Editörler : oto-danisman-expert

14 Nisan 2010 23:00

İki araç arasına park etme ( Daha doğrusu edememe :)

Arkadaşlar, usta bir arkadaşımdan iki araç arasına nasıl park edileceğini anlatmasını istiyorum. Bugün park edeyim dedim de Allahtan kimse yoktu. Tam youtubeluk :) Ya arabayı kaldırıma yaklaştıramıyorum. Herkesinki bir hizada. Benimki yolun ortasında :):):) Nedir bunun tekniği yav?


antikuş1907
Yasaklı
15 Nisan 2010 00:03

:DDDDDDD kardeşim ilk önce kendine güven. acemilikte ilk denemeler genelde başarsızlıkla sonuçlanır. eğer arabanda sensör geri görüş kamerası falan yoksa(benimki gibi) deneme yanılma yoluyla yaparsın. bunun için çokça pratik gerekir. yalnız kendi arabanı ve de başkasını vurmadan çizmeden önce uygun bir yerde aracına zarar vermeyen nesnelerle çalış. ben kale direklerinin arasına park ederdim :)

şimdi önce park edeceğin arabanın yanına paralel yanaşıyorsun. arabanın ön kapısına kadar geliyorsun. sonra direksiyonu kırıyorsun. yavaş yavaş geri geliyorsun. aynadan arka tekere bak. sonra bir karış kaldırıma bir karış kala bu sefer aksi yönde tam kır ve topla. sıfır yanaşırsın. vitrin camlarından kopye de çekebilirsin :)

anlatarak olmaz sadece fikir verir. çokça pratik yapmalısın. mesela aynaya bakmadan yanaşıyorum artık. ne günlerdi be. tır mesafesine ancak yanaşırdım :)


katsayı magduru
Daire Başkanı
15 Nisan 2010 01:20

İki araç arasına park etmenin en pratik yolu geri manevra yaparak park etmektir. @antikuş1907 arkadaşımında belirttiği gibi aracın uzunluğuna bağlı olarak iki aracın yanına paralel yaklaşınca öndeki aracın yanına geldiğinde direksiyonu aracın ön kısmı öndeki araçtan biraz uzaklaşacak şekilde çevirirsin. Ön kapı kısmı öndeki aracın arka kısmının hizasına gelince geri vitese alıyor aracı kaldırım yönüne çevirip geri manevraya başlıyorsun. Aynayı aşağı doğru indirip kaldırıma 15-20 cm mesafe kalana kadar yanaşıp aracın ön kısmınında öndeki araca değmeyeceği bir mesafeye geldiğinde direksiyonu ters tarafa (yola doğru) çevirip geri manevrayı tamamlayabilirsin.

Bu konuda internette online araç parketme oyunları var. şimdi gerçek ile oyun aynı olur mu diye düşüneceksin belki ama özellikle park konusunda acemi ve yön kavramını tam olarak idrak edememiş arkadaşlar için direksiyonu hangi yöne çevirdiğinizde aracın hangi yöne manevra yapacağını anlamanızı bu sayede park kabiliyetinizi geliştireceğini düşünüyorum. ayrıca bir tanıdığınızı yanınıza alarak birkaç park denemesi yapabilirsiniz :)))

Çalışmalarınızda başarılar :)))


phantom25
Müsteşar
15 Nisan 2010 01:30

bir diyalog örneği

-gel gel gel tam sağ yap şimdi gel gel topla gel hoop gelme

-noldu

-çarptın abi

-seni varya oraya dikenin:)))))

,

park edilecek yerin darlığına göre daha dikey girin geri geri bu konuda yapılan en büyük hata, araba yanaşmadan direksiyonu toplamak ve dolayısıyla araba açıkta kalır, tam yanaşmaz.

yer darsa öndeki arabanın yanına paralel yanaşın. geri geri gelirken girilecek yere arabanın arkasını verin nerdeyse dike yakın girin.aynadan bakın lastikler tam sıfır olsun. sonra ters manevra ile araba içerde


katsayı magduru
Daire Başkanı
15 Nisan 2010 01:35

@phantom25 arkadaşım hoş yazmışsında arka teker kaldırıma sıfır olunca toplarsan sıfır park edersin, önündeki arkandaki araç çıkar başka biriside gelir tamponuna dayarsa o zaman oradan nasıl çıkacaksın, böyle durumlarda tekerin kaldırıma mesafesi en az 10 cm olmalı ki dar alandan birkaç manevra ile çıkabilesin aksi durumda iş zor :)))


phantom25
Müsteşar
15 Nisan 2010 01:51

hocam lastikler tam sıfır olsun derken aynadan baktığınızda. anlamında yazdım.

aynadan sıfırladığınız zaman zaten 10 cm. civarı bir boşluk kalacak


uglykidjoe
Müsteşar
15 Nisan 2010 09:49

Arkadaşlar anlatmışlar zaten. Benim ek olarak tavsiyem aracınıza gidin park sensörü taktırın. Ben de çin malı sesle uyarı veren var. Sanırım Cyclone marka. Bunları serviselr 100-200 e takıyorlar. aslında değeri galiba 40-50 tl. Bir de bunların görüntülüleri de var ama bence şart değil.


slimshady18
Memur
15 Nisan 2010 14:06

mitsubishi----------wolksvagen--renault---

seninaraba

bu şekilde duruyosun mitsubishi ile aran 1 metre olsun 45 derece acı ile arka arka mitsubishi ile wolksvagen in ortasına nişan alarak yanaşıyosun sag aynanı aşağı inik vaziyette takip ediyosun kesinlikle kol arkaya atma ile ugrasma sag aynadan takip edceksin, kaldırıma 20 cm kala topla direksiyonu wolksvagene yanaş ve bitir işini ,teorik boyle birkac uygulama ile 4-5 yeter profsyonel olursun kolay gelsin


serdengeçti_16
Yasaklı
15 Nisan 2010 20:33

http://bahtiyarhoca.com/wp-content/uploads/2009/12/944720091212024630699.jpg

moderatör arkadaş resmi mesaja ekleyebilirse çok makbule geçer...

r=aracınızın dönüş yarıçapı

l=aracınızın iki aks arasındaki uzaklık mesafesi

k=aracınızın burun uzunluğu

w=aracınızın genişliği

sonuç aracınızı parketmeniz için gereken minimum alan


antikuş1907
Yasaklı
15 Nisan 2010 22:45

park etmek için matematik mi çalışacağız yani ? önce öss, sonra les sonra kpss sonra mdr. yardmcılğı yeter yav. matematik bir yerde de karşıma çıkma :)))


m.basar
Şef
16 Nisan 2010 00:25

park etmek anlatmakla öğrenilmez derim ben. öncelikle ayağın pedallara hakim olacak. arabayı santim santim hareket ettirebileceksin. sonra aynalara hakim olacaksın. onlar senin arabadaki gözlerin. kendine kesinlikle güveneceksin. girip çıkarken öndekine arkadakine dokunursun bunlar normal. zaten bir iki defa dokunursun sonra bir daha olmaz. en önemlisi de park etmeyi yapa yapa öğreneceksin...

hadi kolay gelsin


denizilkin
Şef
17 Nisan 2010 23:45

http://www.oynabitir.com/417-oyun-taksi-park-etme/

http://www.kraloyun.com/Oyunlar/Yaris/Park_Yetenegi

GIBI BIR COK OYUN SITESINDE PARK ETME OYUNLARINI OYNAMANIZI TAVSIYE EDERIM.


erdalsoz
Şube Müdürü
18 Nisan 2010 15:28

Park sensörleri bu konuda çok yardımcı oluyor. En ucuzundan sesli uyarı veren park sensörü yeterli bu iş için. En ufak bir tampon kazası bile size daha çok masraf açacaktır.(Bence arabada bulunması gereken en önemli güvenlik araçlarından biri de bu olmalı)

İki araç arasına en kolay park etme yöntemi, park edilecek iki aracı da geçip hafif sol yapınca aracı 30 derece gibi bir açıda çapraz şekilde bırakacaksın ve geri vitese atıp düz bir şekilde iki araç arasına gireceksin, arkadaki arabaya yarım metre gibi yaklaştıktan sonra tam kırıp ön tarafı da yaklaştıracaksın. Tek seferde bile girebilirsiniz bu yöntemle.


modernmabuse
Kapalı
18 Nisan 2010 23:23

Teşekkürler arkadaşlar, dediklerinizi uyguladım ve bu sefer iki araç arasına girmeyi başardım. Püf noktası arabanın arka kısmını sokarken önce -eğer sol tarafa park edecekseniz- sola sonra sağa kırmak. Ben sola kırıp ileri gitmeye çalışıyordum. Ne yaparsınız acemiyiz :):) Bu arada uzmantv diye bir site de var. Orada görüntülü anlatımı mevcut. Sevgiyle kalın.


kickshaw
Daire Başkanı
12 Mayıs 2011 05:44

İki araç arasına perk etmedre, yeni bir sürücü olarak ben de sorun yaşıyorum. Sanırım paralel yanaşacağımız araçla mesafemizin, aracımızın önünün o aracın ön kapısına kadar gelecek şekilde olması gerekiyor. Tenha yerlerde ve beni tanımayanların olduğu yerlerde ara ara deniyorum. :))


emissario
Genel Müdür
12 Mayıs 2011 08:35

Geçen gün bir bayan gördüm 2 araç arasına girmeye çalışıyordu. Önce aracın burnunu sokmuş, çırpınıyor garibim. Girip girip çıkıyor aynı yere. Halbu ki önce arkayı soksa, 1-2 ufak manevrayla çok rahat girecektir.


memur-m
Aday Memur
12 Mayıs 2011 10:34

sağa kır geri geri gir sol yap topla hop araba yerinde:)

12 Mayıs 2011 21:19

park etmeyi de forumda öğrenmeye çalışanı ilk defa görüyorum:)))yaparak yaşayarak öğrensen daha iii olmazmı:)) çok alemsiniz yaa


marev
Memur
13 Mayıs 2011 10:05

valla ben de çok güldüm bu başlığa. ama çok ta hoşuma gitti :))

uzman tv den izlemiş biri orayı açtım bende izledim. :))izlemsi kolay tabi.


modernmabuse
Kapalı
13 Mayıs 2011 11:23

gönülçelen haklısın ama burada yazılanların bana faydası oldu. Bir tek ipucu bile işine yarıyabiliyor.


ARABAM MAZOTLU
Müsteşar Yardımcısı
14 Mayıs 2011 17:48

2011 yeni Ford Focus alın sorun ortadan kalkar

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi