Editörler : E.Kayı Han

martıjunior
Kapalı
21 Nisan 2006 18:57

Hala başörtüsü tartışması yapılıyor. İnanılacak gibi değil. Başörtüsünü siyasi amaçşarla takıyorlar diyenlere sorarım, kavurucu sıcaklarda ferah ferah dolaşmak varken neden bayanlar başörtüsü taksınlar, neden tepeden tırnağa kapalı giyinsinler. Onlar bilmiyor mu askılı, şort vs. giymeyi. Şu dünyada kim bu kadar siyasi anlamda idealist olabilir? Madem Allahın emirlerine inanmıyorsunuz konuya bir de bu açıdan bakın. Alem aya gidiyor siz hala başörtüsünü tartışın durun. Bu da yetmezse birbirinize girin de düşmanların(m)ıza hizmet edin. Onalrın amacı parmaklarını lıpırdatmadan halkı birbirine kırdırmak. Sizler de çok çabuk oyuna geliyosunuz. Milletin inancından size ne? Biz saçını beline kadar uzatıp yetmezmiş gibi ördürüp jöleleyip iki hafta yıkamayan, kokusundan yanında durulamayan tiplere bişey diyormuyuz?Orasına burasına piercingi döcme yaptırıp göz zevkimizi bozanlara bişey diyormuyuz? Ben mucburmuyum milletin yağlı göbeğini ya da kıllı bağrını görmeye?


battal55
Yasaklı
21 Nisan 2006 22:25

Çoğu aileden öyle görmüş,çekiniyor,alışkanlık...Dedikodu yaparlar,komşusunun ayıbını ararlar,başkalarına haset beslerler.Böyle kapalıları görünce çıldırıyorum pislikten farkları yok benim için.Ama İslamı yaşayanlara da çok büyük saygı duyuyorum ve Allah(C.C.)bu temiz kadınlarımızı,analarımı,bacılarımızı korusun.Onlar evlat yetiştiriyor.


suskunkul
Genel Müdür
21 Nisan 2006 22:28

merak ettim siz nasıl ayırtedebiliyorsunuz bu insanları...


turta
Yasaklı
22 Nisan 2006 00:56

başörtüsü dinimizin emri malumunuz.bir tek bizim dinde değil tüm ilahi dinlerde özellikle tesettürle ilgili bayanlara yönelik ayetler vardır.İsteyen inansın, isteyen inanmasın bunun gerekliliğine, zaten bu konuda söz sahibi Allah'tır ve kitabında belirtmiştir.HAAA gel gelelim.. isteyen takar isteyen takmaz.O yüzden iki taraf da birbirini yermesin, kendisiyle böbürlenmesin, kimseyi de kısıtlamasın bu konuda.Nasıl başı açık kadının siyasi görüşü varsa, kapalının da siyasi görüşünün olması ise gayet normaldir.Başörtüsü de her iki tarafca da siyasi sembol yapılmamalı.Bir tanıdığım var zaman zaman sohpetlerinin arasında eşeden köşeden konuşurken şöyle der. O böyle derken benim içim acır.Hırslı bir ses tonuyla, bir gün teker teker açılacaklarını hayal ediyorum.Halen umudum var. diye... Kuyruk yarası mı vardır nedir,bişe diyemiyorum sana ne diye.Bir arkadaşım daha vardı.O da şöyle diyordu.Farkettin mi etrafı çarşaflılar, türbanlılar kaplamış..Ne kadar da yazık diye..Ona da kuyruk acın mı var sana ne diyememiştim.KİMSE KİMSEDEN korkmasın..Madem LAİK bir ülkeyiz.KELİMENİN HAKKINI VERİN O ZAMAN.Bırakın kapanmak isteyen kızları sonuna kadar kapansınlar, bırakın açılmak isteyen kızları sonuna kadar açılsınlar..Ne halleri varsa görsünler.Kim nede huzur buluyorsa ona kavuşsun.Kimse kimsenin hayatıyla oynamasın.Haaa devlet toplumsal yaşamda kural koyacaksa, önce temelindeki kendi kuralsızlıklarını çözsün.İnsan ayrımcılığı yapmasın.Feminist duygularım kabardı.Bırakın hatunları..size ne sayın milletvekili bayanın eşarbından çorabından, mayosundan,mini eteğinden, siz kendi demode halinize bakın..DEĞİŞİN ARTIK DEĞİŞİNN...


sbaslan
Şef
22 Nisan 2006 15:50

İslam'a inananlar için olmak üzere....Nur Suresi 31.ayete göre baş örtüsü başa takılır......

........Baş örtülerini yakalarının üstünü kapatacak şekilde koysunlar.....Nur-31

İnanmayanlara diyecek bir şey yok.Saygılarımla!!!!


Black_Lord
Kapalı
22 Nisan 2006 16:32

Harbi bende anlamış değilim neden takılır. Bazıları bunu birşeyleri ima etmek için kullanıyorlar


fatih mercan
Aday Memur
22 Nisan 2006 16:36

sevgili arkadaşlar

na mahrem olayını hepinizin bildiğine eminimdir

bir bayanın mahrem yerlerinin gözükmesi dinimizce günah değilmidir

kadının sactelide bence ve dinimizce mahrem yerleri değilmi


esvera
Müsteşar
22 Nisan 2006 17:14

İslam kimsenin tekelinde değildir.....

23 Nisan 2006 01:44

Hayır ben şunu merak ediyorum. bir kız başörtüsü takıyor saygı duyarım o onun inancı Allahla-kul arasındaki ibadet ve Allaha bağlılık şekli. Peki üniversitede okurken birçok arkadaşımız başörtüsünü çıkarıp derse giriyordu bu ne yaman çelişki ben aynı durumda olsam dünyayı yıkardım genede o yoluna baş koyduğum şeyi çıkarttıramazlardı bana. Karşımısın derseniz asla karşı değilim yeterki insan bunu amacına uygun olarak kullansın.


jojoboy
Memur
23 Nisan 2006 09:49

biz gene bu konularla uğraşmasak iyi olur..millet uzaya gidiyor bizim konulara bakarmısın ya..takan takar ,takmayan takmaz ...inanc meselesi işte..


konusur
Müsteşar
23 Nisan 2006 21:48

insanlar her turlu seylerle imtihan olabilirler...


nacar31
Şube Müdürü
25 Nisan 2006 18:12

allahın emri olduğu için............


accounter
Şef
25 Nisan 2006 18:54

allahın emri olan basörtüsünü siyasi simge olarak kullananlar dinine en büyük darbeyi vurmustur..kişinin bu emri yerine getirip getirmemesi kendisine kalmış bir sey..

namaz kılmayan insan da allahın emrini yerine getirmemiştir ama kişi tamamen özgürdür bu hususta.. bırakın emirleri yerine getirenler getirsin..

FATİH leri doguran ananın, sacının bir telini gören olmus mu bakalım?


hilalim
Yasaklı
25 Nisan 2006 22:26

cceylan;bilgetürkaslana çok güvel cevap vermişsin.insanlarımız türk milleti nin müslüman bir ülke olduğunu unutuyor sanırım.nedir bu tesettürlülere karşı fobi anlam veremz hale gelindi.hep diyorum,daha öncede yazdım,hep yanlış anlaşıldı;kim tesettüre bürünür öylesine lay lay lom olsun diye allah aşkına.o temmuz ağustos sıcaklarında...öcü gibi görüyor insanlarımız hemde kendi ülkemiz insanları..ben kınıyorum.gösteriş için açılıp saçılınır.çarşafa girilmez.koca bulmak için diye bir yorum yapmış bir arkadaşımız,çok ayıp yaaa.yazık diyorum sadece ben.ÇOK YAZIK.


Fahrettin Cünü
Daire Başkanı
25 Nisan 2006 22:32

BU NASIL BAŞLIK YAW.AYAĞA TAKILACAK DEĞİL YA! HERALDE BAŞA TAKILIR.SOYGUNCULAR HARİÇ SEN HİÇ ÇORABI KAFAYA TAKAN BİRİNİ GÖRDÜN MÜ? TÖBÜ...TÖBÜ...


kayamurattemiz
Aday Memur
26 Nisan 2006 15:15

Öncelikle şunu bilmemiz gerekir.Bizler eğer ki müslümansak Allah'ın her emrini eksiksiz yerine getirmeliyiz.Namaz gibi oruç gibi emirlei nasıl yerine getiriyorsak başörtüsüde Allah'ın emri olduğundan o konuda da ibadet anlayışı içerisinde olmamız gerekir.Örtünme Allah'ın kesin bir emridir.Buna göre hareket edersek daha sağlıklı düşünebiliriz.Başörtüsünün altında siyasi ve ideolojik birtakım art niyetler aramak bence pek de sağlıklı değil.Dediğim gibi bu bir emirdir ve uyulması müslüman için zorunludur.


bnket
Kapalı
26 Nisan 2006 18:19

Çevreyi temiz tutmak ile de ilgili mevlamın emri yokmu?

Varsa bu insanlar neden piknik yerlerine yedikleri yiyeceklerin artıklarını bırakıyorlar?

Başımızı öretelim sonra onunla ilgileniriz mi diyorsanuz?

İkisi de eşit derecede emir değilmi?


hak38
Yasaklı
26 Nisan 2006 18:29

ARKADAŞIM ONU YAPMAYAN BİR TÜRBANLI GÖRDÜN DİYE TÜRBANLILARI MI SUÇLAYACAKSIN. İSLAMDA İBADETLER VE KABAHATLER AYRI AYRIDIR. YANİ BİR GÜNAH VEYA HATA İŞLİYORSAN YAPTIĞIN ÖBÜR İBADETİN SEVABI YOKTUR. DİYE BİR YARGI YOKTUR.


bnket
Kapalı
26 Nisan 2006 18:52

Ben turban taktıkları için kimseyi suçlamıyorum.

Parklarda yedikleri çekirdek kabuklarını yere atanlar ,piknik yerlerine atıklarını bırakanlar günah değilde kabahat işlemiş mi oluyorlar.

Umumi tuvaletleri kulanmasını öğrenememişler etrafı batırdıkları için kabahat mı işlemiş oluyorlar.

Zehirli varilleri gömüp insanları zehirleyenler de günah değil kabaha mı işlemiş oluyorlar.

Günah değil de kabahat olunca bütün pislikler görmezden mi gelinmeli ve kabahat işlenmeye devam mı edilmeli?


03medine
Şube Müdürü
26 Nisan 2006 20:08

HERKES AKLINI BAŞINA ALIP İYİCE DÜŞÜNMELİ VE HER GÜN

MUHASEBE YAPMALIYIZ KABAHAT ARTTIKÇA SORUNLARDA ÇOĞALIYOR..

DOLAYISI İLE BUNUN BEDELİNİ YİNE BİZ ÖDÜYORUZ...

VE ÖDEYECEĞİZ.......

Toplam 143 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi