Editörler : F16 Gökçen
06 Mart 2010 00:05

Kadrolu Sınıf Öğretmeni mi,Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni mi

Değerli arkadaşlar;

2007 yılı Ağustos ayında kadrolu sınıf öğretmeni olarak atandım.2 Sene görev yapıp askere gittim.Şimdi asker öğretmen olarak görev yapıyorum ama hayırlısıyla Haziran'da bitecek.

Bu bilgiler ışığında,yoğun olarak ikilem yaşadığım bir soruyu siz değerli meslektaşlarımla da paylaşarak bir fikre varmak istiyorum.

Asker öğretmenlik süremin sonunda M.e.b.'den istifa edip Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği sertifika programına katılmayı düşünüyorum.Sanırım aktif olarak m.e.b. bünyesinde çalışanlar bu programa katılıp sertifika alamıyorlar.O yüzden istifa etmeyi düşünüyorum.

Bu konu ve konumla yakın ilişki içinde olan meslektaşlarımın değerli fikirlerini bekliyorum.Acaba böyle bir istifa bana avantaj sağlar mı,Özel sektör'de Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni olarak çalışmanın koşulları,avantajları,dezavantajları nelerdir,Ücrette ne gibi değişiklikler olacaktır,istifa sonrası geri dönüş şartları nelerdir...?

Cevaplarıyla bilgi ve katkı sunacak tüm değerli arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.Bu forumun sonunda kararımı netleştirmeyi düşünüyorum.Hepiniz sağlıcakla kalın.

Not:Bu arada Sınıf Öğretmeni olarak görev yerim İstanbul,Aynı şekilde sertifika alıp İstanbul'da herhangi bir özel eğitim kurumunda çalışmayı düşünüyorum.


ay parçam
Kapalı
06 Mart 2010 00:12

özel sektorü bilmiyorum ama istifa etmenı istemem


.morlale.
Yasaklı
06 Mart 2010 00:16

istifa sonrası tekrar atanmak istersen,koşullar öyle icap ederse, normal kontenjana değil seninle aynı durumda olan başka insanlarla beraber açıktan atama kontenjanına dahil olursun.o kontenjan da sınırlıdır sayıca.

özel sektör meselesine gelince ilk birkaç yıl para kazanamamanız olası. asgari ücret türü bir miktar paraya kendinizi kabul ettirene kadar talim edersiniz. (kabul ettirir misiniz o da belli olmaz.) çalışma şartları ağırdır, devletteki gibi hakkı hukuku belli değildir.bu zamanda sınıf öğretmeni ataması böyle zorken ben bırakmayın derim...


ccgkeops
Kapalı
06 Mart 2010 00:47

Özel okullar,devletin zihinsel engelli vatandaşlarımızın eğitilmesine verdiği önemi fırsat bilip 3-5 zih. eng. kardeşimizi toplayıp dersane açıyor.Ve özel okul açma koşulları fazlasıyla esnek bahsettiğim gibi.. Özetle aynı durumda olan arkadaşım vardı geçen yıl. söz. öğrtmendi kendisi.. ona da 2500-3000 tl maaş cazip geldi. Ama istifa edemedi. Bece sende edeme.. ;)


Devrim_021
Aday Memur
07 Mart 2010 16:34

Değerli bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim

Güncellll


birgün-mutlaka
Aday Memur
07 Mart 2010 18:18

devrim hewal bence deneme böyle bir şey.


scarllet666
Kapalı
07 Mart 2010 19:03

kesinlikle böyle bi şeyi tavsiye etmem...

07 Mart 2010 19:04

dene ii olur

suyun cıksın

2 senedir calısıorum gel zihin engelli pogretmeni ol...

ckrsnlar suyunu


scarllet666
Kapalı
07 Mart 2010 19:09

herkes sana özenir sen başka bişey arıyosun çalışma koşulları kesinlikle daha ağır olur..hem herkes eğitimini aldığı işi yapmalı...ama şunu anlamıyorum.iki yıllık su ürünleri,arıcılık mezunları sınıf öğretmenliği yapıyo biz sesimizi çıkaramıyoruz eğitimin temeli bizim elimizdeyken hemde millet sınıfçılar bu işi yapmasın diye ayaklanıyo hiç olmazsa eğitim derslerini gördük az çok gelişim vs.. bilgimiz var eğitimliyiz...ya biz napalım lise mezunları yapıyo bizim görevimizi bir de ana sayfada haber yayınlanmış açıkta beleyen binlerce insan varken atama yapmıyolar polislere öğretmenlik yaptıracaklarmış...şu hale bakın ne günlere kaldık

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi