Editörler : crops35
«118119120121122123124125126127128129»

aylinur
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 10:49

Foruma girilmiyor. 639 sayılı Kanun Tasarısı(1/931) 111-112-113. maddeler


aylinur
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 10:52

3 madde birlikte değerlendirildiğinde sank yeni atanacak araştırmacılar için


basiretli
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 12:02

Arkadaşlar,

"30 gün içinde başvuranlar daha önce bu unvanda çalışmak kaydıyla bu kadrolara atanabilirler" cümlesinden eski kurumlarımızdaki ünvanlarımıza atanabilmek mi kastediliyor? Yani eski kurumunda müdür ise yine müdür, müdür yardımcısı ise yine müdür yardımcısı olarak mı atanacak?


adnan20
Aday Memur
21 Temmuz 2014 12:58

Eğitim durumları itibariyle ihraz ettikleri ünvanlara daha önce bu ünvanda çalışmış olmak şartıyla deniliyor. Yani mühendisseniz,mimarsanız vs ve bu ünvanlarda fiilien çalışmışsanız bu ünvanlara atanabilirsiniz. Yasa henüz mecliste görüşülüyor resmi gazetede yayınlanmadı.


basiretli
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 14:15

Arkadaşlar, daha önce bankada müdür yardımcısıydım, tekrar bu ünvana atanırsam özel hizmet tazminat oranım nasıl belirlenecek?Bankada iken %145 idi. Şu anda çalıştığım Bakanlıkta müdür yardımcısı kadrosu yok, Şube müdürü ve ona bağlı kadrolar yani şef, Vhki, memur vs. var. Eğer biz eski ünvanımıza dönersek, eski özel hizmet tazminat oranını alırmıyız?


özal64
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 15:09

Değerli ARAŞTIRMACI arkadaşlar şayet meclisdeki Torba yasanın 111,112 ve 113 cü maddeleri aynen yasalaşırsa Mad:111 de de bahsettiği gibi 399 sayılı KHK nin eki sayılı cetvelde görev yaparken ARAŞTIRMACI olarak atananları kasdetmekdedir.Burada ihraz ettikler ( Yani ozamanki hak edilen ) ünvanlardan bahsetmektedir.Yani atama yapıldığındaki ünvanalımızı kastetmektedir diye düşünüyorum.

Md. 113 de de araştırmacı kadrosunan atanmış olanlardan Kanunun yayımı tarihinden itibaren 30 günlük süre içinde kurumlarına baş vuranlar da yararlanabilir demektedir. Bana göre ( kurum halen çalıştığımız kurumdur.) Ancak kadro olup olmamasını ileri sürüp atama yapılıp yapılmaması hakkında tereddütlüyüm. Görüşlerinizi belirtirseniz birlik ve beraberlik sağlanarak netice alına bilir diyorum. Selamlar. Bekleyelim Kanunun çıkmasını ve yayınlanmasını.


kaderden
Aday Memur
21 Temmuz 2014 15:52

MADDE 111- 24/11/1994 tarihli ve 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 nci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Bu personelden 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı Cetveldeki kadrolarda istihdam edilmekte olanlar ile burada sayılan unvanlarla çalışan diğer statülerdeki personelin atama

teklifleri, Araştırmacı unvanlı kadrolara veya istekleri halinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı Cetvelde yer alan unvanlar hariç olmak üzere öğrenim durumları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara, daha önce bu unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlarda bulunmuş olması ve atama yapılacak kadro unvanının 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alması kaydıyla yapılır.?

MADDE 112? 4046 Sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 26- Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla devir ve teslim işlemlerinin tamamlanmasının üzerinden beş yıl geçmiş olan özelleştirmeler hakkında verilmiş olan yargı kararları ile ilgili olarak sözleşmelerinde belirtilen haller dışında bu kuruluşların geri alınması yönünde herhangi bir işlem tesis edilmez.?

MADDE 113- 4046 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 27- Bu maddeyi ihdas eden Kanunla 22 nci maddenin ikinci fıkrasının değiştirilen üçüncü cümle hükmü, 22 nci madde hükümleri çerçevesinde araştırmacı kadrolarına atanmış olanlardan otuz gün içinde kurumlarına yazılı olarak başvuranlar hakkında da uygulanabilir.?

***

öğrenim durumu itibariyle ihraz olunan ünvan deyince diplomada yazan ünvan mı oluyor acaba? mimar, mühendis, tekniker, vb. gibi.


basiretli
Şube Müdürü
21 Temmuz 2014 16:17

Kaderden arkadaşın dediği gibi, öğrenim durumu itibariyle ihraz olunan ünvan deyince mimar, mühendis vb. anlaşılıyor. Bu durumda genel idari hizmetler sınıfındaki arkadaşları ilgilendiren bir durum yok, teknik arkadaşları kapsıyor. Yani esas ünvanı mühendis, mimar vb. iken teknik müdür yardımcılığına atanan ve görevini diğer genel idari hizmetler sınıfındaki müdür yardımcıları gibi müdür yardımcısı olarak sürdüren kişiler de araştırmacı atanmışlardı. Şimdi onlara eski ünvanlarına dönme hakkı veriliyor.


paçakazık?
Müsteşar
22 Temmuz 2014 09:08

Evet basiretli arkadaşımız net bir şekilde açıklamış belli meslek yada okul mezunlarının yararlandığı bir garip uygulama birilerini berikileştiriken bir çoüunu ötekileştirne bir garip uygulam. GİHS olan bizlerede bu hakkın tanınması gerekmezmiydi bizlerde üniversite mezunlarıyız memuriyete yarışma sınavı ile girdik memuriyetin çeşitli kademelerinde tekrar tekrar sınavdan geçip belli süreli kurs ve seminerlere tabi tutulduk ve seminer sonunda da yeniden sınava tabi tutularak haketmiş olduğumuz ünvanları almaya HAKKAZANDIK. Ben kendi kapatılan kurumumdaki görevde yükselmden kısaca bahsetmem gerekirse (Emlak Bankası).Öncelikle memuriyete giriş eleme ve mülakatla başladı , devamında belli süreyi bekledikten ve olumlu siciller aldıktan sonra ÖSYM ye yaptırılan eleme sınavı ile ŞEFLİK sınavını kazandık belli süreli kursa tabi tutulduk ve kurs bitirme sınavı sonucu Şef Yrd.ünvanını kazandık ve yine belli süre ve olumlu sicil ile ŞEF ünvanından sonra yine belli süre ve olumlu sicilden sonra yine ÖSYM ne yaptırılan 2.müdürlük eleme sınavı sonrası belli süreli seminer ve kurs ki (EN AZ 4 AYLIK SÜRELER) kurs sonu yeniden kurs bitirme sınavına tabi tutulduk ve 2. müdür unvanını alabildik sonra belli süre ve yine olumlu sicil sonunda Md.Yrd. ünvanı vs. lerle devam eden bir yoğun emek sonucunda müdür unvanına ulaşabildik. Hal böyle iken bizleri araştırmacı diye; üzerinden on yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına karşı atamayı yapanların bile, ne olduğunu tam anlayamadıkları bir kadroya atanmamız revayı hakmıdır ne kadar ahlakidir. Yukarıda sıraladığım yoğun sınav ve kurs temposunun onda birini bile görmeden, siyasi iradenin sen oldun artık deyiverdiği bazılarının müdür yrd. ve diğer unvanlara atanmalarını ,atamayı yapan ve atanan ne kadar hak etmiş oldukları ya da olmadıkları konusunda bir empati yapıyorlarmı.


özal64
Şube Müdürü
23 Temmuz 2014 10:47

Söz konusu torba yasanın 111 Maddesindei ifadeye göre Araştırmacıların 399 sayılı KHK nin ek ( 1 ) sayılı cetvellerdeki Ünvanlara atanması sözkonusu değildir. Dolayısıyla Biz araştırmacıların tekrar eski ünvanlarımız olan Müdür, Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve Bölge Müdürü gibi ünvanlara atanmamız mümkün görülmemektedir. Kanaatim budur. Sadece Deknik elamanların teknik ünvanlarına atanmöasını kapsamaktadır diye yorumluyorum. herkese selamlar.

ozturktayfun7, 10 yıl önce

Hatır.yarışma Sınavı'yla mesleğe giren 1sayılı cet. Tabi araştırmacılara


ozanozkan
Aday Memur
25 Temmuz 2014 10:34

İyi Günler;

4046 sayılı yasanın 22. Maddesine göre (6. fıkra) araştırmacı olarak atanan ve 3 yıl kazanılmış hakları biten ve halen araştırmacı olarak görevlerine devam edenleri ilgilendiren son TBMM de görüşülmekte olan torba yasanın 111. Maddesine göre ve atanmış olanları ilgilendiren 113. Maddenin bu haliyle geçmesi halinde araştırmacılara hiç faydası yoktur.

1- Araştırmacı olarak atananlar teknik ve idari kökenli fakülte mezunları ve 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları olup şu anda bu arkadaşların 3 yılı bitenler eşi çalışmayan+1 çocuklu 3.400TL maaş almaktadır.

2- Şimdi bu yeni torba yasanın 111. Maddesine göre sadece teknik kökenli araştırmacılar yararlanacaktır.Sebebi ise 190 sayılı KHK eki cetvellerde mühendis ve tekniker olarak görev yapmış müdür kadrosu alan ve araştırmacı olarak atanan bu iki grup cetvelde bulunmaktadır.

3- Mühendis ve tekniker kökenli müdür olup araştırmacı olarak atananlar (eşi çalışmayan+1 çocuk) şu anda yaklaşık 3.400TL almakta olup yasanın çıkması sonucu 30 gün içerisinde başvurup 190 sayılı KHK cetvellerine göre mühendis olarak yaklaşık 3.500TL ve tekniker olarak atanacak ise 2.850 TL (eşler çalışmayan-1 çocuklu) alacaktır. Kayıplar ve ilaveler ortadadır.

4- İdari kökenli olan araştırmacılara ise bu Meclisteki Torba yasanın 111-113 maddelerini kapsamıyor.

5- 3 yılı dolmayan mühendis ve tekniker kökenli (şube müdürü) olan araştırmacıların maaşları mühendis kökenliler yaklaşık 3.850TL, tekniker kökenliler ise 3.750 TL almakta olup bu yasaya göre başvurmaları halinde 3 yıllık kazanılmış hak kavramını kaybedecek ve yukarıda belirttiğim maaşları alacaklardır. Yani mühendis 3.500TL, tekniker ise 2.850TL.

6- Memursen-Kamusen ve diğer sendikalar bu yasanın Mecliste kesinleşmesinden önce atak yapmalıdır. Sadece şu cümleyi ilave etseler idari kökenli araştırmacılarda bu yasadan yararlanacak ve 3 yılı bitmiş veya bitmemiş araştırmacılarda da kayıplar olmayacaktır. Benim görüşüm ? Özelleşme olmadan önceki görevlerinin özel hizmet ve ek ödeme oranları şimdiki araştırmacı durumlarında da aynen ödenir? denmesi halinde adalet sağlanmış olur.

Yoksa bu yasanın faydası olmayıp araştırmacı olarak atananlarda adaletsiz bir durum ortaya çıkacaktır.

Bu konu hakkında yanılıyorsam lütfen konu hakkında araştırmacı arkadaşlardan yeni bir değerlendirme yapmasını bekliyorum.

Selamlar.


aylinur
Şube Müdürü
25 Temmuz 2014 15:40

Ne istiyorduk önceki unvanın baz alınmasını aynı 6191 sayılı Kanunda olduğu gibi Kesin net çözüm


aylinur
Şube Müdürü
25 Temmuz 2014 16:09

DUYURU

Arkadaşlar Ahmet bey bu konuda bir metin hazırladı mail adreslerine gönderdi Yazı ADYED de yayınlanacak.

Tüm meslektaşlarımızın metni kendine uyarlayarak,İLGİLİLERE mail-fax-mektup göndermesi talebimize katkı sağlayacaktır.

Bütün araştırmacılar olarak bu konuda duyarlı olalım, birbirimizi haberdar edelim, ne kadar çok mail gönderebilirsek o kadar sesimizin duyulma ihtimalinin o kadar olduğunu unutmadan önemle gayret gösterelim.

TÜM islam aleminin bayramını kutluyorum.


belemir1
Aday Memur
26 Temmuz 2014 12:57

II sayılı cetveldekilerdemi Aylinur hnm


paçakazık?
Müsteşar
26 Temmuz 2014 20:05

Bir çok AKP li vekile gönderdim bayanlar daha duyarlıdırlar çocuklarımızın rızkını elimizden aldılar.


paçakazık?
Müsteşar
26 Temmuz 2014 20:06

bayan vekile olacaktı..


cengiz3491
Şef
31 Temmuz 2014 09:01

Araştırmacı Arkadaşlarım ,

Hepinizin geçmiş Bayramı Kutlu Olsun .

ADYED in sitesinde Yayınlanan Metni okudum. Gayet güzel olmuş.

Bismillah deyip . Özellikle Grup Başkan vekillerine ve Plan Bütçe Komisyom Üyelerine Ulaştırmamız gerekir .

Ankaradaki Araştırmacılar Adyedle birlikte ortak bir çalışma yapabilirlerse duacı oluruz.


aylinur
Şube Müdürü
01 Ağustos 2014 11:56

Arkadaşlar 1 sayılı II sayılı cetvel ayırımı yok.Zira yasada ...."burada sayılan unvanlar" hükmü mevcuttur


belemir1
Aday Memur
04 Ağustos 2014 09:44

AYLİNUR HANIM İYİ Kİ VARSINIZ...EN AZINDAN BÖLÜNME OLMAZ...


alp5398
Şube Müdürü
04 Ağustos 2014 10:53

İşlerim dolaysıyla biraz uzakkaldım ,ahmet1688 arkadaştan gelen maille konudan haberim oldu.

Daha sonra Adyed in sitesine baktım . Örnek metin başlığında hazırlanan yazıyı gördüm .

Bu gün ise Adyed te Memurun yeri sitesinden alınan Araştırmacılar mesleklerine geri dönecek başlıklı yazıyı okudum .

Üzülerek belirteyimki ; Bu konuda yapılan çalışmaları göremedim halbuki bundan çok değil 9-10 ay önce Sendikaların kapısını Meclisin kapısını yol edinen Dernek ve Araştırmacılar ortada yok!

Buna bende dahilim, neden sorusunu kendime sordum ama dürüstçe bir cevap veremiyorum?

Acaba son çıkan kanunla her işimiz düzeldimi zannettik.

sizce neden çalışmayı bıraktık ?

Yada dernek bıraktığı için ( Sn yöneticiler, size haksızlık etmek istemem ama burdan öyle gözüküyor) bizlerdemi bıraktık?

Toplam 2806 mesaj
«118119120121122123124125126127128129»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi