Editörler : crops35
05 Haziran 2010 21:34

eğitim durumu tayin dilekçesi örneği hakkında yardım

slm arkadşlar. pazartesi itibariyle dilekçemi vermek istiyorum fakat ilk defa tayin dilekçesi yazıyorum ve daha önce doğru düzgün biyerlerde örneğine rastlamadığım için konu hakkında bilgisi olanların eksik yada fazla olan yerler hakkında fikirlerini beyan etmelerini rica ediyorum. lütfen bilgisi olan paylaşsın.

................... KURUMU BAŞKANLIĞI

İnsan Kaynakları Daire Başnaklığına

İletilmek Üzere

MÜDÜRİYET MAKAMINA

.................'nde ...... sicil numaralı ...... olarak çalışmaktayım. ..........tarihinde yemin ederek aday memurluktan asil memurluğa geçmiş bulunmaktayım.

...... tarihinde ......... Üniversitesi ......... Fakültesi

........ Bölümünü kazandım ancak İstanbul'dan okuluma devam etmem mümkün olmadığı için.... tarihi itibariyle okulumu 1 yıl süreyle dondurmuş bulunmaktayım. ............... Ankara İl Müdürlüğüne tayinimin veya geçici olarak görevlendirilmemin yapılmasını talep etmekteyim.

2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 5. Maddesinde "Devletin Temel Amaç ve Görevleri, Türk Milletinin Bağımsızlığını ve Bütünlüğünü, Ülkenin Bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi Korumak, Kişilerin ve Toplumun Refah, Huzur ve Mutluluğunu Sağlamak: Kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak" şeklinde sayılmış "Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi" başlığını taşıyan 42. Maddesinde ise "Kimsenin Eğitim ve Öğrenim Hakkından yoksun bırakılamayacağı, öğrenim hakkının kapsamının kanunla tespit edileceği ve düzenleneceği" hükme bağlanmıştır.

Ayrıca 30.01.2010 tarihli 27478 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesinin 7. Maddesinde belirtilen "Kamu kurum ve kuruluşları, Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atamalarına dair yönetmelik kapsamında yapacakları atama işlemlerinde, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak eş, öğrenim ve sağlık durumuna dayalı atama taleplerinin gerçekleşmesine azami özen göstereceklerdir" Hükmü yer almaktadır.

Yukarıda gösterilen gerekçelere dayanarak eğitim öğrenimime devam edebilmem için Ankara İl Müdürlüğüne tayinimin veya geçici olarak görevlendirilmemin yapılmasını emir ve müsaadelerinize,

Arz Ederim.


Genç_Memur
Memur
06 Haziran 2010 14:16

çok güzel bi dilekçe örneği ben bi eksiklik göremedim.paylaşım için teşekkürler..


wapvole
Şube Müdürü
07 Haziran 2010 09:52

teşekkür ederim. an itibariyle vermek üzereyim dilekçemi hayırlısı inş.


Yrdls
Aday Memur
03 Ocak 2021 12:59

Eğitim durumu mazeretiyle tayin aday memurluğu bitirdikten sonra mi oluyor

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi