Editörler : crops35
«90919293949596979899100101»

Tarık DURAK
Kapalı
16 Ağustos 2012 13:23

Arkadaşlar aşağıdaki linkte MYO'lara Lisans tamamlama hakkı verilmesi ile ilgili imza kampanyası başlatılmış. Hadi hep beraber destek olalım.....


Tarık DURAK
Kapalı
16 Ağustos 2012 13:30

http://imzakampanyam.com/myo-na-lisans-tamamlama-haklari-verilsin-imza-kampanyasi


Tarık DURAK
Kapalı
16 Ağustos 2012 21:23

Ankara Üniversitesi uzaktan eğitimle ingilizce öğretecek

7 Ağustos 2012 10:56

--------------------------------------------------------------------------------

ÜDS ve KPDS?ye Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi?nin sunduğu olanaklarla hazırlanmak daha kolay? ÜDS-KPDS İngilizce Hazırlık e-Öğrenim Kursu için başvurular 6 Ağustos ? 27 Ağustos 2012 tarihleri arasında başlıyor?

Ankara Üniversitesi ?ÜDS-KPDS İngilizce Hazırlık? e-Öğrenim Kurs programına kayıt yaptıran kursiyerler, 28 Ağustos-30 Eylül 2012 tarihleri arasında, haftada 3 gün 3?er saatten toplam 45 saat (5 hafta) video konferans/sanal sınıf sistemiyle uygulamalı on-line dersleri, bulundukları yerden ayrılmadan, eğitmenleriyle birlikte belirleyecekleri gün ve saatlerde internet üzerinden takip edilebilecekler.

Sanal sınıf uygulamasında kursiyerler, başvuru öncesinde girecekleri deneme testi sonuçlarına göre oluşturulacak 20 kişilik gruplar halinde eğitmenlerle görsel işitsel etkileşimli ders yapma; forum ortamında soru sorup, yanıt alabilme olanağı bulacaklar. Sanal sınıf kayıtları web ortamında tutulduğu için, kursiyerlerin bu kayıtlara istedikleri an erişebilmeleri ve istedikleri kadar tekrar yapabilmeleri mümkün olacak. Her ünitenin bitiminde değerlendirme soruları, kısa sınavlar ve tarama testleri yer alacağı kurs programında, kursiyerlerin istekleri doğrultusunda ?özel amaçlı? ek dersler de düzenlenebilecek.

Programa katılmak isteyenlerin deneme testine girmeleri ve kendilerine e-posta aracılığıyla yapılacak geri bildirime göre kesin kayıt için en geç 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü akşam 17.00?ye kadar Ziraat Bankası, Tandoğan Şubesi 7064113-5010 hesap numarasına 180 TL (yüz seksen lira) yatırmaları gerekiyor.

Kurs ücretinin yatırıldığına ilişkin dekontu faksla (0312 600 01 33) veya e-postayla ([email protected]) Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi?ne gönderen kursiyerlerin kişisel e-posta adreslerine, Merkez?in Sertifika Programları sayfasında (http://uzemsertifika.ankara.edu.tr/) ?ÜDS-KPDS İngilizce Hazırlık? programına giriş için gerekli kullanıcı adı ve şifreleri gönderilecek.

Kurs programı hakkında ayrıntılı bilgi ve ön kayıt niteliğindeki deneme sınavına giriş için http://uzem.ankara.edu.tr adresine bakılabilir.

Kaynak:

http://www.memurlar.net/haber/268114


Tarık DURAK
Kapalı
16 Ağustos 2012 21:34

Doktorlar internet başında yetişecek

18 Mayıs 2012 22:00

--------------------------------------------------------------------------------

Temel tıp eğitimi kapsamında öğretilen bilgiler Türkiye'de ilk kez uzaktan eğitimle verilecek. İnternet başına geçecek olan tıp fakültesi öğrencisi temel tıp alınanındaki mesleki uygulamaları bilgisayar başında öğrenecek. Eğitimler 15 Eylül'de başlayacak. İlk etapta 10 bin öğrencinin yararlanacağı eğitimin 83 tıp fakültesindeki 40 bin tıp öğrencisine ulaştırılası amaçlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi ile Uzaktan Eğitim Merkezi (AKUZEM) tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Beceri Eğitimine Yönelik E-Öğrenme Uygulaması' adlı projesinin tanıtımı senato odasında yapıldı. Akdeniz'in yanı sıra; Hacettepe, Ege, Gazi, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Dokuz Eylül, Erciyes, Erciyes ve Meram üniversitelerinin de destek verdiği projede ders içerikleri 13 öğretim üyesi tarafından hazırlandı. Öğrenciler videolarla anlatılacak dersler kapsamında; tansiyon ölçme, elektrokardiyografi çekme, sonda takma gibi 20 ayrı temel tıp becerisini öğrenecek.

EĞİTİMLER EYLÜLDE BAŞLIYOR

2012-2013 eğitim öğretim döneminde uygulamaya geçek projede dersler eylül ayında verilmeye başlanacak. Projeden ilkin katkı veren üniversitelerden 10 bin öğrenci yararlanacak. Haziran ayında proje dışındaki tüm tıp fakültelerine tanıtım yapılacak. Hedef Türkiye'deki 40 bin tıp fakültesi öğrencisinin tamamına ulaşmak. İki yıl pilot olarak uygulanacak proje ücretsiz olacak. Öğrenciler sisteme isim ve kimlik numarasıyla kaydedilecek. Kayıtlı her öğrenciye kullanıcı adı ve şifre verilecek. Sistem 'www.onlinetipegitim.org' veya 'www.onlinetipegitimi.com' internet siteleri üzerinden eğitim verecek.

DÜNYADA DA İLK

Projenin başındaki isimlerden AÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Eğitimi ABD Başkanı Doç. Dr. Erol Gürpınar, "Dünyada tüm ülkeye yapılan böyle bir uygulama yok. Türkiye'de de yok. Öğrenciler 15 Eylül'den itibaren 7 gün 24 saat sistemi kullanabilecek. 10 fakültede rehberler standart hale getirildi. Web sayfası oluşturuldu. Çekimler 4 ay sürdü. Haziran ayında 82 fakültenin tümüne broşür göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de temel tıp eğitiminin fakültelerin tercihine göre ilk üç yıldan birinde verildiğini anlatan Gürpınar, sistemin mezuniyet sonrasına da açık olacağı bilgisini verdi. Gürpınar, temel tıp alanındaki 50 becerinin 2 yılsonunda sisteme yerleştirilmiş olacağını da sözlerine ekledi. Projede yer alacak öğeler şunlar olacak: Eğitim rehberi, görsel içerik, e-kütüphane, kendi kendini değerlendirme, uzmanına sor, forum, anket.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, sağlık alanında Türkiye'de ilk olacak bir uygulamayı daha hayata geçireceklerini söyledi. Türkiye'de 83 tıp fakültesinde 40 bin civarında öğrencinin eğitim aldığını anlatan Kurtcephe, "Bizler ilk etapta teorik eğitim alan bu öğrencilere pratik eğitimi uzaktan eğitim vasıtalarını kullanarak iletecek bu projeyi uygulama safhasına getirdik. Bu proje Akdeniz Üniversitesi Temel Tıp Eğitimi ABD öncülüğünde bizimle ortak çalışan farklı üniversitelerden 13 öğretim üyesinin katkısıyla ortaya çıktı. AÜ'nün uzaktan eğitimle ilgili güçlü bir alt yapısı var. Bu alt yapı, projeyi uygulamada büyük kolaylıklar sağladı." diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç de, "Sisteme giren öğrenciler teorik bilgilere ulaşacak. Mesleki beceri olan kan alma, sonda yerleştirme, açık yara dikme gibi becerilerin nasıl yapıldığını izleyerek öğrenecek." dedi.

AKUZEM Müdürü Prof. Dr. Cengin Sayın, mesleksel becerilerin uzaktan sunulacağı bir e-öğrenme projesi olan çalışmanın tüm finansmanını AÜ'nün sağladığı, web tasarımı, yazılım ve donanımın kendileri tarafından karşılandığını anlatarak, şuan sistemden 10 tıp fakültesinin öğrencilerinin faydalanacağını kaydetti. Sayın, iki yıl boyunca pilot olarak ücretsiz uygulanacak projeyle öğrencilerin bir dönemde 10 olmak üzere yıl içinde 20 dersten ücretsiz yararlanacağını ifade etti.

Kaynak:

http://www.memurlar.net/haber/231479


Tarık DURAK
Kapalı
16 Ağustos 2012 21:39

Vet.Sağ.Tek.arkadaşlar sizde üzerinizdeki ölü toprağını silkelenip bi üzerinizden attın bence. Bakın eller gidiyor aya biz kaldık yaya. Üstteki haber sizin içindi....


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ağustos 2012 13:15

ÖNEMLİ!!!!!!!

http://www.universium.com.tr/tr/default.asp

Sayfasını inceleyip görüşlerimizi burada paylaşalım bence arkadaşlar. Henüz tam anlamıyla siteyi inceleyemedim ama anlayabildiğim kadarıyla Bulgaristanda Uzaktan Eğitim Mühendislik Tamamlama başlamış arkadaşlar. Ben Ziraatle alakalı sadece Gıda bölümünü görebildim. Ayrıca verdiği diplomanın uluslararası geçerliği veya yök tarafından tanınması durumu varmı bilmiyorum. Heep beraber araştıralım bence....


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ağustos 2012 13:31

Soru: Üniversitelerin YÖK denkliği var mı ?

Cevap:

2007 yılında Bulgaristan'ın Avrupa Birliği tam üyeliği itibariyle Bulgaristan Üniversiteleri'de Yüksek Öğrenim Kurumu

tarafından tanınmış, denklikleri verilmiştir.

Sıkça sorulan sorular kısmından alınmıştır.

Kaynak:

http://www.universium.com.tr/tr/sss.asp


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ağustos 2012 13:34

Ayrıca güvenilirliği konusunda yetkililerin bizi bilgilendirmesi gerekmektedir. Okuyalım derken dolandırılmayalım.


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ağustos 2012 13:39

2 Yıllık Mezunlara Müjde

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI

Türkiye de meslek yüksek okulu okuyan öğrencilerin eğitimlerini 4 yıllık fakülte seviyesinde devam ettirebilmeleri için firmamıza uzun zamandır talepler gelmektedir. Bu talepler doğrultusunda temsilcisi olduğumuz Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi Bulgaristan Üniversitelerinden Sofya Teknik Üniversitesi, Gabrovo Teknik Üniversitesi ve Sofya Lüben Karavelov Yüksek İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; "Elektrik, Elektronik, Makine, İnşaat ve Bilgisayar" bölümlerinin meslek yüksek okullarından mezun öğrencilere, eğitimlerini Bulgaristan'da lisansa tamamlama hakkı sağlamış bulunmaktayız. Bu sayede meslek yüksek okulu mezunu öğrenciler, Türkiye'de büyük bir kaos oluşturan DGS sınavının sıkıntısından kurtulmuş olacaklar.

PROGRAM

Bu programa katılacak olan meslek yüksek okulu mezunu öğrenciler; 1 yıl İngilizce dil eğitimi + 2 yıl lisans tamamlama eğitimi alacaklardır. Eğitimler standart lisans eğitim süreçleri içerisinde Bulgaristan da bulunarak tamamlanabileceği gibi, modül program olarak da uygulanabilmektedir. Modül program kapsamında bir eğitim dönemi içerisinde üniversite tarafından belirlenen 1 aylık eğitim periyodunda Bulgaristan da bulunmak lisans tamamlama eğitimi için yeterli olacaktır.

YABANCI DİL

Hazırlık eğitimi almak istemeyen yabancı dil bilgisine güvenen öğrenciler ise, hazırlıktan muafiyet sınavına girebilir ve sınavdan başarılı olmaları halinde 3. sınıftan eğitimlerine devam edebileceklerdir.

KONAKLAMA

Programa katılacak olan öğrenciler konaklama ihtiyaçlarını da üniversitenin yurt imkânlarından faydalanarak giderebileceklerdir. Üniversite yurtlarının aylık konaklama ücreti 50 Euro ile 70 Euro arasında değişmektedir.

EĞİTİM ÜCRETLERİ

Hazırlık eğitim ücreti: 2000 Euro

Lisans eğitim ücreti: 3000 Euro

PROGRAMA KATILIM

Programa katılım için ilgili bölümlerin meslek yüksek okulu mezunu olmak yeterlidir. Kayıt için gereken evraklar, internet adresimizin "Kayıt İşlemleri" bölümünde yer alan belgelere ek olarak mezun olunan meslek yüksek okulundan alınacak olan ayrıntılı transkript ve ön lisans mezuniyet belgesidir.

"Lisans Tamamlama Programına" Türkiye'den öğrenci yerleşimi yaptırabilecek "Tek Yetkili Firma" hakkı Universium & Sortur firmasına aittir.

Kaynak:

http://www.universium.com.tr/tr/detay.asp?id=1387&tur=6000


Tarık DURAK
Kapalı
17 Ağustos 2012 13:44

"Modül program kapsamında bir eğitim dönemi içerisinde üniversite tarafından belirlenen 1 aylık eğitim periyodunda Bulgaristan da bulunmak lisans tamamlama eğitimi için yeterli olacaktır."

1 ay bulgaristanda kalınması gerekiyormuş arkadaşlar.


efe-kral
Aday Memur
21 Ağustos 2012 13:17

tarık bey,ziraat teknikerleri için de bulgaristanda ziraat mühendisliği için uzaktan eğitim açabilirler mi.Bizim ülkedeki üniversiteler parayı istemiyorlarsa para isteyen denkliği olan başka bir üniversitede olur.Biz diplomayı aldıktan sonra denkliği varsa nerede okursan oku farketmez.Bakanlık sadece diplomaya bakıyor.Ziraatle ilgili iki yıllık bölümleri bitirenlere mühendisliğe tamamlama verilmesi için çalışmaları sürdürmenizi temenni ederim.Çalışmalarınız ve bilgileriniz bu konuda bizi hep aydınlatmıştır.Teşekkürler.


Tarık DURAK
Kapalı
24 Ağustos 2012 13:32

Biz "Uzaktan Eğitim Mühendis Ünvanlı Tarım Lisans Tamamlama" için uğraşırken acaba bu işin olmasını istemeyenler ne yapıyor, ne düşünüyor diye aklıma takıldı araştırdım. Bence karşımızdakilerin ne düşündüğünü bilmeliyiz ki karşı tez üretip düşüncelerini çürütelim. Çünkü bu kişiler bu düşünceleriyle bizim ikna etmeye çalıştığımız kesimleri (Bakanlık, YÖK, Üniversiteler vs..) etkileyerek bu işin olmasına her zaman ve her ortamda engel olmaya çalışacaklar.

Mesela Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliğinın görüşü aşağıdaki gibi:

MMO: "UZAKTAN EĞİTİM" İLE MÜHENDİS YETİŞTİRİLEMEZ

Yayına Giriş Tarihi: 09.09.2009

Güncellenme Zamanı: 09.09.2009 10:24:29

Share on twitterShare on facebookShare on googleShare on liveMore Sharing Services0

Endüstri Mühendisliği lisans programlarında ?uzaktan eğitime? başlanması üzerine Makina Mühendisleri Odası 9 Eylül 2009 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

YÖK Önemli Bir Yanlıştan Geri Dönmelidir!

"Uzaktan Eğitim" ile Mühendis Yetiştirilemez!

Geçen yıl ÖSYM ek yerleştirme kılavuzlarında görüldüğü gibi, endüstri mühendisliği eğitim programının piyasalaştırılmasının yeni bir biçimi olan "uzaktan eğitim" uygulamasına örtülü bir şekilde başlanmış; bu yıl ise Sakarya Üniversitesi ve Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi tarafından bu programlara öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Bu uygulamaya göre üniversiteler, bir lisans programına ait eğitim müfredatının sadece % 30?luk bölümünü öğrencilere yüz yüze vermekte, geriye kalan % 70?lik kısım ise uzaktan eğitim araçları kullanılarak öğrencilere aktarılmaktadır. Örgün öğretim programları varken üniversite eğitimini öğrenciye "uzaktan" ve "herhangi bir araç ile ulaştırmak", karşılığında ise yüksek eğitim ücretleri talep etmek şeklindeki uygulama, eğitim sürecinin içinin boşaltılması ve bir alış-veriş sürecine dönüşmesini amaçlayan piyasacı bir yaklaşımdır.

Teknolojik gelişmenin ulaştığı nokta elbette ki yadsınamaz ve yeni eğitim-öğretim araçları kullanılarak öğrenme süreci daha verimli hale getirilebilir. Fakat yöntem ile mühendis ve dolayısıyla "Endüstri Mühendisleri" yetiştirilemez.

2009 ÖSYM verilerine göre 2?si "Uzaktan Eğitim" programı olmak üzere "Endüstri Mühendisliği" programı sayısı 112?dir. Uzaktan Eğitim Endüstri Mühendisliği programlarının kontenjanları tamamen dolmuştur. Çünkü bu programlarda vakıf üniversitesi harç ücretlerine kıyasla daha düşük eğitim ücretleri talep edilmekte ve çok daha az çaba ile mühendislik diploması edinilmesine izin verilmektedir. Diğer yandan uzaktan eğitim dışında toplam kontenjan sayısı 4.192 öğrenci iken bu programlara yerleştirilen öğrenci sayısı 3.648 olmuş, toplam kontenjanın % 13?lük kısmı boş kalmıştır. Bu durum "uzaktan eğitime" ihtiyaç olmadığının açık bir kanıtıdır.

Mühendislik eğitimi, eğitimi veren kişi ve eğitimi alanların yüz yüze, karşılıklı etkileşim içinde olduğu, öğrenme anında soru-cevap mekanizmasının çalıştığı ve diğer öğrencilerin de katkılarının alındığı, bilginin paylaşılıp birlikte sorgulamanın yapıldığı derslik ve laboratuvarlarda gerçekleştirilmelidir. Bu eğitim süreci teknolojinin getirdiği yeni olanaklarla zenginleştirilebilinir. Ancak eğitim müfredatının yalnızca % 30?nun haftada sadece 2 gün yüz yüze verildiği bir eğitim modeli, ne uluslararası düzeyde mühendislik eğitiminde kullanılan klasik eğitim modeli ne de probleme dayalı öğrenme modeli olan aktif eğitim modeli ile uyuşmaktadır. Uzaktan eğitim yaygın olarak çeşitli konularda sertifika vermek amacı ile yürütülen en az kaynak (eğitici, derslik, enerji v.d.) kullanımlı ve fakat en çok kazanç eğilimli bir eğitim modelidir.

Tüm dünyada kabul gördüğü gibi mühendislik eğitimi sadece teoriye değil uygulamaya da dayanmaktadır. Bu gerçekten hareketle soruyoruz: Uzaktan eğitim ile öğrenciye tek yönlü yüklenen teorik bilgiler nasıl ve ne şekilde pratik ile buluşacak, bilimsel öğrenme süreci ne şekilde tamamlanacaktır?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) endüstri mühendisliği eğitimine ilişkin görüşlerini kamuoyuna sunmak, yasal zeminde endüstri mühendisliği mesleğinin onurunu ve çıkarlarını korumak kararlılığındadır. MMO olarak YÖK?ü uyarıyoruz: Uzaktan eğitim ile mühendis yetiştirilemez! Uzaktan eğitim endüstri mühendisliği programları kapatılmalı, bu yanlıştan en kısa sürede dönülmelidir.

Emin KORAMAZ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

Kaynak:

http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=5431&tipi=9


Tarık DURAK
Kapalı
27 Ağustos 2012 09:18

GEDİK ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

Kaynak:

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120827.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120827.htm


Tarık DURAK
Kapalı
28 Ağustos 2012 12:07

Arınç: 1. öğretim ve açık öğretimde harçlar kaldırıldı

27 Ağustos 2012 19:39

--------------------------------------------------------------------------------

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bundan böyle birinci öğretimde harçlar kaldırılmıştır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonrasında ''müjde'' olarak açıklamak istediğini belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, bugün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Arınç, şöyle konuştu:

''Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır.''

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek, bu akşam mükerrer veya yarın ki Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

Kaynak:

http://www.memurlar.net/haber/276453/


Tarık DURAK
Kapalı
29 Ağustos 2012 08:29

HARÇLAR RESMEN KALKTI (II.ÖĞRETİM HARİÇ) ARKADAŞLAR.......

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120829.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120829.htm


santana10
Şube Müdürü
29 Ağustos 2012 15:46

TARIK BEY BULGARİSTANDAKİ LİSANS TAMAMLAMA ÇALIŞMASI YAPAN Universium YETKİLİLERİNDEN İHSAN BEY ARADI SOFYADAKİ FAKULTELERLE GÖRÜŞMÜŞ OLUMLU CEVAP ALMIŞ BİR ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYOR.HAZIRLANMIŞ DOSYADA EVRAK VARSA TRANSKRİPLER MODELLER VE DİĞER KONULARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILMIŞ LİSANS TAMAMLAMA ÇALIŞMALARINI ÖRNEK MODEL OLUŞLTURMAK İÇİN İSTİYOR TEKNİKERLER SİTESİNDEN EŞREF BEYİ ARADIM AÇMADI BEDE BURDAN SİZE YAZMAK İSTEDİM DENİZLİDE ŞUBELERİ VAR MERKEZ ŞUBELERİ İSTANBUL GÖRÜŞMEK FİKİR ASLIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İSTİYORLAR

İHSAN BOZKURT 00359 878 409696 [email protected].

[email protected]

istanbul irtibat bürosu : bağdat caddesi no 15 kızıltoprak/KADIKÖY

şükrüsaraçoğlu stadyumu karşısı belge ve çalışma dosyası alternatif tasarım bekliyorlar


santana10
Şube Müdürü
29 Ağustos 2012 15:53

UNIVERSIUM EĞİTİM DANIŞMANLIĞI / İSTANBUL

Adres: Bağdat Cad. Zühtü Paşa Mah. Keylan İş Merkezi No:15 K:2 D:6-7-8 Kızıltoprak / İSTANBUL

Tel: 0(216) 337 02 12 (Pbx)

Fax: 0(216) 337 02 14

GSM: 0506 660 7577 - 0555 804 2871

E-mail: [email protected]

SORTUR PLOVDİV

Adres: UL. PODİFİTSER ''GEORGİ KOTOV'' 18 (INT. FUAR ALANI KARŞISI) PLOVDİV

Tel: +359 32 96 99 70

Fax: +359 32 96 99 71

GSM: 00359 878 409 696

E-mail: [email protected]

SORTUR SOFYA

Adres: Sofia 1000, 5 Doundukov Blvd., entrance 3, floor 5, apt.18

Tel: +359 2 981 12 82

Fax: +359 2 981 12 82

GSM: +359 878 41 96 96

E-mail: [email protected]


Tarık DURAK
Kapalı
29 Ağustos 2012 16:39

İşlerimin yoğunluğundan dolayı o işle fazla ilgilenemedim arkadaşım. 31 Ağustosta ilgili yerleri arayıp ne yapılması gerekiyor öğreneceğim. Sizede burdan bilgi veririm. Benim şu 1 Ay Bulgaristanda kalma olayı canımı sıktı işin açıkçası. Bu tam bi uzaktan eğitimden ziyade karma eğitime giriyor bence. Bu konuda bi esneklik sağlamaları lazım ayrıca eğitim dilide Türkçe olması lazım geneli kapsayabilmesi için bence.


Tarık DURAK
Kapalı
29 Ağustos 2012 16:47

Anadolu Üniversitesi Kosova'ya açılıyor

29 Ağustos 2012 Çarşamba 09:54

Anadolu Üniversitesi Kosova'ya açılıyor

Kosova?da açık ve uzaktan eğitim konusunda kamuoyunu bilgilendirme turuna başlayan Anadolu Üniversitesi heyeti, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi?nde vatandaşlarla buluştu.

Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır ve Anadolu Üniversitesi Açık Ögretim Fakültesi Sekreteri N.Mesut Kürker?den oluşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi heyeti, açık ve uzaktan eğitim avantajları ile önemi hakkında konuştu.

Doç. Dr. Hasan Bakır ve Mesut Kürke?nin selamlama konuşmalarının ardından katılımcılara açık öğretimin detaylarını anlatan Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi?nin, öğrenci sayısı bakımından dünyanın en büyük 3. üniversitesi olduğunu söyledi. Doç. Dr. Doğan, açık öğretim ile kapsanan 2 milyon öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi?ni, Türk dünyasının gözbebeği kurumu olarak tanımladı.

Açık öğretimin sağladığı yararlara değinen Doç. Dr. A. Atilla Doğan, ?Yeni nesil artık o ilkel ve geleneksel eğitim-öğretim noktasından ayrılmak zorunda. Hayatı bugün olarak düşünmeyin; 10 sene, 20 sene 50 sene sonra olarak düşünün. Türkiye?de Anadolu Üniversitesi aracılığıyla hayatın geleceği teknolojisine öğretim boyutunu yakalamaktan ve modernleştirmekten dolayı mutluyuz? şeklinde konuştu.

Doğan, bu hizmeti sadece Türkiye?de 81 ilde değil, KKTC, Azerbaycan, yine Avrupa?da 26 yıldır Almanya merkez olmak üzere, 7 ülkede organizasyon, 22 ülkede öğrencisiyle, açık ve uzaktan öğretimde sosyal bilimler alanında Türkiye?de 68 değişik program, Avrupa?da 10 değişik program sürdürdüklerini belirtti.

PRİZREN?DE İRTİBAT BÜROSU AÇILIYOR

Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Atilla Doğan, Üsküpte yaptıkları gibi Prizren? de de irtibat büro kuracaklarını bildirdi. ?Açık öğretim için yaş önemli değiş, meslek önemli değil, nerede yaşadığınız önemli değil, uzaktan öğretimde birinci şart, Türkiye?deki eğitim sistemine göre lise ve denkli okuldan mezun olmanız lazım? şeklinde konuşan Doğan, Almanya?daki gibi bir ücret talep etmeyeceklerini, Kosova?da hayat standardına uygun olarak makul bir fiyat belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Üniversitesi heyeti, 3 günlük Kosova ziyareti kapsamında Prizren ve Mamuşa?da açık ve uzaktan eğitim konusunda vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları tertipleyecek.

Kaynak:

http://sgkrehberi.com/haber/1665/

Bizi yurt dışında okumaya mecbur ediyorlar, yurt dışından da öğrenci topluyacağız diye uğraşıyorlar. Herkese akıl dağıtılırken bunlar terazi aramaya çıktı sanırım.


meya22
Şef
01 Eylül 2012 00:42

örgünden ziraat mühendisliği aynı zamanda dgs ile işletme okunabiliyormu?bu son yapılan kontenjan olayından dolayı aynı anda ikisini okumak mümkün mü acaba arkadaşlar?

Toplam 2912 mesaj
«90919293949596979899100101»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi