Editörler : Pangaea
18 Mayıs 2010 22:36

sizin istediğiniz yer neresi hocam hemi de deli puanlar var algol kuyucu murad filan onlar zaten kapak atarlar buraya :D boşuna ölü tercih yapmayalım,zaten diğerleri bile sağ olmucak,sayısal loto gibi mübarek :DDD


doctor_mtr
Genel Müdür
18 Mayıs 2010 22:39

yok hocam benim kurumum sözlesmeli gecen alımda gittim cok sükür sadece bilgilendirme amaclı yazdım burda eğitim uzmanı diyince atladım konuya :) bende o formasyonu dersane egitim derslerine girmek icin alıyorum dehset para alıyorlar dersanedeki egitimciler banada ek gelir olsun diye :)

18 Mayıs 2010 22:42

vay anasını doymuyrz ymnle :DD

ben de bi atanıyım önüne gelen yerden sertifika alcem :DD

dikiş nakış kursuna bile gitcem :DDDD


maths19832
Şube Müdürü
18 Mayıs 2010 22:43

en son alım KPSS 2009/3 mı?


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 22:44

doktor hocam eğer kırıcı olduysam özür dilerim.sizi rencide etmek için yazmadım onları. ben sadece işin dogrusu ne tam olarak kendime istlamaya çalısıyorum.Hocam kod 7255 özellik pedogojik formasyona sahip olmak. bakın sabahtan beri arastırıyorum üniversitelerde pedogojik formasyon adı altında tezli yon. sadece tezsiz yüksek lisans(pedogojik formason) olarak geciyor.Eğer sizin dediğiniz dogrusa burda bir hata yok mu cogu kişi yanılarak ısparta acil durum uzman eğitimi bölümünü yazar.çünkü cok net bi acıklama yokkk saygılarlaa

18 Mayıs 2010 22:45

yok 2009/6


doctor_mtr
Genel Müdür
18 Mayıs 2010 22:49

önemli diil arkadasımda zaten amac o millet yazsın boşluk dolmasın. o formasyona sahip birinin orda isi yok zaten. sen yinede persembe kurumu ara maaşları falan öğren. kodun niteliğini tam olarak öğren icin rahatlasın. tahminimce verecekleri maas 1150dir. zaten egitim uzmanı kadrosunu bu seklide acmalarıda abesle istigal özel sınav yaparak alınır ama enteresan bi şekilde acmışlar. Ben sunu düsünüyorum yeterli nitelikte eleman bulamayıp deyip kendileri atama yapacak o kadroya


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 22:53

haklı olabilirsin hocam zaten ben umutlu degilim 81 puanım var bana gelmez ama tercihlerime yazdım yinede benim gibi anlamakta sıkıntı çeken varsa yardımcı olur diye bu baslıgı actım. Ama yine diyorum kastettikleri sey nedir cok acık degil.İnternetten pedogojik formason yazdıgınzda direkt tezsiz yüksek lisansla eşdeger cıkıyor.Farklı bi acıklama yokk. neyse haırlısı olsun bakalımm


doctor_mtr
Genel Müdür
18 Mayıs 2010 22:54

kadroluevhanımı hocam sizde atanınca alese girip yükseklisans yapın dersanede calışan egitimcilerden daha donanımlıyız. artık herkese hodri meydan diyorum madem kpssye mahkum ettiler bunca milleti bu millette bilir isini :)


maths19832
Şube Müdürü
18 Mayıs 2010 22:54

4001 alımları için soruyorum kadroluevhanımı:)

onun tercih motoruna nasıl ulaşabilrim?


mudur_sahin
Şube Müdürü
18 Mayıs 2010 22:58

Atandıktan sonra alsak olmamımı ki o formasyon denen illeti :)


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 23:00

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda üst üste yaşanan ekonomik krizler eskiden pek de gözde olmayan memurluk mesleğini eskiye nazaran çok daha değerli bir konuma getirdi.

Diğer bir deyişle insanın doğasında olan kendini güvende hissetme arzusu bir nevi devlet garantisi sayılan memuriyete olan ilgiyi arttırdı.

Bu ilgi ve yönelişle paralel olarak öğretmenlik mesleğine olan talepte de son yıllarda bir patlama söz konusu. Bir kaç sene öncesine kadar alan öğretmenleri bulma konusunda sıkıntı yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı bugün kuralarla atama yapar hale gelmesine karşın öğretmen olmak isteyen bir çok kişinin talebine de karşılık veremez durumda.

Hal böyle olunca öğretmen olma hakları bulunan Fen-Edebiyat fakülteleri mezunları da MEB'in talep ettiği pedagojik eğitimi alıp öğretmen olarak atanmak istiyorlar. Burada Fen-Edebiyat fakülteleri mezunlarının almaları gereken eğitim Formasyon ya da Pedagojik Formasyon olarak adlandırılmaktadır.

Pedagojik formasyon, pedagoji bilminde eğitim pedagojisi ile ilgili bilgilerin verilmesini kapsar.

Formasyon bittikten sonra kişi öğretmen adayı olur ve eğitim fakültesinden mezun olmuş bir öğrenci gibi KPSS sınavına girme veya dershanelerde öğretmen olarak çalışma hakkı elde eder.

Formasyon olarak adlandırılan eğitim 1 yıl tezsiz yüksek lisans programından oluşmaktadır. 1 yıl boyunca devam ettiğiniz ve sonunda bitirme projesiyle (tez hazırlanmıyor) mezun olduğunuz, temelde eğitim bilimleri ve öğretim yöntemlerinin ders olarak okutulduğu bir eğitim sürecini kapsamaktadır.

Bir çok devlet ve vakıf üniversitesinde tezsiz yüksek lisans programları bulunmaktadır. Hangi üniversitede hangi programların olduğuna buradan bakabilirsiniz: www.yukseklisans.com.tr

Pedagojik Formasyon ile İlgili Daha Detaylı Bilgi İçin: http://www.yukseklisans.com.tr/pedagojikformasyon.php


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 23:02

doktor hocam sizin bölüm ne


mavsih
Daire Başkanı
18 Mayıs 2010 23:03

bildiğim kadarıyla adaylık onaylanana kadar istenen belgeleri tamamlamış olmak gerekiyor. yanlışım varsa daha iyi bilen birileri düzeltebilir...


doctor_mtr
Genel Müdür
18 Mayıs 2010 23:07

kimyambattı hocam ben ilkmatcıyım. eğitim Formasyon ya da Pedagojik Formasyon olarak adlandırılmaktadır. hocam bu cümleye dikkat et. buarada arkadas gereken evrakları sormuş adaylık onaylanakadar hazırlaması gerekio


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 23:09

KPSS Tercih İşlemlerinde Yanlış Yapma Hakkınız Yok

Hatırlanacağı üzere, 2008 yılının başında KPSS yönetmeliğinde önemli bir değişiklik yapılmıştı. Yüzlerce yüksek puan alan aday, ÖSYM'nin yürüttüğü KPSS tercih işlemlerinde, niteliklerini taşımadığı kadroları tercih ederek sistemi bozdukları için "iki kez atanamama" kuralı değiştirilmişti. Buna göre aday, atansın veya atanmasın ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinde yerleşirse, sonraki KPSS tercih işlemlerine katılamayacak. Bu nedenle hiçbir adayın "Ben yanlış tercih yaptım" deme hakkı bulunmamaktadır.

ÖSYM TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KPSS TERCİH İŞLEMLERİ

Hem lisans hem de önlisans/ortaöğretim mezunları için KPSS sonuçları açıklandı. Çok kısa bir süre içinde boş kadro ve pozisyonların yer aldığı KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanacaktır. Çok önemli olduğu için, bir hususu daha bugünden hatırlatmak istiyoruz.

9 Ocak 2008 tarihinde, KPSS yönetmeliğinde yapılan değişilikliğin 2008 KPSS sınavından sonraki yerleştirmelerde uygulanabileceği kararlaştırılmıştı.

NEDİR BU DEĞİŞİKLİK?

Önce iki teknik terimi açıklamak gerekmektedir.

Yerleştirme işlemi nedir? Boş kadroların yer aldığı KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanmaktadır. Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 15 tercihte bulunmaktadır. ÖSYM, bilgisayar ortamında, tercih ve puan üstünlüğüne göre adayları kadro ve pozisyonlara yerleştirmektedir. Bu işlem bir "yerleştirme" işlemidir.

Atama işlemi nedir? ÖSYM'nin yerleştirmesi kişinin o kadroya kesin olarak atanacağı anlamına gelmemektedir. Aday yerleştiği kuruma başvurmakta ve kurumda oluşturulan bir komisyon vasıtası ile adayın tercih kılavuzunda ilan edilen nitelikleri taşıyıp taşımadığına bakılmaktadır. Nitelikleri taşıyan adayların ataması yapılmakta, taşımayanların ise yapılmamaktadır. Kurumca yapılan işleme "atama" işlemi denmektedir.

Daha önce adaylar nitelikleri taşımadıkları kadro ve pozisyonları tercih ediyor ancak ataması yapılmadığı için yeniden tercih ve dolaysıyla yerleştirme işlemlerine katılabiliyordu. Artık bu yol kapatılmıştır. Aday, atansın veya atanmasın ÖSYM tarafından bir kez yerleştirilmiş ise 2008 KPSS3, KPSSP93 veya KPSSP94 puanlarını ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinde kullanamayacaktır.

ÖRNEK 1: Aday düz lise mezunu olsun. Bilgisayar sertifikası aranan bir memur kadrosunu tercih etsin. Eğer aday atama sırasında kuruma gittiğinde bilgisayar sertifikasını ibraz edemezse "ilan edilen niteliği" taşımadığı için ataması yapılmayacaktır. Bu halde bu aday yanlış veya kasıtlı tercihi nedeniyle sisteme geri dönemeyecek ve 2010 yılının Temmuz ayına kadar ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerine katılamayacaktır.

ÖRNEK 2: Aday önlisans mezunu bir tekniker olsun. Askerlik şartı aranan bir kadroyu tercih etsin. ÖSYM kişilerin askerliğini yapıp yapmadığını bilmediği için tercih ve puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapacaktır. Aday eğer yerleşirse, kuruma gittiğinde askerliğini yaptığı gösterir belgeyi ibraz etmelidir. Eğer ibraz edemezse ataması yapılmayacaktır. Bu adayda örnek 1'de yer alan lise mezunu gibi bir daha 2010 yılının Temmuz ayına kadar ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerine katılamayacaktır.

ÖRNEK 3: Aday lisans İktisat mezunu olsun. Bu aday İktisat-Maliye mezunu olma şartını arayan bir kadroyu tercih etsin. ÖSYM son yerleştirmeye kadar bölüm kontrolü yapmaktaydı. Ancak son yerleştirmede bundan vazgeçti. Buna göre ÖSYM sadece puan ve tercih üstünlüğüne göre yerleştirecektir. Bu aday, istenen bölüm mezunu olmamasına rağmen, puanı yüksek olduğundan yerleşirse ve ilan edilen niteliği taşımadığı için kurum tarafından ataması yapılmayacak, bu halde sisteme geri dönemeyecektir. Bu şu demektir: Bu aday bir daha 2010 yılının Temmuz ayına kadar ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerine katılamayacaktır.


aksar
Daire Başkanı
18 Mayıs 2010 23:13

acaba bu adam ne iş yapar yaaaa..


doctor_mtr
Genel Müdür
18 Mayıs 2010 23:14

buarada kimyam hocam siz tercihlerinizi yapın kesinlikle sizi etkilemeye calışmıorum ama sunuda söyleyeyim

kadroluevhanımı algol kuyucumurad da bilio bu sıkıntıyı yasadık cünkü daha önceki alımlarda puanlar düsmez. 84e inerse mucize derim kolay gelsin hayırlısı diyim senin icin. Kpss calışmanı etkilemesin bu atama


kimyambattı
Aday Memur
18 Mayıs 2010 23:17

KAMUHABER SİTESİNE YOLLADIM SORUYU CEVAP GELDİ

2010/1 kpss tercihlerinde ısparta il afetve acil durum müdürlüğü eğitim uzmanlığı kadrosu var bu kadroda kod olarak 4001 6003 7255 ve 7268 özelliklerini tasımak gerekiyor.Ancak 7255 nolu kod ta pedogojik formasyona sahip olmak yazıyor. yani herhangi bi fakülte mezunu örnegin fen edebiyat mezunu tezsiz yüksek lisans(pedegojik formasyon) eğitim alan biri tercih edebilirmi ?? yoksa birilerinin iddia ettiği gibi tezli yüksek lisans eğitim mezunu olmak gerekiyorrşimdiden sagolunn

merhaba,

sayın okuyucumuz, pedagojik fomasyon almış birisi tercihte bulunabilir. genelde tezsiz yüksek lisan yapanlarla tezli yüksek lisanstan farklı olduğu söylenebilir. fakat bunun hukuksal bir dayanağı yoktur

BENİM PUANIM 81 OLMASINA RAGMEN BU BİLGİYİ HEPİNİZLE PAYLASIYORUM ALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİNN.NEYSE HEPİNEİZE İYİ GECELER

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi