktisat arasındaki bağlantıdan sen ne anlıyorsun arkadaş ben anlamadım, iktisatta matematiksel işlemler vardır ama bunun için dört işlem bilmek yeterli, yani bir kaç esneklik,toplam hasılat sorusu için mi yapamam diye düşünüyorsun...bence yaparsın önyargılı yaklaşma..


atpli
Aday Memur
19 Şubat 2010 22:13

yazmadan önce gözümü öyle bir korkuttular ki..

yok işsiz kalırsın.yok matematiğin zatren kötü geçme notu da 70 töbe geçemezsin.yok yüzbinlerce iktisat mezunu var.açıktan da okuyorlar.240 alan bir adam bile iktisat okuyor.boşuna okuma gibi diyenler falan gibi çok söz eden oldu..sanırım önyargım onun için.ama artık sadece derslere bakacam.

Toplam 52 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi