Editörler : "eskiyara"Pangaea

XKL39
Aday Memur
30 Nisan 2010 16:19

Okul Müdürü savunma almadan ceza falan vermez.Ya sen tarihi yanlış okudun ya aksiyon olsun diye konuşuyorsun.En güzeli ceza alacak bir davranış yapmazsan yada gerçekten iyi niyetli olduğun kannati müdürde oluşmuşsa sorun çıkmaz.


sen60
Daire Başkanı
30 Nisan 2010 16:45

-savunma süresi 7 günden az olamaz.

-üst amire itiraz da kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde yapılır.

-bir üst amire itirazın da reddi halinde onun da üst amirine itiraz edilemez.

-uyarı ve kınamaların idari mahkemeye verilebilmesiyle ilgili olarak lütfen daha önce açmış olduğum başlığı inceleyin ; http://forum.memurlar.net/konu/830842/

benj_55


hayta_33
Memur
30 Nisan 2010 17:08

müdürüm bana da bişiler vercek :) ..dün akşam 10 günlük rapor aldım sonra ilk otobüsle memlekete vardım..bugün müdür sormuş il dışına çıktımı diye..pazar günü kpds ye gircem o beni kurtarabilir mi..hemen sınavdan sonra görev yerine mi dönsem..dönmesem de 10 gün burda kalsam ne olur tecrübeli arekadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim..aynı zamanda asker öğretmenim


sen60
Daire Başkanı
30 Nisan 2010 17:22

kpds seni kurtaramaz,çünkü 10 gün yoksun, yapacağın iş ; kimseye haber vermeden çekip gitmek, ararlarsa da tele bakma, dönüşte sorarsalar il dışında olduğunu da inkar et,hastaydım yatıyodum dersin, evde bulamadık falan derseler illa kendi evinde de yatmak zorunda değilsin,bir arkadaşında yatıyor olabilirsin.


şengönül
Yasaklı
30 Nisan 2010 21:10

Arkadaşım uyarı ve kınamaya karşı yargı yolu kapalıdır. sadece ilçe mem itiraz edebilirsin. oradada rededilirsen il mem. ben de okul müdürüyüm kınama cezası verdim bir öğretmenime. ama ben usule uygun bekledim 7 günlük süreyi. sonra geldi özür diledi cezasını sözlü uyarıyla kapattım gitti. senin yerinde olsam kaymakamlık makamına dilekçe yazarım. haksız yere almış olduğum bu cezanın afolmasını istiyorum. en mantıklısı bu. Kaymakam belki affeder.


sen60
Daire Başkanı
01 Mayıs 2010 00:44

hem ilçe meme heem il meme itiraz edilemez,itiraz makamı sadece vir üst amirdir,orda reddedilirse karar kesinleşir.

İTİRAZ:

Madde 135 -

Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı itiraz, varsa bir üst disiplin amirine yoksa disiplin kurullarına yapılabilir.

İTİRAZ SÜRESİ VE YAPILACAK İŞLEM:

Madde 136 -

İtiraz edilmeyen kararlar ile itiraz üzerine verilen kararlar kesin olup, bu kararlar aleyhine idari yargı yoluna başvurulamaz.

görüldüğü üzere bir üst amire itiraz ediliyor ve itiraz üzerine verilen kararlar kesin, başka yere gidemezsin.

yalnız mahkemeye gitme işi gösterdiğim gibi, cezalar özel kanuna göre verilmek zorunda(özel kanunda karşılığı yoksa genel kanuna bakılır) , özel kanunda da yargı yolu kapalı değil.

benj_55


Tekelli
Aday Memur
01 Mayıs 2010 01:37

15 yıl Mem.'de görev yaptım, şu an başka bir kurumda yönetici olarak görev yapıyorum, birkaç kez amirlerim hakkında bulunduğum şikayetler dolayısıyla soruşturma açıldı ve bu nedenlerden dolayı da amirlerim tarafından tarafıma cezalar verildi, bir keresinde savunmam alınmadan kınama cezası verilmişti ve benda Kaymakamlığa itiraz ettim ve ceza kaldırıldı, yine amirlerim hakkında verdiğim kendi dilekçelerim üzerine halen devam eden soruşturmalarda mevcuttur. Benim yaratılışımda haksızlığa tahammül yok elimde değil haksızlık varken sabredemiyorum, hakkımı arıyorum, ve inanıyorum ki Yaşamak direnmektir. Benim samimi olarak inandığım bir şey vardır: Bir insanın iyi bir dostunun olmaması çok kötüdür, ancak daha kötüsü düşmanının olmamasıdır. Çünkü insanın düşmanının olmaması haksızlığa boyun eğmesi, hakkını aramaması ve tabiri caizse yalaka olması gururunun olmaması anlamına gelmektedir, tabii bence. Ben şahsen böyle düşünüyorum. Emekliliği yaklaşmış bir devlet memuruyum, bu konularda yılların verdiği tecrübelere sahibim, bu konularda yardıma hazırım... Selamlar.


Tekelli
Aday Memur
01 Mayıs 2010 01:59

Okul Müdürü olduğu söyleyen Şengönül arkadaşın yanlışı var, cezaya itiraz sadece bir üst makama yapılabilir yani burada İlçe MEM' yapılır, itiraz uygun görülmezse ceza kesinleşir ama burada şöyle bişey daha var şayet en az 7 günlük süre savunma için beklenmemişse usulde hata vardır ve idari yargı yoluna gidilir, bunun uyarı ve kınama cezası olması hiç farketmez ve idare mahkemeleride kesinlikle usul hataları olan cezaları iptal eder... saygılar...


Tekelli
Aday Memur
01 Mayıs 2010 02:03

Cezayı alan arkadaş ünvanını yazmamış, eğer öğretmense şöyle bir durum daha var. Öncelikle öğretmenlere 1702 sayılı özel yasaya göre ceza verilmesi gerekir, direkt olarak genel kanunlara (657) göre ceza verilemez ve öğretmenlerin uyarma ve kınama cezalarına karşıda idari yargıya gitme yolları açıktır.


muratu
Memur
01 Mayıs 2010 16:35

Birisi de 10 günlük rapor almış il dışına cıkmış. dingonun ahırında çalışıyorsun ya. kafana göre hareket ediyorsun. Bunun gibiler nasıl öğretmen olur anlamıyorum! Arkadaşım seni bir allahın kulu kurtaramaz, müdürünün iyi niyetine bağlı. İl dışına cıktıysan suç işlemişindir zaten. Hastalık izinlerini incelediğimizde rapor alman sadece işe yaramıyor. O raporu izine cervirmesi gerek aminirinin. ayrıca hastalık izinleri görev mahalinde gecirilir diye bir ibare var. Gelmişsin bir de burada ballandıra ballandıra anlatıyorsun yaptıklarını. Sen şunu sor, ben öğretmen olabilir miyim de? Kpds kurtaracak mış. Kpds ye il dışında gireceksen de onay alman gerekirdi! Senin gibi öğretmenlere ne denir ya! İyice ayaklar altına aldınız! 10 gün rapor almış. Söze bak, rapor alınmaz doktor verir uygun gördüyse! Rapor da asılsız demek ki! Sen git babanın işini yap kardeşim!!

01 Mayıs 2010 19:50

eceli gelen müdür savunma almadan ceza verir,sana da garez maksatlı işlem gibi nedenlerden dolayı karşı dava açma hakkı doğar,hem müdürün verdiği ceza düşer,hem de sana bir daha ceza vermeye cesaret edemez,ama gerçekten garez gütmeye devam eder,sen de işini yap kardeşim,sen ne yaptın da sana ceza verdi,adam durduk yere mi ,bugün canım sıkılyor ,dedi ve sana ceza kesmeye mi çabaladı, müdürlerin zaten başı iş yoğunluğuyla meşgul.23 nisan ,19 mayıs kutlamalar,törenler,çelenk yıl sonu etkinlikleri,not girişleri,teftiş,tif,zimmetleme,görevden ayırma,göreve başlatma,disiplin,alım satım temizlik malzemeleri,kantin denetimi,o ay bahçeye kaç ağaç dikildi, rehabilite edilme durumları,ek eylem planları sorunlu öğrenci-veli-öğretmen, vesaire vesaire vesaire durup duruken hiç bir müdür öğretmenini üzmez.

sen bir halt karıştırmışsın ki yoksa ,dediğim gibi hiç bir müdür kendi öğretmenini durup duruken karşısına almaz

.biraz mevzuat çalış ki işlerin yoluna girsin.hem mevzuatt çalış hem derslerine gir,en önemlisi nöbetini tut, sınıf öğretmeni olarak da aidatları topla(!) o zaman senden kral öğretmen yok okulda.


beraytasci
Aday Memur
02 Mayıs 2010 16:35

uyarı vermeden direk kınama vermesi için 657. s.k. 125. md suçları işlemiş olman lazım 2. tekerrür etmiş olması gerekmekte neden kınama cezasını aldığını yazmamışsın ama ben yerinde olsam itiraz etmezdim soruşturma süresi sonunda idare mahkemesi işlemin iptaline karar verse dahi süreyi durdurmuş olduğundan aynı disiplin cezasını müdür verir. ben müdürüm şahsen ben öyle yapardım.


osman20000
Daire Başkanı
02 Mayıs 2010 16:38

Ispartada asker öğretmenliğin acemilik dönemini 2500 öğretmen arkadaşla beraber geçirdim.

Bir süre sonra baktım herkes birbirine bu nasıl öğretmen olur. Böyle öğretmen olmaz vs...

Subaylara bakıyorsun siz nasıl öğretmen oldunuz vs...

Herkez birbirini sorguluyor.

Bence herkez birbirini sogulamayı bırakıp kendi işine baksın.

Bende sorgularım böyle cümleler kuran bir adan nasıl öğretmen olmuş forumda böyle yazan adam günlük nasıl konuşuyordur Allah bilir.

Vs vs vs herkes görevini en iyi şekilde yaparsa ne sahte rapor verilir ne evrensel hak olan savunma hakkı gasbedilir.

Ama bazı zihniyetler var sen gidi seni ne yapmışsındır sende ceza almışsındır.

Arkadaşlar burada neden ceza aldığını değil neden savunma hakkının gazbedildiğini tartışıyoruz. Esasa bakın ona göre yorumlayın

Veya bir uzmana gidin çocukluğunuza insin baksın bakalım sizde bu muameleye mağruz kaldığınızdan mı böyle davranıyorsunuz.


ankara786
Aday Memur
02 Mayıs 2010 18:03

Ben ne sormuşum siz ne cevap vermişsiniz. Neyse soruma cevap veren herkese teşekkür ediyorum.


osman20000
Daire Başkanı
02 Mayıs 2010 18:27

Hocam konu başlığını açtınız ne yaptınız sonuç nedir onları da yazarsanız bizde boşuna klavye yormamış oluruz.


kaderutansın
Aday Memur
02 Mayıs 2010 18:36

arkadaşlar bende müdürüm böle safsatalı konular tamamen yalandır laf olsun diye yazılıyo asılsızdır.zaten müdür bu işleri bilemse müdür olmaz bir arkadaş çok doğru sölemiş hiç biyer dingonun ahırı değil öğretmen öğretmenliğini bilecek ortada suç belli değil gün belli değil kimin nerede olduğu ne yaptığı belli değil suç için nereye gideceğini araştırıyor bi yere gidemezsin kardeşim amirin vermiş cezayı çekeceksin o kadar.

02 Mayıs 2010 23:47

bende hiçbir suçum yokken uyarı cezası aldım ustelık 6 aylık stajer memurken kı sozlesmelı oldugum ıcın olmayan sicilime 'uyarı'cezayla doldurdular.7 gunluk ıtıraz hakkımı kullanıp dılekce yazdım.Arastırdım cezamı ancak valı kaldırabılıyormus kı mıllı egıtım mudurunun verdıgı cezayı valı nıye kaldırsın ben sadece sansımı denedım.Arkasından ıdarı mahkemeye basvurdum dava actım sızde acın korkmayın hakkınızı arayın sıcılınıze ıslenıyor ve 5 yılda sılınıyormus.yenı anayasa degısıklıklerı umarım onaylanır 14. madde bunu ıcerıyor 1.oylamadan gectı ıdarı yargı yolunun acılmasına daır.Ben ınanıyorum meclısten gececek ve ben kazanacagım haklıyım.sızde arkadaslar hıc beklemeyın basınıza bu tarz olaylar gelırse hemen mahkemeye basvurun..


serhan16
Memur
03 Mayıs 2010 08:22

Savunması alınıp hiçbir memura ceza verilemez.Kanuna uygundur fakat hukuka aykırıdır.Mahkemeye gitmenin önü kanun tarafından engellenmiş olsada idare mahkemeleri bu avaları kabul edip iptal kararları vermektedir.Savunma alıp ceza veren amirin aklına şaşarım tamamen cehaletindendir.Ben 13 yıllık idareci olarak bunu hiç yapmadım, asla yapmamda.Nokta kadar hukuk bilgisi olanda yapmaz.Efendim verebilir edebilir diye zahmet edip kimse cevap yazmasın lütfen, kanunen değil hukuken mümkün değil diye bir daha vurguluyorum.konu ile ilgili onlarca mahkeme kararı var ve yazabilirim arzu edene

herkese saygılar


polizei
Memur
03 Mayıs 2010 10:11

bence idari yola başvurmakla kalmayıp görevini usulüne aykırı bir şekilde yürüten okul müdürü hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dolayı cumhuriyetsavcığına suç duyurusunda da bulunun bu işlem tipik bir görevini kötüye kullanmadır.


anildeniz34
Memur
03 Mayıs 2010 20:37

Uyarı ve kınama cezalarına karşı yargıya başvurulamıyor. kendini akıllı sanan bazı iadereciler de bunu memura karşı kullanmak istiyor.

Hocam bir avukat olarak size tavsiyem şudur :

Öncelikle bulunduğunuz yerdeki cumhuriyet savcılığına, savunmanızı almadan disiplin cezası veren (657 SK nun amir hükmünü ihlala eden) müdürünüz hakkında keyfi ve kanunsuz muamelede bulunmaktan yazılı bir dilekçe ile suç duyurunda bulunun.

Bu suç duyurusunu disiplin cezasına 7 günlük itiraz süreniz dolmadan yapabilirseniz itiraz dilekçenide müdür hakkında yetkili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunuzu da ekleyin.

olayın hem idari hem adli yönden çok ciddi şekilde soruşturulacağını, muhterem müdürnüzünde bir daha böyle bir kanunsuzluğa tevessül etmeyeceğini görecekseniz.

İlaveten disiplin cezanız yukardaki prosedüre uyarsanız üst sicil amirine itiraz ile çok muhtemelen kaldırılacaktır.

Toplam 61 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi