Editörler : crops35
«122123124125126127128129130131132133»

basiretli
Şube Müdürü
19 Eylül 2014 15:22

Belemir arkadaşı çok iyi anlıyorum, başına gelmeyen bilmez. İnsanları nasıl da yıldırıp bezdiriyorlar. Benim de başıma geldi. Sürülmeyi göze aldım, hiçbirini (birim şefliği, şube müdürüne bağlı çalışma vb.) kabul etmedim. Ancak, o korkuyu (sürülme) hissettim( daha ne kadar çalışabilirim, emekliliğim de gelmemişti, ne yaparım gibi). Hiçbirşey yapamasalar da huzursuz etmeyi beceriyorlar. Güçlü olmak şart.

Gelelim bizim dilekçe konusuna. Şahsen ben vermeyi düşünmüyorum .Çünkü maddi ve manevi olarak bir kazancımızın olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca idari sınıfı kapsadığını sanmıyorum. Teknikler versin.


araştırmaci
Aday Memur
22 Eylül 2014 09:32

Bu torba yasa ile " daha önce mühendis ünvanının ihraz etmiş olunması kaydıyla atamanın yapıldığı kurumda mühendis ünvanlı kadroya boş kadro olması ve kurumun takdiriyle atama yapılabileceği" hususu için kurumların inisiyatifine bırakılmış olan takdir yetkisini, bu torba yasa ile teknik kökenli araştırmacıların lehine istemeleri halinde 30 gün içinde dilekçe vererek mühendis veya mimar kadrolarına geri dönmelerinin önünü açmışlar. Ben de araştırmacı kadrosunda 15 ay kalmış bir inşaat mühendisi olarak sadece olması gereken yani idarecilerin yapmaları gereken olayı yasa ile perçinlemişler diyorum. Çünkü teknik kökenli araştırmacılar için kurumlar mühendisliğe dönüşe dahi sıcak bakmıyorlardı.Sadece idare mahkemelerinde hak aramak kalıyordu.Şimdi mahkemelerle ya da araya adam koymayla değil dilekçe ile diplomanın geçerliliğini ispatlamış olacaksınız...Yani insanlara tabiri caizse afedersiniz eşeğini kaybettirip sonra buldurmuş gibi yapma hikayesi...Allah, bütün araştırmacı kadrosundakilerin yar ve yardımcısı olsun....


basiretli
Şube Müdürü
01 Ekim 2014 12:03


arkadaşlar, araştırmacıların iş sağlığı ve güvenliği müfettişi olarak atanmaları konusunda ne düşünüyorsunuz? Bence bu konu hafife alınacak bir şey değil, çok ciddi bir konu. Sorumluluk çok büyük, işin ucunda hapse girmek de var.

Bizler yani idari kökenli araştırmacılar sadece idari ve mali konularda denetim yapabiliriz. Teknik kökenli araştırmacılar bu iş için daha uygun.Bir inşaatı, bir fabrika ya da madeni idari kökenli araştırmacı denetleyemez, ölçüm ve inceleme yapamaz. Çünkü, üretimde kullanılan makine ve aletlerden anlamaz(teknik bilgi gerektirir). Ayrıca denetim işi de başlı başına bir uzmanlık konusu. Herkes denetim yapamaz. Araştırmacılardan müfettiş kökenli olan olduğunu sanmıyorum. Çünkü, eskiden müfettiş olanlar yine müfettiş atandı. Çalışma bakanlığının iş müfettişleri yıllarca bu konuda(iş sağlığı ve güvenliği) eğitim alıp, inceleme yaptıkları halde hata yapabiliyorlar. O nedenle biz idari kökenli araştırmacıların bu işin üzerine balıklama atlamalarını doğru bulmuyorum.


cengiz3491
Şef
01 Ekim 2014 14:30

Sayın Basiretli ;

Adyedteki -sayın başbakım başlıklı- mektup özellikle görevler kısmı önemli İş ve Çalışma hayatının dentlenip denetlenmediği kontrol edilecek .

Bizler İdari personel zaten iş yerlerimizde bunları yapıyorduk.

SGK da bu işleri yapan iş müfettişlerinin bir çoğu hukuk , işletme , iktisat, siyasal vbg(sosyal) idari dediğimiz kökenli arkadaşlar.

Keşke Hükümetimiz ADYED in bu önerisini dikkate alsa gerçekten iş hayatı dentlenebilir hale gelecektir.


basiretli
Şube Müdürü
01 Ekim 2014 15:57

Sayın Cengiz3491, "bizler iş yerlerimizde bunları yapıyorduk" diyorsunuz. Pardon ama neyi yapıyordunuz? Bugüne kadar nereyi denetlediniz? Hangi denetim raporlarını düzenlediniz?

Bizler müfettiş değildik. Denetim, müfettişin işiydi. Bizi de denetleyen müfettişti. Bizi de derken müdür, müdür yardımcısı,daire başkanı vs. hepsini denetleyen müfettiştir. Müfettişlik, bir kariyer meslek olup, görev yaptığı kurumun en üst amirine bağlıdır. Bakanlık ise Bakana, banka ise Genel müdüre bağlıdır. Müfettiş de bizim gibi 4 yıllık lisans eğitimi almıştır, ancak oldukça zor yarışma sınavıyla müfettiş olup, 3 yıl yardımcılıktan sonra yeterlik sınavı ile müfettiş olmuştur. Esas olarak müfettişlik mesleği, deneyimli müfettişlerin refakatında çalışılarak öğrenilir. Kısacası bizler müfettişlik yapmadık, o nedenle bu mesleği bilmiyoruz. 4 yıllık lisans eğitimi müfettişlik için yeterli ise o zaman bütün işletme, iktisat, siyasal, hukuk mezunlarını müfettiş atayabiliriz.

"Keşke Hükümetimiz Adyedin önerisini dikkate alsa iş hayatı denetlenebilir hale gelecektir" diye de son derece iddialı bir cümle ile bitirmişsiniz.İş kazalarında Avrupa 'da birinci , Dünyada üçüncü olan Ülkemizde, Araştırmacılar bugüne kadar kimsenin başaramadığını başaracak öyle mi? Buna kimse inanmaz.


cengiz3491
Şef
01 Ekim 2014 16:33

Sayın Basiretli Amacım sizinle polemiğe girmek değil siz Adyedteki yorumunuzdada kendi içinizde çelişiyorsunuz, savunma uzmanlarının bu işi yapacağınızı söylemişsiniz.

Sizin için bir şey diyemem sakın yanlış anlamayın küçümsemek için söyelemiyorum siz bankacısınız muhasebe vbg konularda uzman bir fınansçısınız ,

Yazıyı dikkatlice okursanız orda kast edilen Hastane Mdr yard. Hastane Müdür, İlmdyrd. İl Müd ,Fabriaka işletme ve ünite müdürü ve genel müdüre kadar diyor ,

bu Müdürler yalnızca spesifik bir konunun müdür değiller ,

Size nasıl anlatayım bilmiyorum ama bir işletmede genellikle bir den çok bina olur, buranın elektirkten tutunda soğutma işlerine, oksijen gazından tutunda .çillerlerine, Kaynak , Üretim proses tezgahları , tornadan tutunda erezjon cihaz ve aparatlarına kadar..... buraya saysam çok yer tutar tüm bunların kontrolu ,işlerin gerçekleşip gerçekleşmediğinin tekik ederek hak edişleri öderken altına imza atan o işletmenin yöneticisidir. bende böyle bir yöneticiydim.

Bazen Müfettişler tetkik ettikleri başka birimlerle iligili bir mevzu oluduğunda açar fıkır danışırlardı.


özal64
Şube Müdürü
02 Ekim 2014 09:18

Çok değerli ARAŞTIRMACI arkadaşlarım herkese günaydın hayırlı sabahlar diliyorum. Değerli arkadaşlar bir şey dikkatimi çekiyor bizler hala daha" ünvan ve üst görev peşinde koşuyoruz" gibi geliyor bana. Sayın arkadaşlar bizlere zaten böyle bir görev verilmesi düşünülse idi daha ilk atamalarımızda bu görevlere atamamız yapılırdı. Ozaman bizim pozisyonlarımız belli değilmi idi. Bizler bu görevlere ozaman layık değilmi idik de "ARAŞTIRMACI "diye genel bir ünvana atamamız yapıldı. Bana göre bunun anamı şudur; artık sizlerle sorumlulk vererek çalışmak istemiyoruz denildi. yetki ve sorumluluğu belli olmayan bu ünvana atandık. Bana göre bizlere verilecek herhangi bir görev yok. Ama bazı arkadaşlar hala etiket ve ünvan peşindeler, haklılarda ama neçare. Bilzlerin elimizden alınan maddi haklarımız bile daha 27.02.2014 tarihinde 6525 sayılı kanunla geri verildi. Bence daha fazla birşeyler beklemek hiçkimse kusura bakmasın ve beni yanlış anlamasın ama hayelden öte bir beklenti değildir. Çünkü bizlerden faydalanmak istense idi ilk atamalarda statümüze uynun Ünvan ve görevlere atamamız yapılr ve magdur edilmezdik. Tekrar saygılarımla herkesden bu açıklamalarım nedeniyle özür diliyor hayırlı bayramlar dileklerimle saygılar sunuyorum. Hoşca kalın, dosdca kalın.


özal64
Şube Müdürü
02 Ekim 2014 09:22

Arkadaşlar bazı arkadaşların bahsettiği dernek bana göre sadece kendi sınıfları ile yani sağlıkcıların araştırmacılarının hakları ile meşguk olmakta gibime de geliyor takdir sizlerin kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yok ama görüşüm bu yönde takdir sizlerin.


özal64
Şube Müdürü
17 Ekim 2014 13:40

Araştırmacı arkadaşlar neredesiniz selamlar


intizarcı
Şef
17 Ekim 2014 13:48

Araştırmacılar paralarını fazlasıyla aldılar daha ne istiyorlar.


basiretli
Şube Müdürü
17 Ekim 2014 14:40

Araştırmacı olmayanların bu forumda işi yok. Araştırmacıları kıskandığınız yazdığınız yazıdan belli oluyor. Mesleğinizi ve ünvanınızı açıklarmısınız Sayın İntizarcı?
Size bir çift sözüm var: "Kıskanmayın, çalışın, sizin de olur".


belemir1
Aday Memur
17 Ekim 2014 15:26

selam ben kurumuma 30 günlük sürede şube müdürlüğü için dilekçe verdim bekliyorum


huseyin oguzoglu
Aday Memur
17 Ekim 2014 16:07

Bende müdürlük olmuyorsa mühendislik için kadro yoksa devlet personelden istensin diye dilekçe yazdım.

Ancak müdürlük olmaz, mühendislik içinde devlet personele soruldu mühendis (özelleştirme ) olmuyormuş mühendis kadrosuda var ancak derecesi düşük deniyor.

Bu yasa çıkmadan öncede bizim atamamız yapılabiliyordu bu nasıl anlayan varmı ?


basiretli
Şube Müdürü
17 Ekim 2014 17:07

Belemir arkadaştan başka dilekçe veren var mı?


basiretli
Şube Müdürü
17 Ekim 2014 17:08

Sorum idari kökenli araştırmacılar için.


ozturktayfun7
Aday Memur
18 Ekim 2014 18:09

Neden dilekçe verelim ki idari kökenlileri kanun ilgilendirmiyorki.


ozturktayfun7
Aday Memur
18 Ekim 2014 18:11

Red cevabı almak içinmi dilekçe vereceğiz.Çıkan yasa maddesi açık.


belemir1
Aday Memur
20 Ekim 2014 09:38

Arkadaşlar buradan kaç kez sordum verebiliyormuyuz dilekçe dedim hiç kimse net birşey söylemedi...neredeydiniz...


basiretli
Şube Müdürü
20 Ekim 2014 11:14

Daha önce ben de dilekçeyi, tekniklerin vermesi gerektiği kanaatinde olduğumu belirtmiş ve dilekçe vermeyeceğimi söylemiştim. Ancak, Belemir arkadaş haklı çünkü kimse fikir beyan etmedi.


aylinur
Şube Müdürü
20 Ekim 2014 11:37

CEVAP VERİYORUM

Biri sormuş Araştırmacılar fazlasıyla haklarını aldı daha ne istiyorlar diye

Hiç bir meslektaşımız cevaplamamış.

Ben çalınan 6 yıllık emeğimin karşılığını istiyorum.

6 yıl maaşımdan çalınanı istiyorum.

6 yılda terfi olarak olmam gereken yerde olmak istiyorum.

6 yıl sonra bile verilen ücret 6 yıl önceki kadromun bu günkü karşılığı değildir.Aradaki farkı istiyorum.Çünkü 6 yıl önce o makama onun bunun torpiliyle torbadan çıkarak değil Dişimle tırnağımla,sınavla gelmiştim .

Varsa başka soru cevaplayabilirim.

Selam ve sevgilerimle

Toplam 2806 mesaj
«122123124125126127128129130131132133»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi