Editörler : crops35
05 Temmuz 2010 22:02

2 Yıllıktan Açıköğretim Okuyup 4 Yıla Tamamlama?

Evet arkadaşlar 2+2 açıköğretim okumak istiyorum ve önce 2 yıllık bi myo tercih etmek istiyorum hangi myolardan 2+2 açıköğretim ile tamamlıyabilirim ?


frestyler45
Aday Memur
12 Temmuz 2010 19:42

bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaslar?


mercii
Daire Başkanı
12 Temmuz 2010 19:48

hemen hemen tum bolumlerın var benım bıldıgım


posta35
Yasaklı
12 Temmuz 2010 20:35

kardes hepsı oluyor... Dikey geçiş sınavına sadece örgün öğretimde lisansa devam etmek isteyen öğrenciler girecektir.

2 - Dikey geçiş sınavı ile açık öğretim fakültesindeki dikey geçiş, lisans tamamlama ya da ikinci üniversiteye devam etmenin bir ilgisi yoktur.

3 - HErhangi bir önlisanstan mezun olan ya da son sınıfta olan öğrencilerden açık öğretim iktisat veya işletme fakültesine devam edecek öğrencilerin DGS'ye girmesine gerek yktur.

4 - 3. maddede bahsedilen öğrenciler eylül ekim aylarında açık öğretim fakültesi tarafından açıklanan başvuru işlemleriyle iktisat veya işletme fakültesine kayıt yaptırabilirler.

5 - Örneğin elektrik mezunu bir öğrenci açıköğretim işletme veya iktisat okumak istediğinde başvuru döneminde AÖF'ye başvurup kayıt yaptırır ve intibak programına devam eder.

6 - Açık öğretim intibak programında Temel Muhasebe, İktisada Giriş, Genel İşletme ve Temel Hukuk dersleri alınır.

7 - Bu derslerden en az ikisinden geçildiği taktirde açık öğretim iktisat veya işletme fakültesinin 3. sınıfına kayıt yapılır.

8 - En az 2 dersten geçinceye kadar açık öğretim intibak programına devam edilmek zorundadır. Bu öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptıramazlar.

9 - İntibak programında öğrencilik haklarından faydalanılamaz. Daha önce sayın feremek'in bahsettiği gibi özellikle askerlik problemi olanlar sevk dönemi gelmeden intibak programını bitirmek (ya da en az 2 dersinden geçmek) ve 3. sınıfa kayıt yaptırmak zorundadırlar.

10 - Halen açıköğretimde okuyan öğrenciler başka bir açık öğretim bölümünde aynı anda okuyamazlar. Birinden birini tercih etmek zorundadırlar.

11 - eğer bu haklarından vazgeçip açık öğretim dikey geçiş imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler kaydını sildirip, başvuru döneminde diğer önlisans mezunları gibi açık öğretim bürolarından kayıt yaptırmalıdırlar. Bunların açık öğretim fakültesi açısından bir farklılıkları yoktur.

12 - Bu öğrenciler de dahil olmak üzere hiçbir açık öğretim fakültesi öğrencisi, daha önce gerek açık öğretim fakültesinde gerekse örgün öğretim veren herhangi bir okulda almış olduğu derslerden muaf tutulmaz. Kısacası açık öğretimde muafiyet yoktur. Örneğin ben açık öğretim kamu yönetimi mezunu olduğum halde şu anda okumakta olduğum açık öğretim tarım önlisans bölümünde, daha önce aldığım Türk dili, ingilizce ve inkılap tarihi derslerini tekrar aldım.

13 - Dikey geçiş sınavıyla örgün eğitime devam etmek isteyen öğrenciler başvuru merkezlerinde işlemlerini yaptırmak zorundadırlar.

14 ? DGS ile örgün eğitim programlarına yerleşen öğrenciler, intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitiminde tamamen kayıtlı oldukları fakülte tarafından belirlenen şartlara tabidirler.

15 ? Bu öğrenciler intibak eğitiminde almaları gereken dersleri alırlar. Bu derslerden en fazla ikisinden başarısız olan öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptırırlar.

16 ? İntibak eğitiminde 2?den fazla dersten başarısız olan öğrencilerin üniversiteyle ilişkileri kesilir.

17 ? DGS?yi kazanıp yerleşilen üniversitede yabancı dil hazırlık sınıfı mecburiyet varsa kazanan öğrenci bu sınıfa da devam etmek ya da muafiyet sınavını geçmek zorundadır.

18 ? DGS ile yerleşen adaylar daha önce herhangi bir yüksek öğrenim kurumundan almış oldukları derslerden muaf olabilirler. Bunun için aldkıları transkripti fakülte?ye vermeleri ve muafiyet talep etmeleri gerekir. Ancak Fakültenin muaf tutma zorunluluğu yoktur.


hidayet_17
Memur
13 Temmuz 2010 00:49

Hangi önlisans bölümüne gidersen git açıköğretim işletme veya iktisat bölümlerine sınavsın 1 sene intibak eğitimi alarak gidebiliyosun yani 2 + 3 oluyo.. ama bazı bölümlerde intibak almadan direk 3 ten başlıyosun ...

iyi araştır....


frestyler45
Aday Memur
13 Temmuz 2010 22:13

hmm peki anladım sagolun baska konu ile ilgili bişeyler paylaşcak varmı


sını__58
Şef
26 Temmuz 2010 18:35

arkadaşlar 2 yıllık gıda teknolajilerini 4 yıla tamamlamak için ne gerekiyor 2 yıl işletme mi yoksa 4 yıl işletmemi ya da başka hangi bölümleri açıktan okuyup 4 yıla tamamlarım


Güllücanaltun
Aday Memur
24 Kasım 2010 19:57

arkadaşlar bir arkadaşımda iki yıllık açıköğretim okuyor bunu dört yyıla tamamlaması için ne yapması gerekir??????????? cevaplarınızı bekliyorum.


muritanya
Memur
25 Kasım 2010 00:37

kpss ile atana bilmek için: ben bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum en az 85 almam lazım ama siz gençler hemen aöf emlak yönetimi 2 yıllık yazın kpss puanınız 70 olsun atanırsınız en son atamada 2010/1 di galiba 80 tane tapuda bölüm boş kaldı hangi bölümmü emlak yönetimi araştırın bilene sorun bendeki bu akıl olsa ben okurdum ama şimdi okuyamam çünkü aöf 4 ü uzattımki önlisansdan sınava gireyim lisans sınavı zor diye ama tercih sizin bu devirde tıp hariç tüm bölümler kpss istiyor ya sağlıkçı ol ya polis yada öğretmen ol hakkını savunan çok oluyor bakın hemen 35 bin kadro açıldı öğretmenlere biz ise 2 milyon aday ağzını açsın otursun eylem yapmayın kominist olursunuz aileniz bile su vermez ama eğitimcilere bakın söke söke aldılar eylem derken oturma eylemi susma eylemi bile yeter ama nerde...

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi