Editörler : E.Kayı Han
03 Mayıs 2010 22:00

Zabıt katibi olduğu için mutlu olan ve işinden memnun olan varmı:)

Bu konu BÖLÜM İNDEKSİ'nde Önemli Konular arasına alınmıştır.

bu forumda malum katip arkadaşlarımız sıkıntılarını dertlerini dile getiriyorlar işini seven aldığı ücretten memnun olan rahatım yerinde diyen katip varmı? hadi bakalım


secemcemre
Aday Memur
03 Mayıs 2010 23:08

tempolu çalışmayı seven için iyi bir meslek.ben tempoyu sevmeme rağmen aşırı yoruluyorum açıkcası...


sanık
Daire Başkanı
04 Mayıs 2010 22:05

savcılıkta çalışıyorum...bizim burda nöbetler haftalık tutuluyor...aksi gibi bütün akşam otopsileri bana çıkıyor...1 hafta boyunca nöbetçi olmak çok yoruyor,,bu hafta da nöbetçiyim diken üstündeyim telefon gelecek otopsi çıkacak diye,,,gün boyu hışım çıkıyor aksi gibi birde tut gece otopsiye git,,,artık ne kadar memnunum anlamışsınızdır:))


sriod
Şube Müdürü
05 Mayıs 2010 21:10

asliye ceza mahkemesinde çalışıyorum 3 katibiz gayet sıkıntısız ve gayet güzel ben memmunum ama ne kadar sürer ilerde çok sıkıntı çekermiyim çekmezmiyim bilmem :)


korsankral
Yasaklı
06 Mayıs 2010 18:18

millet kazanmadan önce neresi olursa olsun devlet kapısı olsun da neresei olursa olsun diyorlar sonra kazanıyorlar daha başlamadan istifa etmeyi veya keşke bu mesleği seçmeseydim diyorlar yani insan oğlu bu kadar nankör

devlet işi olsun da ne olursa olsun çünkü özel sektör Allah kimseyi düşürmesin ne izin var ne mesai

bir sürü rezilliği var yani

her mesleğin kendine göre bir zorluğu var

ama dünyada rahat ekmek yok katlanacaksınız bu iş böyle


katip124
Aday Memur
07 Mayıs 2010 23:56

korsankrala katılıyorum. özel sektörün hiçbir avantajı yok ne mesaisi var ne mazeret nede yıllık izini var. ben kendi adıma konuşayım iş olmadımı benim canım sıkılıyor oturmaktan daha çok yoruluyorum. yoğunluğu seviyorum. çalışmak gibisi varmı?arkadaşlar ne kadar sıkıntı yaşasakta ne kadar kötü olaylarla karşılaşsakta çok şükür halimize beterin beteri var unutmamak lazım.


ilgum85
Aday Memur
08 Mayıs 2010 10:52

selam.ben atanalı 20 gün oldu.işler yoğun ama ben seviyrum.ben bulduğuma şükrediyorum.


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
08 Mayıs 2010 14:49

bu konuya yorum yapanlardan meslekte 1 yılını doldurmuş olan/olanlar var mı ?


adaletçisahra
Aday Memur
08 Mayıs 2010 15:01

Sulh Ceza Katibiyim,çeklerin gelmesiyle yoğunluk epeyce arttı...Bunca tempoya bunca emeğe karşı maaşımız gerçekten çok az..Ama ne iş yoğunluğu ne maaş, önemli olan bunlar değil,çok şükür diyorum.Zira işsiz o kadar insan varken Türkiye'de, o kadar yoksul varken halime şükrediyorum..Tek sıkıntı, Amirlerin, müdürlerin aldığımız iki kuruşu bile ,haketmeniz gerek diye boğazımıza dizmeleri,Adalet personeli değilde, kendi işçileriymiş, kendilerine özel çalışanlarıymışız gibi davranmaları..Bizim 'insan' olduğumuzu unutmaları...


adı ben
Kapalı
08 Mayıs 2010 15:34

arkadaşlar her işin zorluğu vardır şükredin bence yerinizde olmak isteyen o kadar çok kişi var ki bunlardan biride benim:)


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
08 Mayıs 2010 20:20

adı ben

Meslek erbabı değil iseniz, meslek ile alakalı yorumlarda bulunmayınız.


adı ben
Kapalı
08 Mayıs 2010 23:04

çotanak

mesleğin erbabı değilim tabi ben düşüncelerimi söyledim sadece.....


sanık
Daire Başkanı
08 Mayıs 2010 23:07

adı ben arkadaşım yazım de azcık bilgin olsun biraz önce başka yerde de aynışeyi yazdım

bende ilk başlarda bu işin o kadar zor olduğunu düşünmüyordum ama işin içine girince anlaşılıyor...o arkadaş gelsinde çalışsında görüm..hele de bayansa...gece 12'de o soğukta yağmurda çamurda olay yerine git sonra olay yeri inceleme yaz(soğukta dışarda) sonra da ordan doğru hastane morguna otopsiye bakmışsın ki sabah saat 6 olmuş. gün ağarmış güneş açmaya başlamış sen eve geliyorsun ve iki saat arayla saat 8 de adliye yolunu tutuyorsun ,,,sizce bir bayan için uzaktan çok mu hoş görünüyor :))


adı ben
Kapalı
08 Mayıs 2010 23:23

sanık

davulun sesi uzaktan hoş gelir diyosun yani:) arkadaşım benim bu meslekle ilgili yeterince bilgim var yinede açıklaman için teşekkür ederim kendini boşa yordun yani

neyse ben susuyorum artık iyi geceler size


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
08 Mayıs 2010 23:40

adı ben

Siz,sadece kendi bildiklerinizin doğru olduğuna inanıyorsunuz?

sanık rumuzlu arkadaş kısmende olsa bazı gerçekleri yazmaya çalışmış.Fakat siz kendi bildiğinizin doğru olduğuna inandığınız için arkadaşın yorumunu kestirip atmışsınız.


perikızıist630
Yasaklı
09 Mayıs 2010 09:45

Adliyede zabıt katibive çeşitli görevlerde çalışan arkadaşlarımın sayısın 50 üzerinde arkadaşım ve yakınlarım var..Tek analizim özel sektörde daha önce çalışmayanlar adliyelerde çok şikayet etmekte,ilk işleri olanlar..

Ama özellikle istanbuldaki tüm adliyelerde genel olarak daha önce başka bir işte çalışmış olanlar dünyaya yüz kere gelsem adliyede çalışırım diyorlar.

Hatta bazı arkadaşlarım memurlar neti okuduklarında bu işin zorlugunu acayip abartıldığını söylüyor..Sebep olarakta akıllarına gelen ya sınavlarda aday çok olmasın,ya ilk defa calışıyorlar tembeller ya da kendilerini çok önemli hissettikleri için bu kadar abartıyorlar,dünyayı kurtaran adam düşüncesine kapılıyorlar diyorlar ve gülüyorlar..Kaldı ki 11 senelik meslek hayatında olan ben hayatımda hiç kolay iş görmedim..Bayram ve haftasonları genelde çalıştım:)

Ben yeni kazandım henüz başlamadım adliyeye.ama genel olarak edindiğin bu..kişisel görüşlerini yazdım.. forum ortamında herkes birbirinin fikrine saygı duymazsa burası amacından çıkar düşüncelere saygı lütfen..çevremdekilerinin fikrini ilettim.


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
09 Mayıs 2010 11:21

^^perikızıist^^

Meslek ile alakası olmayan bir kişinin söylemleri ne kadar doğruyu yansıtır?


kpss--
Daire Başkanı
09 Mayıs 2010 11:27

işin zorluk derecesi kişiden kişiye ve çalıştığı yere göre değişir zabıt katibi olupta işinden çok memnun olan kişilerde sayıları her ne kadar az olsada varmış.ama çok kötü şartlarda stres içinde çalışan kişi sayısıda çok tabi bu kişinin çalıştığı adliyeye göre değişiyor sanırım.


yazman08
Kapalı
09 Mayıs 2010 13:45

Adliyede çalışmak aslında sivil anlamda askerlik yapmak demektir. Zabıt katipliği yanısıra çalıştığım kurumda adam arşiv memuru, adli sicilde çalıştırılıyor, dosya istendiğinde bir arşiv memuru "Ben arşivdeki dosyalara mı bakıyorum" diyor, anlayacağınız, diğer kurumlar öyle bilmiyorum, ama adliye ortamı çok laçka, geçen gün bir yazı yazdım bilgi edinme bürosuna Bakanlığa, "icra müdürlüğünde çalıştırılan zabıt katipleri neden dönüşümlü çalıştırılmıyor, hepimiz para için çalışıyoruz, icrada çalışan kişilerin kazandıkları ile biz zabıt katiplerinin kazandıkları bu rakamsal fark adil midir, ya da icra memurluğunda çalıştırılan icra memurlarının ayrıcalıklı bir tarafları mı vardır, bunlar seçilirken hangi kriterler baz alınıyor diye" geçen gün başsavcı ifadene başvuracağız dedi. Hayırlısı olsun bakalım.

Ayrıca sendikacılık yapan kişiler, hükümetin vermiş olduğu zammı yerden yere vuruyorlar, belki haklılar ama, icradaki bu salak ortamı neden mevzu etmiyorlar, yoksa bir korkuları mı vardır bunların, kızıl sarı renkli takvimler dağıtılarak sendikacılık yapılmaz....

Adliye, hak hukuk anlamında vicdanların teskin olduğu yer denir.. ya sizce de öyle mi?...


adı ben
Kapalı
09 Mayıs 2010 14:40

yo sadece kendi bildiklerimin doğruluğunu savunmuyorum ama bazısı iyi diyo süper bi meslek diyo bazısı kötü diye ben olumsuzu dikkate alacağıma olumluyu düşünüyorum meslekle alakası olmayan derken kazanmayan ve bu işte çalışmayan tecrübesi olmayan biri olduğumu kastediyorsan evet kazanamadım da çalışmadım ama bu işin zorluklarını bilerek tercih ettim ben ve daha kazanmamış olabilirim ama ailemde de bu işi yapanlar var yani adliyeden okadar uzak değilim neyse arkadaşlar ben sadece düşüncelerimi söyledim ve susuyorum yazmıyorum artık meslek erbabları yazsın iyi günler hepinize...


tuqceeee
Aday Memur
09 Mayıs 2010 15:28

slm arkadşlar bn bu yıl ygs sınavına girdm ve adalet meslek yüsksek okulun çok istiyorm ve sözel1 puanm 333 başarı sıramda 206817 sizce adalet mslk yüksek okuluna girebilrmym ?2.öğretmde olablr ...

Toplam 294 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi