Editörler : crops35
13 Haziran 2010 13:37

Özelleştirme ve Sonrası İle İlgili Soru

mrb.ben boğaziçi elektrik dağıtım a.ş. de daimi işçi kadrosunda özürlü olarak görev yapıyorum..yakında bizim kurumun özelleştirmesi var ve bu özelleştirme durumunda bize tayin hakkı veriyorlar veye başka bir kuruma geçişimşz varmı, yoksa 4c ye mi geçiriyorlar bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba.teşşekkürederim..


kaandilek58
Daire Başkanı
14 Haziran 2010 10:22

MALESEF 4 CLİSİN ARKADAŞIM


bay_ser
Aday Memur
14 Haziran 2010 10:58

yasalara göre mi cevapladın.hangi yasada kaçıncı madde de yazıyor söylermisin bide ben inceleyim.ben araştırdım ama pekbir sonuç elde edemedim.kimisi başka kuruma atıyor diyor kimiside senin gibi 4c..karmaşık bir durum galiba..


nitokris
Aday Memur
14 Haziran 2010 13:10

bay-ser bende seninle aynı statüdeyim bende araştırdım mail attım ilgili yerlere 4/c li olarak geçersin dediler ancak bunu söyleyenlerin bizim statümüzle ilgili fazlada bilgisi yoktu. Sanırım biz mahkemeye başvururken özürlü olduğumuzuda yazarsak iyi olur.


bay_ser
Aday Memur
14 Haziran 2010 19:06

bende araştırdım.tanıdıgım kamu kurumlarında personel müdürleri var onlar tayin hakkın var diyorlar..digeride 4c diyor ama 4c diyende emin degil..


hakance
Şef
14 Haziran 2010 19:34

bende başkent edaş da çalışıyorum yeni girdim orda çalışanların dediğine göre memur olanlar istediği kuruma gitmiş işçi statüsündekiler 4C li olmuş istemeyenlerde özelde kalmış.


bay_ser
Aday Memur
14 Haziran 2010 21:43

hayırlıolsun hakance ama 4c ye geçenler özürlü kadrosunda olanlar mı yoksa normal işçi kadrosundalar mı..??


hakance
Şef
14 Haziran 2010 22:16

teşekkür ederim. normal kadroda olanlar 1 tane özürlü varmış oda emekli olmuş onun yerine ben başladım.


nitokris
Aday Memur
15 Haziran 2010 14:06

arkadaşlar öyle bir konuki kimse net olarak birşey bilmiyor nerden öğrenicez nasıl öğrenicez bilemiyorum


fatihberkay
Memur
15 Haziran 2010 15:45

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI HAKKINDA

KANUN

Kanun Numarası : 4046

Kabul Tarihi : 24/11/1994

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1994 Sayı : 22124

İş Kaybı Tazminatı Ödenmesi ve Diğer Hizmetlerin Verilmesi

Madde 21 ? (Değişik birinci fıkra: 3/7/2005 - 5398/7 md.) Bu Kanuna göre özelleştirme kapsamına alınan kuruluşların (iştirakler hariç) özelleştirmeye hazırlanması, özelleştirilmesi, küçültülmesi veya faaliyetlerinin kısmen ya da tamamen durdurulması, süreli ya da süresiz kapatılması veya tasfiye edilmesi nedeniyle; bu kuruluşlarda iş sözleşmesine dayalı olarak ücret karşılığı çalışanlardan iş sözleşmeleri tâbi oldukları iş kanunları ve toplu iş sözleşmeleri gereğince tazminata hak kazanacak şekilde sona ermiş olanlara, kanunlardan ve yürürlükteki toplu iş sözleşmelerinden doğan tazminatları dışında ilave olarak iş kaybı tazminatı ödenir. Ayrıca bunların mesleklerinde geliştirilmesine, bir meslekte yetiştirilmesine veya meslek edindirilmesine ilişkin eğitim giderleri ile yeni iş bulmalarına katkı sağlamak amacıyla yapılacak giderler Özelleştirme Fonundan karşılanır. Özürlü personele (ilgili kanunların öngördüğü I, II ve III. derece), bu maddede belirtilen tutarın iki katı olarak iş kaybı tazminatı ödenir. İş kaybı tazminatı ödenmesi ve sağlanabilecek diğer hizmetlere ilişkin işlemler Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.

..............................

(Değişik birinci cümle: 3/7/2005 - 5398/7 md.) İş kaybı tazminatı, günlük net asgari ücretin iki katıdır.Bu madde kapsamına girenlerden,hizmet akdinin sona erdiği tarihte aynı işveren ile hizmet akdi kesintisiz en az; 550 günden beri devam edenlere 90 gün, 1100 günden beri devam edenlere 120 gün, 1650 günden beri devam edenlere 180 gün, 2200 günden beri devam edenlere 240 gün süre ile iş kaybı tazminatı verilir. Söz konusu tazminat ve diğer hizmetlerden yararlanmaya hak kazananların,bu tazminat ve hizmetlerden yararlanabilmeleri için,hizmet akitlerinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde Türkiye İş Kurumuna başvurmaları zorunludur. Türkiye İş Kurumu hak sahiplerinin başvurularını müteakip,gerekli incelemeyi en geç 30 gün içinde sonuçlandırarak iş kaybı tazminatına hak kazanıldığını tespit etmesi halinde hizmet akdinin feshi tarihinden geçerli olmak üzere,inceleme ve buna ilişkin işlemlerin sonuçlanmasından itibaren 10 gün içinde iş kaybı tazminatını aylık olarak ödemeye başlar. (Mülga son cümle: 3/7/2005 - 5398/7 md.)

Bu maddede öngörülen şekilde hizmet akitleri sona erenlerden; hizmet akitlerinin sona erme tarihi itibariyle 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunun hükümleri gereğince hizmet ve prim ödeme sürelerine göre yaşlılık aylığına hak kazananlar iş kaybı tazminatı ve diğer hizmetlerden yararlanamazlar. İş kaybı tazminatı ve diğer hizmetlerden yararlanamazlar.İş kaybı tazminatı ve diğer hizmetlerden yararlananların, işe yerleştirilmeleri veya kendilerinin iş bulmaları halinde ödenmekte olan tazminata ve diğer hizmetlere ilişkin hakları sona erer.İş kaybı tazminatının verilmesi ve diğer hizmetlerin sağlanmasına ilişkin usul ve esaslar; İdare ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle belirlenir.

İş kaybı tazminatının fiilen ödendiği sürelere ait sosyal güvenlik kuruluşları kesintileri Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce ayrıca hak sahipleri adına bu madde gereğinde açılacak hesaptan ilgili kurumlara ödenir.

Bu Kanunun 26 ncı maddesi gereğince yapılacak özelleştirme uygulamaları sonucu doğacak iş kaybı nedeni ile tazminata hak kazananlara ödenmesi gerekecek tazminat tutarları,bu maddede öngörülen esas ve usuller çerçevesinde ilgili belediye veya il özel idaresi tarafından hesaplanır.Bu suretle hesaplanan tazminat tutarları, 26 ncı madde gereğince özel bir hesapta toplanan gelirlerden karşılanmak üzere ilgili belediye veya il özel idaresi tarafından hak sahiplerine ödenir. sadece bu kadar iş sonunda ödenen tazminatın yani işsizlik tazminatının 2 katını alırsın diğer işçiler askeri ücret üzerinden sen o askeri ücretin 2 katını alırsın belirli bir süre sonra 4/c ye geçersin başka kuruma ataman yapılmaz yani


bay_ser
Aday Memur
17 Haziran 2010 15:39

İş Kaybı Tazminatı Ödenmesi ve Diğer Hizmetlerin Verilmesi

Madde 21 - Bu Kanuna göre özelleştirme kapsamına alınan kuruluşlarda (iştirakler hariç) bir hizmet akdine dayalı olarak ücret karşılığı çalışırken bukuruluşların özelleştirmeye hazırlanması,özelleştirilmesi,küçültülmesi veya

faaliyetlerinin kısmen veya tamamen durdurulması,süreli veya süresiz kapatılması

veya tasfiye edilmesi nedenleriyle;hizmet akitleri,tabi oldukları iş kanunları

ve toplu iş sözleşmeleri gereğince tazminata hak kazanacak şekilde sona erenlere,kanunlardan ve yürürlükteki toplu iş sözleşmelerinden doğan tazminatları dışında ilave olarak iş kaybı tazminatı ödenir.Ayrıca bunlara yeni iş bulma,meslek

geliştirme,edindirme ve yetiştirme eğitimi hizmetleri özelleştirme fonundan desteklenerek ve finanse edilerek,öncelikle sağlanır.Kapatma ve tasfiye halleri

dışında sakat statüsü ile (ilgili kanunların öngördüğü I,II ve III.derece) çalışanlar işten ÇIKARILAMAZ.Kapatma ve tasfiye halinde ise,işten çıkarılan sakat

personele (ilgili kanunların öngördüğü I,II ve III.derece) iş kaybı tazminatı bu

kanunun tanıdığı hakların iki katı oranında ödenir.İş kaybı tazminatı ödenmesi

ve sağlanabilecek diğer hizmetlere ilişkin işlemlerin yürütülmesinden İş ve İşçi

Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü görevli,yetkili ve sorumludur.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi