Editörler : "eskiyara"Pangaea
03 Mayıs 2006 21:24

Santranç kursu ve Egzersizi

Şu an Milli Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu Hizmetiçi Eğitim Kurslarından Santranç kursuna devam etmekteyim. Önümüzdeki yıl da egzersizini yapmak istiyorum. Ancak kurs sonucunda alacağımız belge ile egzersiz yapılamıyormuş. Böyle bir şey var mı? Benim durumumda olan yaklaşık 120 kişi var. Hepimiz bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyoruz... Şimdiden teşekkür ederiz...


goethe33
Şef
03 Mayıs 2006 21:41

SAyın fenci42 hocam, MEB ve Türkiye Satranç Federasyonu arsında geçen sene bir protokol imzalandı. buna göre okullarda egzersizi federasyondan yardımcı antrenörlük belgesi alanlar yapabilecek. ben yeni aldım seneye egzersiz yapacağım. Bildiğim kadarıyla MEB in veya HEM in verdiği eski belgelerle açamıyorsunuz. forumlarda daha önce bu konuda başlık açılmıştı ordan bakabilirsiniz. ayrıca TSF nin sitesinde bu protokolü bulabilirsiniz.


mevlana zade
Aday Memur
11 Temmuz 2006 11:27

aaa


andacc
Aday Memur
11 Temmuz 2006 11:50

arkadaşlar ben yardımcı ant belgesini aldım geçen dönem aldım hatta o sevinçle gittim müdürün yanına müdürde bana dediki dersdışı etkinlik yönt. göre %8 i geçemez diyerek , alamayacağımı söyledi, yani bu konuşmadan şu sonuç ortaya çıkıyoo idare ile ilişkileriniz iyi değilse boşa uğraşmayın, ama satranç güzeldir herşeye rağmen..


capella
Şef
11 Temmuz 2006 11:55

andac o hesap farklı bir olay.sadece seninle ilgili değil ki o konuyu araştır.üzerine git derim.ayrıca gothe33 doğru söylüyor.artık eskilerle olmayacak.TSF nin açtığı GSİM nün verdikleri olacak.


andacc
Aday Memur
11 Temmuz 2006 12:15

capella arkadşım umarım dedğin gibi olur ama adam gözünün içine baka baka yalan söylüyoo okulda 6 tane izci , 3 tane tiyatro çalıştıran ögrtm var ,1 tanede satranç ,

neyseki bu okuldan tayinim çıktı ben sadece nelerle karışlaşabilir arkadaşlar bu amaçla yazdım.


andan44
Şef
11 Temmuz 2006 13:04

Nasil olurda Milli Eğitimin bir biriminin verdiği belgeyi diğer birimi kabul etmez.Halk Eğitimin verdiği belge ile açılıyor diye biliyorum.Hatta bakanlıktan bu konuda okullara yazi gittiğini duymuştum.Ama bu yıla kadar açılıyordu da bundan sonra değişen nedir?Değişen şu ki Satranç federasyonu özerkleştirildi.Bundan önce devletten pay alirken özerklikten sonra bu federasyona para kazandirmak için bu yapildi.Federasyonun belgesi 100 YTL civarinda ve engeç iki yılda bir ücret karşılığı vize ettirilmesi gerekiyor.Yoksa belge geçerliliğini kaybediyor.


capella
Şef
11 Temmuz 2006 14:10

hocam demek istediğim şu;kural doğrudur %8 i aşamaz diyor fakat 3 kağıtçılığı zaten belirtmişsin 6 tane izci 3 tane tiyatro neymiş ya!Devlet tiyatroları bile yılda bu kadar tiyatro çıkarmıyordur.idarenin şakşkçılarıdır bunlar ve muhtemelen de egzersiz yapmadan da para alıyorlardır.Eğer böyle ise korkma git üstüne olayın.Sen hakkıyla apacaksan sen yap derim..

'Bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke batmaya mahkumdur.'

İsmet İNÖNÜ


capella
Şef
11 Temmuz 2006 14:12

ben son kısmına dikkat etmemişim özür dilerim tayinin çıktı ise çok fazla da mesele yok demektir.


33mrt33
Aday Memur
11 Temmuz 2006 16:22

Hocam bende tsf den yard.ant.bel.aldım.

2 tür satranç kursu var.

birincisi egzersiz olan satranç

diğeri ders olan satranç

Hocam elinizdeki belgeyle egzersiz dersi verebilirsiniz

okullara seçmeli satranç dersi geldi.siz seçmeli satranç dersini veremezsiniz ama dediğim gibi ders dışı faaliyet olan satranç egzersizi kursunu verebiliyorsunuz

Arkadaşlar o iki satranç kursunu karıştırıyor

Bilginize


andan44
Şef
11 Temmuz 2006 18:53

33mrt33'ün dediği doğru. Bende öyle biliyorum


olcaytuberdi
Aday Memur
11 Temmuz 2006 19:07

ARKADAŞLAR, DERS DIŞI ETKİNLİKLERLE İLGİLİ YÖNETMELİK ÇOK KISIR VE ANLAŞILMAZ. BU NEDENLE ELİNİZDE BAKANLIK TARAFINDAN TASDİK OLUNMUŞ BİR BELGENİN VEYA SERTİFAKANIN OLMASI YETERLİ;O YÖNETMELİKTE HERHANGİ BİR SAAT ALT SINIRI-ÜST SINIRI YOK.


kanka07
Genel Müdür
11 Temmuz 2006 19:40

Halk eğitim merkezinin verdiği sertifikanın altında Milli eğitim Müdürü yada Şube Müdürünün imzası var hocam.Biz alırkende aynı şeyler konuşuluyordu.Bal gibide aldık egzersizimizi.


hikaye_6
Memur
19 Temmuz 2006 15:19

antrenör, yardımcı antrenör, milli sporcu veya hakemlik belgen olman gerekiyor


hikaye_6
Memur
19 Temmuz 2006 15:26

DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN ESASLAR

Sıra

No

Etkinlik Alanı

En Az

Öğrenci

Sayısı

Nitelikleri

1

İZCİLİK

12

Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilmiş "İzci Liderliği Sertifikası" bulunan öğretmenler tarafından yürütülür.

2

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÇALIŞMALARI

a) Futbol

b) Hentbol

c) Basketbol

d) Voleybol

e) Atletizm

f) Güreş

g) Badminton

h) Kros

i) Judo

j) Karate

k) Taekwondo

l) Masa Tenisi

m) Jimnastik

n) Yüzme

o) Satranç

p) Boks

q) Eskrim

r) Kayak

18

14

12

12

12

10

8

8

7

7

7

6

6

6

6

6

6

6

Beden eğitimi öğretmenleri tarafından yürütülür. Beden eğitimi öğretmeni bulunmaması veya yetersiz olması halinde, yan alanı beden eğitimi olan veya yürütülecek etkinlikle ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslara katılarak belge alan ya da ulusal veya uluslararası düzeyindeki yarışmalara sporcu, antrenör, hakem olarak katıldıklarını belgelendiren diğer öğretmenler tarafından da yürütülebilir.

3

HALK OYUNLARI

12

Türk Halk Oyunları Öğretmenleri tarafından yürütülür. Türk halk oyunları öğretmeni bulunmaması veya yetersiz olması halinde, yan alanı halk oyunları olan veya bu alanda beceri, deneyim ve çalışmaları bulunan ve bu durumu belgelendiren diğer öğretmenler tarafından da yürütülebilir.

4

GÜZEL SANATLAR

a) Plastık sanatlar

1) Resim

2) Heykel

3) Mimari

b) Fonetik Sanatlar *

1) Müzik

2) Edebiyat

c) Dramatik Sanatlar *

1) Tiyatro

2) Opera

3) Bale

4) Drama

5) Sinema

8

Alanın öğretmenleri tarafından yürütülür. Alanın öğretmeni bulunmaması veya yetersiz olması halinde, yan alanı yürütülecek etkinliğe uygun olan ya da ilgili alanda beceri, deneyim ve çalışmaları bulunan ve bu durumunu belgelendiren diğer öğretmenler tarafından da yürütülebilir.

* En az öğrenci sayısı, oluşturulacak grup veya çalışma konusuna göre okul müdürlüklerince belirlenir

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi