Cehalet ne güzel lan, herşeyi biliyosun!
Tabağına yiyecek olarak gelen ambalajlı, mamül, yarımamül tüm ürünlerin üretim, kalite, arge ve planlama aşamalarında Gıda Mühendislerinin bulunduğunu bilmemek bence ayıp ..
Her markanın yılda bir kaç yeni ürün piyasaya çıkardığını, bu üründe üreyebilecek m.o.ların belirlendiğini, üretilen her yeni ürünün kalori hesabını, hammaddelerin hangi şartlarda nasıl depolanması gerektiğini, hangi ürünle hangi ürünü karışım haline getirmeliyi, karışımın ortaya çıkardığı fiziksel-kimyasal-biyolojik risklerin hesaplandığını, porsiyon-adet enerji kütle denkliklerinin hesaplandığını, her ürünün en iyi kalitede olabilecek en uzun muhafaza süresinde ve tam güvenlikle müşteri kullanımına çıkarıldığını Ve tüm bu aşamaların Gıda Mühedislerinin eseri olduğunu bilmemek gerçekten ayıp ..
Ülkemizde üretim standartları ve mevzuatların; o çok beğendiğiniz avrupanın ilerisinde olduğunu biliyor muydun mesela? Bunu ziraat mühendisi yada veteriner hekim arkadaşlar yazmadı!
Üretilip piyasa çıkarılan gıdaların tadını, rengini, kokusunu, görünüşünü beğenmiyorsan yine istediğini yazmakta özgürsün. Ancak Gıda Mühendisine ne gerek var tabiki diğerleri demek 'Cehalette çıtayı kontrolsüzce yükseltmektir'.
Senden ricam; aynı şeyi, şu savunduğun meslek grubu arkadaşların platformlarında da yazıp, onların damarına basman. Gerçekten kendi mesleğini sana anlatabilecek insan sayısı pek azdır.
Cehalet ne güzel lan, herşeyi biliyosun!
Tabağına yiyecek olarak gelen ambalajlı, mamül, yarımamül tüm ürünlerin üretim, kalite, arge ve planlama aşamalarında Gıda Mühendislerinin bulunduğunu bilmemek bence ayıp ..
Her markanın yılda bir kaç yeni ürün piyasaya çıkardığını, bu üründe üreyebilecek m.o.ların belirlendiğini, üretilen her yeni ürünün kalori hesabını, hammaddelerin hangi şartlarda nasıl depolanması gerektiğini, hangi ürünle hangi ürünü karışım haline getirmeliyi, karışımın ortaya çıkardığı fiziksel-kimyasal-biyolojik risklerin hesaplandığını, porsiyon-adet enerji kütle denkliklerinin hesaplandığını, her ürünün en iyi kalitede olabilecek en uzun muhafaza süresinde ve tam güvenlikle müşteri kullanımına çıkarıldığını Ve tüm bu aşamaların Gıda Mühedislerinin eseri olduğunu bilmemek gerçekten ayıp ..
Ülkemizde üretim standartları ve mevzuatların; o çok beğendiğiniz avrupanın ilerisinde olduğunu biliyor muydun mesela? Bunu ziraat mühendisi yada veteriner hekim arkadaşlar yazmadı!
Üretilip piyasa çıkarılan gıdaların tadını, rengini, kokusunu, görünüşünü beğenmiyorsan yine istediğini yazmakta özgürsün. Ancak Gıda Mühendisine ne gerek var tabiki diğerleri demek 'Cehalette çıtayı kontrolsüzce yükseltmektir'.
Senden ricam; aynı şeyi, şu savunduğun meslek grubu arkadaşların platformlarında da yazıp, onların damarına basman. Gerçekten kendi mesleğini sana anlatabilecek insan sayısı pek azdır.
the environmentalist , 9 yıl önce
öncelikle ettiğin hakaretleri sana ve ailene iade ediyorum.
yazdığın zırvalıklara tek tek cevap vereyim.
ona bakarsan hemşire doktorun işini yapar ben öğretmenlik yaparım vs yazmışsın. yok öyle bi dünya. ne hemşire doktorun işini yapabilir ne ben öğretmenlik yapabilirim. kimse kimsenin işine burnunu sokamaz. her meslek grubu aldığı eğitim doğrultusunda iş yapacak.
gıda teknolojileri üzerine teorik yaptık pratik yaptık demeyle olmuyor o iş. bana somut olarak şunları şunları yaptık diyeceksin. ve devlet kadrosuna geçtikten sonra şunları şunları yapacağız diyeceksin nerde ??? . teorik pratik yaptık biz gıdanın bir numarasıyız demeyle ancak kendi kendini kandırırsın. bu 1.
gıdanın biyokimyasal ve kimyasal özellikleri hakkında donanıma sahibiz demişsin. eee? neye yarayacak senin bu donanımın? evet nerde kullanacaksın bu donanımı? ezbere konuşmaya alışmışsınız. bana somut bir örnek verebilir misin? bakanlığınızın birincil politikası et ve süt üretimini miktar ve kalite olarak arttırmak. bunun için ziraatçi ve veterinerlere önem veriyor. şimdi bana cevap sen et ve süt sektöründe devletin ne işine yarayacaksın? bu 2.
denetim konusuna gelince. il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan gıda mühendislerinin yaka kartlarında ister kabul et ister etme kontrol görevlisi yazıyor. evet aynen dediğin gibi yaptıkları iş sineklik varmı yerler temizmi son kullanma tarihi geçmiş mi gibi saçma sapan kontroller yapıp numune almak laboratuvara göndermek. ve gene ister kabul et ister etme bu kontrol görevlisi arkadaşların yaptığı mühendislik değil. eğer bizim işimiz kontrol görevliliği biz bunun eğitimini aldık diyorsan o zaman zaten hiç konuşmaya gerek yok git sözlükten mühendisliğin tanımına bak .
bana dersenki denetimler doğru düzgün yapılmıyor eksik demişsin. yüzde yüz katılıyorum. devlete atanıyorsunuz ve doğru düzgün bir iş yapmıyorsunuz. halk sağlığını düşünen eden idealist 2 tane adam yok içinizde. bir işi ilçe ile paslıyor. sonra il ilçeye paslıyor. hepsi masa başında oturup saatin 5'e gelmesini bekliyor çıkıp gitmek için.
gıda mühendisliği gıdanın tek hakimidir . evet. bu konuda şüphemiz yok. ama devletin gıda mühendisine ihtiyacı da yok. devlet hangi sütün bozuk olduğunu hangisinin taze olduğunu teknikerlere de tespit ettirir. hangi hayvanın veremli olduğunu veterinerler emin ol sizden daha iyi bilir.
sonuç olarak günümüz türkiyesinde biz şu şu konularda donanımlıyız diye, yada işletmelerin yarısı denetlenmiyor diye carlamaya gerek yok. devlet kadrolarına doluşalım diye uğraşacağınıza üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinin kapatılması için imza toplayın. yazık her sene binlerce insan işsiz ordusuna katılıyor ve bu insanların ünvanı mühendis.