Editörler : "eskiyara"Pangaea

canercan_82
Aday Memur
10 Ağustos 2010 14:22

RAPOR ALMAYA KARŞI OLAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM... evet etik olanı ilk bakışta rapor almak değil. ama hepinizde devletin doğum sonrası verdiği izni az buluyorsunuz. devletimizizn vrdiği tek maaş ile geçinmenin imkansız olduğunu biliyorsunuz. 1.450 civarı bir maaş alıyoruz. 550 kira veriyorsun. artı 40 her ay aydat, 180 civarı yakıt parası bide okula gidip gelirken en az ayda 60 civarı dolmuş parası insaf edinde bi toplayın geriye ne kalıyor. bunlar her ay net giden para. bebeğin masrafı yeme içme hiç yok.şimdi sorarım size neye isyan edelim maaşımıza mı 2 aylık izine mi??? böyle bi durumda nasıl olurda rapor alınca aldığım maaş haram olur. bana bu maaşı hak görenler minnacık yavrunu bırakta işe git diyenler işini doğru düzgün mü yapıyor helal para mı yiyor???? kim bizim gibi doğunun en ücra köşesinde su yok elektirik yok terör korkusuyla yaşamış görev yapmış. bana istediğim hakkı tanımayanlar bizim gibi emek harcamış mı bu ülkeye. elimde olsa bir saniye bile kalmaz ücretsiz izni bırakın maslekten ayrılırım. şuana kadar hak ettiğim hakkımın nesini vermişler. bebeğime rahat rahat bakılır diye memlekete tayin istiyorum yıllardır kontenjana takılıyorum ya.bu hak mı???yazmakla bitmez haksızlıklar ama bizim alacağımız rapor ile biter şerefimiz değilmi arkadaşlar????


canercan_82
Aday Memur
10 Ağustos 2010 14:29

aslında kavga etmeyi bırakmak etiği tartışmak yerine doğum sonrası izin ile ilgili ne yapmalıyız onu düşünmeliyiz. benim gibi bir çok anne aynı derdi yaşıyor. gerçekten bu acıyı yaşmayan bilemez. ben hadi çocuğumu bırakıp işe gittim diyelim nasıl ders anlatırım nasıl konsatre olurum bozulan moralimi nasıl düzeltirim. ne rapor almak doğru nede bu halde çalışmak. ama elinizi vicdanınıza koyun ek geliri olmayan kendi evinde oturmayan bir aile nasıl geçinsin tek maaşla. ha şimdi diyeceksinizki bu ülkede asgari ücretle geçinenler var. peki sorarım size ben sürünmek için mi dört yıl üniversite okudum üç yıl kpss ile boğuştum. eğer o insanlar asgari ücretle geçiniyorsa benim gibi emek harcamamıştır hayatına. napalım yaşadığımız evi mi değiştirelim kaliferli evden sobalıya mı geçelim kilometreleri yürüyerek mi geçelim????


bambucu
Kapalı
10 Ağustos 2010 16:50

haramdan helalden bahsederken gasp edilen özlük hakları niye dikkate alınmıyor???

sen 6 ay anne sütü diyeceksin sonra 2 ay ücretli izin sonra isterse ücretsiz.Niye ücretsiz???

6 ay anne sütü diyorsan çatır çatır 6 ay ücretli izin vermek zorundasın 2 ay ver 4 ay gasp et ondan sonra haram dı helal di.

Kusura bakmayın sizden fetva isteyen olmadı.


spongebobbb
Şube Müdürü
10 Ağustos 2010 16:53

neden ücretsz izin almanız imkansız anlamadım?

arkadasların da dedigi gibi rapor aldıgınızda okuldaki cocuklara ne olacak. en azından ücretsiz izin alın da yerinize ücretli bi ögretmen gelsin..

bir de bunu gurur duyar gibi söyleyenler var. yok işte raporla bi dönemi kapattım diye dolananlar..

eger cocugunuzu kendiniz büyütmek istyosanız maaşınızdan feragat edin


fatih8001
Kapalı
10 Ağustos 2010 16:58

size hiç katılmıyorum çdcuğunuzu düşünüyosanız 2 ay ücretli izinden sonra 1 sene ücretsiz izin alırsınız cocoğunuza bakarsınız çoçuğunuzdan ayrılmızsınız ama sağlıklı olmasına rağmen rapor alarak hem maaş al hem de işe gelme bu çokmu güzel bişey rapor almışlar yerine öğretmen gelirmi 10gün 20 gün için sürekli uzatılıyo ee gireceği sınıfların cocklarıda süreklyi öğretmen değiştirp dursun buda çokmu güzel


canercan_82
Aday Memur
10 Ağustos 2010 23:43

spongebobbb arkadaşa sesleniyorum rapor alınca da yerine ücretli öğretmen veriyorlar. hangi ülkede yaşıyosunuz ya he heyyy nasıl geçinilir tek maaşla anlatın bakayım. bana helallikten bahsedenler bi düşünün günde ne kadar haram geçiyor boğazınızdan. kimse burda hakkı savunmasın bana sizide bir ana büyüttü unutmayın. bu isteğimiz evde yan gelip yatmak için mi sanıyosunuz. BİZ ANNEYİZ VE 24 SAATİMİZ EVLATLARIMIZLA GEÇİYOR. niyetim kimsenin hakkını yemek değil evladımın hak ettiği ilgiyi vermek


canercan_82
Aday Memur
10 Ağustos 2010 23:47

afraezgi arkadaşım verdiğin desteğe ve anlayışına teşekkür ediyorum. malum söylediğim gibi bebişim daha çok küçük ve o uyudukça ancak internete girebiliyorum. bunu bir form yaparsanız ve ilgilenirseniz dualarım sizinle olur ve desteğimde.


afraezgi55
Aday Memur
11 Ağustos 2010 01:02

40 gün rapor hakkın var. heyet raporu alabilir misin doktoru ikna etmen lazım ...heyetin güzelliği 1-2 ay verebilirler .. sen çocuğunu büyütmeye bak.. ben senin yerine giderim okuluna :))) devletin işini her zaman bir yapan bulunur..


redlove
Memur
11 Ağustos 2010 09:03

ay sinir oldum şu yazılanları okurken. canercan_82 hocam, kimseyi takma ya, git al raporunu hem de en alasından.. bunlara laf anlatmaya da çalışacağım diye kendini boşuna yorma. çocuğum olduğu için de böyle konuşmuyorum. çocuk yok, çocuk da beklemiyorum. bu kadar olmaz. insanın yanında annesi, yakını vs olacak ki bi nebze çocuğu gözü arkada kalmadan bırakabilsin. ne mümkün. ayrıca o arkadaşlar da kendilerini gayet iyi belli ettiler.. demiş ya ben tek maaşım geçiniyorum gül gibi diye, işte onun aklı fikri hakta hukukta değil, millet kendi eşlerinin ev hanımı olmasını ve tek maaş alıyor olmayı yediremiyor. çalışan anne de rapor alınca saldırıyor tabi. ne zihniyet ya. bi de almış başını gidiyor bir kul hakkı geyiği. herkes kendinden mesul ya, sen kendi yediğin kul hakkına bak, sana ne başkasından.


berlinn
Müsteşar Yardımcısı
11 Ağustos 2010 09:12

zaten o şekilde izinler... ama bazı arkadaşlar ücretsiz izin yerine reporu tercih ediyor... maaş almak için...


gantry
Aday Memur
11 Ağustos 2010 18:13

Kimin nasıl düşündüğü kendini ilgilendirir.forum başlığının cevapına gelirsek ;Sağlık ocaklarından 10 güne kadar rapor alırsınız.11. gün sevk alır sağlık ocağına gidersiniz ilaç yazdırırsınız.ertesi gün tekrar 10 gün rapor alırsınız.bunu 4 tane 10 günlük rapora getirirsiniz.Artık 10 günden sonraki raporlar 3 hekim onaylıdır yani hastanede yatış yapılması zorunludur.KHD doktorunun özeline gidip derdinizi anlatırsanız bir çoğunluğu size yolunu anlatacaktır.hastaneden 2 defa 30 günlük heyet alırsanız rapor hakkınız o yıl için dolar.sadece mazeret izinlerini kalırki ona mecbur kalmadıkca dokunmayın. Etiklik konusuna gelince SİZE NE der gecerim.


umut81
Memur
11 Ağustos 2010 23:23

yaklaşık 1 hafta sonra doğum yapıcam ve nasıl bebeğimi büyütücem diye kara kara düşünüyorum.2 aylık bebeğimi kimselere bırakmak istemiyorum.doktorlar rapor bile vermiyor. benim durumumda birçok anne var iken burada konuşulanlar beni gerçekten çok üzdü.


sarikayali
Şef
12 Ağustos 2010 00:27

20000 tl borcum var bebekler tüp bebek tedavisi ile oldu ama eşime rapor almadım 7 ay ücretsiz izin aldım.kredi çektim 2.5 sene daha ödeyecem ama allaha şükür devletin milletin parası 7*1800=12600 lira boüazım geçmezdi.

sizlere tavsiyem ücretsiz izin alın...


Mathematician
Genel Müdür
12 Ağustos 2010 01:01

sarikayali hocam sizi tebrik ediyorum. gerçektende örnek bir öğretmensiniz.

darısı sırf maaş alıp evde oturmak için yalan yanlış raporlar alıp bu milletin vergilerini sömürenlere... işte kul hakkı budur.


sarikayali
Şef
12 Ağustos 2010 01:12

çoluk çocuğa yedirmem bi ryerden çıkar

herkes yanlış yapıyor diye yanlış yapılmaz

4 güne kadar sevk olayıda böyle..

ama suistimaller var

bana ayağım kırıldı 45 gün heyet raporu verdiler 13 günde iyilşetirdim okula başladım dersime girdim

ALLAHA ŞÜKÜR İŞİMİZ RAST GİDİYOR.HELAL PARA ÖYLE..


eş_özrü...
Aday Memur
12 Ağustos 2010 15:16

arkadaşlar yazılanlara okudum. rapora karşı çıkan öğretmenlere şaşıyorum.bence cevap bile vermeyin..sonuçta size muhtaç bir can var.anne sütü,0-1 yaş güven duygusu bir bebek için ne kadar önemli öğretmen olarak bunu en iyi biz biliriz.allah hepimizin yardımcısı olsun.bu zamanda hem anne olup hem de çalışmak çok zor.benim bir kaç sorum var görüyorum ki herkes benden bu konuda daha deneyimli...

haziranda sözleşmeliden kadroya geçtim.2 aylık hamileyim.30 mart- nisan ilk haftası doğum yapacağım.ben bile şimdiden izin derdine düştüm. 2. dönemin tam ortasına denk geldiği için şubat tatilinden sonra 8+8 olarak çıkacağım.iznim haziranın başında bitiyor.rapor almayı düşünüyorum.

1. sorum hamilikte kaçıncı hafta izine çıkılıyor?

2. sorum kadrolu bir öğretmen hizmet süresinden sayılacağı toplam rapor hakkı kaç gündür?

3. haziranda kadroya geçtiğim için 1 yıl aday öğretmenim.seneye ağustosa eş durumu isteyeceğim.o yüzden raporlar hizmet gününden sayılmazsa eş durumu isteyemeyeceğim.

4. heyet raporu hizmet gününden sayılıyor mu? belli bir gün sınırı var mı?

şimdiden teşekkürler..kaç gündür ilgili birimleri araıyorum.net bir cvp alamadım.bilen varsa cevaplarsa sevinirim.


fatih8001
Kapalı
12 Ağustos 2010 15:24

hocam hanım bizim karşı çıktığımız sizin yaptığınız gibi haziranda izniniz bitiyosa nedne ücretsiz izne ayrılmıyosunızda rapor ğeşinde koşuyosunuz buna karşı çıkıyoruz anne tabiki çocuğunun yanında olmalı devlette 12 ay ücretsiz izin vermiş neden bu kullanılmıyoda rapor kullanılıyo herkes rapor peşine düşüyo


eş_özrü...
Aday Memur
12 Ağustos 2010 15:39

BİR SÖZE BAKARIM,BİR DE O SÖZÜ SÖYLEYENE..Size ilk ve son cümlem hocam...anlayana.


fatih8001
Kapalı
12 Ağustos 2010 15:51

neye bakıyosanız bakın siz ve sizin gibi düşünenler çıkarcıdır sizin doğumunuz izni haziranda bitiyo 2 ay yaz tatiliniz var eylüldede ücretsiz izne ayrılasız olmuyda hemen rapor peşine koş çünkü bedavadan yatarak maaş alacaksanız ya bide cocuklara dopru dürüstlükten bahsediyosunuz


abidat
Şube Müdürü
12 Ağustos 2010 16:45

eş_özrü hocam;

1-hamilelikte 32.haftada izne çıkılıyor.eğer 32.haftada doktordan 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız,32.hftdan 37.hftya kadar çalıştığınız 5 hft doğum sonrası izninize eklenir.37.hftada da ayrılabilirsiniz.

2-kadrolu öğretmenin normalde alacağı rapor sayısı 40 gündür.heyet raporu hariç.

3-raporlar ve ücretli izin(doğum izni)hizmet gününden sayılır. ücretsiz izin alırsanız hizmet gününden sayılmaz.

4-heyet raporu da hizmet gününden sayılıyor. ama hocam siz nisan başı gibi doğum yaparsanız ve 37.hftda doğum iznine ayrılmış olursanız eğer normal rapor bile almanıza gerek kalmadan yaz tatiline çıkarsınız ki heyete hiç kalmaz ama okulla irtibat kurun ki haziran ya da mayıs sonunda adaylık kaldırma ile ilgili evraklarınızı düzenleyip milli eğitim m.ne göndersinler.

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi