Editörler : crops35
«67891011121314151617»

karaahmet
Şef
20 Ekim 2010 09:17

deyip bir düzeltme yoluna gidebilirlerdi.

ancak bugüne kadar böyle bir yaklaşım olmadı.

Ben size bir örnek daha vereyim . Benim yine araştırmacı olan bir arkadaşım Maliye bünyesinde defterdarlıkta çalışıyor. Sicil amirleri yönetmeliği ve maaş konularını içeren bir dilekçesine BUMKO dan evet yanlışlıklar var gerekli düzeltmeleri yapmak üzere not alınmıştır diye cevap vermişler. Bu yazı bende mevcut ancak ne zaman olacağı belli değil.Ayrıca 2010 ocak ayından itibaren Müdürlere verilen rk tazminat oranının %100 olması durumunda ben yazdım maliye bakanlığına bizlerde müdür idik bundan bizlerin de faydalanması gerekir diye ama hiç oralı olunmadan olumsuz cevap verildi.

Uzun lafın kısası eğer Hükumet kanadından bu olaya ılımlı bakış olursa çözülür yoksa asla ve asla bir çözüm gelmeyecektir ve getirmeyecelerdir.

Çünkü özelleştirmeyi bizler istedik. bu kurumları çalışamaz hale bizler getirdik şimdi de cezamızı çekiyoruz!

herkese selamlarımı sunarım yinede olabilecek bir durumda sonuca gidilme durumu sözkonusu ise elbette varım.

20 Ekim 2010 09:56

Arkadaşlar mağduriyetlerimizin giderilmesi konusunda lütfen bu kadar karamsar olmayalım, hata herkes yapar, özelleştirme sonucu bize yapılan bu muamele herne kadar anayasa mahkemesi çoğunu onaylasa da hatalı ve eksik bir işlemdir. Hata yapanlar da eğe iyi niyetlilerse daha sonra bunu hatalarını görerek pekala düzeltebilirler.İstanbuldaki arkadaşlarımızın yapmış oldukları toplantılar sonucundaki gayret ve çabalarının bizleri iyi bir sonuca götüreceğini düşünmekteyim. Ortak , detaylı ve bir metin hazırlayıp başta sendikalarla, sendika yetkilileri aracılığı ile de hükümet ve muhalefet milletkevilleriyle, devlet personel dairesi başkanlığı ve özelleştirme dairesi başkanlığı yetkilileriyle görüşmeler yapılıp mağduriyetlerimizin giderilebileceğine inancım çok yüksek.

Hepinize saygılar sunarım.


arşie
Aday Memur
20 Ekim 2010 09:57

Merhaba Araştırmacı Arkadaşlar.

Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. Yapılan yorumlar olumlu veya olumsuz yine de gereklidir diye düşünüyorum.Bende ferdi olarak Memur-Sen. Başkanına uzunca bir yazı yazdım. Çektiğimiz çile ve sıkıntıları dile getirdim. Ancak bu gün itibariyle bir ay olmasına rağmen yazıma olumlu veya olumsuz bir cevap verilmedi. Sıkıntılarımızı her yere bıkmadan usanmadan ulaştırmamız gerekli. Herkese selam.


ahmet1688
Şube Müdürü
20 Ekim 2010 11:01

Arşie Hoş geldiniz,Memur sen Başkanına yazmış olduğunuz yazıyı

Ortak sorunları tespitte yararlanmak için mailime atabilirmisiniz.

[email protected]

Ankaradaki Arkadaşlarım sizler bu işe sahip çıktığınız ölcüde bu işin çözümüne çok daha çabuk yaklaşacağız

saygılarımla


aylinur
Şube Müdürü
20 Ekim 2010 14:42

Sayın karaahmet

Öncelikle hoşgeldiniz.Katkınız ve katılımınız için teşekkürler.Foruma üye değilken bile sizin yorumlarınızı okuyordum.Görüşlerinize biri hariç katılıyorum.Ama ülke bizim devlet bizim hükümet bizim sendikalar bizim kısaca gidecek başka yerimiz yok ayrıca bu ülkede kiracı değiliz.Bu işte bir yanlışlık BİN haksızlık olduğunu herkes biliyor.Herkesin bildiği bu BİN haksızlığı gidermek için BİR YOL OLMALI MUTLAKA BİR YOL OLMALI ortak çıkış noktamız budur.Cumhuriyet tarihinde bir kesime yapılan böyle zulum yoktur herhalde.Sonuçta bir elin nesi var iki elin sesi var ÜÇ EL ŞARKI SÖYLETİR diyorum.Hükümetimiz,vekillerimiz,partilerimiz sendikalar dernekler sesimizi duymalı mağduriyetimizi anlamalı.Ama araştırmacılar (elbette sizin gibi duyarlı olanları tenzih ederim)halimize şükredelim issiz değiliz gibi geri kalmış ülkeler vatandaşı psikolojısınde..

Görüşlerinizde katılmadığım husus ise " özelleştirmeyi bizler istedik. bu kurumları çalışamaz hale bizler getirdik"kısmıdır.

HAYIR bu kurumları çalışamaz hale getirenler siyasiler ve onların atadığı yalaka işbilmez takımıdır.

Tekrar hoşgeldiniz katılımınız beni mutlu etti zira tecrube bedeli olmayan bir değerdir.Tecrubenizin bu foruma ayrı değer katacağını biliyorum


aylinur
Şube Müdürü
20 Ekim 2010 14:50

SAYIN Arşie

Sırf bu forumda olsa bile katılımcıların artışı bir umuttur.hoşgeldiniz.Memur sen başkanına hitaplı benimde bir notum var.Daha önce forumdaki ve özellikle istanbuldaki toplantıya katılan tüm arkadaşlarımla paylaştım.Ama henüz göndermedim.Zira araştırmacı ortak unvanımız ama sorunlar ve sorular bir hayli fazla


karaahmet
Şef
21 Ekim 2010 08:44

Günaydın Aylinur arkadaşım ve tüm Özelleştirme mağduru hakları gasbedilmiş İFP.li arkadaşlarım.

Aylinur Hn. Benim yazmış olduğum " Özelleştirmeyi biz istedik, kurumları bu hale biz getirdik " ifadesi tamamen kinaye ile söylenmiş ve dikkat ederseniz cümlenin bitiminde Ünlem işareti ile bitirilmiştir. O nedenle zannederim acele ile okunması nedeniyle gözden kaçırmış olabilirsiniz. önemli değil.

Ayrıca bu ülkede özelleştrime adı altında yapılan tüm uygulamalarda sürekli olarak çalışanlar mağdur edilmiş onların hakları şu veya bu şekilde gasbedilmiş hatta bu uygulamalar yasalarla da desteklenmiş ve kesin hüküm haline getirilmiştir.

4046 sayılı yasa ile 2003 yılı Ağustos ayından önce başka kuruma atananların maaşları oradaki emsalleri ile eşitleninceya kadar donacak ondan sonra eşdeğeri ile aynı maaşı alacaktı. Ama 4971 sayılı yasa bu hak elden alındı ve ne idüğü belli olmayan devlet memurları hiyerarşisinde yeri dahi bulunmayan (Araştırmacı) bir unvanla hem unvan hemde maaş hakları ellerinden alınmış bu haksızlıkta Anayasa mahkemesi tarafından tasdik edilerek uygulama perçinlenmiştir.

Elbette hukümete,sendikalara sivil toplum örgürlerine saygım var elbette onlarında olması gerekir ama bugüne kadar özellikle sendikalar bu konularda hükumetle görüşmelerinde konunun üzerinde yeteri kadar durmamış olmalılar ki hiçbir şekilde lehimize bir uygulama yoluna gidilmedi.

Bu ülkede kimler ! affedilmediki? Ama bizler sürekli cezalandırlma ile mağdur hatta ne haliniz varsa görün çekip gidin sizde kurtulun bizde kurtulalım dercesine muamele ile karşı karşıya olduk.

Neyse İnşallah birileri bugünden itibaren bu feryatları duyarda ilgilenirse seviniriz. Herkese selamlar.


aylinur
Şube Müdürü
21 Ekim 2010 10:06

Günaydın FORUM

Sayın Araştırmacı Arkadaşlarım

Anayasa mahkemesi kararında daha ziyade unvana atıf yapılmış.Kanımca davacılar işin maddi boyutunu yeterince vurgulamadı/veya vurgulayamadı.Bu nedenle olsa gerek daha önce de yazdım Meclis tutanaklarını taradım bir Allah kulu milletvekili araştırmacılarla ilgili tutar bir soru sormamış.Hep işcilerin ve şeflerin hakları mağduriyetleri var.Durum böyle olunca burada bir EKSİKLİK bir ANORMALLIK var.İşin maddi boyutu somut olarak ortaya konulmalıdır.

21 Ekim 2010 10:25

Aylinur Hanıma katılıyorum. Araştırmacı kadrosuyla ilgili olarak maddi hakları konusunda hiçbir çalışma yapılmamış, ünvanla ilgili olarak yapılsa bile yeterli ve tatmin edici değil. Sen diyeceksin eski kadronu alıyorum, daire başkanına , il müdürüne direkt bağlı çalışacaksın ama maaşın da şef düzeyinde olacak Müdür Yardımcılarına bağlı şube müdürleri bile senden fazla maaş alacak böyle bir anlayış olmaz, çok yanlış ve adaletsiz. Doğal olarak ta kurumlarda biz araştırmacıları kimse takmaz. Bu kadronun içinin gerçekçi bir şekilde doldurulması ve şubelerde değilde şubeler üstü bir görev düzenlemesi yapılmalıdır, mali hakları da adil bir şekilde yeniden belirlenmelidir.Eski kadrolar için 3 sene sınırlaması kaldırılmalı boşalan kadrolarda eski hakkımız olduğu için talep etmemiz halinde öncelikle kesinlikle bize verileceği yasayla sağlanmalıdır.

Hepinize selam ve saygılarımı sunarım.


pimapen
Şef
21 Ekim 2010 19:51

başbakanlığa araştırmacıların sorunları konusunda yazdığım yazının cevabı

İlgi: 28/09/2010 tarihli bilgi edinme talebiniz.

Talebiniz mevcut mevzuatta yeni bir düzenlemeyi gerektirdiğinden, daha sonra bu hususta yapılacak çalışmalarda dikkate alınmak üzere not edilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Devlet Personel başkanlığı

Bilgi Edinme Birimi


özal64
Şube Müdürü
22 Ekim 2010 08:48

Günaydın sayın ARAŞTIRMACI arkadaşlarım.Öncelikle selam ve sevgilerimle herkesi selamlıyorum. Değrli arkadaşlarım üzülerkde olsa ARAŞTIRMACILARLA ilgili ANAYASA MAHKEMESİNİN vermiş olduğu 24.06.2010 tari Esas:2008/50 ve Karar :2010/84 sayılı kararı ile bizlerin hakkı tamamen elimizden alınmıştır. Ancak yeni bir yasa ile düzenleme yapılmadığı takdirde kanımca hakkımız tamamen bitmiştir. Bu nedenle bundan sonraki çalışmalarımızın yeni bir yasa ile düzenlenerek haklarımıza kavuşmamız yönünde çaba sarfederk neticeye gitmeye çalışalım. Bunun içinde ne gerekiyorsa tez elden önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimleride nazara alarak gerekli girişim ve çabayı yapalım der herkese saygılarımı sunarım.


aylinur
Şube Müdürü
22 Ekim 2010 09:58

4046 sayılı Kanunun geçici 22. maddesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı

22 Ekim 2010 07:46

--------------------------------------------------------------------------------

ARAŞTIRMACILAR

LÜTFEN DANIŞTAY BAŞVURUSU ÜZERİNE ALINAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARI nı okuyun orada bugüne kadar yanlış yapılan bir ayrıntı var diye düşünüyorum.Özellikle eski araştırmacılar okuyup yorumlarsa daha iyi olur.

22 Ekim 2010 CUMAResmî GazeteSayı : 27737

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından:

Esas Sayısı : 2008/50

Karar Sayısı : 2010/84


ahmet1688
Şube Müdürü
22 Ekim 2010 11:55

Sevgili Araştırmacı arkadaşlarım sizlere attığım Mailleri Tanıdığınız arkadaşlarınızla paylaşınız Anayasa mahkesinin bu kararından sonra Bizim için tek umut kanunda yapılcak değişiklik.

Biraz elimizi çabuk tutalım .

İzlenecek yol olarak önerisi olan kardeşlerimizin önerilerine her zaman açığız


arşie
Aday Memur
22 Ekim 2010 13:49

Sayın Aylinur arkadaşın yorumlarını okudum. Benim bu konudaki görüşlerim aşağıda:

Şahsa bağlı hakların hukuken korunacağı, Anayasanın 5. Maddesiyle , Devlete yüklenen, ?vatandaşların refah, huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını sağlama, maddi ve manevi varlıklarını geliştirmek için gerekli ortamı hazırlama?görevinin olduğu, hukuka güvenin gelecektede devam etmesi gerektiği, devlete ve yasalara olan güven inancının sarsılmaması, belirtilmektedir.

Kanunun 22. Maddesinde de ilgililerin eski kurumları ile ilişiklerinin kesildiği tarihin esas alınması gerektiği, parasal hakların ise şahsa bağlı sayarak üç yıl ile sınırlandırdığı anlaşılmaktadır.

Belirtmiş olduğunuz Anayasa Mahkemesi kararı Telekomdan önce özelleştirilen Ziraat ve Halk Bankası için düzenlenmiş bir kararın onaylanması için olduğunu görmekteyiz.

Telekom için ise Maliye Bakanlığının 14.02.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan tebliğinde c maddesinde, Türk Telekomdan nakledilen personel için 4/2/1924 tarihli ve 406 sayılı Kanunun ek 29 uncu maddesinde belirlenen tarih, baz alınarak üç yıl değil fark tazminatının fark kapanıncaya kadar ödenmesi esas alınmıştır.

TELGRAF VE TELEFON KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 5457 Kabul Tarihi : 9.2.2006

MADDE 1 - 4/2/1924 tarihli ve 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun ek 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan "otuz" ibaresi, "doksan (yüzseksen günlük aylıksız izin süresi aşılmamak kaydıyla ve 15 Ocak 2006 tarihindeki üçüncü fıkraya göre hesaplanan ücretleriyle)" şeklinde, aynı fıkranın son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş

04.02.1924 tarihli ve 406 sayılı Kanuna 12.5.2001 tarihli ve 4673 sayılı Kanunla eklenen ( 16.06.2004 tarihli ve 5189 sayılı Kanunla değişik) Ek 29 uncu madde :

EK MADDE 29- Türk Telekom hisselerinin satışı sonucu kamu payının %

50'nin altına düşmesi durumunda; Türk Telekomda ek 22 nci maddenin??????.

Birinci fıkra kapsamına giren personelden, sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar ve kapsam dışı personel statüsünde çalışanlar hakkında, 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkrası hükümlerinin uygulanmasında, Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihteki unvanları esas alınarak Yönetim Kurulunca 15.4.2004 tarihi itibarıyla bu unvana göre belirlenmiş olan ücret ve diğer malî haklarına bu tarihten aynı maddenin ikinci fıkrası uyarınca ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca atandıkları tarihe kadar geçen süre içinde kamu görevlilerine yapılacak artış oran ve/veya miktarları uygulanmak suretiyle bulunacak tutar dikkate alınır. Kapsam dışı personelden Devlet Personel Başkanlığına bildirilenlerin 15.4.2004 tarihi itibarıyla unvanlarına göre ücretinin belirlenmemiş olması durumunda, benzer görevlerde bulunanlar dikkate alınarak bu tarih için ücret ve diğer malî hakları tespit etmeye Yönetim Kurulu yetkilidir. Ek 22 nci maddenin (a) bendinin bu Kanunla yürürlükten kaldırılan hükümleri uyarınca belirlenen aslî ve sürekli görevlerde çalışan personel hakkında, 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkrası hükümlerinin uygulanmasında Yönetim Kurulunca 15.4.2004 tarihi itibarıyla unvanları için belirlenmiş olan ücret ve diğer malî haklarına bu tarihten aynı maddenin ikinci fıkrası uyarınca ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca atandıkları tarihe kadar geçen süre içinde kamu görevlilerine yapılacak artış oran ve/veya miktarları uygulanmak suretiyle bulunacak tutar, anılan maddenin altıncı fıkrası hükümlerinin uygulanmasında ise 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname eki (I) sayılı cetvele tâbi emsali personel için belirlenmiş olan aylık ve diğer malî haklar esas alınır?????????..

İbareleri vardır. Benim anladığım sizin gösterdiğiniz Anayasa Mh. Kararı telekomdan önce özelleştirilen kuruluşlar icin geçerli. Ek maddede ise 1 sayılı cetvele tabi emsali personel için belirlenmiş aylık ve diğer mali hakların esas alınması gerektiği bildirilmekte.

Kanaatımca bizlerin yani Araştırmacıların bu yönde çalışması gerektiği.

Tüm arkadaşlara saygılarımla.


cengiz3491
Şef
22 Ekim 2010 13:54

Bir yandan kanun daki değişikliği takip ederken diğeryandan

Birlikteliğin yasal zeminde yürümesi konusunu takip edlim

İstanbulda iki toplantı gerçekleşti

Ankarada ses yok

Ankara ankara duysesimizi

bu ses Araştırmacının yanık sesi

22 Ekim 2010 14:02

22.10.2010 tarihinden resmi gazetede yayımlanan Sözkonusu mahkeme kararının "esasın incelenmesi" bölümünün son paragrafı şahsa bağlı haklar kapsamındaki parasal hakların bir süre ile sınırlandırılmasının hukuki güvenlik ilkesinin ihlali anlamına gelmediğini belirtiyor. Oysa itiraz şahsa bağlı hakların 3 yıl süreyle sınırlı kalması . ama sonuç bölümünde bunun anayasaya aykırı olmadığına karar verildiği belirtiliyor. Yazık, üzücü ve malesef adaletli değil.

neden 3 yıl, mesela neden 5 yıl değil, bu üç yıl nereden ve niçin bulunmuş,neden süresiz değil, 3 yıl niçin hukuka uygun, anlaşılır gibi değil yani.

Herneyse açıkçası bu karar moralimizi bozmasın, biran önce kadromuzun mali ve sosyal haklarına ilişkin taslağa son şeklinin verilip hepimizin mümkün olduğunca ilgili yerlere ulaştırması çok yerinde olacaktır.

Hepinize kolay gelsin.


aylinur
Şube Müdürü
22 Ekim 2010 14:44

Sayın arşie

Teşekkürler.Telekomun özelleştirmesinin farklı olduğunu biliyordum ama doğrusu bu değerlendirmede hiç aklıma gelmedi.Şimdilik sizin açıklamanız sorumu çözdü.Ancak Kurumlar ve uygulamalar arasında fark ve farklılıklar var kanaatındeyim.Bunları belirlememiz için her kurumdan araştırmacı'nın foruma katılmasını bekliyorum elimden geldiğincede davet ediyorum.Mağduriyetin maddi boyutunu netleştirmeliyiz.


ahmet1688
Şube Müdürü
25 Ekim 2010 09:01

sevgili Araştırmacı Kardeşlerim ;

Ankaradaki Araştırmacı arkadaşlarım ,sizler nekadar çabuk katılım sağlarsanız bu hareket okadar başarılı olacaktır.

sizin yeterli desteğiniz olmadan bu hareket sonuca ulaşmaz.Eğer Bu kadar Araştırmacının vebalini üstlenmek istemiyorsanız Ankarada bir araya gelin Uzattığımız bu eli tutun .

İyi bir Hafta dilerim ,saygılarımla.


alp5398
Şube Müdürü
26 Ekim 2010 09:10

Araştırmacı arkadaşlarım yasa taslağındaki Ortak oluşturulan değişiklikleri yöremiz Millet vekilleriyle Paylaşıyormuyuz?

Bu çok önemli Bu İlave Şuanki sıkıntıları çözecek gözüküyor.

sorunlarımızı Millet vekillerine anlatmamız gerekli

Yukardaki yorumlardanda anlaşılacağı gibi Anayasa Mahkemesi kararlarından sonra sorunlarımızın tek çözüm yolu meclis

26 Ekim 2010 11:06

Arkadaşlar, taslağın son şeklini inceledim, bir durumu arzetmek isterim. Araştırmacıların mali hakları şube müdürü veya başmühendis baz alınarak yapılsın ama hiyerarşik konumuna gelince direk müdüre bağlı çalıştıkları için şube müdürü veya başmühendisin üzerinde bir konumda bulunması gerekir, taslakta ya hiyerarşik kısmını kaldıralım ya da müdür yardımcılarına bağlı çalışılmayacağı direkt müdüre bağlı çalışılacağı için şube müdürü veya başmühendis üzerinde bir hiyerarşik konum bulunsun düşüncesindeyim. İçişleri bakanlığı, orman bakanlığı bayındırlık bakanlığı ve sgk gibi kuruluşların hiyerarşik sicil amirleri taşra yönetmeliklerinde araştırmacı kadrosunda görev yapan personelin direkt il müdürüne bağlı olduğu açıkça belirtilmiştir. Hazır bu statü varken bu konumu şube müdürü ve başmühendis pozisyonuna indirmek yanlış olacaktır. Doğal olarak bu hiyerarşik konumdaki biz araştırmacıların mali haklarının şef pozisyonundaki gibi olmaması gerektiğinden, en az şube müdürü veya başmühendis pozisyondakiler gibi olması bir nebze mali yönden çözüm getirecektir. Bu ayrıntıyı lütfen kaçırmayalım.

İyi günler dilerim.

Toplam 2806 mesaj
«67891011121314151617»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi