Editörler : oto-danisman-expert

merera
Yasaklı
03 Aralık 2010 08:52

teşekkür ederim.


marev
Memur
03 Aralık 2010 13:39

mrhb. kredili araç satın alındığında kasko poliçesinin üzerine bankanın adı yazılmadığı takdirde banka bu kasko poliçesini kredi vermek için yeterli bulur mu ?


adksigorta
Aday Memur
06 Aralık 2010 11:51

marev

hayır bulmaz.Çünkü banka aracınıza kredi verdiği zaman aynı zamanda o araç üzerinde öncelikli alacaklı olarak (daini mürtein) hak sahibi olur dolayısıyla bunuda kasko poliçesi üzerinde de görmek ister.


adksigorta
Aday Memur
06 Aralık 2010 11:58

volkeyn

Eğer yanlış bilgiler verirsen bende yanlıs bilgiler verme derim. Zaten insanların sigorta ve sigortacılara bakış tarzını eğer sigortacı isen sana anlatmama gerek yok. Nerde yanlıs yaptım diyor isen buyur

1. kasko çarptığınız yayadan sorumlu olmaz.siz kazada yaralandıysanız kasko sağlık masraflarınızı karşılar.

2. trenin önünde araç sebepsiz arıza yapıyor ise kasko karşılamayabilir.çünkü eksper sizi sorguya tutar ve araç kasten orda bırakıldı mı diye soruştırma açar.açılan soruşturma da eğer haklıysanız kasko araçın bedelini öder.ama haklı olmanız için çok büyük bi kanıta ihtiyaç var.kaldı ki bazı sigorta şirketleri sebepsi duran araç için ödeme dahi düşünmez.illa bi arıza olacak yani.

Yukarıdaki gibi bir cevap yok. Ne demek sigorta şirketine çok büyük bir kanıt gerekir. En büyük kanıtı sigortalı mağdur olmuş ve kasko primi ödemiş .

Daha istermisin meslekdasım.


volkeyn84
Aday Memur
07 Aralık 2010 13:10

senin bu yane orzdığın açıklama 13 kasım'a ait.ve benim cevabım ise yine orda. senin bana ikincikez yine 13 kasımdaki yazdıklarına benzer ifadelerle müdahale etmen hoşuma gitmiyor.eğer ki gerçekten düşünüyorsan daha sonraki cevaplarımda ( 13 kasım sonrası bütün cevaplarımı baz al) herhangi bir hata veya yanlış bilgilendirme olduğunu buyur söyle.e tabi baktın bulamadın herhangi bi hata e sana özür dileyip yoluna devam etmek de zor geliyor, e ne yapacaksın gittin yine buldun 13 kasımı serdin önüme.bundan sonra bana hiç bi şekilde müdahale etme.yanlış biliyosun da deme.ben de bişey ekleyim de ve devam et.seninle bi alıp veremediğim yok benim.senin benimle varsa o başka.


adksigorta
Aday Memur
10 Aralık 2010 13:42

sayın elewyear ;

öncelikle şunu söylemem gerekir ki yapılmış olan herhangi bi kaza durumunda( tek taraflı veya çift taraflı) taraflar isterse aralarında tutanak tutabilirler.trafik polisinin gelmesine gerek yoktur.ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki yapılan tutanak exper kontrolunden geçicek daha sonra.eğer exper incelemesinde tarafların arasında yapılan tutanağın yanlış olduğu belirler ise bu durumda yeni bir tutanak hazırlar.sigorta şirketi de bu duruma göre ödeme yapar.mesela siz kendiiz için yüzde 30 kusurlu diye düşünürken exper sizi yüzde 40 diye belirtebilir.sigorta şirketlerii bu duruma göre ödeme yapar.tek taraflı maddi hasarlıda da durum bu şekilde işler.yüzde 100 kusursuzum dersiniz tutanak tutulur ama exper bunu siz yüzde 20 kusurlusunuz diye tutanak değiştirebilir.

Anlaşmalı tutanakların ne şekilde ve hangi durumlarda tutulması gerektiğine bakarsan hatanı anlarsın.

---------------------------------------

sayın nawnisan;

hasarsızlık indiriminiz bozulur

POLİÇE ÖZELLİKLERİNE BAĞLI OLARAK CAM ?FAR VE AYNA KIRILMALARI HASARSIZLIK İNDİRİMİ ETKİLEMEZ.

-----------------------------------------------------

sayın sckrkc;

dilerseniz sigortacıya söleyip araç değerini yüksek tutulmasını isteyebilirsiniz.ancak ödeme yapacağınız prim de yüksek olur. siz de dilerseniz bana özelimden motor şasi ve tc kimlik numarasınız gönderirseniz size yarmcı olabiliriz.mapfre genel sigortada çalışıyorum ankarada.

SİGORTA BEDELİNİ YÜKSELTMENİN PRİMİ YÜKSELTMEKTEN BAŞKA HİÇBİR İŞE YARAMIYACAĞINI PERT VEYA ÇALINMA DURUMUNDA PİYASA RAYİÇ DEĞERİNİN ÖDENECEĞİNİ SÖYLEMELİYDİN.

----------------------------------------------------------

sayın ilyasdlgz;

sizin mahkemeden yeni bir tutanak almanız sözkonusu olamaz.komyon sürücüsü yakalansa bile suçlamayı kabul edeceğini sanmıyorum.yani dava açsanız da sonuç pek vermez.kamyoncu kaçarak akıllılık etmiş.

karakol herkese kendi nüshasını verir.sizin diğer sürücelerle irtibata geçip onlarda ki nüshayla sigorta şirketinize gelmenizi öneririm.teşekkürleriniz beni çok memnun etti çok sağolun.

SİGORTA TAHKİM KURULU VEYA SAVCILIK BU MESELEYİ MAĞDUR TARAFINDAN LEHİNE ÇÖZER Kİ SONUÇTA KİŞİ SAVCILIK VE POLİS İLE BERABER KONUYU LEHİNE ÇÖZMÜŞTÜ.

---------------------------------------------

mustafa fadime... sizin aracınızın sigorta bedelini exper ne kadar çıkarmış ise kaskodan o kadar para alırsınız.

Ödeme piyasa rayiç bedeli üzerinden yapılır.

Daha yazayım mı Meslektaşım


emmere
Aday Memur
11 Aralık 2010 17:51

arkadaşlar acil

tek taraflı kusurun bizde olduğu bir kaza yaptım.2006 da olan bu kazada araç içinde bulunan arkadaşım yaralandı.

bu güne kadar herhangi bir tebligat gelmedi.

Ancak bu hafta ortasında sgk dan 12600 ana para ve 5000 tl faizi olan 17600 tl arkadaşın masrafını öde diye tebligat geldi.

soru 1-trafik sigortası bu masrafı öder mi?

soru 2-nasıl bir yol izlemeliyim?


ekal
Şef
11 Aralık 2010 20:02

kısmi iptal sebepleri nelerdir ?


heros24
Aday Memur
14 Aralık 2010 11:11

2006 honda jazz ın kasko fiyatı nedir_?


mustafa4251
Şube Müdürü
19 Aralık 2010 12:08

2008 70binde kazasız bir yıllık kaskolu öğretmen grande punto 1.3 active ne kadar?

ayrıca kasko aracın raic bedelini hemen ödemiyor mu? bana birileri önce aracını satarlar.sonra öderler ayrıca hepsini vremezler diyor doğrumu?

örnek araç 20bin tl raicte ancak 20bin vermezler diyorlar.


arokkk
Kapalı
21 Aralık 2010 22:05

06 trafik siğortası pahalımıdır plaka değiştirmeye gerek varmı pahalıysa satın alırken


123forvet
Şef
27 Aralık 2010 17:47

aracıma park halindeyken arkadan çarptılar,tutanak tuttuk ve karşı tarafın sigortacısının dediği servise götürdük.servis tamponun değişmesi gerektiğini söyledi.

parçanın orjinal parça mı olacak diye sordum,%80 orjinal parça olur dediler ama sigorta şirketine ve experede bağlı dediler.orjinal parça vermezse exper,yapabileceğim bir şey var mı?

Bir de servis biz senden işçilik parasını alırız,sigorta senin adına bize ödediğin parayı hesabına 1-1.5 ay sonra yatırırlar dedi.

sigortacı arkadaşlar iş böyle mi yürüyor? bilgisi olanlar arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..


doktor1976
Aday Memur
28 Aralık 2010 00:08

Merhabalar,

Ben 15 ocak 2010da bir zincirleme kazaya karıştım ve çevrenin yönlendirmesiyle hiçbir şey bilmediğimden şöyle davrandım. En öndeki araç kaçtığından polis gelip tutanak tuttu ve ifade için karakola gittik. Ben en arkada olduğum halde kusuru kabul etmedim ve hasarı olan adam ile sigorta bilgilerimizi alıp vermedim. Kusuru kabul etmeme sebebim ise ben en arkada bulunmama rağmen benim aracımda ve çarptığım Astranın arkasında ayrıca Astranın önünde ve onun çarptığı Volvonun arkasında da hiçbir hasar yoktu. Ama Volvonun önünde hasar vardı. Volvonun çarptığı araçta hasar olmadığından kaçıp gitmiş. Belkide Volvonun sahibi zaten benden önce çarpmış olabilceğinden kabul etmedim, çünkü ben bir önceki kırmızı ışıktan ilk kalkan araçtım ve önümde bu araçlar takip etmiyordu. Hafif virajlı rampadan aşağı inerken aniden bunları durur halde görünce (bir sonraki kırmızı ışık bölgesinde)frene bastım ama yer buzlanma yaptığından 20-30 km hızla önümdekine çarptım. Belkide bu arada Volvo zaten önündekine çarpmıştı. ama ifadesinde ben duruyordum arkadan çarptılar ben de öne vurdum dedi. Tabi benim aracımdan onun önüne kadar hiç bir hasar olmaması soru işareti?????? bunu da yorumlarsanız tecrübeniz çevresinde sevinirim....

Şimdi asıl konu şu;bana bu işleri daha iyi bilenler sen hiçbiseyle uğraşma zaten arabanda hasar yok kaskona da gerek yok. Hasarı olan senin sigorta şirketinden alır dediler. Ben de bu sebepten hasar tespit tutanağını bile almadım. Taakii bu güne geldik. Geçen perşembe eve icra kararı geldi. Arabanın sahibi olan eşim adına yani şahsımıza!!!!!Anladığım kadarıyla kusurlu ben bulunmuşum ki olayı bana kesmişler. Aslında ben de sigorta şirketim ödeyecek diye nasılsa itiraz etmeye niyetim yoktu zaten. Ama gelgörki karşı tarafın kasko şirketi olan XXXX sigorta 2,5 milyara işi hallettikten sonra işi bir avukata havale etmiş bu arkadaşta benim sigotra şirketime (YYYY sig) ulaşmak yerine direk bize icra yollamış. Böyle iş olurmu? Kanunen adamın yaptığında bir hata yokmuş ama tüketiciyi yani sigortalıyı yani beni koruyan bir düzenleme yokmu böyle bir durum için? Bu arada ben bu durumdan haberdar olana dek geçen süredeki faiz konusu nasıl çözülür ben mi öderim? KArşı taraf sigorta ile konuşunca benim KARAKOLDA ALINAN İFADEMİN DOSYADA BULUNMADIĞI söylendi. Yani karakoldan ya hiç gitmemiş yada sonra birşeyler olmuş. Ve dosyada benim ifadem olmadığından karşı taraf sig şirketi benim şirketimi aramaksızın diğer kişilerin ifadesinde bulunan plaka bilgilerimden bana icra kararı aldırmış. Karşı taraf sigortanın bir kusuru yok mu bu izlenen yolda? Yani aslında zorunlu trafik sigortası yani bu adı üstünde, sonuçta karşı taraf benim şirketime ulaşmak zorunda değillermi? Ve son olarak Hazine Müsteşarlığına başvursam karşı tarafın talep edeceği faiz, dava ve avukat masraflarını ödemeden kurtulabilirmiyim bu durumdan?Teşekkürler

Saygılarımla


kenanşiar
Memur
30 Aralık 2010 09:11

fiba dan uzak durun......


nuuur
Aday Memur
12 Ocak 2011 22:56

arkadaşlar başlıkla alakalı değil ama yardımcı olun lütfen ruhsatta motor gücünü yanlış yazmışlar 109 ,1 yazacaklarına 80,1 yazmışlar ne yapmam lazım hiç anlamıyorum bu işlerden yardım edin lütfen


REN009
Aday Memur
20 Ocak 2011 01:20

14000TL PARAM VAR ARABA ARIYORUM VE İHTİMALLERİ 2'YE DÜŞÜRDÜM. 14000TL YE 2008 MODEL PALIO SOLE ENDÜZ MODELİ CAMLARI KOLDAN ÇEVİRMELİ AMA 21000KM DE. BİDE 2002 MODEL CLİO 1.6 16V DYNAMIC 98000KM BUNUNDA FİYATI 14500TL HERİKİSİDE TÜPSÜZ HANGİSİNİ ALIRIM BİLEMİYORUM AMA TÜP MUHAKKAK TAKDIRACAM. HANGİSİNİ ALACAM BİLMİYORUM AMA HERİKİSİNİD MASRAFI NE OLUR ACABA BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.


seftali_30
Aday Memur
21 Ocak 2011 13:11

Fort Fiesta Van 2005 model aracı almayı düşünüyorum.Acaba koltuk ve camsız vergisi daha mı azdır,yoksa koltuk ve cam ruhsata işli olunca vergisi daha mı düşük.

Bir de bu arasın eksileri varmıdır?Önerebileceğiniz vergisi az olan araçlar nelerdir?

şimdiden teşekkür ederim.


SaYgıLaR__
Aday Memur
23 Ocak 2011 20:30

2000 model bir land rover 1.8 hse nin kasko bedeli hangi fiyatlarda olur yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim...


kuyucu32
Aday Memur
28 Ocak 2011 05:21

2005 fiat stilo aktive modelım var kaska ıstesem kaça yapılır


mawi-s
Şef
28 Ocak 2011 21:09

slm. arabamı bugün sattım. 2 ay önce kasko ve trafik sigortasını yeni yaptırmıştım. şimdi ben kasko ve trafik sigortasının geriye kalan kısmını bana geri öderlermi? öderlerse ne yapmam gerekir? teşekkürler...

Toplam 252 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi